Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Mr.Hybrid כתב:

לצערי אתה טועה,

הכל מגובה בכתובים/צילומים

אין לך מסמך או צילום אחד להראות. עובדה, לא הבאת אפילו מובאה אחת. 

לפני 7 שעות, Mr.Hybrid כתב:

אם זה לא בסדר שהרוב בצד השני אז תנסה להחליף את העם.

אין רב 'בעם'. מבחינת כמות מצביעים, התוצאה היא שיוויון כמעט מוחלט. זו, למשל, עובדה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, - XM - כתב:

הציבור החרדי רוצה לגדל את ילדיו ולתת להם את הטוב ביותר, לגיטימי נכון?

לפי השקפת עולמם (ובוא לא ניכנס לוויכוח כן טוב או לא טוב, כי אין לי כוח וזמן לנהל ויכוחים כאלה בפורום באינטרנט, אבל נניח שזו השקפת העולם שלהם) השמירה על טוהר החינוך והמושגים שאליהם יחשפו הילדים שלהם היא קריטית.

אני מניח שגם אתה מעדיף שהילדים שלך לא יחשפו לתכנים כאלה ואחרים בגילאים צעירים, ולא על כל תוכן שהוא אתה אומר, בוא נכניס אותו וניתן לילד לבחור...

אצלך הקו האדום עובר במקום אחד, אצלם במקום אחר. עד כאן לגיטימי?

כדי ליצור סביבה שתואמת את עולם הערכים שלהם, יש המון חרדים שמשתמשים בטלפון כשר ומעוניינים שבמוסדות הלימוד שבהם לומדים ילדיהם, ילמדו רק ילדים שלא נחשפים לאינטרנט פתוח. אלא רק למסונן. לגיטימי?

זהו שזה לא לגיטימי.

חנך את הילדים שלך איך שאתה רוצה ואני אחנך את שלי איך שאני רוצה.

אם אתה רוצה מוסד נקי מדברים מסויימים אז תגדיר את זה כלפי הילדים ולא כלפי ההורים. ילד שלא יעמוד בדרישות שיעוף על סמך ההתנהגות שלו ושלו בלבד.

לפני 3 שעות, - XM - כתב:

בדיוק בשביל זה ביקשו בעלי הטלפונים הכשרים ליצור ”קומה כשרה”, שזה בעצם מס’ שמזהה ומשייך אותך לקבוצה מסויימת. כך אתה יודע שהאדם שמולך שרוצה שילדיו ילמדו יחד עם ילדיך, מחזיק באותם ערכים כמו שלך.

אף אחד לא חייב לקנות כזה פלאפון, אבל מי שבוחר לקנות פלאפון עם מס’ שמשוייך למועדון הזה, יודע שהוא לא יוכל לנייד את המס’ למכשיר פתוח, בגלל שהמספר שייך לקומה מסויימת, ומראש כשקיבלת מס’ בקומה הזו, ידעת שזה מגיע עם תנאים מסויימים.

מי שמך לקבוע מה אני עושה בד' אמותיי?

לפני 3 שעות, - XM - כתב:

בנוסף טלפון כשר לא יכול להוציא שיחות לקוי תוכן של הכרויות או תכנים נוספים שלא תואמים את עולם הערכים של המחזיקים בהם. (אני מסכים שפה הייתה התנהלות סופר מושחתת של הוועדה שחסמה מספרים משיקולים נוספים, ובזה היה צריך לטפל).

הגיע הנדל, ואמר מה פתאום..

תוך × ימים הוועדה צריכה לנמק כל מס’ טלפון חסום, למה הוא חסום.

ואם לא, הוא יפתח. מה שכמובן לא היה מעשי כי היו אלפי קווים חסומים.

שוב, מי אתה דתקבע לחרדי אחר מה לעשות?

אתה רותה מכשיר כשר אז תחזיר מכשיר כשר. אין לך שום במכות לסמן אותי.

לפני 3 שעות, - XM - כתב:

קיבלת מס’ ששייך למועדון מסויים?

חתמת מראש שאתה לא יכול להוציא מס’ מהמועדון החוצה?

רובם המוחלט של חברי המועדון מעוניינים בשמירה על המועדון הקיים?

אני אתקן תקנה שתשבור את המועדון, או בצורה יותר מדוייקת, אני אשנה את אורח החיים שלכם ואתערב לכם בבחירות שלכם ובמערך השיקולים שלכם.

אני קורה לזה כפייה חילונית.

זה הטיעון היחיד שעוד מחזיק מים.

לפני 3 שעות, - XM - כתב:

אבל זה לא מסתיים רק שם, כוונות לאסור הפרדה מגדרית באירועי תרבות והופעות, ובמסגרות לימוד אקדמאיות במכללות חרדיות.

זו לא כפייה חילונית?

מי אתה שתמנע ממני ללכת עם אשתי למופע או תמנע ממני ללכת להרצאה?

אין שום פריצות בהרצאות ושום בעיה עם הרצאה מעורבת. אם אתה לא רוצנ לשבת ליד אישה אש שב בצד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, - XM - כתב:

בין הדת ללאום לא. (ובזה היהדות שונה מבחינה דתית מהנצרות והאיסלאם, ומבחינה לאומית מצרפת וסין).

בין המדינה לדת אפשר. 

אבל לדעתי כל הצידוק הבין לאומי שהמדינה קיבלה ומקבלת הוא בגלל שזו מדינה יהודית, ברמה כזו או אחרת, ניתוק של המדינה מהיהדות יעורר כל מיני שאלות ובעיות.

אין שום קשר בין דת ולאום. לא משנה אם זה נצרות, אסלאם או יהדות. דת זה משהו רוחני, יהודי יכול להתאסלם או להתנצר בדיוק כמו נוצרי או מוסלמי להתגייר. אבל לאום שלו יישאר יהודי (לא מקיר מילה אחרת בעברית) בדיוק כמו ערבי יישאר ערבי וגרמני יישאר גרמני.  אי אפשר לשנות לאום כי מדובר בגנטיקה. שיחקו עם זה בעבר. פעם בת.ז. רשמו "דת", אחר כך החליפו ל"לאום" והיום לא רושמים כלום. סה"כ מדובר בקומבינה מימי קום המדינה כדאי לשמור על שלום הבית.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, - XM - כתב:

אף אחד לא חייב לקנות כזה פלאפון, אבל מי שבוחר לקנות פלאפון עם מס’ שמשוייך למועדון הזה, יודע שהוא לא יוכל לנייד את המס’ למכשיר פתוח, בגלל שהמספר שייך לקומה מסויימת, ומראש כשקיבלת מס’ בקומה הזו, ידעת שזה מגיע עם תנאים מסויימים.

ומי שמעדיף להחזיק מספר לא כשר ולשלוח את ילדיו למוסדות הכי נחשבים? 

אי אפשר, כי המספר מסמן אותו כפסול בחברה החרדית.

נ.ב

זה ההבדל העיקרי בין התרבות החרדית לחילונית, החרדי אומר לי זה אסור לכן לכל מי שלידי זה אסור גם. 

החילוני אומר לי זה אסור, מי שלידי יחליט על עצמו כל עוד הוא לא מכריח אותי. 

נ.ב 2

אם יש משהו שמרחיק בן אדם מהדת, זה הניסיון לכפות אותה עליו. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

בלי קשר:

היום הייתי צריך להגיע לים. נסעתי באוטובוס בתל אביב. תענוג, נוח, מהיר וחינם (לכאורה, בטח אני משלם על זה ארנונה או משהו). מקווה שלא יבטלו את זה עכשיו עם הממשלה של החרדים והפנאטים. 

אני נותן שלושה חודשים עד שזה מבוטל בחקיקה. משם אני מקווה שחולדאי ואחרים בגוש דן פשוט יבחרו להתנהל כמו שהחרדים מתנהלים. ובכלליות מקווה שראשי הערים פה יהיו מספיק חזקים כדי לדחוף לאוטונומיה חילונית במדינת הדת כאן.

לפני 8 שעות, oryo כתב:

נדמה לי זה היה רומן ששאל - מה בדיוק הממשלה האחרונה עשתה שכ"כ פוצץ לך את המוח ברמה האופרטיבית? (הבנתי שברמה הסימבולית זה הרגיש נורא ואיום שלא עשו חרם על הערבים, סבבה הבנתי אבל האם יש משהו מעבר?).

האם יש בכלל מקום לשאול את השאלה: מה יותר גרוע, לתת לערבים מושב בממשלה בלי שהם משנים שום דבר בסטטוס קוו האופרטיבי, או לתת לאנשים הכי קיצוניים בענייני ליבה (חינוך, תנועה, ביטוי, שוויון מגדרי, ...) לשנות את הסטטוס קוו אבל העיקר שהערבים בחוץ?

אני שאלתי את ליאור ואת יובל ואחרים. כמובן שלא קיבלתי תשובה סבירה. אבל כן, הגישה היא שזה בכלל לא משנה כמה גרוע יהיה ליהודים - העיקר שלערבים יהיה יותר גרוע. מבחינתם עדיפה ממשלת דת יהודית קיצונית, על פני כל שיתוף - סמלי ככל שלא יהיה - של הערבים בשלטון. ומי שאשם בזה זה לא מי שמצביע למפלגה הכי קיצונית שאפשר להצביע לה בישראל, אלא השמאל, כמובן.

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

אנחנו מדינה קומוניסטית או מה?

הקשר הוא..?

לפני 8 שעות, yd b-4 כתב:

זה לא כל החיים .... סה"כ גוף הכרחי בשביל לקיים את החיים.

ואללה? הכרחי? מה תעשו כשיגמרו הפראיירים שהולכים לשם? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

אין שום קשר בין דת ולאום. לא משנה אם זה נצרות, אסלאם או יהדות. דת זה משהו רוחני, יהודי יכול להתאסלם או להתנצר בדיוק כמו נוצרי או מוסלמי להתגייר. אבל לאום שלו יישאר יהודי (לא מקיר מילה אחרת בעברית) בדיוק כמו ערבי יישאר ערבי וגרמני יישאר גרמני.  אי אפשר לשנות לאום כי מדובר בגנטיקה. שיחקו עם זה בעבר. פעם בת.ז. רשמו "דת", אחר כך החליפו ל"לאום" והיום לא רושמים כלום. סה"כ מדובר בקומבינה מימי קום המדינה כדאי לשמור על שלום הבית.

בשונה מלידתם של דתות ולאומים אחרים, הדת והלאום היהודי נולדו יחד.

דברים כ’’ז ט’

לפני כשעה, SurfHigh כתב:

ומי שמעדיף להחזיק מספר לא כשר ולשלוח את ילדיו למוסדות הכי נחשבים? 

אי אפשר, כי המספר מסמן אותו כפסול בחברה החרדית.

נ.ב

זה ההבדל העיקרי בין התרבות החרדית לחילונית, החרדי אומר לי זה אסור לכן לכל מי שלידי זה אסור גם. 

החילוני אומר לי זה אסור, מי שלידי יחליט על עצמו כל עוד הוא לא מכריח אותי. 

נ.ב 2

אם יש משהו שמרחיק בן אדם מהדת, זה הניסיון לכפות אותה עליו. 

לא מבין מה אתה רוצה.

אף אחד לא מחליט על כלום, אנשים רוצים לגדל ילד בסביבה שלהם, מי שלא בסביבה הזו ילמד עם אחרים שלא באותה סביבה. בקיצור כיתת מחוננים..

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מי אתה שתמנע ממני ללכת עם אשתי למופע או תמנע ממני ללכת להרצאה?

גם אותך אני לא מבין.

מישהו דיבר על הופעות שלך? 

חרדים רוצים לקיים הופעה חרדית בהפרדה והיא מבוטלת.

רוצים לימוד אקדמאיות במכללות חרדית בהפרדה, והיו דיבורים על לבטל את זה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

שוב, אתה מתחמק. הקטע עם המספרים הכשרים לא מונע שום דבר, פשוט אופציית הניוד וכרטיס היציאה מהכלא הוא זה שמטריד את העסקנים. אם הדת כל כך טובה, למה קיים סיכון שמישהו ירצה לצאת ממנה? למה לפחד מהסיכון הזה אם הכל כל כך טוב?

לגבי מופעים בהפרדה, חינוך בלי ליבה ומה לא - רוצים משלכם? תתקצבו בעצמכם. אם רוצים כסף מהמדינה, מתיישרים לפי דרישות הרוב. זה עד כדי כך פשוט.

• אהבתי 6

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה רואה אצל הבן הקטן שלך סמים, פורנו, חברות עם ילדים שמתנהגים לא טוב (חרדים😀)

אתה תמנע את זה ממנו או שתיתן לו להתנסות בדרך חוויתית ולבחור לבד.

אני מניח שנסה לעצור אותו.

מה אתה מפחד?

אם צורת החיים שלך טובה כ’’כ למה אתה חושש שיתנסה במשהו אחר?

התשובה היא שכמובן לא כל הגבלה היא ”כלא” והיא לא נוצרה מ”פחד” שעולמך יקרוס.

אתה יודע מה טוב ומה רע. ויש דברים רעים שאתה מעוניין לחסוך לילדיך מראש את ההתמודדות עימם.

לפני 9 דקות, RK כתב:

לגבי מופעים בהפרדה, חינוך בלי ליבה ומה לא - רוצים משלכם? תתקצבו בעצמכם. אם רוצים כסף מהמדינה, מתיישרים לפי דרישות הרוב. זה עד כדי כך פשוט.

למה?!

אם אני מגזר עם כמות מסויימת של אנשים שומרי חוק ומשלמים מיסים, למה שאני לא יקבל תקצוב לתרבות שמתאימה לערכים שלי?

אתה אשכרה הודית עכשיו, שיש כפייה חילונית ואפילו הצדקת אותה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

^כשאין מה לענות לגופו של עניין..

אגב אתה מסכים על זה שיש לפחות חרדי אחד שמשלם מיסים, או שזה ג’’כ לא קיים?

אני לא מצליח לערוך את ההודעה הקודמת.

אבל שים לב @RK הוויכוח הוא לא מי צודק והאם יש או אין כפייה.

אתה כתבת שלא הייתה פגיעה בחרדים ע’’י הממשלה הקודמת.

אני כתבתי שכן, והוכחתי.

עכשיו אתה אומר שהייתה פגיעה והיא מוצדקת..

עריכה אחרונה על ידי - XM -

פורסם
רז פרידמן:
סיכום הישגי פרוייקט ״רק לא ביבי״:
1. נתניהו חוזר להרכיב קואליציה יציבה אחרי 5 סבבים ב 3 שנים.
2. ריסוק מפלגות הימין הליברלי והחלפתן במפלגות ימין דתי קיצוני, שהתחזקו באורח חסר תקדים והיו יחד לסיעה השלישית בגודלה בכנסת.
3. המפלגות החרדיות לא נזרקות ״על מריצה בדרך אל פח האשפה״ (ליברמן), אלא מתחזקות אלקטורלית וחוזרות אל ראשות וועדת הכספים ואל שולחן הממשלה.
4. שיעבוד מחנה השמאל לתלות בלתי אפשרית במפלגות ערביות, שהן מפלגות ימין פלשתיני לאומני ואנטי ליברלי, תומכות בחיזבאללה, בחמאס ובאסד, לעומתיות לישראל.
5. התרסקות של מפלגות הגרעין הקשה בשמאל (מרץ ועבודה) לטובת מפלגה חלולה ומפלגת דמה בראשות שני פנסיונרים לא רלוונטים מצהל ושורה של פליטים ממחנה הימין.
6. ריקון השיח הפוליטי מתוכן מהותי בסוגיות של חוץ ובטחון, חברה וכלכלה, דת ומדינה -
לטובת תוכן שטוח ודלוח חד מימדי, שכל כולו פולחן שנאה לביבי ולבוחריו.
7. מפלגת הליכוד שומרת על כוחה בקירוב טוב ל 2019 ומצופפת שורות סביב נתניהו. אין פיצול ואין מרד נגד נתניהו.
8. ריסוק ״הרשימה המשותפת״ לשלוש מפלגות, שאחת מהן לא עברה את אחוז החסימה, למרות ההכשר הטמא מבג״ץ.
9. משפט על שלושה תיקים תפורים, שלא ערער את האמון הציבורי בנתניהו, אלא ערער כהוגן את אמון הציבור במערכת המשפט.
10. בזבוז למעלה מעשרה מליארד שקלים על סדרת מערכות הבחירות שהחזירו את נתניהו לבלפור.
״רק לא ביבי״ הוא, כנראה, המיזם הפוליטי המטומטם וחסר האחריות בתולדות הפוליטיקה הישראלית והדמוקרטיה המערבית בכלל.

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 14 דקות, - XM - כתב:

אתה אשכרה הודית עכשיו, שיש כפייה חילונית ואפילו הצדקת אותה.

תפתח מילון עברי-עברי ותקרא מה זו כפייה.

אח״כ תחזור לספר לנו למה אתה חושב שיש בישראל משהו שנקרא כפייה חילונית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, - XM - כתב:

אתה תמנע את זה ממנו או שתיתן לו להתנסות בדרך חוויתית ולבחור לבד.

אני מניח שנסה לעצור אותו.

אני אמנע מהבן *שלי*, אסביר לבן *שלי* למה כדאי להתרחק.

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

גם אותך אני לא מבין.

מישהו דיבר על הופעות שלך? 

חרדים רוצים לקיים הופעה חרדית בהפרדה והיא מבוטלת.

מה זה "חרדים"?
כולם רוצים הפרדה?

אף אחד מהם לא רוצה לראות מופע עם אשתו?

יש לי חדשות בשבילך. חלק לא מבוטל מהם רוצה לשבת עם הנשים שלהם יחד ואם אתה כל אך חושב אל המסכנים שלא יכולים ללכת להופעה אז תחלק את האולם לשלושה מתחמים. מרכזי מעורב, עזרת נשים ביציע ועזרת גברים.

לפני כשעה, - XM - כתב:

רוצים לימוד אקדמאיות במכללות חרדית בהפרדה, והיו דיבורים על לבטל את זה.

ומי אתה שתמנע ממני לשמוע הרצאה אצל מרצה X בגלל מגדר?

לפני 39 דקות, - XM - כתב:

ומשלמים מיסים,

😆🤣😄😄

שמעת את המנהיג שלכם גולדקנופף?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...