Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כבר כמה זמן ששמתי לב שאני צריך להרים טיפה יותר את בלם היד כדי שיתפוס (אני יודע שהוא לא תופס כשיש רעשי חריקה כשיוצאים מהרכב). היום חניתי בשיפוע חד במרכז הכרמל בחיפה והבלם יד פשוט לא נתפס. עם ברקס האוטו נעצר ובדיוק הרמתי קלאץ' עם הילוך ראשון והצלחתי להשלים את החניה. התחיל ריח של שרוף וכשבאתי להרים שוב בלם יד לפני כיבוי הרכב הוא שוב הדרדר ולא נתפס ורק שימוש בברקס פלוס משיכת הבלם עד הסוף ממש עצרה את הרכב.

מישהו יודע מה זה בדיוק? לא נגעו בבלמים כבר שנתיים וחצי-שלוש והם היו בסדר גמור עד עכשיו- תמיד עברו טסטים ובדיקות. אגב, אם הרפידות שחוקות אמורה להופיע לי נורת התרעה, אבל היא לא מופיעה עכשיו.

אגב, הרכב עם 179000 ק"מ, עבר טיפול בלמים שכלל צלחות ורפידות ב 131000.

אשמח להסברים טכניים והערכות מחיר לתיקון.

יום בחירות שמח ולכו להצביע מי שעוד לא הספיק!

פורסם

צריך כנראה לעשות התאמת של הסנדלים לדרם ויכול להיות שפשוט צריך להחליף את הבלמים מאחור על הדרך יבדקו את מנגנון הרגולאז'

פורסם
אהלן,

כבר כמה זמן ששמתי לב שאני צריך להרים טיפה יותר את בלם היד כדי שיתפוס (אני יודע שהוא לא תופס כשיש רעשי חריקה כשיוצאים מהרכב). היום חניתי בשיפוע חד במרכז הכרמל בחיפה והבלם יד פשוט לא נתפס. עם ברקס האוטו נעצר ובדיוק הרמתי קלאץ' עם הילוך ראשון והצלחתי להשלים את החניה. התחיל ריח של שרוף וכשבאתי להרים שוב בלם יד לפני כיבוי הרכב הוא שוב הדרדר ולא נתפס ורק שימוש בברקס פלוס משיכת הבלם עד הסוף ממש עצרה את הרכב.

מישהו יודע מה זה בדיוק? לא נגעו בבלמים כבר שנתיים וחצי-שלוש והם היו בסדר גמור עד עכשיו- תמיד עברו טסטים ובדיקות. אגב, אם הרפידות שחוקות אמורה להופיע לי נורת התרעה, אבל היא לא מופיעה עכשיו.

אגב, הרכב עם 179000 ק"מ, עבר טיפול בלמים שכלל צלחות ורפידות ב 131000.

אשמח להסברים טכניים והערכות מחיר לתיקון.

יום בחירות שמח ולכו להצביע מי שעוד לא הספיק!

שים לב למשפט שהדגשתי באדום!

השימוש בבלמם כ50000ק"מ(ושלוש שנים) זה מעל ומעבר , לתקופה סבירה !

ואני מוכן להמר שהרפידות הגיעו קרוב לברזל.

כוון בלם מיד לא יעזור, וכנ"ל כוון רפידות(ריגולז), כפי שהמליץ ידידי ועמיתי דן, את זה הייתי ממליץ באם החלפת רפידות היתה ,בחודש חודשים האחרונים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות. לא שאני מזניח חלילה, אבל עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה בבלמים. אני אסור בהקדם למוסך שלי, בתקווה שלא יכאב מדי בכיס..

פורסם

עדיף שיכאב בכיס מאשר שיכאב בגוף כשהרכב לא יבלום כמו שצריך ואז.................

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אי אפשר להגיד באופן גורף ש-50K ק"מ זה הרבה לבלמים. העניין מאד תלוי סגנון נהיגה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הערכות לגבי עלות ? נניח צריך לתקן/לכוון את הבלם יד או להחליף רפידות ?

במוסך הקרוב תקבל הערכת מחיר הקרובה ביותר למציאות, להבדיל ממה שתוכל לקבל בניחוש בפורום!

תודה על התגובות. לא שאני מזניח חלילה, אבל עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה בבלמים. אני אסור בהקדם למוסך שלי, בתקווה שלא יכאב מדי בכיס..

50000 קילמטר עם בלמים במשך כשלוש שנים זה מעל ומעבר למצופה (ורומן קוגן,אני לא מתכוון באופן גורף, וכמובן שזה תלוי בסגנון הנהיגה, אך עם הערכה כלל לא מוגזמת, זה לפחות פי שנים מהממוצע!),מכל נהג וותיק או חדש, הנוסע בעיר או מחוץ לעיר, המפריז בשימוש בבלמים או ממעיט,ההמבצע כ17000 קילומטר בשנה, לא ידוע עם במישור או בירידות, אל תבנה כלל על אפשרות של כוון, אלא על החלפת רפידות בלבד מאחור חריטת תופי בלם, ואולי אפילו החלפתם, וכנראה שגם החלפת צלחות בלם קדמיות ודיסקיות בלימה מלפנים.

העלות זולה יותר מאשר נסיון בלימה, וכניסה ברכב אחר חס ושלום במקרה חירום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסכים אתכם לחלוטין לגבי חשיבות העניין, אבל מבדיקה במוסך הקודם שהרכב היה מטופל בו (צ'מפיון מוטורס חיפה) הבלמים הוחלפו ב 141 אלף ולא 131, ובבלימה רגילה בנסיעה רגילה הבלמים עובדים חזק וטוב.

מה גם שאמורה להדלק נורת אזהרה כשהרפידות שחוקות. מצד שני, בסיאט בת 13 (וואו איך הזמן רץ) לא היתי סומך על זה בלבד.

• תוכן חדש...