Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בן 24 היום, מתגורר בארץ 15 שנה.

עשיתי שירות צבאי מלא בתור מכונאי מטוסי קרב.

התגייסתי גיוס חובה בדיוק כמו הרבה מבני הנוער בגיל 18.

עובד ומשלם מיסים כחוק.

היום,אחרי 15 שנה בארץ גיליתי שאני לא אזרח מדינת ישראל, למרות שיש ברשותי תעודת זהות כחולה בדיוק כמו שיש לכולם.

לכן אין לי את הזכות להצביע, מכיוון שאני לא אזרח מדינת ישראל.

למרות שבבחירות לפני 4 שנים כן הייתה לי את האפשרות להצביע.

שכשהיית בצבא הצבעתי בבסיס אבל משום מה אחרי שהשתחררת כחוק איבדתי את זכות ההצבעה שלי ואני כבר לא נחשב אזרח.

ממש להשתמש ולזרוק.

אנדרי פיליפנקו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך גילית זאת רק כעת?

האם לפני 4 שנים הצבעת בקלפי לחיילים (מעטפה כפולה) או בקלפי הסמוכה לביתך? אם הצבעת בקלפי צבאית שבה מצביעים במעטפה כפולה זכות ההצבעה נבדקת רק כאשר המעטפה מגיעה למרכז הספירה, כך שיתכן שקולך נפסל ואינך מודע לכך.

האם קיבלת הודעה לבוחר או בדקת את מקום ההצבעה באתר ועדת הבחירות המרכזית? אם לא הופעת שם היתה צריכה להדלק לך נורת אזהרה והיה עליך לבדוק את מעמדך במשרד הפנים.

כעת כבר מאוחר מדי, אבל פנה בהקדם למשרד הפנים לבירור מעמדך. לפעמים יש שם ברדק לא קטן, אזרחיפ נשמטים מהרשימות וחסרי אזרחות נרשמים כאזרחים (נתקלתי לפחות בשני מקרים כאלה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצבעתי בקלפי הצבאי. אבל הרשימות של המצביעים היו אזרחיות ולא צבאיות וגם הועד הקלפי היה אזרחי. :roll:

לא לא קיבלתי, וגם לא חשבתי שאני צריך לבדוק משהו, כי זה ניראה לי די מובן מאליו שאם דורשים ממך מיסים כל חודש, מגייסים אותך לשירות צבאי חובה (עד כמה שאני יודע תושב לא חייב לעשות שירות צבאי)

וגם אחרי השירות אתה משלם מיסים, אז זה די ברור שאתה כן אזרח.

מבחינה טכנית. כרגע אין לי שום אזרחות. O_O

פורסם

גם בשביל להצביע בצבא צריך (כמדומני) להיות רשום בפנקס הבוחרים. אני חושב שפשוט נפלה טעות ואתה מגזים בצורה שבה אתה מקבל אותה. גם אני הייתי מתעצבן - אבל למה לא בדקת מול משרד הפנים כשראית שלא קיבלת פתק? זה לא כאילו אין פרסום בעניין.

יש לך תעודת זהות ישראלית - יש לך אזרחות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בקלפי צבאית אין רשימות מצביעים. אתה מצביע במעטפה כפולה, המעטפה מגיעה למרכז הספירה ושם בודקים את זכות ההצבעה. אם מתברר כי אינך זכאי להצביע המעטפה נפסלת, ואינך מודע לכך.

במשרד הפנים יש בלגן לא קטן, אני מודע לפחות למקרה אחד של מישהו שאינו אזרח ואשר הופיע שנים רבות ברשימת בעלי זכות הבחירה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לנו הייתה רשימה בוודאות הם בדקו את השם שלי על פי המספר תעודת הזהות שמופיעה בחוגר.

ההורים שלי קיבלו את הפתק שבוע לפני. אתה באמת חושב שתוך שבוע יסדרו לי אזרחות?

מעבר לזה לא דאגתי כי היה מובן לי מאליו שהכל בסדר, מכיוון שאני לא נמצא יומיים בארץ.

תעודת תושב היא לא בצבע כחול.

אחותי אותו הסיפור, עשתה צבא והכל, גם לה יש תעודת זהות כחולה. והיא לא אזרחית מדינת ישראל.

ושהיא ניסתה להוציא דרכון לטוס לחו''ל גם לא נתנו לה מכיוון שהיא לא אזרחית מדינת ישראל.

אני לא מאמין שזה צירוף מקרים.

פורסם

לבעלי מעמד "תושב קבע" יש תעודת זהות כחולה, אבל אין להם זכות הצבעה לכנסת (יש זכות הצבעה לרשוית המקומית).

מוזר מאוד שלהוריך זכות הצבעה - כלומר אזרחות - ולך ולאחותך אין.

הדבר מצריך בירור במשרד הפנים. ההליכים עלולים להיות מורכבים ואפילו להצריך סיוע של עורך דין המתמחה בנושא.

ד"א - האם לך ולאחותך יש אזרחות אחרת? האם יש התנגשות בין האזרחות הזרה לישראלית?

פורסם

להורים שלי בנוסף לאזרחות ישראלית יש אזרחות רוסית.

לי ולאחותי אין שום אזרחות אחרת. אנחנו ממש מחוסרי כל אזרחות אפשרית ולא אפשרית

בשביל לגייס אותי אני מספיק טוב, ובשביל בחירות לא? מה זאת השטות הזאת? :?

פורסם

יש לך דרכון? אם כן של איזו מדינה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נשמע כמו בלגן במשרד הפנים. אולי בעיה ברישום שלכם בעת העליה ארצה.

ד"א - איפה נעלמה האזרחות הרוסית שלכם? אם להורים יש אזרחות כזו, ואתם נלדתם ברוסיה ולא ויתרתם על האזרחות - צריכה להיות לכם גם אזרחות רוסית. מצריך פניה לשגרירות, אבל זה באמת כבר מסובך. תתפלא - אבל אם יש לך אזרחות רוסית (שאינך מודע לה) אתה עלול להגיע לרוסיה וכאשר תרצה לחזור ארצה לא תוכל לצאת אם אין לך דרכון רוסי.

פורסם
נשמע כמו בלגן במשרד הפנים. אולי בעיה ברישום שלכם בעת העליה ארצה.

ד"א - איפה נעלמה האזרחות הרוסית שלכם? אם להורים יש אזרחות כזו, ואתם נלדתם ברוסיה ולא ויתרתם על האזרחות - צריכה להיות לכם גם אזרחות רוסית. מצריך פניה לשגרירות, אבל זה באמת כבר מסובך. תתפלא - אבל אם יש לך אזרחות רוסית (שאינך מודע לה) אתה עלול להגיע לרוסיה וכאשר תרצה לחזור ארצה לא תוכל לצאת אם אין לך דרכון רוסי.

טוב עכשיו ביררתי בוועדת הבחירות, ואני באמת מופיע שאני לא אזרח ישראל, וביררתי בנושא הרשימות הרשימות באמת רשימות צבאיות. למרות שממש מוזר לי שאני זוכר רשימות אזרחיות.

אין לנו אזרחות רוסית מכיבן שוויתרנו אליה, ורק ההורים שלי דאגו לחדש אותה.

לא יכולים לגייס אותי ברוסיה מכיבן שעשיתי כבר שירות צבאי במדינה אחרת.

דרכון אני לא חושב שיש לי בכלל מכיבן שעלינו עם ההורים ואני ואחותי רשומים אצלם בדרכונים.

אני מרגיש כמו עובד זר O_O

SPERIAL, על המעטפות לא רשום שמות, זה אנונימי, איך הם יכולים לדעת שזה הקול שלי ולא של מישהו אחר.

משהו פה לא מסתדר לי...

פורסם

בישראל כבר שנים רבות אין רישום של דרכונים משותפים. אישית יש לי דרכון מגיל חצי שנה (וזה היה ב-1958, תקופה שבה היה בדרךך כלל דרכון אחד למשפחה). לילדים שלי דרכון אישי לכל אחד מילדותם.

בכל מקרה - כיון שעברת את גיל 18 וגם את גיל 21 לא יתכן שאתה רשום בדרכון של ההורים.

• תוכן חדש...