Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא נכון.

על הרבה חלקי פלסטיק קיים סימון של סוג הפלסטיק קרי ABS/PE/PVC ותאריך היציקה או הזרקה.

אני לא אתווכח על זה אבל דבר אחד אני יודע על מצברי חומצה ,ברגע שהוכנס האלקטרוליט ללוחות בתאי המצבר מתחילה פעולה כימית שממנה מתחילים לספור אחורה את חיי המצבר.היתרון במצברים תוצרת כחול לבן הוא הידיעה שהמצבר התחיל את לחיות רק ביום שבו הזמין הספק את המצבר שמגובה בהטבעת התאריך,במצברי אופנועים יש לרוכש את האפשרות לקבל את החומצה בנפרד מהמארז .כל מצבר שמגיע סגור חייב את סימון תאריך הייצור עליו או כמספר מק"ט,ברקוד או כל שיטה אחרת .

• ספונסר פורום
פורסם
אני לא אתווכח על זה אבל דבר אחד אני יודע על מצברי חומצה ,ברגע שהוכנס האלקטרוליט ללוחות בתאי המצבר מתחילה פעולה כימית שממנה מתחילים לספור אחורה את חיי המצבר.היתרון במצברים תוצרת כחול לבן הוא הידיעה שהמצבר התחיל את לחיות רק ביום שבו הזמין הספק את המצבר שמגובה בהטבעת התאריך,במצברי אופנועים יש לרוכש את האפשרות לקבל את החומצה בנפרד מהמארז .כל מצבר שמגיע סגור חייב את סימון תאריך הייצור עליו או כמספר מק"ט,ברקוד או כל שיטה אחרת .

התאוריה לגבי מצברי חומצה נכונה אבל כך לא מתנהל שוק היבוא בפרט לא מחברת ענק כמו מורטה:

>שימוש בטכנולוגיית קלציום סילבר מאריך משמעותית את חיי המדף על ידי הורדת הפריקה העצמית שהיא גורם הנזק למצבר באחסנה. (האמת שהייתי צריך לעצור כאן, אבל זאת הזדמנות להשוות יצרנים ישראלים ליבואנים)

>זמן היבוא מהיצור בוורטה עד ההגעה לארץ הוא כחודשיים כולל הכל

>מצברים שמיוצרים למלאי מאוחסנים במחסן מרכזי בגרמניה ובצכיה בקור יחסי שממזער את נזקי האחסנה

>וורטה מייצר מעל 40 מיליון מצברים בשנה, בערך פי 150 (!) מהיצרנים הישראלים, מעבר ליתרון בפיתוחים טכנולוגים, מצברים לא שכיחים עדיין מיוצרים במאות אלפים ואין צורך לצבור אותם במלאי בשל עלויות התאמת קו ייצור (SetUp)

>הטבעת התאריך אצל כל המשווקים בארץ יצרנים ויבואנים הוא ביום העמסה על המשאית הפצה ולא ביום הייצור.

>מצברי אופנועים הם בטכנולוגיות אחרות (ג'ל, dry charged, AGM...) בהן אכן חיי המדף ארוכים יחסית

>בקרת מלאי שבועית על ידי בדיקת מתח המצברים והכנסתם לטעינה בהתאם יחדשו באופן טוב כל מצבר שאוחסן זמן רב מדי. טלרון מבצעת זאת בקפדנות.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

מצברים CA-AC הינם בעלי פריקה עצמית קטנה לכן הפרמטר היכן הוסיפו למצבר אלקטרוליט לא ממש רלוונטית בימינו.

יש לי בבית 2 מצברים של וורטא בקיבולת 60AH שנקנו לפני 6 שנים ואני מטעין אותם פעם בחצי שנה כאשר מתח הקטבים יורד ל-12.3 וולט.

עריכה

טוב אני רואה שאני והנציג של וורטא כתבנו את ההודעה באותו זמן לכן קיבלת גם תשובה מוסמכת.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
1. מצברים CA-AC הינם בעלי פריקה עצמית קטנה לכן הפרמטר היכן הוסיפו למצבר אלקטרוליט לא ממש רלוונטי בימינו.

2. אולי המצברים תוצרת וורטא מגיעים ייבשים לחברה וממלאים את המצבר באלקטרוליט בארץ ?

1. קלציום קלציום אכן צמצם את בעיית הפריקה העצמית ושיפר את העמידות של המצבר לחומצה בריכוז גבוה (ריכוז גבוה מגביר את הנזקים במדינות חמות). ורטה הוסיף גם כסף וחומרים אחרים לסגסוגת ושיפר את אורך החיים עוד יותר.

2. לאור הסיבות שתארתי בהודעה הקודמת הופסק לחלוטין בוורטה (ובשאר היצרנים הרצינים בעולם) ייצור מצברים יבשים dry Charged. יבוא מצברים יבשים הפסיק כליל, זה לא כלכלי ולא נחוץ כמו בתקופות שהסגסוגת היתה אנטימון ולא קלציום.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

מסכים לחלוטין עם דברי הנציג של ורטה פה. מצבר מחזיק בין 2-4 שנים. יש המון גורמים משתנים שמשפיעים על אורך החיים שלו ושנתיים זה זמן הגיוני למצבר שעובד קשה בדיוק כמו שיכול להחזיק גם 4 שנים. ורטה, מניסיון אישי עשיר מאוד, הם פשוט הכי אמינים ועמידים. מי שכתב "יוקרתיים כמו שנפ" קצת נסחף. שנפ ממש לא יוקרתי אלא מקומי זול שמתחרה בוולטה אבל בטח שלא בורטה. גם כיבוד האחריות חודש אחרי שהיא מסתיימת זה רק עניין של רצון טוב של היבואן כי הוא לא אמור לספוג את זה אלא אם כן ירצה. אם חודש אחרי תום המועד אז למה לא חודשיים או חודש ועשרה ימים?! בדיוק בגלל זה קובעים מועד לתום האחריות ובזה היצרן עמד. מעבר לכך אם הוא רוצה, יהיה בהחלט מכובד מצידו אבל אי אפשר לצפות לזה כמובן מאליו או לבוא אליו בטענות במידה ויחליט שלא.

פורסם
המצבר הוא מוצר כימי ואין אחידות בין שני מצברים באותו קו ייצור. למרות אמירה זאת מה שבאמת משפיע בביצועים ואורך החיים של שני מצברים ברכבים שונים זה מערכת החשמל ברכבים ופרופיל הנסיעה.

מצברי ורטה מחזיקים בממוצע מעל 3 שנים, אבל זה ממוצע, כדי שיהיו כאלה שישתמשו במצבר 4 שנים צריכים להיות כאלו שלהם המצבר יכשל אחרי שנתיים.

עקרונית האחריות למצברך נגמרת בסוף תקופת האחריות, זאת מהות תקופת האחריות ובהתאם המצבר תומחר.

למשל, אותו מצבר בדיוק תחת מותג StartUp יהיה זול משמעותית מאחר והאחריות היא 12 חודש.

ספציפית פנה אלי בהודעה פרטית ואנסה לסייע.

הכי חשוב בדוק את מערכת החשמל ברכב לפני קניית מצבר חדש (זליגה, טעינת יתר, טעינת חסר)

האם זהו ההבדל היחיד או שמדובר בטכנולוגיה מיושנת יותר של VARTA שעברה לפס יצור זול יותר ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• ספונסר פורום
פורסם
האם זהו ההבדל היחיד או שמדובר בטכנולוגיה מיושנת יותר של VARTA שעברה לפס יצור זול יותר ?

זהות בין מצברים נמדדת בעיקר בטכנולוגיית הפלטות ומבנה הכיסוי.

הפלטות מיוצרות בורטה מבלי לדעת אם הן מיועדות למצבר OEM, מצבר במותג VARTA או למצבר ב כ 50 המותגים הפרטיים האחרים הקיימים (בינהם גם Bosch וקטרפילר)

כמות הפלטות קובעת את הביצועים החשמליים של המצבר, גם פה יש זהות מלאה בין מצבר ממותג VARTA למצבר ממותג אחר, למעט 2-3 מקטים מתוך כ 100 וגם בהם ההבדל הוא של 5% CCA.

המכסה הכפול קיים כסטנדרט בכל המותגים ללא יוצא מן הכלל.

בקיצור - זהים!

טלפון 1-700-700-130

פורסם

מניסיון המצבר המקורי שהגיע עם הרכב מחזיק הכי הרבה זמן!!

תמיד הוא מיצרן NO NAME

ועובד כאילו שמו בתוכו אורניום מועשר :)

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

ברכבי קונצרן VAG בשנים 2006-1999 המצברים הם תוצרת ווארטה ללא צל שספק.

בשנתונים אחרים אינני יודע.

אכן אני מסכים איתך שבדרך כלל המצבר שמגיע עם הרכב מחזיק מעמד שנים רבות יותר ולפעמים המצבר 'טיפלה' שונה ממצבר שווה ערך הנמכר על-ידי אותו ייצרן.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
מניסיון המצבר המקורי שהגיע עם הרכב מחזיק הכי הרבה זמן!!

תמיד הוא מיצרן NO NAME

ועובד כאילו שמו בתוכו אורניום מועשר :)

מצבר מקורי הוא תמיד מחברה גדולה - בארופה זה לרוב ורטה, לפעמים אקסייד ופיאם ועוד חברות שמייצרות כולן מעל 4 מיליון מצברים בשנה

אל תשכח שכשהמצבר מקורי גם מערכות החשמל במצבן המיטבי.

המפרט הטכני מצבר OEM לפעמים הוא טוב ממצבר After Market ולפעמים נמוך משמעותית, למשל יש יבואנים שמתקינים בOEM מצבר שחלש בעשרות אחוזים מהמצבר הדרוש מאחר והם סומכים על אמינות מערכת החשמל ברכב החדש.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
מצבר מקורי הוא תמיד מחברה גדולה - בארופה זה לרוב ורטה, לפעמים אקסייד ופיאם ועוד חברות שמייצרות כולן מעל 4 מיליון מצברים בשנה

אל תשכח שכשהמצבר מקורי גם מערכות החשמל במצבן המיטבי.

המפרט הטכני מצבר OEM לפעמים הוא טוב ממצבר After Market ולפעמים נמוך משמעותית, למשל יש יבואנים שמתקינים בOEM מצבר שחלש בעשרות אחוזים מהמצבר הדרוש מאחר והם סומכים על אמינות מערכת החשמל ברכב החדש.

רעה חולה כאן הן ההתקנות המקומיות.

אוטו חדש לא הניע לנו. ההזעקה הורידה את המצבר (-AC דלקו) ,אע"פ ששמו מערכת אזעקה חדשה עמדתי על מצבר ורטא חדש במקומו . לא מאמין שטעינה תחזיר אורך חיים מלא. מאז כבר 3 שנים שקט.

פורסם
ברכבי קונצרן VAG בשנים 2006-1999 המצברים הם תוצרת ווארטה ללא צל שספק.

בשנתונים אחרים אינני יודע.

אכן אני מסכים איתך שבדרך כלל המצבר שמגיע עם הרכב מחזיק מעמד שנים רבות יותר ולפעמים המצבר 'טיפלה' שונה ממצבר שווה ערך הנמכר על-ידי אותו ייצרן.

גם בסקודה 2011

how it's like to drive :twisted:

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
אהלן חברים,

בתאריך 12/2010 קניתי מצבר VARTA מקורי חדש מנקודת מכירה ידועה , בתחילת החודש הזה נגמר המצבר, ניסיתי פעם להניע עם כבלים אז הסתדר אבל אחרי יומיים זהו הוא לא מניע יותר לא עם כבלים ולא כלום,

בדקתי את הטופס של האחריות וראיתי שממש עבר חודש, אז השאלה האם אפשר לעשות משהו עם האחריות ?

יעני האם המצבר הזה מיועד לשימוש עד שנתיים או שזה מזל?

עקרונית האחריות למצברך נגמרת בסוף תקופת האחריות, זאת מהות תקופת האחריות ובהתאם המצבר תומחר.

למשל, אותו מצבר בדיוק תחת מותג StartUp יהיה זול משמעותית מאחר והאחריות היא 12 חודש.

ספציפית פנה אלי בהודעה פרטית ואנסה לסייע.

בהנחה שנציג VARTA יעזור גם לי (במקרה דומה) פניתי ליבואן ונמסר לי שכבר לא באים לקראת מי שנגמר לו המצבר זמן קצר אחרי סוף האחריות (מבחינה חוקית אין טענות)

יהודה

• תוכן חדש...