Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פק"ל קפה

bkantor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מעוניין לבנות פק"ל קפה שיכלול:

פינג'אן, גזיה,כירה,כוסות (דופן כפולה), סוכר קפה שחור ותה, כל זה צריך להיכנס לתוך מארז של סנדלי שורש מידה 42.

האם יש איזה כירה מומלצת בטווח מחירים של 100-150 שקל?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אתה מתכוון לסחוב את זה על הגב בטיולים רגליים? אם לא אז אין שום סיבה לריב עם השקית, תמצא קופסה או תיק בגודל יותר רציני ותשים שם גם מים ובפלות.

אם אתה כן הולך עם זה על הגב אז הינה כמה המלצות:

קנה רק גזיה שניתן לפרק את הכירה מהמיכל.

קנה גזיה שהכירה שלה מתקפלת, עדיף שהיא מתחברת עם צינור למיכל ולא יושבת עליו.

קנה פינג'ן שהמיכל נכנס פנימה או לחלופין שקופסת הקפה נכנסת פנימה.

גזיה עם מצת מובנה זה מגניב, אבל דורש הקפדה על ניקון ומעט תחזוקה.

קנה לקפה ולסוכר קופסאות עם פקקים מתברגים.

את הפינג'ן הקופסאות והכוסות תקנה בשוק ולא בחנויות מטיילים, הידית לעד תישבר, והקופסאות לעד יתלכלכו, דברים מהשוק אפשר להחליף פעמיים בשנה, ציוד יקר מחנויות טיולים כואב מאוד לאבד או להחליף.

אל תקנה גזיה עם מיכל ניקוב, זה חרא דבר ולא משנה מה יגידו לך, אני עם פקלי קפה מכיתה ו' (שנת 94), לפחות עשר גזיות ניקוב עברו אצלי, וכולן אכזבו בסוף. גזיות עם בלון הברגה יותר טובות בכל פרמטר, חוץ מהאפשרות להכניס לפינג'ן את הבלון.

והכי חשוב, תקנה קפה טוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אגב קופסאות מתברגות קניתי בהומו סנטר

3 קופסאות שכל אחת היא המכסה של השניה - 15₪

אטומות ונכנסות שלושתם קומפלט לפינגאן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הפק"ל ישמש אותי לרוב בטיולים רגליים.

הקופסאות המתברגות אכן פתרון מעולה ונוחה!

לגבי הכירה שנמצאת נפרד לבלון גז, מדובר בעצם על כירה אלפינית? חורגת מהתקציב.

האם יש כירות שהן יותר מומלצות ויש כאלה שפחות?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

כל כירה מתברגת אמורה להתאים. האלפינית לאו דווקא קטנה יותר, אם כי הרבה יותר יציבה.

תחפש גזיות הברגה מתקפלות. מרביתן יכולות להתקפל לגודל של קופסת סיגריות. לשימוש לא-מסיבי כמו שלך הן יהיו יעילות.

אני עושה שימוש בשני הסוגים - הברגה וניקוב - מדובר בעולם אחר. ניקוב זה לחובבנים :-P

פורסם

אכן גזיית הברגה נוחה יותר ולא דולפת ויש אפשרות לגזייה אלפינית שיש לה המון יתרונות. מצד שני המיכל עולה 25-30 ש"ח בעוד מיכל ניקוב עולה 8-10 ש"ח וגם נפוץ הרבה יותר. הכי טוב שניהם...

פורסם

הכי טוב (הפתרון שלי כבר שנים) - מתאם אליו נכנס מיכל ניקוב והופך למיכל הברגה.

אתה מקבל נוחות של מיכל הברגה עם מחירים וזמינות של מיכלי ניקוב.

שלי ממש לא דומה לזה שבקישור המצורף, הוא פשוט הרבה יותר, עשוי פלסטיק שחור. אין לי מושג כמה עלה כי מצאתי אותו זרוק בשטח (יחד עם כל שאר פק"ל הקפה. זה הפריט יחיד ששרד אצלי מהפק"ל ההוא).

לגבי גזיה - אני חסיד גדול של גזיות אלפיניות (שלא יושבות על המיכל), למרות שהאחרונה שהייתה לי ניסתה להתנקש בחיי בצורת חור בצינור שהתחיל לבעור באמצע הקפה במילואים. התחלתי במחקר לקראת קניה של אלפינית טובה יותר, אבל עקב צורך מיידי בגזיה רכשתי Kovea Fireman במחשבה על כך שלאחר השימוש הדחוף אתן אותה לאבי מתנה (הוא רוכב אופניים וסוחב פק"ל קפה קטן, לא סתם אני מחונך נכון) - ומאז אני משתמש בה :). משום מה היא מופיעה במחירים מופקעים לחלוטין ברשת, למיטב זכרוני נקנתה בסביבות ה-100 ש"ח בחנות העודפים של למטייל ביד אליהו.

עוד אקנה גזיה אלפינית, זה ברור לי - אבל אני לא מצליח להצדיק לעצמי כרגע את המחירים הנדרשים עבור אחת טובה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני משתמש כבר תקופה עם גזייה אלפינית שנקנתה בDX בפחות מ-20 דולר. בינתיים עובדת ללא שום בעיה.

יש באתר מבחר לא רע של גזיות במחירים נמוכים מאוד.

פורסם

אגב בטיולים רגליים עוד יותר חשוב בלון הברגה.

רוב הבעיות בבלוני ניקוב נובעים מעיקום הברז ביחס לבלון, וזה קורה בקלות בתיק תרמילאים עמוס.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

כירה באיביי תעלה זול יותר מלקנות בכפרים הסמוכים!?

בחיטוט קצר ברשת מצאתי כמה דוגמאות שמצאו חן בעיניי, מה דעתכם?

http://www.ebay.com/itm/300804250983?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

http://www.ebay.com/itm/290737395912?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

לא רואה את ההבדל בין זאת לאחת בשביל הרתחת מים לקפה,

אפשר קצת יותר הסבר בבקשה?

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

פורסם

כול הסוגים שנידונו פה מיועדים לבישול קטן, וקפה זה בישול.

יש כירות גדולות יותר שמתאימות להכין סיר של 4-5 אנשים, אבל הן כבר מסורבלות בהרבה, ובדרך כלל לא יסחבו על הגב.

פורסם

אומי, בכזה טיול כבר יש חלוקת נטל בציוד גם ככה. בכל מקרה, גזיה אלפינית זה אחד הדברים ששווה להשקיע בהם. כזיה טובה עושה הבדל בין קפה ברבע שעה לקפה בחמש דקות. וההברגה הופכת את העסק לעוד יותר קומפקטי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לגזייה להרתחה יש להבה ממוקדת ועוצמתית כמו ברנר ולכן היא גם לא נכבת ברוח. היא לא מתאימה לבישול מישום שהיא ממוקדת וחזקה מדי.

בקישור הבא תמצא ידע מפורט יותר בנוגע לסוגי הלהבות: http://www.matzok.com/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%92%D7%96%D7%99%D7%94

• תוכן חדש...