Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני חדש בפורום והולך לקנות פיקנטו ידנית מחר אחרי בדיקת כל רכבי הסגמנט. הרכב כעקרון רכב שני במשפחה ולכן צפויה לנסוע כ 12 אלף ק"מ בשנה / 1000 בחודש. איך צריכת הדלק של הידני - קראתי שהאוטומט לא להיט. הרכב העיקרי שלי פריוס היברדי אז אני די מפונק בענין צריכת דלק:wink:

פורסם

אני אישית לא נוהג בפיקנטו, אבל שמעתי מהרבה אחרים שצריכת הדלק בפועל רחוקה (מאוד) מהצהרות היצרן.

הצהרת היצרן לצריכת דלק משולבת בגרסה הידנית היא 23.8 ק"מ לליטר, בפועל אל תצפה ליותר מ- 14-15 ק"מ לליטר (בניגוד ל- 17-18 שניתן לקבל בפיג'ו 107, סוזוקי אלטו).

אתה מתכנן לעשות מעט ק"מ בכל שנה, אז עבורך זה לא יהיה ממש נורא רק כדאי לקחת בחשבון שלא תתאכזב.

אגב, בארה"ב קונצרן יונדאי/קיה נתבע (וגם הודה בכך) על כך שפירסמו צריכת דלק טובה יותר ממה שהיא בפועל.

למרות שבאירופה ובישראל אין תביעה כזו, הניסיון בשטח מלמד שצריכת הדלק שלהם רחוקה מהצהרות היצרן - במיוחד בקיה פיקנטו ויונדאי i10.

פורסם
17-19 ק"מ לליטר בנהיגה מתונה שרובה בין עירונית.

16 ק"מ לליטר בערך במציאות של רובנו.

קצת מוגזם 16 לליטר, זה רכב של 13-14 לליטר מקסימום גם בנהיגת צב

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
מנסיון של 18500 ק"מ ממוצע 1\18+ כאשר נהיגה בין עירונית מתונה הביאה לתוצאות טובות יותר.

יפה האם היתה תקופת הרצה אם נתומים פחות טובים?

פורסם

אכן כן התחלתי עם 1/15+ ובסיכום כולל לאחר המכירה 1/18+ על כביש 6 במהירות 90 קמ"ש לאורך נסיעה לא קצרה ראיתי נתונים של 3.6 ליטר ל100 ק"מ

פורסם
אכן כן התחלתי עם 1/15+ ובסיכום כולל לאחר המכירה 1/18+ על כביש 6 במהירות 90 קמ"ש לאורך נסיעה לא קצרה ראיתי נתונים של 3.6 ליטר ל100 ק"מ

כל אחד זורק נתונים מבלי לבדוק צריכה כמו שצריך - צריכה במחשב הדרך היא שקרית ודינאמית ואין להתייחס אליה כצריכה הקובעת

תמלא טנק מלא, אפס את הקילומטרז, בסיום המיכל תדלק שוב וחשב ק״מ חלקי הליטרים ואז תדע.

הנתונים שלך ממש לא תואמים למה שטוענים בעלים אחרים של הרכב הנל

פורסם

הייתה לי כזו חדשה, צריכת הדלק ממש לא להיט למי שנוסע קבוע עם מזגן. (הפאביה שלי יותר חסכונית, תחת אותם תנאים\עומס)

מעבר לזה בשביל להגיע לקצב תנועה סביר צריך לבחוש בהילוכים ולהגיע לסל"ד גבוהה בצורה מפריעה. (למרות שבידוד הרעשים בפיקנטו מביש המון רכבי מיני\סופרמיני)

הפיקנטו 1.0 דורשת אופי מיוחד, סבלני וסובלני. ולצערי - לא בבית ספרנו.

האישה שקנתה ממני את הרכב (בת 50~55 אני מעריך) מסתדרת אתו יופי דווקא.

אני ממליץ בחום על נסיעת מבחן ארוכה, ולהגיד לאיש המכירות שאתך לשתוק כדי שבאמת תרגיש את הרכב כמו שצריך.

(ותדליק מזגן תוך כדי!)

בהצלחה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

במשפחתי נמצאות גם הידנית וגם האוטומטית.

לשאלתך, הידנית שעברה כ17000 ק"מ, לא יורדת מ1-14 בחודשים "עירוניים" (בדיוק כפי שנאמר מעלי) ולא יורדת מ 1-16/17בחודשים שבהם החלוקה בין עירוני לבין עירוני כמעט זהה.

וכן אני יודע למדוד צריכת דלק, ואני עוקב באדיקות (אם כי אני לא "גר" עם הרכבים הללו) אחרי הצריכה של שתיהן.

ובנוגע ל"עגלתיות": זה רכב עם מנוע אטמוספרי בנפח של פחות מאלף סמ"ק, אז בואו ניכנס לפרופורציות. (ד"א במבחן השוואתי שבחן זינוק מהמקום, צבירת מהירות, ויציאה לעקיפה הפיקנטו הראתה שמה ש"מורגש" הוא לאו דווקא נכון, והיא "ניצחה" במרבית הפרמטרים את מרבית רכבי המיני, ואפילו עמדה "ראש בראש" עם הספארק שהרבה יותר חזקה ממנה, "על הנייר" לפחות).

ועדיין כל זה שטויות- שנייה יותר שנייה פחות... זה לא העניין כאן. יש לזכור שזה רכב מיני ידני בנפח צנום שמטרתו לאפשר לציבור גדול לקנות רכב חדש, חסכוני, בטיחותי (הכי בטיחותי בקבוצה), מאובזר (הכי מאובזר בקבוצה), עם אחריות (הכי ארוכה בקבוצה), במחיר נמוך יחסית.

וככזה, הפיקנטו בקבוצתו ולמטרתו, הוא הרכב (לטעמי אם כי זה כבר עניין די מוסכם) הכי טוב, משתלם, ומתגמל בקבוצת המיני - וזו השורה התחתונה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
כל אחד זורק נתונים מבלי לבדוק צריכה כמו שצריך - צריכה במחשב הדרך היא שקרית ודינאמית ואין להתייחס אליה כצריכה הקובעת

תמלא טנק מלא, אפס את הקילומטרז, בסיום המיכל תדלק שוב וחשב ק״מ חלקי הליטרים ואז תדע.

הנתונים שלך ממש לא תואמים למה שטוענים בעלים אחרים של הרכב הנל

הצריכה הקבועה נמדדת כמו בכל אחד מהמכוניות שהיו לי (והיו הרבה) בטבלאות מדויקות שכוללות ק"מ וכמובן כמה ליטרים נכנסו

סתם נתתי דוגמא למה שראיתי על העון הממוצע הוא אמיתי ומדוד במדויק 1\18+ 70% לערך בין עירוני.

פורסם

סתם שאלה שעניינה. האם הרכב לא מרגיש כאילו נוסעים על מכונת כביסה? הרי המנוע הוא 1.0. בשילוב של מזגן - אני פוחד לחשוב מה ההשלכות של ההאצה שלו. לפותח השרשור - יש 2 פיקנטו למכירה ביד 2 באיזור השפלה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
הייתה לי כזו חדשה, צריכת הדלק ממש לא להיט למי שנוסע קבוע עם מזגן. (הפאביה שלי יותר חסכונית, תחת אותם תנאים\עומס)

מעבר לזה בשביל להגיע לקצב תנועה סביר צריך לבחוש בהילוכים ולהגיע לסל"ד גבוהה בצורה מפריעה. (למרות שבידוד הרעשים בפיקנטו מביש המון רכבי מיני\סופרמיני)

הפיקנטו 1.0 דורשת אופי מיוחד, סבלני וסובלני. ולצערי - לא בבית ספרנו.

האישה שקנתה ממני את הרכב (בת 50~55 אני מעריך) מסתדרת אתו יופי דווקא.

אני ממליץ בחום על נסיעת מבחן ארוכה, ולהגיד לאיש המכירות שאתך לשתוק כדי שבאמת תרגיש את הרכב כמו שצריך.

(ותדליק מזגן תוך כדי!)

בהצלחה.

ראשית גם אני בגיל 50-55 ובקרוב גם אישתי :-D

לצערי לפחות בירושלים היה רק אוטומטי לנסיעת מבחן, ואותו בחנתי. יש לי פיקנטו אוטומטי במשפחה שנסעה כ 4000-4500 ק"מ הצריכה שם במגמה שיפור מתמדת מ 11-12 בהתחלה ל 13-14 היום - לפי הרכב - אין לי מידע כמה הוא אמין - בפריוס הוא מזייף ב 5-8% לרעתי ז"א אם מחשב הדרך יראה 1 ל 18 קרוב לודאי שבפועל אני עשה 1 ל 17

• תוכן חדש...