Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעומת זאת במכוניות היותר חדשות בסיבובת 2002 לערך ומעלה אך לא בכל המכוניות כאשר מחזיקים את הלחצן של החלון לחוץ כאשר החלון סגור/פתוח עד הסוף כעבור 2-3 שניות שומעים "קליק" והמנוע מפסיק לקבל מתח וזאת ההגנה.

בוא נתקדם.

איפה ממוקם מנגנון ההגנה בסיוויק 2002 ? איך הוא נראה ?

כתבתי לך שאין לי שרטוט עבור טויוטה קורולה 92. בזמנו להורי הייתה קורולה 92 ואני פירקתי אולי 4-5 פעמים את החלונות הקידמיים כולל את המנוע ואני בהחלט יודע שיש מפסק טרמי.

איזה כייף לי :)

פורסם

להערכתי ומניסיוני לכל מנוע חשמלי של מנגנון שמשות אמור להיות נתיך תרמי. בכל מקרה לא בטוח שההגנה הזאת עובדת והמנוע אכן נשרף, נתקלתי בזה בעבר.

לגבי התקלה בשרשור, מאוד פשוט לאבחן אם זה מנוע חשמלי, מתג או חווט ולתקן בהתאם.

פורסם
בוא נתקדם.

איפה ממוקם מנגנון ההגנה בסיוויק 2002 ? איך הוא נראה ?

לא התעסקתי עם המנגנון של סיויק 2002, ועכשיו אני צופה ששוב תשאל ״ אז היכן ממוקם המנגנון הגנה בסיויק 2003?״ (וכן הלאה) כדי להתחכם כמו תמיד.

פורסם

אח שלי :-D אל תתעצבן.

אני שואל מכיוון שחשבתי לעצמי שיש לך משהו לחדש בעניין.

בכול מקרה כפי שציינתי קודם לכן וגם דניאל כתב מנגנון ההגנה התרמי בהרבה רכבים יישנים/חדשים הינו חלק אינטגרלי מהמנוע ולכן לא ניתן לראות זאת ברוב הסכימות החשמליות של ייצרני הרכב.

לעומת זאת בהונדה סיוויק כן ניתן לראות בסכימה החשמלית שקיים מנגנון הגנה שהינו אינטגרלי מהמנוע החשמלי גם בדגמים היישנים (הונדה סיוויק שנת 98-2000). סימנתי באדום את מיקום ההגנה.

צירפתי מספר תמונות להמחשה בלבד.

האם עכשיו את משוכנע שקיים מנגנון הגנה גם ברכבים יישנים ?

Pages from Honda Civic 1996 - 2000 Service Manual-2.jpg

window motor 5.jpg

12.jpg

circuitbreakers.jpg

פורסם
סיויק 96

לאנטיס 97.

קורולה 94.

יקיר,

בדקתי ומצאתי לנכון ליידע אותך שאכן קיים מנגנון הגנה גם בסיוויק משנת ייצור 96.

בתוך המנוע החשמלי מותקן Circuit Breaker וברכבים מסויימים גם Circuit Breaker נוסף חיצוני לכול המנועים.

פורסם

מרק אתה צודק משום שלא ידעתי שמנגנון ההגנה הוא ממש בתוך המנוע עצמו, תמיד חשבתי שזה משהו חיצוני כמו הנגד טרמי בטור למנוע או שנמצא בתוך הלחצנים.

בכל מקרה ההגנה הזו לוקח לה המון זמן להיכנס לפעולה במכוניות מהשנים האלו ז"א לא כמו בחדשים שתוך 2-3 שניות היא נכנסת לפעולה ושומעים "קליק" כאשר החלון נסגר/נפתח.

בכל מקרה בסיויק 96 שבזמנו פירקי את מנגנון החלון לשם החלפת המנוע לא ניקלתי במנגנון הגנה חיצוני שניתן לראותו כניראה הוא נמצא כמו בתמונה בתוך המנוע.

פורסם

ישנם רכבים שמנגנון הגנה מופעל לאחר 4-10 שניות ויש רכבים שמנגנון ההגנה נכנס לפעולה בטווח זמנים של 4-20 שניות מרגע שהחלון נסגר עד הסוף או נפתח עד הסוף.

פורסם

היום יש הגנה נוספת במתוך המתגים או בבקר מנוע עצמו והיא אלקטרונית

המתח מפסיק אם הבקר מזהה כי אין תנועה של הקומוטטור

פורסם

תודה רבה על המידע חבר'ה,

לפי מה שאני מבין לפני הפיוז התרמי הזה יש עוד פיוז לא?

או שזה ישר הפיוז הזה?...

אני יכול לבדוק את הדברים האלה עצמאית או שזה ממש מסובך ולשלוח לבעל מקצוע?

מה אתם מציעים...? תודה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

תחילה עלייך לתקן את המתג/מתגים של החלונות.

1. תבדוק בקופסאת הפיוזים מתחת למכסה המנוע את תקינות פיוז של 40A אשר רשום לידו POWER WINDOW.

2. תבדוק את הפיוזים של החלונות 7.5A וגם 20A הנמצאים בקופסת הפיוזים בתוך הרכב.

במידה ולא מצאת פיוז שרוף עלייך לבדוק ממסר ההפעלה של החלונות או/גם לספק מתח של 12 וולט ישירות למנוע החשמלי ולבדוק את תקינותו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נצל"ש. האם בסוזוקי בלנו 1998 יש מנגנון הגנה לחלונות?

לרכב שלנו הכנסנו מפסק שליטה לנהג מפירוק (לפני הרבה זמן, לאחר שהמקורי הפסיק לעבוד), המפסק כנראה הגיע מאנגליה ולכן מתג הAuto שאמור להעלות או לסגור את החלון עד הסוף נמצא הפוך- כלומר הוא שולט על חלון הצד של הנוסע ולא של הנהג. לאחרונה אותו חלון בקושי מתפקד (עולה ויורד באיטיות רבה, כמובן שהטמפרטורות הנמוכות תורמות לכך) וחשדנו באותו מתג Auto- שממשיך לעביר זרם לחלון גם אחרי שהוא נסגר. האם כך הדבר? כמובן שכל ארבעת החלונות עצלים (מדובר ברכב ישן מאד), אבל בחלון הנ"ל מדובר במקרה קיצוני (אני מדבר על זה שבלילה כשקר מאד צריך לעזור לו עם היד...)

תודה!

פורסם

גם בבלאנו של חבר שלי יש את זה,

זו מחלה בבלאנו לדעתי שהחלונות מתעייפים מאוד.

בכל זאת ינואר' 98 עייפים!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • תוכן חדש...