Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בסיוויק שלי המתג של ההרמת חלון הימני קידמי נשאר תקוע כלפי מעלה ואמא שלי שחכה את זה ככה ונסעה כמעט חודש ככה...

כמובן רק שהסוויצ' פתוח זה היה משדר משהו לחלון אבל עדיין,

היום החלון לא מגיב ללחיצה לא בצד שלו ולא בצד הנהג,

לוחצים ואין שום רעש ושום כלום.

האם משהו נהרס שם מהלחיצה הממושכת?

ואם כן מה עושים?

תודה ושבת שלום.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

לפי החתימה שלך אני מבין שמדובר במודל 2000.

אם אני לא טועה ברכבים הישנים כשלוחצים על הכפתור אפילו לאחר הסגירה עדיין מופעל לחץ על החלון כלפי מעלה, אז יכול להיות באמת שהופעל לחץ על המנגנון למרות שהוא הגיע למגבלות המכניות שלו ונהרס כתוצאה מכך.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אצלי בסופר לנסר זה גם פעם אחת נתקע כלפי מעלה ושמתי לב לזה רק למחרת...מאז החלון קצת מרקד אז לדעתי המנגנון קצת נדפק. אתה אומר שנסעת ככה חודש...

Opel Adam S 2017

פורסם

השאלה כתוצאה ממה המגנון נדפק?

מהלחץ המתמשך או שזה התחממות של הבקרה של המנגנון?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

כתוצאה מעומס קבוע שהופעל על המנוע של החלון, קיימות 3 אופציות סבירות:

1. פיוז נשרף, 2. המתג נשרף (פנימית), 3. המנוע של החלון נשרף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המכוניות מהמודלים החדשים יותר ישנו מנגנון הגנה, אצלך ברכב הוא לא קיים ולכן בלחיצה ממושכת המנוע של החלון התחמם ושבק.

נסה לבדוק אולי פיוז נשרף, אם הפיוזים תקינים המנוע של המנגנון שבק.

פורסם

למה לא קיים? גם במנועי מגנוון שמשות ישנים יש נתיך תרמי שמתנתק את אספקת הזרם אם יש הפעלה ממושכת וזאת כדי להגן על המנוע ועל השמשה.

פורסם
זה לא בכל המנגנונים אלא רק בחלק מהם.

בהרבה רכבים ההגנה התרמית הינה חלק מובנה מהמנוע החשמלי, אתה לא יכול לדעת בוודאות אם לרכב X או Y קיימת הגנה טרמית במידה ואין ברשותך ספרות או פירקת מנוע כזה לחלקים.

באיזה רכב ניתקלת שאין הגנה למנוע בפני התחממות יתר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לטויוטה קורולה שנת 1992 מנוע 1.6L קיימת הגנה מסוג מפסק אוטומטי מגנטי תרמי.

אם בדגמים היישנים הייתה קיימת הגנה אז אני משוכנע ב-100 אחוז שגם בקורולה שנת 94' קיימת הגנה.

כפי שכתבתי קודם לכן אם לא קיימת הגנה חיצונית אז בוודאי ההגנה היא חלק אינטגרלי מהמנוע החשמלי.

פורסם

אשמח אם תעלה סכימה חשמלית של הקורולה המדוברת.

לא צריך לסבך יותר מידי את האשכול עובדה שהחלון של פותח האשכול הפסיק להגיב כי אין לו הגנה בהנחה שהפיוזים תקינים.

גם אם הייתה הגנה הפיוז לא צריך להישרף.

פורסם

על-סמך מה אתה כותב שלהונדה סיוויק שנת 96 למנוע החשמלי אין הגנה טרמית ?

אשמח אם תעלה שרטוט של מערכת החשמל של החלונות בסיוויק 96.

אולי נשרף הפיוז שנמצא בטור לסליל של הממסר ולא הפיוז של המנוע החשמלי ?

פורסם

עם המנגנונים של המכוניות האלו בעבר התעסקתי ופירקתי ומעולם לא ניתקלתי בהגנה כלשהי, גם כשמחזיקים זמן ממושך את הלחצן לחוץ המנוע ממשיך לקבל מתח ללא הפסקה ומרגישים את העומס שהחלון יוצר על המסגרת, וכאשר מרפים מהלחצן העומס על המסגרת מפסיק ומרגישים זאת כאשר מסתכלים על המסילות.

לעומת זאת במכוניות היותר חדשות בסיבובת 2002 לערך ומעלה אך לא בכל המכוניות כאשר מחזיקים את הלחצן של החלון לחוץ כאשר החלון סגור/פתוח עד הסוף כעבור 2-3 שניות שומעים "קליק" והמנוע מפסיק לקבל מתח וזאת ההגנה.

אז עכשיו תעלה בבקשה סכימה של הקרולה 1992, שאני בכלל בספק אם היו חלנות חשמל, אני זוכר שבקורולה 94 שהתעסקתי היו חלונות חשמל רק בחלונות הקדמיים ומאחורה זה מכאני עם מנואלה, ואם איני טועה אפילו בקורולה 98 גם היה ח"ח רק מקדימה.

• תוכן חדש...