Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכאל כהן, תתרגל לביקורות (מוצדקות או שלא) ממשתמשים בפורום הזה, אל תקח את זה כזה קשה.

זאת לא הפעם הראשונה שמשתמשים פה שופטים משתמש שמספר או מעלה סרטון של מקרה מסוים וישר מקבל מטר הערות כנגדו.

רק אתה והרכבים שהיו סביבך באותו הרגע יכולים לשפוט את המקרה (נוכח חוסר בסרטונים מ-4 זויות שונות: קדימה אחורה ימינה שמאלה).

פורסם

גם לי נראה שאין מקום לשפוט כאן בנחרצות. מילא אם היה סרטון, אבל אין...

בכל מקרה, בגלל עומס ועקשנות של הנוהגים בנתיב הימני - ייתכן מצב שמישהו מתעכב בנתיב השמאלי ולוקח לו זמן לחזור ימינה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ואם אני עוקף על 120 ובדיוק מגיע מישהו מאחוריי על 160? אז גם אני לא בנתיב הנכון?

פורסם
מיכאל כהן, תתרגל לביקורות (מוצדקות או שלא) ממשתמשים בפורום הזה, אל תקח את זה כזה קשה.

זאת לא הפעם הראשונה שמשתמשים פה שופטים משתמש שמספר או מעלה סרטון של מקרה מסוים וישר מקבל מטר הערות כנגדו.

רק אתה והרכבים שהיו סביבך באותו הרגע יכולים לשפוט את המקרה (נוכח חוסר בסרטונים מ-4 זויות שונות: קדימה אחורה ימינה שמאלה).

נכון, כדאי להתרגל לביקורת, אני לא שומאכר, אבל אם מהבהבים לי כשאני בנתיב השמאלי, גם אם אין מקום בימני, אני מאותת, מראה כוונה לעבור לימני.

לא מחליט על דעת עצמי שאם אני על 120 וזו מהירות מספיקה לי, אז היא מספיקה לכולם. וזו הביקורת היחידה שהעברתי.

פורסם

גם לי לפעמים מהבהבים:twisted:, סימון של 4 וינקרים שאומר 'ראיתי ואפנה בהזדמנות ההגיונית הראשונה' פותר את בעית התקשורת רוב הפעמים.

אגב - כשהמצב הפוך, ומישהו מעכב אותי - אני בהחלט אהבהב לו (אם הנתיב הימני פנוי והוא לא עובר אחרי 2-3 שניות, אין ברירה ועוקפים מימין) אם הוא עוקף רכבים, אני מרים הרמה קלילה אחת לסמן שאני שם ומעוניין, לרוב הם זזים בהזדמנות ההגיונית הראשונה.

כמובן שיש את אלה שנדבקים ויש את אלה שמהבהבים למרות שבאמת אין לאן לזוז - לא צריך להתרגש מכל אהבל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
גם לי לפעמים מהבהבים:twisted:, סימון של 4 וינקרים שאומר 'ראיתי ואפנה בהזדמנות ההגיונית הראשונה' פותר את בעית התקשורת רוב הפעמים.

אגב - כשהמצב הפוך, ומישהו מעכב אותי - אני בהחלט אהבהב לו (אם הנתיב הימני פנוי והוא לא עובר אחרי 2-3 שניות, אין ברירה ועוקפים מימין) אם הוא עוקף רכבים, אני מרים הרמה קלילה אחת לסמן שאני שם ומעוניין, לרוב הם זזים בהזדמנות ההגיונית הראשונה.

כמובן שיש את אלה שנדבקים ויש את אלה שמהבהבים למרות שבאמת אין לאן לזוז - לא צריך להתרגש מכל אהבל.

ויש את ההוא שמדבר עם אשתו ובגלל זה הוא לא שם לב שהוא זוחל על 80 בשמאלי

פורסם (נערך)
תנסה להבין את הסיטואציה, שהאפשרות היחידה לפנות את הנתיב היא לרדת לשול,

ועד שיתפנה מקום בנתיב הימני, אותו בחור נכנס שמה וקילל כמו משוגע.

זה היה עניין של שנייה וחצי ולא יותר..

ככל הנראה היה עצבני מסיבות אחרות, וזה לא מצדיק את הילד המקפץ מאחורה, שזה עיקר הסיפור.

הסיטואציה מובנת.

אבל מה שאתה לא מבין, זה שהדיון כאן הוא על מה שכתבת:

החלטתי שלא לפנות לו את הנתיב, כי הנתיב מימני מלא וגם מהסיבה שוואלה כביש עמוס 120 לאן הוא ממהר..

להחליט לא לפנות את הנתיב בשניה שמגיע הרכב מאחור, בגלל שהנתיב הימני כרגע לא פנוי בשבילך זה תקין, בהנחה שאתה באמצע עקיפה, ותפנה אותו כשתסיים אותה.

אבל אתה הגעת למסקנה שמבחינתך הכביש עמוס, ולכן אתה לא רוצה לאפשר לו לנסוע מהר יותר, ממך או מהסובבים אותך.

פה קבור הכלב. אתה נוקט בגישה של "אני אחנך אותו עכשיו", אבל אתה הוא זה שטועה. כאן מתרכז הדיון, וזה עיקר הסיפור. עם כמה שזה לא בסדר שילדים נמצאים ברכב נוסע לא חגורים, לא אתה זה שצריך להחליט באיזו מהירות יסע הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם
...

סימון של 4 וינקרים שאומר 'ראיתי ואפנה בהזדמנות ההגיונית הראשונה'

...

למה אתה חושב שזה מה שאומר סימון 4 ווינקרים?

פורסם

סימון של 4 וינקרים שאומר 'ראיתי ואפנה בהזדמנות ההגיונית הראשונה' פותר את בעית התקשורת רוב הפעמים.

ראיתי שימוש ב4 וינקרים בעיקר במדינות עם תרבות נהיגה יותר נורמאלית מישראל (גרמניה לדוגמא), אבל גם שם 4 וינקרים לא מסמנים את מה שאמרת.

הם משתמשים בזה בעיקר כהכרת תודה אחרי שעוברים את הנהג שעזר להם.

לדוגמא אם מישהו עוזר לך להשתלב בתנועה לפניו אתה מאותת לו עם 4 וינקרים או איתות ימינה ואז שמאלה.

עוד דוגמא זה עם מישהו שהיה באמצע עקיפה של מספר מכוניות חזר באמצע העקיפה שלו לנתיב הימני והאט כדי לא להפריע לך. או למשל (וזה נהוג בעיקר בין נהגי משאיות), כאשר משאית/רכב ארוך אחר עוקף אותך אתה מאותת לו עם האורות הגבוהים שהוא עקף אותך ויכול לחזור לימני (הרכב ארוך וקשה לראות מתי צריך לחזור לימין), הנהג של הרכב הארוך בדרך כלל יאותת עם 4 וינקרים כתודה על העזרה.

אם אתה מאותת עם 4 וינקרים במצב שתיארת לרוב זה אומר "יש לי מצב חירום" או "יש האטה משמעותית של התנועה אז תתכונן לבלום ואל תכנס בי".

אם אתה רוצה להראות כוונה לחזור לימני מספיק לדעתי לתת איתות ימינה.

פורסם

איך אני אוהב שאתם קופצים :)

אני יודע מה אומר הסימון בכל אותם מקומות שהם לא ישראל.

אנחנו כאן, לא שם.

במדינה מתוקנת לא הייתי צריך להגיב לזה כי זה מובן מעליו שראיתי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במעט הפעמים שאני מפריע למישהו לנסוע מהר אני פשוט "נותן" איתות שמאלה שאומר "אני עוקף". הממהרים הנורמלים מבינים ו"נותנים" לי את 2-3 שניות שאני צריך. השמוק*ם לא. ישר נצמדים או מהבהבים שוב כאילו אני עכשיו אדפוק ברקס ואזוז ימינה.

בהתחלה הייתי מאותת ימינה, אבל תמיד כשאני זאת אנשים ישר נצמדים ואף עוקפים לפני שחזרתי לימני. לא יודע למה זה קורה, אבל זה מסוכן, ולכן אני מאותת שמאלה.

בצד השני, אני גם נותן הבהוב קצר וממתין בסבלנות. שמתי לב שכאשר לא נצמדים - אלא מהבהבים מרחוק - אנשים יותר נחמדים בלפנות את הדרך, לעומת כאשר אני נצמד או מהבהב הרבה ואז גם עושים דווקא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איך אני אוהב שאתם קופצים :)

אני יודע מה אומר הסימון בכל אותם מקומות שהם לא ישראל.

אנחנו כאן, לא שם.

במדינה מתוקנת לא הייתי צריך להגיב לזה כי זה מובן מעליו שראיתי.

אז תדע לך שגם בישראל, יש יותר ממשמעות אחת ל-4 ווינקרים, למשל כשאתה רוצה להודיע לזה שמאחוריך שהוא מסנוור אותך.

על חו'ל אין לי מה לדבר, אנחנו פה ולא שם.

פורסם (נערך)

נניח את המצב הבא:

משאית כבד בנתיב ימין נוסעת 90. שיירה בת 5 מכוניות מבצעת עקיפה במהירות קבועה של 120 משמאלה.

מגיע לאזור משה שמאכר (קרוב של מיכאל שומאכר), במהירות 140 תוך כדי הבהובי אורות שנועדו להראות לכולם כמה הוא רציני. משה מחליט שאין מצב שהוא עומד בתור לעקיפה ופשוט עוקף את כל השיירה מצד ימין, חותך מישהו, ונכנס לנתיב השמאלי.

משה כנראה נחשב לנהג גבר ופעל לפי החוקים כי "אם מהבהבים לך ואתה בנתיב השמאלי, אתה בהחלט בנתיב הלא נכון" או "כשהרכב שמימינך עוקף אותך/מתקדם ממך סימן שאתה בנתיב הלא נכון".

בחייאת תעשו הפרדה בין מקרה למקרה. הבחור ציין שמדובר בכביש עמוס, אין לכם מושג מה היה בפועל, אין וידאו, אין תמונות ואתם כבר יצאתם עם פסק דין.

עריכה אחרונה על ידי m1ke
פורסם

אז גם אתה לא הבנת פה כלום. הטענה היא לא למה הוא לא עבר נתיב.

אלא על זה שהוא החליט ש120 זה מספיק מהר בשבילו אז גם לכל שאר הנהגים בכביש, ובכוונת תחילה(!!) לא עבר נתיב. זה הכל. וזו גבירותיי ורבותי החוצפה הגדולה מכולם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...