Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה bx מסרבת להניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום רב !

היחיד שקלע למטרה הוא שלמה דן גדרון.

(שלמה דן גדרון, הבחור גר בתל אביב ומחפש מכונאי דרך שיבוא לביתו).

כל הסימנים מראים על הקרבורטור שלא עבר נקוי ושיפוץ זמן רב, ורק טופל בעזרת ריסוס ספריי קרבורטור בשני הלועות.

יש להתמקד בצוק האוטומטי הבעייתי בקרבורטור, שלפי כיפוף המצערת, מצביע על בעייה שאופינית בקרבורטור זה, מכלול הצוק לא מתפקד, ו/או מכוון גם יחד, מה שגורם לחסימת האויר לקרבורטור, וגורם בכך להכשרת תערוובת הדלק, ולפיוח הפלגים, מה שמקשה מאד על הצתת תערובת הדלק בעיקר במנוע קר.

פיוח הפלגים, החדשים שהורכבו, מאשש את אבחנתי זאת.

נקוי הפלגים בעזרת מטלית יבשה, ומברשת ברזל, ואם יתאפשר גם לחץ אוויר יקל על ההתנעה מחדש, ומומלץ לגשת מידית למכון קרבורטורים מומלץ, שיתמקד בכוון הצוק האטומטי, ואו בהחלפת מכלול הצוק(שקשה מאד אם בכלל להשיג אותו).

במצב הנוכחי הצוק האוטומטי מתקשה להתנטרל, והמנוע עובד בסלד גבוה, גורם לפיוח מידי של הפלגים, ופולט עשן שחור מצינור הפליטה.

בברכה

צביקה

צביקה, ב 47 השנים האחרונות אני גר בחיפה, ולפני זה בירושלים.

אני ממש לא מחפש מכונאי דרך שיבוא לביתי אבל כל חובב רכב מוזמן כולל גם אותך.

כל מה שאני מחפש זה זמן כדי שאוכל להתפנות להשלים פרוייקטים של אספנות.

בכל מקרה תודה על המחמאה.

שלמה דן גדרון

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ולבדוק שמגיע 12v לסליל ההצתה ולא פחות!

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אמת , אחת הבדיקות החשובות והמהירות שצריך לעשות .

כבר קרה לי ברכב של חבר שמתח על הכוהל היה 8.5 V

והיה ניצוץ חלש .

כל השאר שנאמר לגבי פיח בפלגים ותעובת עשירה נראה נכון לפי התמונות .

בהצלחה !!

ספר לנו תוצאות בסופו של תהליך .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
"

אודה על קבלת המלצה למכונאי שירותי דרך למקרה שלא אעלה על הבעיה...ונדמה לי שלא.

פרק שוב את הפלגים נקה אותם רצוי עם מברשת פלדה. בדוק מרווח והחזר.

לא נראה לי שיש בעיה עם הכוייל או עם המודול כי אז הרכב לא היה מניע.

איפה אתה גר.[/quote]

צביקה, ב 47 השנים האחרונות אני גר בחיפה, ולפני זה בירושלים.

אני ממש לא מחפש מכונאי דרך שיבוא לביתי אבל כל חובב רכב מוזמן כולל גם אותך.

כל מה שאני מחפש זה זמן כדי שאוכל להתפנות להשלים פרוייקטים של אספנות.

בכל מקרה תודה על המחמאה.

שלמה דן גדרון שלום רב !

המלצה למכונא דרך אתה ביקשת לפותח השרשור, אני מודע לכך שאתה לרכביך הרבים מסתדר לבד, ולא זקוק למכונאי דרכים, בוודאי לא לשם אבחון ותיקון, בעיות התנעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לעצות המבורכות.

לומד הרבה מניסיון של אחרים.

תודה לחבר פורום יקר(המופיע בשרשור) שזיכה אותי בביקורו במאור עיניים.

הלוואי שאוכל לגמול לו ולאנשים כמותו.

אם כך סיפור המעשה;

אמר לי "התנע" וראו זה פלא התניע.

נבדק מתח חשמלי ונמצא תקין.

אם כן האשם התורן הוא הקרבורטור.

בורג האוויר היה פתוח הרבה מעבר לנדרש.

בהזדמנות זו הוחלף מכסה מפלג ונסתמו נזילות הדלק לקרבורטור וממנו.

אם כן צדק החבר גדרון ומי שאמר בשם אומרו צביקה גם (צביקה צביקה כמה חיפשתיך).

הרכב עדיין מפתיע ומתניע. אך התנעה בקרה עדיין מלווה בגמגומים ומנגינה לא סדורה.

הייתי מטפל כבר אבל תחילה לחידוש רשיון שפג בלי התראה.

תודה.

פורסם

שאלתי בשבילך את המוסכניק שלי (רן) שטוען שרוב בעיות ההנעה ברכב הזה הם מהקרבורטור כאשר האשם העיקרי הוא המצוף של הקרבורטור, שגורם להצפת דלק.

אני מבין שהרכב כרגע תקין אבל הגמגומים כנראה שמקורם בקרבורטור.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מיכאל כרמי ידידי שלום רב!

כוונתך בוודאי לרן, ממוסך רנדן מירושלים, וכנראה שלא הבנת אותו כראוי, רן התככון לצוק האטומטי,ולא למצוף, שגורם לןהצפת דלק.

מעולם לא,נתקלתי בבעיות של מצוף שגורם להצפה בקרבורטור וויבר בסיטרואן BX, אם כי, התופעה היתה נפוצה בקרבורטור וויבר, בפיאט אונו/דונה.

בברכה

צביקה

פורסם

מכיוון שאיתך אני לא מעז להתווכח, אשאל שוב את רן

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

טוב, קצת עדכונים למי שמתעניין.

לא פעם נתקלתי בשרשור שתחילתו בעיה, אמצעיתו המלצות לרוב וסיומו איין.

אצתי רצתי לחדש את הרישיון.

בבדיקה נתגלה פליטת מזהמים בשיעור ניכר ונדרש גם כיוון גלגלים.

שיחה עם צביקה הנכבד שהפנה אותי למכון קרבורטורים בסמוך למקום מגורי. היות והחשוד העיקרי לפי הבחנתו של צביקה הוא הצוק האוטומטי, התבקשתי להלין את הרכב כל הלילה במכון וכך עשיתי.

בוצע טיפול כולל שכלל החלפת קפסולה.

התרשמתי לטובה מהמכון והאיש שעומד בראשו, אך לפני שאקשור לו כתרים אשמח לשתף במספר נקודות ששמתי לב :

1. הרכב מתניע יפה בנגיעה. טורים גבוהים בתחילה כ 1500 ועם התחממות יורד אל מתחת ל 1000.

2. למרות שטען כי הפרפר צריך להיסגר עם התקררות המנוע, שמתי לב כי אינו נסגר. אחזור אליו במהלך השבוע על מנת לפתור בעיה זו - צורפו שתי תמונות אחרי הטיפול ואחת לפני, כולן בעת שהמנוע קר.

3. נעשה שימוש בקפסולה שעל פי הכיתוב שייכת ל סולקס. אני מודע כי כבר לא ניתן עד לא אפשרי למצוא קפסולות חדשות.

4. צינור מים שיוצא אחרי הטרמוסטט חובר ישירות לכניסה אל מול הקפסולה. במקור חובר אל מאחורי הקרבורטור וממקום סמוך יצא ומשם חובר אל מול הקפסולה. לדבריו, הקיצור נעשה במתכוון ומתאים יותר לארצינו החמה.

א

שלא יתפרש חס וחלילה שאני מלין על מישהו או משהו. רק שואל לדעתכם.

מיד מצרף תמונות.

פורסם

בעבר ציינתי מכשיר שעוקף את הדיסטרבוטור.

לבסוף לא עשיתי בו שימוש.

המומחים יכולים להסביר את מטרתו....

20130103_134751-1.jpg

20130103_134813-1.jpg

20130103_134852-1.jpg

פורסם
טוב, קצת עדכונים למי שמתעניין.

לא פעם נתקלתי בשרשור שתחילתו בעיה, אמצעיתו המלצות לרוב וסיומו איין.

אצתי רצתי לחדש את הרישיון.

בבדיקה נתגלה פליטת מזהמים בשיעור ניכר ונדרש גם כיוון גלגלים.

שיחה עם צביקה הנכבד שהפנה אותי למכון קרבורטורים בסמוך למקום מגורי. היות והחשוד העיקרי לפי הבחנתו של צביקה הוא הצוק האוטומטי, התבקשתי להלין את הרכב כל הלילה במכון וכך עשיתי.

בוצע טיפול כולל שכלל החלפת קפסולה.

התרשמתי לטובה מהמכון והאיש שעומד בראשו, אך לפני שאקשור לו כתרים אשמח לשתף במספר נקודות ששמתי לב :

1. הרכב מתניע יפה בנגיעה. טורים גבוהים בתחילה כ 1500 (בקשו שיוריד את הסלד ל1300 בעת התנעת מנוע קר)ועם התחממות יורד אל מתחת ל 1000.

2. למרות שטען כי הפרפר צריך להיסגר עם התקררות המנוע, שמתי לב כי אינו נסגר.(אם המנוע מתניע במכה ראשונה, יש להסתפק בכך, מצערת הצוק, נראית כמכופפת, על ידי פלייר, ולכן זאת הסיבה שהמצערת ניראית לך כל סגורה מספיק, המלצתי השאיר זאת כך...) אחזור אליו במהלך השבוע על מנת לפתור בעיה זו - צורפו שתי תמונות אחרי הטיפול ואחת לפני, כולן בעת שהמנוע קר.

3. נעשה שימוש בקפסולה שעל פי הכיתוב שייכת ל סולקס. אני מודע כי כבר לא ניתן עד לא אפשרי למצוא קפסולות חדשות אכן יש קושי רב להשיג קפסולות היום, והעובדה שהורכבה קפסולה של סולקס ולא של וויבר, אינה פוגעת באיכות העבודה!

4. צינור מים שיוצא אחרי הטרמוסטט חובר ישירות לכניסה אל מול הקפסולה. במקור חובר אל מאחורי הקרבורטור וממקום סמוך יצא ומשם חובר אל מול הקפסולה. לדבריו, הקיצור נעשה במתכוון ומתאים יותר לארצינו החמה.

מומלץ להרכיב את הצנרת מאחור, תפקידה בנוסף לחימום הקפסולה בחורף, לחממם את בסיס הקרבורטור בחורף, כדי לגרום לשריפה יעילה יותר של הדלק בחורף, אם כי בארץ כמו שלנו, שהוא לא מושלג, זה יתרון שולי, ולא נחוץ.

א

שלא יתפרש חס וחלילה שאני מלין על מישהו או משהו. רק שואל לדעתכם.

מיד מצרף תמונות.

השורה התחתונה היא החשובה, והיא האם ההתנעה היא במכה ראשונה, בכל מזג אוויר,בעיקר בבקרים, האם המלצתי היתה במקומה,והאם יש שיפור משמעותי בתצרוכת הדלק ובתאוצה, לאחר נקוי ובשיפוץ הקרבורטור ,ובהחלפת הקפסולה של הצוק?!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...