Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

טיפול אחרון שביצעתי לרכב השתמשתי בפעם השלישית בשמנים של רויאל פרפל, והפעם שמתי לב שהבקבוקים שונים כמו כן גם המוכר אמר לי זאת, מדובר על ה 10/40 הרגיל, ממה שאני יודע אין להם בחברה בארץ את ה HPS (או שAPI נקרא גם HPS או שהם שונים?) כיוון שה HPS עדיין יש בו את ה ZDDP והסינרלק.

ממה שהבנתי בשמן החדש מדרג SN הפך להיות "ירוק" יותר וכעת לא מכיל את התוספים הנ"ל? ייתכן ששילמתי על מוצר שהוא כבר שונה ממה שהשתמשתי ברכב עד היום, ובעצם קיבלתי פחות איכותי?

אם זה ככה אני מעוניין לעבור לשמן אחר בטיפול הבא שיגיע (עוד כ 6000 ק"מ מה שאומר עוד חודשיים שלוש).

קראתי קצת בפורומים שהרבה אנשים בחו"ל נוטשים אותם ועוברים לחברות אחרות.

השאלה שלי היא האם כדאי גם לי.

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם

נכון מאוד, השמן היחיד שהתוספים עדיין נישארו בו זה ה5W40.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

RP שינו את הרכב חבילת התוספים בשמן שלהם. בשמנים החדשים שלהם בדרגת API SN הם הורידו את תוסף ה SYNERLAC שלהם, וכנראה גם הורידו את כמות ה ZDDP ועוד כמה דברים על מנת לעמוד בתקן החדש מבחינת פליטת המזהמים (על פי כמה ביקורות באתרים בחו"ל). לא בטוח שקיבלת מוצר פחות איכותי, כי יתכן שהם הוסיפו דברים אחרים במקום כדי לפצות על התוספים שחסרים.

לשמן הHPS שלהם אין אישורי API עקב כמות התוספים הגדולה שהם שמו שם כדי לספק הגנה טובה יותר למנוע. השמן הזה מיועד בעיקר לרכבים משופרים לטענת RP.

האמת שגם אני השתמשתי בהם והתחלתי לחפש אלטרנטיבות עקב המחיר הגבוה שלהם בארץ. אני אנסה לבצע משלוח מחו"ל מתישהו של שמני AMSOIL או REDLINE. הייתי משתמש עד עכשיו ב 10W30, כנראה ארד ל 5W20.

פורסם

אני בעקרון עם השמן הנ"ל ברכב כבר כ 1500 ק"מ והוא מתפקד טוב, לא רואה איזשהם הבדלים גדולים בין הקודם לעכשיו.

בעקרון ממה שאני מבין התוספים של הסינרלק וה ZDDP גורמים להרס מוקדם של הממיר הקטליטי, אז יש פה 2 צדדים למטבע :?

אני משתמש קבוע ב 10W40 ולא רוצה לעבור לשמן 5W40 מחשש שיתחיל להאכל, מה שגם הרכב עבר 180K ובערך מ 150K אני משתמש ברויאל פרפל בצמיגות הנ"ל, אז יש לי פה סוג של התלבטות :p

תודה על המידע חברים!

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...