Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כללית פלטינום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה אתם הולכים לרופאי שיניים של קופת החולים ?!!

ואת חושבת שבמרפאות פרטיות לא קורים מקרים כאלה?

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/350/272.html

או שמא כאלה?

http://www.psika.net/30884-4328.html

גילוי נאות : בעוונותי אני נותן 15 שעות בשבוע במרפאה של קופה כלשהי, ואת שאר ההכנסה מקבל ממרפאות פרטיות. כשאני מוריד את החלוק של הקופה ולובש חלוק של מרפאה פרטית אני לא מאבד לפתע את שנות ההשכלה שרכשתי באוניברסיטת ת"א :shock:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

זה קורה - אבל אני אישית מעדיפה שלא להסתכן עם מרפאות של מכב"י - יש לי רופא אחד שאני סומכת עליו, הוא הרופא הפרטי שלי שלפני שהגעתי אליו קיבלתי המלצות מרופאים אחרים עליו.

מצד שני אולי הייתי קצת פזיזה בהצהרה על רופאי קופה נגד פרטיים, בכללי אני משתדלת ללכת על המלצות ורוב ההמלצות שאני מקבלת הן לרופאים פרטיים.

פורסם
אני לא נזקקת לרופא משפחה (יש אחד בבית) והביקורים שלי אליו הם על בסיס "תביא לי אישור מחלה והפניות לבדיקות \ מרשמים". רופא נשים - מאחר ואני לא נזקקת לשום טיפול ובאה כדי לשים V שהכל סבבה ובסדר - אין לי בעיה להגיע לרופא של קופה. א.א.ג? בחיים שלי לא ביקרתי אצל אחד - לא היה לי צורך.

רופאי שיניים לעומת זאת - אני באה אליו כשאני נזקקת לטיפול והשיניים שלי יקרות לי הרבה יותר ממה שהן יקרות לקופת החולים. בנוסף - רופאים שיכולים לצאת מהמערכת הציבורית של הקופות - יוצאים ממנה פשוט כי ההכנסה יותר גבוהה בשוק הפרטי. בעבר כשהלכתי לרופאי קופה בתור ילדה \ נערה פיתחתי פחד מרופאי שיניים שהושקט אצלי רק עם הרופא הנוכחי שלי (שעבד על השיניים שלי מספיק כדי שאני אדע להעריך אותו בתור רופא לעומת האחרים שביקרתי אצלם)

כשזה נוגע לרופאים מקצועיים - אני מעדיפה ללכת לאלו שעובדים גם בקופה וגם בפרטי - ככה אני מרוויחה מהמקצועיות של אדם שעובד בשוק הפרטי ומהמחיר של קופת החולים.

ראשית - אני לא מבין מדוע השיניים שלך יותר יקרות מהעיניים או הלב או הרגליים שלך. יש לך טעות בסיסית בהנת המערכת: הרופאים רוכשים את המיומנויות שלהם במערכת הציבורית, במערכת הפרטית הם עוסקים בעיקר לצורך הגדלת הכנסותיהם - ולא להפך. אני כבר לא מדבר על אותם מקרים בהם הסיכוי להכנסה נוספת יגרום לרופאים מסויימים להמליץ על פעולות מיותרות (אני לא מדבר על מצבים שבהם יש כמה גישות לגיטימיות, אלא על מקרים מובהקים - בארה"ב היו בשנים האחרונות מספר מקרים חמורים ביותר של ביצוע פעולות מיותרות בהיקפים גדולים מאוד על ידי רופאים תאבי בצע). אין בכך להאשים את כל הרופאים בתואוות בצע - רובם אנשים ישרים ובעלי מצפון, אבל היו דברים מעולם.

כמוכן, בשיטתך את מפסידה הרבה רופאים מצויינים שלא עובדים בשוק הפרטי. את מציינת שיש לך רופא משפחה במשפחה, ממליץ לך לשאול אותו כמה יועצים מצויינים יש בקופה שאינם מעונינים להתעסק עם רפואה פרטית. אני רוצה לגלות לך משהו - הרבה רופאים מצויינים מעדיפים להמנע מפרקטיקה פרטית בשל הרבה מאוד סיבות. אם השיקול שלך בבחירת רופא הוא שיש לו פרקטיקה פרטית את שוגה, את מפסידה את הרופאים שלא מעונינים בעיסוק

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בזה שאני מבוטחת של מכב"י אני מפספסת את כל הרופאים הנפלאים שיש בכללית...

לא אמרתי שאני פוסלת אותם על הסף - אם אני מקבלת המלצות מצויינות לרופא שעובד בקופה אני הולכת אליו, רוב ההמלצות בתחום שבו אני זקוקה לרופא הן בתחום הפרטי - ויותר מזה אני לא אפרט.

פורסם
לא צריך לבכות ולהתחנן, זה הרבה יותר פשוט.

אופציה 1 - תגיד שאתה עובר לחו"ל ולא מתכוון לחזור לארץ בקרוב.

אופציה 2 (מה שאני עשיתי לצערי) - תעבור למוד של קול שקט, מטורף ומאיים. תשאל את הנציג לשמו. תאמר לו שהשיחה מרגע זה מוקלטת, ושבמידה ועוד פעם יתקשרו אליך עם הצעה כזו, תאיים שמעבר לכך שתתבע את כללית, אתה תתבע את אותו נציג בתביעה אישית. תוודא שדבריך הובנו, ותנתק.

אצלי אופציה 2 עבדה, אחרי שלושה חודשים של שיחות כמעט על בסיס שבועי. כבר למעלה משנה שלא שמעתי מהם.

אין לי לב לצאת עליהן . אני שומע בקולם עד כמה הן מודעות לכך שיש להן עבודה זיפת,

לעיתים אלו נשים מבוגרות ואני חושב לעצמי "וואלה , היא נשמעת כמו אימא שלי"

אני נותן להן את הצ'אנס להתבטא ולהתמודד עם ההתנגדויות שלי כי בטח הממונים מצוטטים להן.

אבל ראבק זה נמאס.

ובאמת שאני לא חושב שהתמורה של הפלטינום שווה את השדרוג.

Gn'f'R

פורסם

כמוכן, בשיטתך את מפסידה הרבה רופאים מצויינים שלא עובדים בשוק הפרטי. את מציינת שיש לך רופא משפחה במשפחה, ממליץ לך לשאול אותו כמה יועצים מצויינים יש בקופה שאינם מעונינים להתעסק עם רפואה פרטית. אני רוצה לגלות לך משהו - הרבה רופאים מצויינים מעדיפים להמנע מפרקטיקה פרטית בשל הרבה מאוד סיבות. אם השיקול שלך בבחירת רופא הוא שיש לו פרקטיקה פרטית את שוגה, את מפסידה את הרופאים שלא מעונינים בעיסוק

רופא בוחרים על סמך המלצות ללא תלות איפה הוא עובד.

אבא שלי צלע 3 שנים ו 4 רופאים (2 של מכבי ושניים פרטיים) טענו שזה מזקנה ושיתרגל. אחרי שנפצעתי ועברתי בעצמי כמות נכבד של אורטופדים (מספר דו ספרתי די גדול) בסוף מצאתי אחד טוב שעובד במכבי (עברתי גם לא מעט פרטיים ושילמתי אלפי שקלים) והפנתי אליו את אבא שלי. הוא שלח אותו לעשות מדרסים במקום מסויים ואחרי חודשיים נעלמו כל הכאבים והצליעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רופא בוחרים על סמך המלצות ללא תלות איפה הוא עובד.

אבא שלי צלע 3 שנים ו 4 רופאים (2 של מכבי ושניים פרטיים) טענו שזה מזקנה ושיתרגל. אחרי שנפצעתי ועברתי בעצמי כמות נכבד של אורטופדים (מספר דו ספרתי די גדול) בסוף מצאתי אחד טוב שעובד במכבי (עברתי גם לא מעט פרטיים ושילמתי אלפי שקלים) והפנתי אליו את אבא שלי. הוא שלח אותו לעשות מדרסים במקום מסויים ואחרי חודשיים נעלמו כל הכאבים והצליעה.

יש לי בעיה דומה - אני כבר הרבה שנים סובל מכאבים בכתף ועברתי כבר כמה אורטופדים ובדיקות שונות ורבות ועדיין לא מצאו אצלי שום דבר. אני לא כל כך יודע איך להמשיך מכאן. איפה עוד אני מחפש אורטופדים? אני מרגיש שעד עכשיו אף אחד לא ידע מה הבעיה אצלי, או שהם פשוט התנערו ממני.

אני בקופת חולים כללית. האם להמשיך לחפש עוד אורטופדים שם? יש עוד אפשרויות?

פורסם

לא מכיר את של הכללית אבל יש את דוקטור דן דבי שהוא מצויין וגם אנושי, דוקטור אודסקי שאבחן את הבעייה אצלי ואת דוקטור יקים שמקבם רק פרטי ויקר אבל העבודה שלו עליי קצרה שבחים מכמה רופאים שבדקו אותי לצורך קביעת נכות (אחרי שבר תוך מפרקי בירך).

עוד אחד טוב זה דוקטור חלדרוב.

חוץ מהם עברתי עוד כמה יקרים מאוד שאמרו לי להתרגל ושאין מה לעשות. מזל שלא ויתרתי והמשכתי להתעקש לברר מה הגורם לכאבים וכשהבעייה אובחנה ליזיותרפיה הקלה על המצב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש לי בעיה דומה - אני כבר הרבה שנים סובל מכאבים בכתף ועברתי כבר כמה אורטופדים ובדיקות שונות ורבות ועדיין לא מצאו אצלי שום דבר. אני לא כל כך יודע איך להמשיך מכאן. איפה עוד אני מחפש אורטופדים? אני מרגיש שעד עכשיו אף אחד לא ידע מה הבעיה אצלי, או שהם פשוט התנערו ממני.

אני בקופת חולים כללית. האם להמשיך לחפש עוד אורטופדים שם? יש עוד אפשרויות?

אבי סבל מהכתף גם הרבה זמן .

חלקם אמרו שיש דלקת בכתף , חלקם אמרו שטויות .

בסוף זה יצא שיש לו 2 גידים קרועים לחלוטין (!) .

המאבחן : ד"ר אדר , שהוא גם אח"כ ניתח את אבי .

לא רק זה , הוא הגדיל ובדק את 2 הכתפיים ומצא שבצד השני גם יש קריעה אבל חלקית .

אם תרצה שם פרטי של הד"ר אשמח לחפש :)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אבי סבל מהכתף גם הרבה זמן .

חלקם אמרו שיש דלקת בכתף , חלקם אמרו שטויות .

בסוף זה יצא שיש לו 2 גידים קרועים לחלוטין (!) .

המאבחן : ד"ר אדר , שהוא גם אח"כ ניתח את אבי .

לא רק זה , הוא הגדיל ובדק את 2 הכתפיים ומצא שבצד השני גם יש קריעה אבל חלקית .

אם תרצה שם פרטי של הד"ר אשמח לחפש :)

השם שלו אדר אליהו? הוא מהמרכז?

אני מירושלים, אז אשמח אם מישהו ימליץ לי על אורטופד בירושלים.

לא נראה לי שיש לי משהו כל כך רציני כמו קרע. כנראה זה משהו קטן אבל מעצבן שכל הזמן חומק מהרופאים. עשיתי הרבה בדיקות שכולן הראו שהכל בסדר בכתף.

• תוכן חדש...