Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני רוצה לעשות סכום לרשימת ערכים, מה הדרך הכי טובה לעשות את זה?

סתם, סתם.

מספר שאלות:

1. יש לי טבלה מאוד גדולה. 15 עמודות, 400000 שורות. זו טבלה שנלקחה מתוך DB ואמורה להתעדכן מדי פעם.

אני רוצה להפעיל כמה פילטרים על שורות הטבלה, בצורה שבה אצור לי טבלה נוספת בדף אחר, ובה לא יהיו הערכים שפילטרתי. לדוגמא, עמודה מסוימת מכילה שמות של אנשים ואני רוצה שהשורות של כמה מהשמות האלו לא יהיו בטבלה המפולטרת.

שימו לב - לא מספיק לי לעשות סתם פילטר רגיל באקסל (כי הוא לא מוחק את השורות אלא רק מחביא אותן). חשוב לציין שאם אעדכן את הטבלה, הפילטר צריך להתבצע אוטומטית על הטבלה המוקטנת.

2. לאחר שאטפל בסעיף 1, אני רוצה לבצע חישובים סטטיסטיים על הטבלה, תוך כדי הפעלת פילטרים נוספים. למשל, בעמודה C נניח יש 7 סוגים שונים של אירועים. אני רוצה ליצור גרפים עבור כל סוג מתוך ה-7 הללו, כאשר למשל גרף אחד יהיה היסטוגרמה של עמודה F (שבה יש ערכים בין 0-100), גרף שני יהיה היסטוגרמה של עמודה G (שבה יש ערכים לא שלמים בין 1 ל-1-) וכן הלאה.

יש גם כל מיני סטטיסטיקות שצריך לבצע, אבל על זה אני חושב שאני יכול להתגבר עם pivot table.

הצעות?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תעבור ל-Access ותריץ שאילתות.

לחילופין, עשה עמודה נוספת, קבע נוסחא שתיתן תוצאה בהתאם לסינון שאתה רוצה לבצע.

מיין לפי העמודה הנוספת

העתק רק את השורות שעומדות בקריטריון של העמודה הנוספת.

כשעוסקים בכמויות גדולות של רשומות, קל לטעות, למחוק בטעות וכו'...

שורה תחתונה - עבור ל-Access.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה, אני יודע שאקסס טוב יותר בדברים האלה, אבל אני מעדיף לא להתחיל להתעסק עם תוכנה שאני פחות מכיר בשביל משהו די חד פעמי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

וויו לוקאפ עם רשימת שמות ממוניית שאלו הם השמות שאתה רוצה לחפש ברשימת השמות הגדולה שלך. שיחזירו ערך של 1 במקרה שמופיע ו0 במקרה שלא מופיע.

משם השמיים הם הגבול.

לחלופין, הכנת סטרינג ארוך של כל השמות שאתה רוצה לפלטר, ואז לחפש כל פעם את השם בתצורת סאבסטרינג בתוך אותו תא שמחזיק את רשימת השמות ברצף, אם מופיע יחזיר אחד, אחרת אפס.

וגם מכאן השמיים הם הגבול.

פורסם
תודה, אני יודע שאקסס טוב יותר בדברים האלה, אבל אני מעדיף לא להתחיל להתעסק עם תוכנה שאני פחות מכיר בשביל משהו די חד פעמי...

זו ממש לא התעסקות.

יש לך טבלה ואתה מריץ שאילתא.

על הטבלה שנוצרת מהשאילתא אתה מריץ את אותו Pivot כמו באקסל.

חמש דקות לימוד.

אם אתה לא רוצה, הפתרון השני שלי יעבוד.

פורסם

אוקיי, תודה לכם. בואו נניח לרגע שהצלחתי. כעת יש שאלה אחרת:

יש לי שתי טבלאות. באחת יש 3 עמודות: שם, מספר שמייצג נניח פעולה כלשהי, ומספר שמייצג תת-פעולה. לכל שם יש הרבה שורות של פעולות, ולכל פעולה יש הרבה שורות של תת-פעולות.

בטבלה השנייה יש 3 עמודות: שם, מספר שמייצג פעולה, ומספר שמייצג נניח משך זמן מסוים.

מה שאני רוצה לעשות זה לחבר את כל התת-פעולות שמשויכות לשם ולפעולה כלשהי בטבלה הראשונה, למשך הזמן שלקח לבצע אותן.

למשל עבור השם אבי, נניח, יש פעולות 1,2,3 ולכל פעולה כזאת יש 10 תת-פעולות (כלומר יש לנו סה"כ 30 שורות בטבלה הראשונה). אז בטבלה השניה יש נניח 3 שורות בלבד, לכל אחת מהפעולות.

אני רוצה להוסיף בטבלה השנייה עמודה של "כמות תת-פעולות לכל פעולה", שתקח את הנתונים שלה מהטבלה הראשונה.

שימו לב שיכול להיות שהטבלאות לא מסונכרות - בטבלה הראשונה יכולות להיות יותר פעולות או תת פעולות, ולהפך. במקרה ואין בטבלה האחרת את הפעולה המתאימה, לא יוצג כלום באותה שורה.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רק וויו לוקאפ.

או שתעבור לאקסס.

אני חושב שהבנה של המשמעות של וויולוקאפ תתין לך מה שאתה צריך.

אם זה חד פעמי אשמח לסייע. אבנה לך תהליך בdatastage.

פורסם

אני יודע לעבוד עם vlookup. הבעיה היא שהוא לא יודע לעבוד איתי...

כדי לפתור את הבעיה איחדתי בין השדות של השם ושל הפעולה, וכעת יש לי שדה שם-פעולה שהוא חד ערכי.

יצרתי שתי pivot tables, אחת לכל טבלה, כששורות הפיבוט הן השם-פעולה, בעמודות של האחת יש את מספר התת-פעולות ובעמודות של השנייה יש דברים אחרים.

עכשיו הוספתי עמודת vlookup לטבלת הפיבוט השנייה, שמחפשת את השם-פעולה בשורות טבלת הפיבוט הראשונה, ושמה את מספר התת-פעולות במקום המתאים בטבלה השנייה.

מה שמעניין הוא שזה עובד חלקית בלבד. בחלק מהשורות נמצא הנתון האמיתי, אבל בחלקן יש כל מיני אנומליות - מספר שחוזר על עצמו, או סתם מספר לא הגיוני (גדול בצורה מוגזמת). אין לי מושג למה זה קורה...

עריכה: יצאתי טמבל. שכחתי להוסיף EXACT MATCH ל-VLOOKUP. עכשיו הכל עובד!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכדי ש-vlookup יעבוד, הפרמטר האחרון חייב להיות 0, כי אחרת, אם אין התאמה מלאה, אתה מקבל הנתון הכי קרוב.

פורסם

הקדמתי אותך! (ראה עריכה להודעתי הקודמת)

אבל אסיים בקרדיט עבורך, גם על העזרה וגם על המשפט המשעשע שאמרת לי: מעניין כמה חברות נפלו בגלל טעויות באקסל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...