Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת ניסאן 370Z ברכב מותאם להסעת תינוק או קנית רכב נוסף

silver-mr2
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז ככה,

כמו שאומר הסמלון, אני בעלים של 370Z מזה קרוב לשנתיים.

בשעה טובה, אני גם בעלים של בן בכור בן שנה. מתוק אמיתי.

רצה הגורל, והנסיבות גרמו לכך שאני צריך להסיע את הקטנטן בבקרים כ- 3 פעמים בשבוע. ברכב שלי.

עד כמה שזה מוזר לראות ברמזור תינוק בן שנה יושב במושב הנוסע ב- Z, מתברר למעשה שלא ניתן לנתק את כרית האויר של הנוסע בהתקנת כיסא תינוק (וזאת בניגוד מוחלט לאמור בספר הרכב ולמפרט הטכני של הרכב בחו"ל). בחו"ל אגב, המערכת של המושב ברכב מזהה חיבור של כסא תינוק ומשקל נמוך ומנתקת את כרית האויר שמול הנוסע ואף מתריעה על כך בחיווי ברור על גבי הדשבורד.

בארץ כאמור, מתברר שלא קיימת המערכת הזו ולא ניתן לנתק גם ידנית (ביררתי אף מול היבואן).

ולכן - האופציה להסיע את הקטנטן ב- Z ירדה מן הפרק.

מכאן ההתלבטות, למעשה אני מסיע אותו 3 פעמים בשבוע מרחק של 15 דק' נסיעה. לכל היותר.

כרגע, האפשרויות הן כדלקמן:

אופציה ראשונה

א. למכור את ה- Z בצער רב. רב מאוד. :-(

תיכננתי להישאר עם הרכב הזה לפחות עד גיל 40 (ואז לעבור ל- 911).

במידה ואני מוכר את ה- Z האופציה לרכוש רכב חדש די מוגבלת מאחר ותנאי החובה מבחינתי הם 4 מושבים, מנוע חזק, היגוי ומתלים בעלי אופי ספורטיבי, וחשוב מכל: הנעה אחורית בלבד (תנאי בלעדיו אין). אני אוהב לנהוג ברכב ולא רק לשייט. פניות, פניות, פניות.

כרגע האופציה הרלוונטית היא 135M בעלת 5 דל' וגיר ידני. לא מצאתי משהו דומה בסביבת המחירים הזו (300K - 350K).

אופציה שנייה

ב. לקנות רכב נוסף (שלישי במשפחה של שני הורים ותינוק בן שנה- הזוי :shock:). חשבתי על השקעה של 10K - 25K לכל היותר. פשוט חבל להשקיע.

הרכב הנוסף למעשה ישמש ל- 3 נסיעות שבועיות של מקסימום 100 ק"מ ביחד. בקיצור- כלום. יתר הזמן הרכב יעמוד בחניון סגור ומקורה.

מה אתם הייתם עושים לעזאזל ?!

לגבי האופציה של רכישת רכב שלישי, האופציות שכרגע על הפרק הן:

אלפא 147 5 דל' ידנית 2002

BMW שנים 89-96 מנוע 2000/2500

S60 שנים 01-03 מנוע 2.4

יש הצעות נוספות ? עד כמה האחזקה של הרכבים הישנים הללו תהווה מכשול ? אין לי ראש למוסכים, שיפות ראש מנוע, ציריות, משולשים, פולי עליון, פולי תחתון וכל הבבל"ת הזה. לא בא לי להתעסק בזה וגם אין לי זמן.

תודה מראש על עזרתכם. הדילמה קשה.

---

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אולי עדיף לחסוך את הכסף (אחזקה,רכישה וכד') וסגירת דיל עם נהג מונית קבוע שישנע אותך ואת בנך לגן הילדים וחזרה ,אני מניח שזה יצא הרבה יותר זול מלרכוש ולהחזיק רכב נוסף.

שיהיה המון בהצלחה,מקווה שתמצא פתרון הולם..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

GTI - תודה על התגובה.

לא שלא חשבתי על האופציה הזו, אבל עם ילד תמיד יש בלת"מים ונושא ההסעה שלו לא יעבוד ככל הנראה לפי לו"ז אדוק. תהיינההפתעות.

אני עדיין נוטה לאופציות האחרות.

---

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לנסות להחליף עם אשתך את הרכב בחלק מהימים. זה אולי לא אידיאלי אבל זה יחסוך לך כסף שכרוך ברכישת רכב נוסף.

אם רכב משומש בתקציב שלך אז כדאי משהו שיהיה חדש יחסית כדי להימנע ככל הניתן מבעיות בלאי ואמינות אבל גם חשוב שיהיה רכב בטיחותי.

אני ממליץ לבדוק רנו מגאן 2 , רצוי ללא עבר בעייתי מדי.

אפשר גם ניסאן אלמרה שתהיה ישנה יותר ובטיחותית פחות אך ככל הנראה אמינה יותר.

ובאותו סגנון של הניסאן אפשר גם מיצובישי לאנסר קלאסיק, שיעמום אמין.

אם זה עוזר אז אני מוכן להתחלף איתך :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש בלתמ''ים עם הילד, תזמין את נהג המונית בשעה אחרת :)

תעשה חישוב בסיסי של עלות נסיעה במוניות לשנה (נניח: 6 נסיעות בשבוע * 4 שבועות לחודש * 12 חודשים * 30 ש''ח עלות נסיעה ממוצע * 1.1 (תוספת 10% בלתמ''ים) ותשווה את זה מול עלות אחזקת וקניית הרכב לשנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ברור לי למה בחו"ל המערכת מזהה את מושב התינוק ובארץ לא.

אם אפשרי, הייתי מייבא גם מושב מיוחד לילד מחו"ל.

העיקר לא לאבד את הZ...

לא הרחבת בנושא ואם מי אצל היבואן היית בקשר ומדוע מסקנותייך...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת נראית לי אופציה חביבה במחיר שווה לכל נפש.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה רק אני או שהפורום הזה מנוהל בצורה דווקנית מדי ?

משום מה מנהל הפורום החליט לערוך את הכותרת שהייתה עניינית מאוד. ממש לא ברור. וגם מיותר.

---

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש פה קטע כזה.

בכל אופן, במקומך באמת הייתי מחשב עם הנושא עם המונית או נניח משקיע 40 אלף ביונדאי i10 ידנית יד שניה \ שלישית. אמינות + הגעה מכל מקום לכל מקום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המרחק נסיעה לעבודה שלך הוא גדול, אולי עדיף לך להביא רכב קטן מהשנים האחרונות, או רכב משפחתי בטיחותי מאמצע שנות ה2000.

וכל בוקר ליסוע הלוך, לשים את הילד בגן, וחזור לבית, ולקחת את ה370.

צריך הרבה סבלנות (10 ק"מ עירוני בבוקר, זה כמו 70 עירוני באישון לילה), אבל זה משתלם כי יש לך רכב שאתה יכול לפרק עליו עצבים.

גם יהיה מוזר שכולם רגילים לראות אותך ב370, ופתאום אתה בא עם חתיכת פח 1.6L.

אני לא הייתי מוותר על הנאה מ370, ועוד לפי מה שאתה אומר אתה קשור מאוד לרכב, בשביל נסיעה של כמה ק"מ לגן.

אמא שלי הייתה פותרת לך את זה, לשים אותו אצל מטפלת או להביא מטפלת אמינה לבית.

(היא הייתה גננת במשך 30 שנה כמעט, הדעה שלה בעניין שילד עד גיל שנתיים צריך ליהיות בבית, בחוץ הוא חשוף הרבה יותר למחלות וכו').

אם עניין הדלק לא מפריע לך, אתה יכול למצוא אמריקאית שמורה עם מנוע מכובד ופח עבה מאוד, בכלום כסף (מה גם שרובם אמינות), ועל הדרך לקבל פינוק אמריקאי. (משהו כמו מאליבו 3100 של שנות ה2000, או אימפאלה אפילו).

המלצתי לך על הנאה אחורית, מאחת הסיבות שזה קצת יותר בטיחותי בשביל להסיע תינוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

G37 סדאן במקום ה-Z לא תתאים לך?

מצטרף להצעה. עם התקציב שלך כ"כ מכובד, ודאי תרגיש רע מאוד להתנייד ברכב ישן וזול, גם אם זה אילוץ. ואל תשכח שלהתקע עם רכב ישן ותינוק עצבני באמצע איילון/רבין/פרויד רק בגלל שהרדיאטור שבק חיים זה לא ממש תענוג...

אני רכשתי לפני מס' שובועות G37 ובאמת שיש בה את כל מה שצריך - גדולה אבל לא ענקית, מאוד מכובדת אבל לא מנקרת עיניים, 5 מקומות ישיבה אמיתיים, כל הפינוקים שצריך (גם בדגם הבסיסי), צמיגים מטורפים מבחינת אחיזה (245/18 מאחור - הנעה אחורית כמובן!) גיר 7 הילוכים שמבטיח שיוט חסכוני יחסית (1:11) והכי חשוב - הכל מחובר לאותו מנוע שאתה כל כך אוהב, עם 320 סוסים וצליל אלוהי.

מכיוון שלגבי האמינות אין מה לדבר ומרכז השירות באמת מגיע עד הבית (מובילית + רכב חלופי), לאור המחירים השפויים זו העסקה הטובה בשוק - כרגע חדשה נמכרת בסביבות 260 אש"ח, ובתור בעל ניסאן ודאי תקבל טרייד-אין מועדף. בתור יד שניה בכלל אין מה לדבר, ובמחיר של פאסאט 2010 אני נוסע ברכב פרימיום ברמה של הגרמניות, רק שלשם שינוי זו לא 180 או סדרה 3 חלושות עם 140-160 כ"ס (שלא לדבר על ה-A4 עם 120 כ"ס. ממש בושה) אלא נמר אמיתי שמפתיע כל אחד ברמזור...

בהצלחה

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואגב - ביד2 מפורסמת כעת אחת משנת 2011, בצבע אפור מטאלי עם פנים בגוון קרם + גג, 19000 ק"מ בלבד ויד ראשונה ב-200 אלף ש"ח. בהחלט מעניין.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

והכי חשוב - הכל מחובר לאותו מנוע שאתה כל כך אוהב, עם 320 סוסים וצליל אלוהי

MSIGAL - אצלך 320. אצלי 328 (או 331), תלוי את מי שואלים.

חשבתי רבות על החלפה ל- G37 אבל היא כנראה לא תספק לי את מה שה- Z מספקת. אכן המנוע כמעט זהה אבל החבילה כולה (מתלים, הגה, משקל, TURN IN וכיוצ"ב) - בהחלט שונה (לאו דווקא לרעה, פשוט שונה).

ה- G הרבה פחות "אטרף" מבחינת הנהיגה ואפשר לומר עליי שאני בהחלט מנצל את יכולותיה של ה- Z בנהיגה (גם בכביש וגם במסלול). אז ככה שזו אפשרות אבל לא מובילה.

אני מנסה לאתר בעבורי C63 או M3 מחומשת דלתות (משומשות כמובן). כרגע ללא הצלחה.

אם לא אמצא בזמן הקרוב - כנראה אלך על אמריקאית ישנה ואמינה לצורך הנסיעות הקצרות הללו.

אגב, MSIGAL, אני ואתה נפגשנו בעבר. הגעת לראות את ה- 156 הכחולה שלי שהוצעה למכירה. הגעת אליי עם C5 V6 כמדומני. ליהוד. זוכר?

---

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...