Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Hertz 130 DSK צריכים מגבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסט החדש אני מסכים איתך שהוא יותר טוב

ותאמין לי שאני יודע גם כמה חוזר ליבואן בגלל אנשים שמחברים את הסט הנ״ל למגבר , וזה ממש לא קצת

והיבואן בעצמו ממליץ לא לחבר אותו למגבר

פורסם

היבואן אמר לי בעצמו שאפשר לחבר את הסט הזה למגבר אם מכוונים אותו כמו שצריך...

שאתה אומר שאנשים מחזירים ליבואן למה אתה מתכוון? ככל הידוע לי אין אחריות על רמקולים.

פורסם

בטח שהיבואן יגיד לך תחבר אותו למגבר בשביל לעשות עליך רושם שהרמקול חזק ועומד בעוצמות,אבל תשים לב "צריך לדעת לכיוון את המגבר" פה הוא אומר לך בעקיפין אני לא אחראי.

תאמין לי שהוא ישרף ברגע שתחבר אותו למגבר.

אלא אם GAIN יהיה על מינימום ועל מגבר חלש מאוד והווליום בHU יהיה על 10 אז הם לא ישרפו.

פורסם

לא היה לו שום אינטרס למכור לי אותם. הוא היה יכול למכור לי קומפוננט אחרים או קוואקסלים באותו המחיר. הוא נתן לי אותו כי אמרתי לו שאני רוצה רמקול שיהיה איכותי גם בלי מגבר. תאמין לי שהיה לו שם מבחר וגם הוא מכר לי אותו במחיר מעולה.

פורסם

זה מה שאני אעשה באמת.

הסט מתפקד מצויין עם HPF השאלה היא אם זה בגלל שהוא מנגן את התדרים הנכונים או בגלל שהHU יכול לספק יותר כח כשהוא לא מוציא תדרים נמוכים. (נראה לי שאפשרות ב' נכונה כי אני שומע דיסטרוושן גם מהגבוהים)

אני בכל אופן הולך להתקין מגבר ומחבר אליו את ה6X9 שלי שאמורים לפעול אחלה עם מגבר. נשים אותם עם LPF ונראה אם באס יספק אותי אם לא אני מחבר סאב ואם יהיה לי אומץ אז אני אעשה ניסויים גם בקומפוננט...

תודה על העזרה לכולם, כשיהיה חדש אני אעדכן פה לטובת מי שיריץ חיפוש מתישהו

פורסם
בטח שהיבואן יגיד לך תחבר אותו למגבר בשביל לעשות עליך רושם שהרמקול חזק ועומד בעוצמות,אבל תשים לב "צריך לדעת לכיוון את המגבר" פה הוא אומר לך בעקיפין אני לא אחראי.

תאמין לי שהוא ישרף ברגע שתחבר אותו למגבר.

אלא אם GAIN יהיה על מינימום ועל מגבר חלש מאוד והווליום בHU יהיה על 10 אז הם לא ישרפו.

שלילי,אם הוא לא היה אחראי הוא לא היה מכבד את האחריות.

כל מגבר צריך לדעת לכוון לפי הרמקול שאתה שם עליו,אני יכול לשרוף כל רמקול עם כיוונים לא נכונים.

אני מכיר את היבואן ואין שום איסור לשים את הסט הזה על מגבר,לא מהיבואן ולא מהרץ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בקשר לHPF ככל שרמקול יותר קטן נידרש לשחזר תדרים יותר נמוכים - ככה היכולת שלו לעמוד בהספקים גבוהים יורדת.

זאת אומרת שרמקול 5 ורבע יחסית פשוט ולא משהו סופר איכותי ומוקפד, לא יצליח לעמוד בחיים בהספק מאוד שכיח של מגברים פשוטים, בערך 50 rms, ללא חיתוך תדרים נמוכים.

לכן כשאתה מגביר את הווליום בHU ללא הHPF לעוצמה גבוהה הרמקול, שוב הרמקול, הוא זה שמתחיל לעוות ולא הHU.

בגלל זה כאשר אתה מצרף לתמונה את הHPF הרמקול יכול לקבל הספק יותר גבוהה=ווליום יותר גבוהה בHU, ללא עיוותים.

מאותה הסיבה גם לא מומלץ לחבר לסט הנ"ל מגבר, מכיוון שמגבר בד"כ מצורף לחבילה כאשר צריכים יותר הספק ויותר כוח על מנת להפעיל את הסט, במקרה שלך כל הגברה פנימית של HU איכותי תספיק!

והיבואן יגיד לך שאפשר לחבר למגבר כי אם הוא אומר שלא אז הוא פוגע בתדמית של המוצר שהוא בא למכור, לכן הוא יגיד לך הכל.

לכל רמקול אפשר לחבר מגבר אפילו לקליפורניה בום האגדי :lol:

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

פורסם

ההסבר באמת מעניין. אבל הבעיה שלי כמו שכתבתי היא במיד\היי ופחות בנמוכים.

יש חלקים בשירים ששומעים מפורט וצלול וחלקים אחרים ששומעים פשוט על הפנים. (הנמכתי מאוד את המיד והטראבל כדי שזה יהיה סביל אבל עדיין השיר נהיה צורם כשהסאונד מתחיל להיות "מורכב". נגיד בקטעי מעבר או בפזמון שמצטרפים כלים נוספים, זה תלוי גם מאוד בסוג של המוזיקה. רוק שומעים ממש צורם וג'אז שומעים נקי ומפורט

לא יכול להיות שהרמקול אמור להשמע ככה.

פורסם

אז יש כמה סיבות שדבר כזה יכול לקרות בגללן.

למשל, יכול להיות שהרמקולים לא מחוברים כמו שצריך מבחינת פאזות.

יכול להיבצר מצב כזה של סאונד לא טוב אם משתמשים בכבלים מקוריים של היצרן\דקים מידיי\חלודים.

ואחרון והכי חשוב זה התקנה וכיוונים... רק אם המידבאס מותקן כמו שצריך בדלת והטוויטרים מכוונים כמו שצריך ולא סתם זרוקים על הדש בורד, הסט הזה ישמע טוב, גם סט מאוד פשוט ישמע מעולה עם התקנה מעולה.

תוכל לצלם בבקשה את הטוויטרים והמידבאסים ולהעלות לפורום?

כמו כן באיזו HU אתה משתמש?

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

• תוכן חדש...