Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך להגיע מנקודה A לנקודה B

ב WAZE מופיע (ונצא מנקודת הנחה שזה נכון ומדויק) שמסלול 1 יוצא 1:30 שעות, עם 100 ק"מ. ומסלול שני יוצא 1:25 שעות עם 145 ק"מ (במקרה מחולון לחיפה, דרך כביש החוף או דרך כביש 6)

מה יצרוך פחות דלק? איזה דרך עדיפה? (להתעלם רגע מבחינת בלאי של הרכב, רק דלק!)

תודה מראש לעוזרים ויום טוב

יבוא? ושיווק!

פורסם

יכול להיות שמסלול 1 פקוק ומכאן שמבחינת זמן הוא ארוך יותר.

אם ככה, צריכת הדלק במסלול זה יכולה להיות גדולה יותר בגלל הקטע הפקוק.

פורסם
היי

ברור שיש פקק

השאלה היא איפה צריכת הדלק גדולה יותר בפקק או בנסיעה?

צריכת הדלק נמוכה ביותר בין 80-90 קמ"ש בהילוך חמישי במרבית הרכבים. בפקק היא גרועה ביותר. כלומר אם אתה צריך לעבור חצי דרך בפקק בכביש 4 או 2 ברור שכביש 6 יהיה משתלם יותר מבחינת דלק. תוסיף את עלויות הכניסה לכביש ותקבל תוצאה יותר מאוזנת. אני מעדיף אישית יותר קילומטרים ומהירות של 110. יחסית חסכוני בדלק, חסכוני בזמן אף יותר (הוייז מחשב פקקים בנוסחה מאוד אופטימית), יחד עם האגרה יוצא טיפה יותר משתלם כביש 6.

בפעם האחרונה שנסעתי כך אגב, לחיפה לסופ"ש עם דיי הרבה אנשים ממקום העבודה הקדמתי את הנוהגים בכביש 2 ביותר מ-30 דקות, וגם דלק ביזבזתי הרבה פחות לפי החישוב שלי.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

בגלל שהפרשי הזמן בין 2 המסלולים זניחים למדי - הרי שדי ברור שהמסלול עם ה100 ק"מ יזדקק לפחות דלק.

רכב שעומד בפקק צורך דלק, כמה בדיוק באופן יחסי למהירות מסויימת זה כבר תלוי ברכב אבל כל רכב בנזין צורך דלק כשהוא מונע.

לכן-> כיוון שהפרשי הזמן שבו "תשתמש ברכב" בין 2 המסלולים הם כ"כ זניחים - בסך הכל 5 דקות אבל ההפרש בק"מ הוא גדול - 45%, הייתי אומר שללא ספק המסלול הקצר יהיה חסכוני יותר.

אמנם רכב בנזין צורך דלק בעמידה, אבל הרבה הרבה פחות מאשר במהירות גבוהה -> הצצה על מד הסל"ד בעמידה על ניוטרל לעומת מהירות כמו 80/100/120 קמ"ש יכולה להמחיש את הרעיון.

פורסם

ככלל אצבע, ככל שהמהירות הממוצעת תהיה גבוהה יותר (כמו במקרה השני - יותר דרך לפחות זמן) אפשר להניח שמדובר בכביש מהיר יותר, ולכן תצרוך פחות דלק.

בד"כ עדיף לנסוע במסלול "מהיר" ולא במסלול "קצר", כי קצר גאוגרפית לא שווה הרבה, אלא אם אתה יודע שבשניהם פקוק כך שלא תוכל לנצל את המהירות האפשרית.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

תודה, אך זה עדיין לא מוחלט ב-100%.

מדובר על C3 פיקאסו בנזין עם עגלה (נגרר)

יש דרך לחישוב מדוייק או שזה תמיד יהיה רק השערות?

יבוא? ושיווק!

פורסם

סע פעם אחת בהצעה A ופעם שניה ב B, ואח"כ תעדכן אותנו.

הרי אם מדובר בשאלה לגבי נסיעה חד פעמית, אין שום משמעות לשאלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שאלה ממש לא חד פעמית.

סע לים המלח מחולון.

תמיד יהיו לך2 אופציות של דרך דימונה או דרך ירושלים.

הבדלים בק"מ ובזמן.

אבל תודה בכל אופן

יבוא? ושיווק!

פורסם

אם זה לא חד פעמי, אבל כן רלוונטי כל פעם למסלול אחר, הרי שהתשובה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה - זה המסלול עם הכי פחות עצירות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...