Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד לא אספנות ובכל זאת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בגלל שכמעט ולא רואים אותם, ועד שיגיעו לגיל אספנות רוב הסיכויים שלא יהיו איתנו, אני מעלה בחיוך מסויים את תמונות הסופר סלון.

20121027_110556.jpg

20121027_110622.jpg

20121027_110637.jpg

20121027_110610.jpg

פורסם

הסופר סאלון הופרינס הצנועה יותר לא היו אלא אופל רקורד בכסות חדשה, כמו כל מכוניות דייהו מהשנים הראשונות.

הסופר סאלון השמתשה במיכלליה של הרקורד, למעט תיבת ההילוכים שהיתה בת 4 הילוכים.

רמת הגימור וההידור של המכונית היתה גבוהה, וכללה ריפודי עור, מערכת קול מקורית ומושב נהג חשמלי.

כצפוי, על הכביש היתה הסופר סאלון בינונית מינוס, וסבלה מהתנהגות כביש "אמריקאית" למהדרין וביצועים בינוניים.

אבל ללא ספק, גולת הכותרת היתה האיכות הירודה; החומרים היו באיכות נמוכה ועד מהרה התפרקו המכוניות הללו ועברו לעולם שכולו טוב.

אין צורך להזיל דמעות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למעט איכות החומרים הידועה בצער לרעה, לדעתי הרכב הזה עוצב חיצונית באופן ייחודי ויפה, עניין של טעם אישי כנראה.

בשנים הרלוונטיות אף הקדים את זמנו מבחינת האבזור, לבטח ביחס לשאר היפנים/קוראנים/סינים.

באמצע שנות התשעים לא זכור לי שהיו בארץ רכבים נוספים > באותו מחיר

מסיבות מובנות הדגם הזה לא שרד ונדיר לראותו על כבישי ארצנו, הגם שבעלים שזלזלו באחזקתו תרמו לכך.

מקווה שאלו שכן שרדו יזכו ליחס הולם, מי יודע בעוד עשור מה יהא ערכו...

המציל רכב אחד כאילו הציל עולם ומלואו, גם אם זה דייהו. :wink:

פורסם
דייהו- דיי נו אין רכב אחר לציין ?

דווקא יש: דלתה דאצ'ה, טאטא, פיאט אונו, סקודה פייבוריט, אוסטין מנטגו, לאדה סמרה > רק תבחר.

:lol:

שבוע טוב.

פורסם
דווקא יש: דלתה דאצ'ה, טאטא, פיאט אונו, סקודה פייבוריט, אוסטין מנטגו, לאדה סמרה > רק תבחר.

שבוע טוב.

פיאט אונו?!

אתה מכניס את הפיאט אונו לאותה קבוצה עם השאר שצוינו? :shock:

הפיאט אונו היתה לזמנה אחת המכוניות הגאוניות,מוצלחות ונמכרות ביותר,היא תוכננה נכון,מגוון דגמיה היה נכון,אמינותה היתה טובה ואין בינה ולבין השאר שום דבר משותף.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גם את הסקודה פייבוריט הייתי מוציא מהרשימה; הפייבוריט היתה הניסיון הראשון של יצרן מזרח אירופאי לייצר קומפקטית ברמה מערבית, שלא מבוססת על פיאט נושנה, ובזה היא הצליחה למדי.

בניגוד למכוניות מזרח אירופאיות אחרות, הפייבוריט תוכננה מהיסוד, עוצבה ע"י ברטונה ויוצרה ע"י רובוטים בשיטות הרכבה מערביות.

רק איכות החומרים וההרכבה היו עדיין תקועים בתקופה הקומוניסטית, וחבל, כי היה לה פוטנציאל טוב בהחלט.

הפליסיה שהוצגה ב 94' שיפרה את רוב נקודות התורפה של הפייבוריט, וגירסת ה 1.6 שלה היתה מכונית טובה.

פורסם

שבוע טוב.

וואוו, תוסיף קצת נענע וסוכר ללימונים, שלא יהיה לנו כ"כ חמוץ :-D

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

למרות שלא זו הייתה הכוונה כשהעלתי את התמונות, לרשימת הבאאהה הייתי מוסיף את הטנדר הפולני (פולונז?) והאוטוסאן הטורקי, נדמה לי שניהם על מכלולי פורד.

פורסם

האוטוסאן התבססה על מיכללי הפורד אסקורט, ואילו הטנדר פולונז שיוצר ע"י FSO התבסס על מיכללי הפיאט 1300\1500 משנות ה 60'.

פורסם

מר ספיידר-מן ומר פרחי,

דבר ראשון > קצת הומור וקצת צחוק - זו הייתה עיקר כוונתי.

דבר שני > דעתו של אדם, כבודו, גם כאשר הדבר אינו בהכרח תואם לדעת אחרים.

ולדעתי: האונו שהייתה מוצלחת לזמנה ונמכרה בעשרות אלפים התגלתה בחלוף השנים כסובלת מתחלואות, למשל במע' החשמל

ולא הרבה שרדו...

הפייבוריט אכן היה ניסיון אמיץ מצד הצ'כים, שהתגלה במהרה ככישלון. הדגם הזה פשוט התחיל להתפרק.

היום המצב שונה לחלוטין, כמובן, לטובה.

מר פרחי- הערכתי המלאה לידע, מקצועיות, בקיאות, וסבלנות. פעמים רבות אני קורא בשקידה את הדברים שאתה רושם!.

THE END.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הכי נכון, רואים היום די הרבה סקודה פייבוריט ופורמן נוסעות בכבישים. גם לאדה סמארה יוצא לי לראות לא מעט ואפילו יש כמה שמורות.

עם האוסטין מונטגו קלעת בול. בילדותי היו המון מכוניות כאלה בכבישים והיום אין אפילו אחת נוסעת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא הכי נכון, רואים היום די הרבה סקודה פייבוריט ופורמן נוסעות בכבישים. גם לאדה סמארה יוצא לי לראות לא מעט ואפילו יש כמה שמורות.

עם האוסטין מונטגו קלעת בול. בילדותי היו המון מכוניות כאלה בכבישים והיום אין אפילו אחת נוסעת.

דווקא יש אחת בישוב שלנו נוסעת יום יום

בברכה,רפי

נהג מתחיל

• תוכן חדש...