Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד לא אספנות ובכל זאת...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדברים על לימונים? מה על האוסטין אלגרו? על המוריס מרינה (הביאו בכלל לארץ?) על הפינטו?

ואם מדברים על לימונים ברמה גלובלית - קחו את כל דגמי מזרטי משנות ה 80 כדוגמא טובה למותג לימון

יש עוד הרבה כמובן..

ואגב הסופר סלון אכן היתה סופר מתפרקת, וזה עוד כלום לעומת שלל החיקויים שהיו באותה תקופה בקוריאה (בשנות ה 80 וראשית ה 90 כמדומני הקוריאנים רכשו פסי ייצור שהופסקו על ידי יצרנים אחרים והמשיכו לייצר בעצמם, לפעמים בקונפליקט לגבי יצוא הדגם עם היצרן ממנו רכשו את פס הייצור ולפעמים לא. לכן יש דגמים שמעולם לא יצאו מקוריאה דוגמת רכבי היוקרה משנות ה 90 שהתבססו על מרצדס S קלאס של תחילת שנות ה 90 או למשל הגלופר שמיצובישי כן הסכימו שיימכר ליצוא)

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

היסטוריית המכוניות הבריטיות הכושלות, ובמידת מה גם האמריקאיות, יכולה להתפרס על פני עשרות כרכים עבי כרס.

ולאו דווקא בשל מחסור בידע, אלא בשל העובדה שרובן נמכרו לקהל שבוי, שבכל מקרה יקנה אותן בהמוניו, במקרה של האמריקאיות, או בשל הנהלות חברות הרכב, שמכוניות היו בדיוק הדבר האחרון שעיניין אותן, במקרה הבריטים.

תעשיית הרכב הקוראנית בתחילת דרכה הרכיבה מכוניות ברישיון - יונדאי הרכיבה דגמי פורד, קאיה דגמי מאזדה ודייהו דגמי אופל, לרוב מדור קודם, ונאסר עליהם לייצא אותם ללא אישור מפורש מחברת האם.

ייצוא מכוניות קוראניות החל רק בתחילת שנות ה 80', כשיונדאי היתה החלוצה, וייצאה דגמים שהתבססו על מיכללי מיצובישי.

למעשה, האקסנט שהוצגה ב 94' היתה המכונית העצמאית הראשונה של יונדאי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא הכי נכון, רואים היום די הרבה סקודה פייבוריט ופורמן נוסעות בכבישים. גם לאדה סמארה יוצא לי לראות לא מעט ואפילו יש כמה שמורות.

עם האוסטין מונטגו קלעת בול. בילדותי היו המון מכוניות כאלה בכבישים והיום אין אפילו אחת נוסעת.

בבני ברק יש כמה אוסטין מונטגו סטיישן שנוסעות .(למרות שלא ברור איך הם עוברות מבחן רישוי לאור מצבם העגום)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

למרות שאני שונא מכוניות קוריאניות, אבל במקרה של הרכב הזה הייתי בהחלט משמר! הוא יפייפה, מיוחד! וסופר נדיר!

אני מקווה שהיו כמה יחידות כאלו שיגיעו לאספנות!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...