Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג סוכות שמח!

יש לי היתלבטות קשה לגבי בחירת צמיגות השמן לטיפול הקרוב, מי שאינו יודע בגרנדה פונטו יש בעיה של רעש מכני בהתנעה לאחר 24 שעות עמידה.

מדובר בגרנדה פונטו 1.4L 8V עם 49K ק"מ, החלפת שמן בוצעה לפני כשנה- בשבוע הבא מתכנן טיפול.

למוסכים אין ממש מידע מה הבעיה וחלק אמרו לי שזה מהמרימים ההידראולים - מה שמצחיק זה שלגירסת ה1.4-1.2 8V אין מרימים הידראוליים אלא mechanical tappets שצריך לכוון כל 60K- מקצועיות כבר אמרנו?

ואם כבר מה ההיתרון במרימים מכניים מבחינת התקלות? מי עדיף?

גם לי וגם לחבר הפורום ALPHA אותה הבעיה- ולאחר בדיקתו הבעיה כניראה גם בגרנדיים אחרים בארץ.

עכשיו במיקרה בשיטוטים באינטרנט מצאתי וידאו המתאר בידיוק את הרעש-סימו לב לרעש של 2~3 שניות בהתחלה-בידיוק ברגע זה נורת לחץ שמן דולקת:

NWlSwaoyvYE&feature=player_detailpage#t=22s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עכשיו ההיתלבטות שלי היא כזו:

אני חושב לעבור לשמן 0W40 כי אולי זה יעזור לי בכך שהשמן יזרום מהר יותר (75CS) לראש המנוע וימנע נזק ובלאי ואולי גם את הרעש אבל מצד שני אולי מה שימנע זאת דווקא בשמן 5W40 צמיגי יותר(בטווח העליון של דרגת הצמיגות~92CS?) כי הוא לא יברח מראש המנוע?

שמן LM הסגול מנע את הבעיה בחודשים הראשונים, אבל בסוף הכל חזר(אולי שאריות של תוצרת כחול לבן?), בשבוע שעבר הוספתי כ150 מ"ל שמן של הLM וזה שוב קצת עזר והשמן ניראה יותר דליל בהתנעה.

דבר אחרון:סתם שאלה בצד המקצועי - האם זה אפשרי שנגיד בעתיד אני יפרק את ראש המנוע והשסתומים וכו' ויבריק אותם +PORTING ואז פשוט אעלה את הרכב לגרר למוסך שירכיבו הכל - כולל תיאום הצתה? , האם המוסכים יסכימו לכך והאם זה לא אמור לעלות זול יותר מפתיחת מנוע ע"י המוסך? לא מדבר על מנוע תקול- אלא על טיפול "תקופתי" להברקת המנוע בתור נהג פדנט!

דבר אחרון- מיתברר שפיאט 500 שמשווקת בארה"ב (8V 16V ללא טורבו)דורשת שמן בצמיגות 5W-30- מדוע ולמה? ומה ההבדל שבמנוע שמיוצר בארה"ב?

עריכה- זה מה שמצאתי לגבי השמן בגירסת USA:

""We have different oils," Vincent says, with Europe using only high-grade synthetic in new cars. "In the U.S., where customers can buy any grade of oil they want, the engine had to be developed with our specific 5W30, and in the case of the Abarth turbo, our 5W40 non-synthetic. We had to make changes to the piston rings, piston crown; some of the bearings had to change."

Read more: http://www.motortrend.com/roadtests/hatchbacks/1112_fiat_panda_small_car_big_expectations/#ixzz27w3zpv9b"

תודה מראש וחג שמח!

נ.ב: לקינוח תיראו מה קורה לשמן האהוב עליכם ב400 מעלות צלזיוס

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מדובר ב"מחלה" ידועה - ממה אומרים שהיא נובעת? אני בטוח שחבר'ה בפורומים בחו"ל נתקלו בבעיה ויודעים לספר מאיפה היא מגיעה ולא הייתי סומך חוות דעת של מוסכים בארץ שאוהבים להמציא סיפורים ולא מתבססים על מקצועיות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חסרים נתונים -

1. - איזו שנת מודל הרכב .

2. - באיזה שמן טופל עד היום צמיגות ואיכות , ופילטר שמן - כולל האחרון - והאם הרעש היה תמיד .

3. - האם פתחתה את פקק מילוי השמן במכסה השסתומים ובדקתה אם יש סימני בוצה , שמן שרוף בדפנות .

4. - איזה נפח מנוע יש לפיאט 500 8V 16V ללא טורבו , אשר נמכרת בארה"ב .

5. - האם בפורומים באנגליה מדובר על הבעיה - בדוק פיתרונות - יש להם פורמים טובים באנגליה ( fiat owners forum )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם מדובר ב"מחלה" ידועה - ממה אומרים שהיא נובעת? אני בטוח שחבר'ה בפורומים בחו"ל נתקלו בבעיה ויודעים לספר מאיפה היא מגיעה ולא הייתי סומך חוות דעת של מוסכים בארץ שאוהבים להמציא סיפורים ולא מתבססים על מקצועיות.

איתמר.

האמת שניסיתי ליבדוק, אבל בקושי מצאתי כ2 דיונים על הרעש וגם הם לא נענו(FIATFORUM), משום מה כניראה זה נפוץ יותר בארץ או במקומות שהפיאטים לא ממש נפוצים בהם.

ראיתי ביוטוב התנעות קרות של מתחת לאפס ולא רואים את התופעה אבל יש עוד וידאו אחד שמראה את התופעה, לא יודע באיזה שמן הוא השתמש אבל ככה זה נראה מבפנים- אבל אצלנו הלחץ שמן דולק לכ2~3 שניות רק.

לדעתי זה מאוד קשור לאיכות שמן ירודה- כניראה המנוע הזה יש בו חלקים רגישים לזה ואולי הנזק כבר נעשה?

M8OW61H9SfI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חסרים נתונים -

1. - איזו שנת מודל הרכב . 2007 - נקנה עם 22K ק"מ כמו חדש.

2. - באיזה שמן טופל עד היום צמיגות ואיכות , ופילטר שמן - כולל האחרון - והאם הרעש היה תמיד .בטיפול הראשונים טופל במורשה- לכן כמעט בטוח שבפז, ב39KM אני טיפלתי ושמו לי גם פז ואז כבר המנוע התחיל הרעיש ב41K ק"מ עד שחפרתי ולמדתי והבנתי מה שמו לי ורצתי להיתעקש להחליף לLM הסגול שבעצמי קניתי+מסנן מקורי, בתופעה נעלמה לכחצי שנה ולפני מס' חודשים חזר- בשבוע שעבר עשיתי "אינפוזית מים מזוקקים" (השפרצה לתוך המצערת-מומלץ בחום!!) אבל לא יצא עשן לבן/שחור כי המנוע יחסית נקי אבל הרעשים פחתו משמעותית בסרק כמו ביום הקניה, רק רעש בהתנעה נישאר כמו בסרטון והוספת 200מ"ל שמן קצת עזר שוב.

3. - האם פתחתה את פקק מילוי השמן במכסה השסתומים ובדקתה אם יש סימני בוצה , שמן שרוף בדפנות .

הכל נקי, גם ניקתי צינור הנשם היה בו שמן וגם קצת שמן גיפה בדפנות.

4. - איזה נפח מנוע יש לפיאט 500 8V 16V ללא טורבו , אשר נמכרת בארה"ב . 1200~1400 אבל לאחר בירור הבנתי שעשו בו שינוים שיעבוד ב5W30

5. - האם בפורומים באנגליה מדובר על הבעיה - בדוק פיתרונות - יש להם פורמים טובים באנגליה ( fiat owners forum )

הבעיה לא ממש נפוצה במועדון פיאט בחו"ל- אין מידע.(לא מצאתי).

אייל .

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לפי ההודעה שלך - יש קצת סימני בוצה בנשם , ומכאן אולי במנוע באזור גל הזיזים .

פתח את פקק מילוי השמן , או גש למוסך וראה עם פנס אם יש סימני שמן שרוף באזור .

אם הכל תקין ונקי .

אפשר לנסות לעבור לשמן מנוע סינטטי 5W-40 של החברות הרשומות למטה - אשר הוריד קצת את הרעש במנועים אחרים .

הצמיגות של השמנים הללו ב 40 מעלות יותר סמיכה מהאחרים , בסביבות 86-90 ,

מול הצמיגות של שמני המנוע של חברות אחרות אשר ב 40 מעלות היא 70-84 .

שמני המנוע האלה טובים מתאימים לדרישת פיאט למנוע הנ"ל , די זמינים בשוק ולא יקרים.

1. - Eurol Turbo DI 5W-40 - http://alkaboos.com/motor-oils/view.html?path=en%2FEurol%2FPassenger+Car+oil+01%2FEurol+Turbo+DI+5W40.pdf

2. - Eurol Super Lite 5W-40 - http://kvikkfix.web.is/assets/0000/0542/files/542_stadlar_ofl_5w30_sl.pdf

3. - Agip eni i-Sint 5W-40 - http://ebookbrowse.com/eni-i-sint-5w40-pdf-d277298402

לכל חברה יש מספר סוגי שמנים , זה השם המלא של השמנים ,

לא לקנות שמן מנוע בשם אחר , כי אז מפרט נתוני השמן שונה .

אפשר לקנות אותם כמעט בכל חנות חלפי רכב , או לבצע הזמנה באוטוסטור -

http://www.autostore.co.il/151426/5W40-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אני מקווה שזה אולי יעזור - אם אתה מבצע זאת - חזור וספר לנו על התוצאות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מה זה מפריע לך הרעש הזה?

בעיקר נשמע רע. המוסכים, כאמור, חסרי אונים - גם המהוללים שבפורום.

התוסף פולידין 2000 נוסה עוד בשלב המוקדם לאחר רכישת הרכב, בשילוב שמן פז סטנדרטי בו משתמשים המוסכים המורשים. אין השפעה על הנקישות, לטובה או לרעה. חסכתם 180 ש"ח(~) מיותרים.

מבחינת "למי יש יותר רועש" - הרעש (והמשכו) זהה לחלוטין אצלי כפי שנשמע בסרטון הראשון (החשוך). בסרטון השני, נורת לחץ השמן דולקת לפרק זמן ארוך מדי. לשמחתי זה לא המצב אצלי, גם לא לאחר שבוע של המתנה ללא התנעה.

המנוע אצלי סוחב כבר 30K ק"מ עם התופעה הנ"ל ואינני חש כל הרעה בביצועים הכלליים, ללא כל הזעות כלשהן (המנוע נקי, חיצונית ופנימית) ו/או סימנים של שריפת שמן, חלילה. בנוסף, פירקתי את כל המצתים וכולם מעידים על פעולה תקינה שזה מחליא.

בטיפול האחרון מולא CASTROL 5W-40 והדבר היחיד שניתן לציין לטובתו הוא שלאחר כ 9,000 ק"מ והמראות מזדמנות אל-עבר ה 6,000 סל"ד (מה לעשות, קשה לעשות פתיחות עם אוטובוסים), לא נעלם מילימטר אחד של שמן. את תופעת הנקישות הוא לא העלים ועושה רושם שאף החמיר. אני בלבטים אם להמשיך איתו בטיפול הקרוב או לנסות שמן אחר.

כשבמנוע היה שמן פז, לקראת ההחלפה (כל 10k ק"מ) מפלס השמן היה יורד לאיזור ה 3/4. לא קריטי, אך נחמד לראות שעם הקסטרול המצב מושלם מהבחינה הזו.

פורסם

אם הרעש פסק ברגע שנורת לחץ שמן כבית, הבעיה שלך היא לחץ שמן ועליך לבדוק מספר דברים בסיסיים:

1. הימצאות שסתום אל חוזר בפילטר (וודא שיש פילטר מקורי).

2. לחץ שמן תקין.

3. לוודא רישתית נקיה באגן השמן

אלו הם הדברים הבסיסיים שחייבים לבדוק\לוודא.

מעבר לכך לכל רכב את יש המבנה שלו והשטיקים שלו. ישנם רכבים שיש להם בראש מנוע שסתום אל-חזור בשביל להשאיר את השמן במעברים עד למרימים ההודראוליים בצורה תקינה. יכול להיות שהתופעה הזו מוכרת לפיאט ויש פתרון מסודר שעדיין לא מספיק נפוץ בשביל שתשמע עליו או תדע עליו (לרוב, לקוחות ישראליים טיפוסיים לא מתלוננים על דברים מהסוג הזה - למרות שחלקם מאוד רגישים לנושא של רעשים, במיוחד בבוקר, ומלוננים גם על תופעות\דברים שהם תקינים)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חרשתי את הפורומים האנגליים. מתברר שגם בחו"ל מוסכי היבואן של פיאט לא מפגינים ידע מרשים ולרוב ממליצים לפנות לבעלי מקצוע מסוימים שפשוט למדו את הרכבים האלו ויש להם ידיים טובות.

הבעיה היא כנראה ביצרן שלא דואג להכשיר ו/או לספק הנחיות מדויקות ליבואנים. המצב של תחזוקת הדואולוג'יק הוא בכלל בושה, למרות שהתיבה הזאת הומצאה כבר ב-1997 ונמכרת בכל העולם.

הדיון הזה ואחרים שיכנעו אותי סופית --

* קניית שמנים סופר-איכותיים והמומלצים בלבד על פי הפורומים האנגליים בעצמך. לא שמן פז ולא שמן גז.

* קניית חלפים איכותיים בלבד.

* ללכת למוסך שאתה סומך עליו ושנותן לך לעמוד ליד הרכב בזמן העבודה.

* לבצע תחזוקת מנע מעבר לכתוב בספר הרכב (החלפת שמן גיר - שמוזכר בפורומים אולם לא בספר לדוגמא) ותחזוקת מנע לגיר הרובוטי (החלפת צובר בלוי, ריענון פחמים במנוע המשאבה, רכישת חיישנים בחו"ל לשעת הצורך).

לגבי המצב בארה"ב - התרגום הנכון הוא - "אנחנו לא יכולים למנוע מהצרכן האמריקאי להמשיך להשתמש בשמן טרקטורים משומש במכונית האיטלקיה העדינה שלנו, לכן התאמנו את המנוע לטובת הברברים המוטוריים האלו".

פורסם

אני הייתי מציע לך ככה

תחליף פילטר שמן מקורי חדש ואם הבעיה לא נפתרת תעבור לשמן 20W50 ותגיד לי אם נפתרה לך בעית הרעש

פורסם
אם הרעש פסק ברגע שנורת לחץ שמן כבית, הבעיה שלך היא לחץ שמן ועליך לבדוק מספר דברים בסיסיים:

1. הימצאות שסתום אל חוזר בפילטר (וודא שיש פילטר מקורי).

2. לחץ שמן תקין.

3. לוודא רישתית נקיה באגן השמן

אלו הם הדברים הבסיסיים שחייבים לבדוק\לוודא.

מעבר לכך לכל רכב את יש המבנה שלו והשטיקים שלו. ישנם רכבים שיש להם בראש מנוע שסתום אל-חזור בשביל להשאיר את השמן במעברים עד למרימים ההודראוליים בצורה תקינה. יכול להיות שהתופעה הזו מוכרת לפיאט ויש פתרון מסודר שעדיין לא מספיק נפוץ בשביל שתשמע עליו או תדע עליו (לרוב, לקוחות ישראליים טיפוסיים לא מתלוננים על דברים מהסוג הזה - למרות שחלקם מאוד רגישים לנושא של רעשים, במיוחד בבוקר, ומלוננים גם על תופעות\דברים שהם תקינים)

איציק

שאלה, איך נראה השסתום האל חוזר הזה שאתה מדבר עליו? קניתי פילטר מקורי של פורד ולא ראיתי שום שסתום כזה. המוסכניק שלי אמר שלא כל יצרן דרש את זה או תכנן את זה לכן יש מכוניות שאין להם כזה שסתום בלי שום קשר אם זה מסנן מקורי או לא. היש אמת בדבר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תחליף פילטר שמן מקורי חדש ואם הבעיה לא נפתרת תעבור לשמן 20W50 ותגיד לי אם נפתרה לך בעית הרעש

בהנחה ואינך מסתלבט, זה בריא לעשות מעבר חד מסינטטי למינרלי? תודה מראש!

פורסם

בעבר היה מיתוס שברגע שעוברים לשימוש בשמן סינטטי אסור לחזור לשימוש בשמן מינראלי. הטיעון הזה מעולם לא הוכח כנכון. אין בעיה לעבור בין סוגי שמנים. יש לוודא שהשמן התרוקן עד כמה שאפשר מעוקת השמן ולהחליף פילטר. הכמות הקטנה שנשארה בראש המנוע באזור גלי הזיזים היא שולית לחלוטין.

מצד שני, אין הרבה יתרונות לשמן מינראלי אל מול שמן סינטטי מלא. אולי המחיר הזול אבל גם זה משתנה. שמנים סינטטים איכותיים יותר נגישים מבחינת היצע ומחיר לכלל הציבור.

לגבי הסיבה מדוע הוא המליץ לך על 20W-50. מדובר על שמן יחסית "כבד" בעל צמיגות גבוהה. אומנם לא מדובר בשמן עם צמיגות כמו של דבש אבל בהחלט על שמן עם צמיגות גבוהה משאר השמנים.

כמו שהמליץ זה לפניי, אם אתה מתכוון לעלות לשמן עם צמיגות 50 אז גם אני הייתי ממליץ על סינטטי מלא עם דרגת 5W-50. ברגע שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה השמן הסינטטי המלא בצמיגות 5W-50 יתפקד בדיוק כמו השמן 20W-50 המינראלי ואף יותר טוב שהרי לשמנים סינטטים יש יתרונות מרובים על פני השמנים המניראלים.

גם אני מצטרף להמלצה על שמן יורול 5W-50 סינטטי מלא.

http://www.eurol.com/en/37-products/674-eurol-super-lite-5w-50.html

ואם אתה מעוניין ראה את החתימה שלי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...