Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד מתח מצבר דיגיטלי למצת הרכב, עד כמה אמין/מדויק?

much
שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נתקלתי במכשיר המודד בזמן אמת בכל רגע נתון את מתח טעינת המצבר ע"י חיבורו למצת הרכב, האם המכשיר הזה אכן מדויק ואמין או שזה סתם "צעצוע" ולמעשה אינו מדויק בכלל וישנה סטייה משמעותית בינו לבין מדידה אמיתית ומקצועית ע"י רב מודד על קוטביי המצבר עצמו?

אין כמו קמארו עצבנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברכב שלי (מגאן 2 2008 ), ברכב הקודם של אבא שלי (אפלאוז 1996) וברכב הנוכחי של אבא שלי (קורולה 2009) - ההפרש בין הקריאה של מכשיר כזה (סיני שנרכש ב-eBay) לבין קריאת המתח עם מספר מולטימטרים (גם כן סינים, אבל מיצרנים שונים ועקביים בינם לבין עצמם) על קטבי המצבר הוא קטן מאוד, בסביבות 0.05V. זה די עקבי (אבל גם קרוב לשגיאת המדידה של המכשירים), כך שאפשר להסיק מאחד על השני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שתמיד יהיה הפרש מתח כלשהו בין מדידה ישירה על קטבי המצבר לבין מדידה דרך מצת הרכב, אבל בשורה התחתונה ההפרש הוא דיי זניח ולא כל כך משמעותי עד כדיי כך שלא יהיה ניתן להסיק מהקריאה במכשיר על מצב המצבר , כלומר יהיה ניתן להסתמך על המכשיר ולהבין האם המצבר עדיין טוב או קצת חלש לקראת סוף חייו או שבכלל אין טעינה(בסביבות 12V במנוע עובד) והבעיה היא בכלל מאלטרנטור תקול שאינו מספק טעינה ולא מהמצבר עצמו ,האם הבנתי נכון ?

אין כמו קמארו עצבנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שתמיד יהיה הפרש מתח כלשהו בין מדידה ישירה על קטבי המצבר לבין מדידה דרך מצת הרכב, אבל בשורה התחתונה ההפרש הוא דיי זניח ולא כל כך משמעותי עד כדיי כך שלא יהיה ניתן להסיק מהקריאה במכשיר על מצב המצבר , כלומר יהיה ניתן להסתמך על המכשיר ולהבין האם המצבר עדיין טוב או קצת חלש לקראת סוף חייו או שבכלל אין טעינה(בסביבות 12V במנוע עובד) והבעיה היא בכלל מאלטרנטור תקול שאינו מספק טעינה ולא מהמצבר עצמו ,האם הבנתי נכון ?

באפלאוז, שהייתה לה בעיה של ריקון מצברים, אני זוכר שמדדתי כמה פעמים במשך מספר חודשים, ומצבר שהתחיל ב-12.6 בערך כשהיה חדש ירד לאט לאט לכיוון ה-12. כשהוא היה על 12.2 או 12.1 התרעתי בפני אבא שלי שהמצבר עומד להגמר... הוא לא הקשיב לי ומעט אחר כך האוטו לא הניע והיה צורך להחליף את המצבר.

במקרה הזה לא היה לי את המכשיר עדיין אבל היו לי את המולטימטרים, ומדדתי איתם. מכיוון שהמכשיר שמתחבר למצת מספק מידע מאוד דומה להם, אני מניח שאפשר היה להסתמך עליו בשביל לדעת אם המצבר הולך להגמר.

אבל צריך לזכור שמתח במנוחה הוא לא מדד טוב במיוחד למצב המצבר. כלומר, מתח נמוך במנוחה הוא אינדיקציה לא רעה לכך שהמצבר עומד לשבוק חיים, אבל מתח גבוה במנוחה לא אומר שהוא תקין. תמיד צריך לבדוק מצבר בעומס, ווולטמטר לא מספיק בשביל זה.

מה שכן, אפשר לראות אם האלטרנטור פועל, אם תמדוד 13.5-14.5V כשהמנוע פועל.

לא בטוח שאפשר לסמוך על זה בשביל לדעת שהמצבר נטען, צריך לבדוק מתח במנוחה אחרי קצת ריקון של המצבר (נניח להשאיר אורות דולקים לפרק זמן כלשהו) ואחרי נסיעה לצורך טעינתו, אחרי שהמתח יתייצב בחזרה.

בקיצור - לדעתי כדאי לרכוש מכשיר כזה (עדיף עם 4 ספרות בתצוגה, למען הדיוק, למרות שגם עם 3 זה מספיק), אבל לא לסמוך עליו ב-100%.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אין עומס על קו המתח של המצת, אז קריאת המכשיר תהיה מדוייקת מאוד עבור כל דרישה מעשית.

זרם גבוה שיזרום על הקו עלול ליצור מפל מתח (אם ישנם חיבורים לקויים) וכפועל יוצא מכך להפרש בין קריאת המודד למתח האמיתי של קטבי המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון אין שום בעיה עם חיבור מד-מתח לשקע המצית והדיוק משביע רצון. רצוי לבדוק שלא מחוברים עומסים נוספים לשקע המצית לפני הבדיקה.

להסיק מסקנות האם המצבר תקין לפי מדידה של מתח הקטבים כאשר המצבר מחובר לרכב זה קצת יותר מסובך.

ראה פרוייקט שלי מהעבר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המטרה העיקרית היא לראות את מצב הטעינה ברכב בכל רגע נתון בזמן נסיעה או סתם בסרק כאשר המנוע עובד, אם המכשיר יראה קריאה די מדוייקת ואמינה אז מבחינתי זה בסדר.

אין כמו קמארו עצבנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן אין שום בעיה.

שים לב שמתח הטעינה מאוד מושפע מעומס על האלטרנטור, סיבובי מנוע והטמפ' החיצונית ככה שאתה עשוי לקבל מתח טעינה של כ-13.4-14.5 ברוב הרכבים המודרנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם ע"מ לקבל קריאה כמה שיותר מדוייקת וקרובה למציאות המד מתח חייב להיות ישירות בתוך שקע המצת לבדו או שאפשר נניח לשים בשקע המצת המקורי מפצל ל-2 ובאחד השקעים לשים את המד מתח ובשני לשים את המצת/מטען סלולרי ועדיין לקבל קריאה דיי מדוייקת ואמינה?

אין כמו קמארו עצבנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם ע"מ לקבל קריאה כמה שיותר מדוייקת וקרובה למציאות המד מתח חייב להיות ישירות בתוך שקע המצת לבדו או שאפשר נניח לשים בשקע המצת המקורי מפצל ל-2 ובאחד השקעים לשים את המד מתח ובשני לשים את המצת/מטען סלולרי ועדיין לקבל קריאה דיי מדוייקת ואמינה?

איזה מהדרכים שציינתי היא יותר עדיפה ולמעשה תיתן קריאה יותר מדוייקת/אמינה על מצב הטעינה ברכב ע"י המכשיר?

אין כמו קמארו עצבנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה (הסבירה) שהמפצל מפצל את השקעים במקביל, המתח בשניהם אמור להיות זהה.

אבל בדרך לפיצול עלולים להיות רכיבים שיורידו את המתח.

לכן עדיף לבדוק כאשר רק מד המתח מחובר לשקע המצת.

בכל מקרה, למה שלא תקנה ותנסה בעצמך? יכול להיות שאצלך המפצל בנוי טוב וההבדל בין קריאת המתח דרכו לקריאה ישירה משקע המצת יהיה זניח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לקבל קריאה מדוייקת חבר את מד-המתח ישירות למצבר ולא דרך שקע מפצל.

מפצלים תוצרת סין העממית הם זבל של מפצלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשחיברו לי מד מתח כזה למצת התברר שאני צריך להחליף אלטרנטור כי אין מספיק טעינה. כשהתעקשתי על בדיקה בקוטבי המצבר התברר שאין שום תקלה. לא הייתי סומך על שום בדיקה למעט חיבור ישירות למצבר ואם אפשר לבדוק ישירות מהאלטרנטור.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...