Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי מאזדה 3 2009 עם 98000 קילומטר

כאשר אני נוסע בכביש עם בורות, מהמורות אז אני שומע מאזור הבגאז׳ קרקושים ונקישות מוזרות..

אמרתי לאבא שלי שינהג ואני ישבתי במושב האחורי והרעש אכן מגיע מתא המטען

אבל אני לא מבין מאיפה בדיוק..

חשוב לציין שככל שהנסיעה יותר איטית ככה שומעים את הרעש יותר.

אשמח לעזרה מקצועית

פורסם

לך בשיטת האלימינציה - רוקן את הבגאז' ובדוק שהכל מחוזק שם כמו שצריך. אם הרעשים עדיין נשמעים, זה כנראה מגיע מאזור הגלגלים.

אם הרעש חלש והוא נשמע ביחד עם סיבוב הגלגלים - יכול להיות שנתקע לך משהו בצמיג בין החריצים. תסתכל מאחורי הרכב על הצמיגים תוך כדי תנועה איטית של הרכב (תנועה לפנים, לא לאחור!) ותראה אם יש משהו תקוע.

אם הרעש חזק ונשמע רק בבורות ופסי האטה - יכול להיות שנדפק לך אחד הבולמים והוא נוזל. לך למוסך לבדיקה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובה המהירה..

אני גם חשדתי בבולם או בכרית בולם, אבל כשבולם הולך לעולמו הוא משמיע רעשים כמו שציינתי?

קרקושים ונקישות?

ושוב חשוב לי לציין שהרעשים יותר מכיוון תא המטען .. שוב אני לא כזה מבין גדול.. אבל אשמח לתגובות נוספות

פורסם
תודה על התגובה המהירה..

אני גם חשדתי בבולם או בכרית בולם, אבל כשבולם הולך לעולמו הוא משמיע רעשים כמו שציינתי?

קרקושים ונקישות?

ושוב חשוב לי לציין שהרעשים יותר מכיוון תא המטען .. שוב אני לא כזה מבין גדול.. אבל אשמח לתגובות נוספות

בדוק האם הרעש מקורו בדלת תא המטען, מנגנון המנעול או הקפיץ שלה.

שיטת אלימינציה היא לבצע נסיעת מבחן קצרה ואיטית עם דלת פתוחה אך מקובעת במצב פתוח עם מקל או מוט.

פורסם

אה שכחתי לציין שאבא שלי עשה טיפול לפני כחודש ולא נרשמו בעיות בבולמים .. יש לי ספריי שמשמן חלודה אני ינסה להתיז קצת על הקפיצים והבולם..

ואכן הרעש נובע ממנעול דלת תא המטען בבירור. כי כשאני פותח את תא המטען יש את אותו רעש כשיש בנסיעה בכביש משובש.

אני שומע בזמן הפתיחה צליל מוזר של נקישה ואחרי זה מן קרקוש כמו בנסיעה.,

מה צריך לעשות? לאטום את הקפיץ או את המכלול שלא ירעיש?

איך עושים זאת?

פורסם

אל תשמן שום חלק במכלול המתלה.

יש לבדוק מה בדיוק משוחרר, רופף או מנותק, אולי ברגים של המנעול או הוו נעילה, אולי המנגנון בפנימי במנעול ואולי תיגש לפחח רכב או מוסך מורשה לבדיקה.

פורסם

אולי אחד הלינקים בסרן האחורי, לך למוסך שמתעסק בפרונט היגוי מתלים וכל זה, הוא צריך זהות את זה תוך דקה במידה והבעיה קשורה לתחום שלו.

ב406 שהייתה לי, היה לי גם רעש חזק של מכות מהסרן האחורי, כאשר הייתי עובר בכביש משובש\בורות.

הלכתי למוסך של דוד שלי, מתעסק בכל הפרונט\היגוי\מתלים וכל זה, תוך 10 דקות הראה לי את החלק הבעייתי מפורק וגם הראה את מה גורם לנקישה. (באנגלית REAR UPPER ARM BAR DROP LINK RODS, היה בהם גומי כזה שנשחק.)

פורסם

חשבתי בהתחלה זה מתא המטען (מנגנון נעילה וכו')

או אולי רעשי פלסטיקה מתא המטען..

התייאשתי כבר וכמובן צריך לנסוע למוסך.

בסופו של דבר ירדתי מתחת לרכב וחיפשתי חופשים או משהו שהוא ל תקין

ומה מסתבר..החלק הזה שבתמונה היה משוחחר מאוד וההברגה הייתה דפוקה,הבורג התברג במקום והחליק.

החלק מסומן באדום!

אשמח מאוד לדעת מה שמו של החלק :smile:

הרעשים נעלמו סוף כל סוף אני מאושרררר

IMG_0636.jpg

• תוכן חדש...