Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת שמן מנוע ibiza fr

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם אחת ולתמיד אני רוצה לדעת איך נכון לבדוק שמן מנוע ברכב שלי! (Ibiza fr 2012)

די נמאס מהמוסכים המורשים האלה שלא יודעים כלום ומסתכלים עלי פרצוף של:

"וואלה אין לי מושג אבל אני ינסה לחרטט אותך שתחשוב שאני מבין"

אז לעיניין, כמו שידוע לי בכל רכב שהיה לי ובכל רכב שהכרתי בודקים שמן מנוע כשהמנוע קר! (לאחר לילה שלם)

כך גם במוסך המורשה אמרו לי לבדוק.

פה הסוגיה, בספר הרכב רשום שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה לכבות את המנוע ולהמתין 2 דקות, לאחר מכן לבדוק את מדיד השמן.

נו? מה? ממש חוסר אונים :\

לאחר ביצוע שתי הבדיקות כשמנוע קר וכשהמנוע חם מדיד השמן אומר שתי כמויות שמן שונות.

בבקשה שמשהו יסביר לי כבר מה נכון ולא על סמך מה שהוא חושב!

תודה רבה לכולם =]

מת עליכם ;)

פורסם

ברור, השאלה אם יש עיניין בזה שהמנוע צריך להיות חם?

אם לא אז למה רשמו את זה בספר הרכב?

יש פה משהו שלא הגיוני לי. הרי יצרני הרכב לא ירשמו את זה סתם.

האם מישהו כבר עשה טיפול לרכב כזה?

האם הוא הכניס את כמות השמן הרשומה בספר הרכב ובדק שמן שהאוטו ממש קר וזה הראה מעל המקסימום?

מוזר לי מוזר לי מוזר לי ועוד יותר מציק לי העיניין!

פורסם

זה לא קריטי אם המנוע עמד כל הלילה או לא, העניין הוא נקודת התיחסות קבועה. אם אתה בודק שמן שהמנוע חמים לאחר שתי דקות מנוחה, אז תקפיד לעשות כך תמיד ואז הכמות שתקבל היא אחידה מבחינתך אך אם לפתע תבדוק כשהמנוע קר תקבל כמות שמן שונה במקצת, אז תחליט איך אתה רוצה לבדוק, וודא שהשמן בתחום המותר ותמשיך לבדוק באותה דרך כדי שתהיה אחידות בבדיקות שלך,

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

ברור שאני מקפיד על אחידות אבל ברגע שאבדוק כשהמנוע חם אז אצטרך להוסיף שמן..

מה שאומר שאם אני אבדוק כשהמנוע קר אז יהיה יותר מגי שמן.

השאלה האם באמת זה יהיה יותר מדי שמן או שלא? שזאת כמות השמן שצריכה להיות..

פורסם

הבדיקה האמיתית, היא על משטח ישר, ולאחר שהמנוע דמם מספר שעות (רצוי לפני הנעת הבוקר הראשונה).

אם במצב זה יש יותר מדיי שמן - צריך להוציא את העודפים (מפני שיכול להגרם נזק !).

במצב שלאחר כיבוי המנוע - תראה רמת שמן נמוכה יותר (מבדיקה כאשר המנוע קר), היות ולא כל השמן "חזר" לאגן השמן (שמן הוא חומר צמיגי, ו"לוקח" לו זמן להגיע לאגן). משום כך - אין להתפתות ולמלא שמן בתחנות הדלק.

alfa 156 2.5.

פורסם

אתם חוזרים כל הזמן על אותה תשובה.

זה שהבדיקה הכי טובה היא כשהמנוע קר אני יודע.

השאלה למה בספר הרכב רשום לאחר שתי דקות שהמנוע מגיע לטמפרטורת שירות?

הרי שתי הבדיקות יראו תוצאות שונות. אז למה להאמין? למה שכל רכב אמור לעשות או ליצרני הרכב?

פורסם

לא תקבל תוצאות כאלה שונות. כשמדוממים מנוע כאשר המנוע והשמן חמים שתי דקות זהו פרק זמן מספיק להתנקזות רוב השמן במנוע חזרה אל עוקת השמן. בדוק והווכח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא תקבל תוצאות כאלה שונות. כשמדוממים מנוע כאשר המנוע והשמן חמים שתי דקות זהו פרק זמן מספיק להתנקזות רוב השמן במנוע חזרה אל עוקת השמן. בדוק והווכח.

איתמר.

יש לי תוצאות ממש קריטיות.

כאשר המנוע קר אז יש לי שמן עד המקסימום

וכשהמנוע "חמים" יש לי טיפה מעל המינימום

• תוכן חדש...