Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר תיקון הרדיאטור והחלפת צינורות מילאתי מים מהברז רק ע"מ לבדוק נזילות, לאחר שווידאתי שאכן הכל עובד כשורה ברצוני לנקז את כל/רוב הנוזל מכל המערכת ולשים נוזל קירור אייכותי, כרגע גם אין טרמוסטט,חשבתי לנתק את הצינור התחתון שבין הרדיאטור למשאבת המים ולהניע את המנוע למספר שניות ע"מ שהמשאבה תעזור לסירקולציה ותזרוק את כל המים דרך הצינור התחתון,מה דעתכם אפשרי או מסוכן ומיותר?

פורסם

למה לא לנקז בדרך הרגילה של פתיחת הפקק תחתון ברדיאטור ולתת למים לזרום החוצה?

עקרונית אם המנוע קר לחלוטין לא יקרה דבר אם תניע אותו למשך כמה שניות ללא נוזל קירור, הוא לא יגיע לרתיחה בתוך שניות בודדות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין אצלי ברדיאטור בורג ניקוז, חשבתי לבצע את זה מוקדם בבוקר שהמנוע ממש קר, לפניי ההתנעה לנתק את הצינור התחתון כדיי שלא יהיה לחץ בצינורות וגם כמובן כדיי לא להסתכן בפציעה מהמאווררים בזמן עבודת המנוע ,ולאחר מספר שניות כשאראה שכבר לא זורמים יותר מים מהצינור לכבות את המנוע.

פורסם

אין לך מה לעבוד קשה מדי, שחרר צינור תחתון, פתח את פקק מילוי הנוזל ואת בורג ניקוז האויר והנוזל יתחיל לזרום, זה כבר ירוקן את מרבית הנוזל מהמנוע.

פורסם

האם מבחינה חוקית מותר/אפשר לשפוך את המים (מים רגילים מהברז אומנם מעט חומים/חלודים)בחנייה המשותפת של הבניין על רצפת אספלט?

אגב, הרכב נמצא בחנייה המקורה שלי בטאבו אך בעת פתיחת הצינור התחתון המים יזרמו לעוד מקומות.

פורסם

אם אתה כזה פדנט אז כדאי שתתחיל למלא נוזל קרור איכותי כשהצינור פתוח "ותבזבז " בערך שתי ליטר על ניקוי ופליטת מי הברז מהמערכת.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
האם מבחינה חוקית מותר/אפשר לשפוך את המים (מים רגילים מהברז אומנם מעט חומים/חלודים).

מעט חומים?

באיזה רכב מדובר?

האם יתכן שבעבר מילאו רק מי ברז במערכת הקירור במקום נוזל קירור?

תבדוק אם יש איזשהו חומר סטייל "פלאש" למערכת הקירור כדי לנקות את שאריות החלודה מהמערכת.

במידה ואין חומר כזה בנמצא אכן מומלץ למלא סיבוב אחד של נוזל קירור ולתת למנוע לעבוד לאיזה דקה ואז להחליף אותו בנוזל חדש, כך תדע שהמערכת יחסית נקיה.

אני נוהג כך ברכב שלי בהחלפות נוזל קירור ושמן מנוע (מרוקן שמן מהמנוע ואז ממלא גלון חדש ונותן לו לשטוף החוצה את כל הג'יפה של השמן הישן, לאחר מכן ממלא שמן חדש).

פורסם

לא צריך להתחיל להישתגע יותר מידי, מרוקנים את נוזל הקירור ממלאים חדש וקפיש. גם לגבי שמן מנוע, מרוקנים, ממלאים חדש וסאלאמאת. אם הרכב עבד תקין ולא הייתה בעייה במערכת הקירור או במערכת השמן הוא ימשיך לעבוד תקין ולא צריך עכשיו לקחת סיכונים ולהניע על מערכת קירור יבשה או לזרוק סתם כסף ולרוקן גלונים שלמים של שמן שיינקו את מה שכבר נקי אם השמן שהרכב נסע עליו הוא איכותי ובשביל זה קיים פילטר שמן.

פורסם
לא מדוייק אבל איש באמונתו יחייה.

אשמח להסברים ממך מה בדיוק ניתן לראות בשמן החדש שאתה ממלא בשביל "לנקות את המערכת"? האם יורד לך מהקארטר שמן שחור? אם ריכבך נוסע על שמן טוב ומטופל בזמן עם פילטרים איכותיים שום דבר לא יעצור אותו.. :)

פורסם
מעט חומים?

באיזה רכב מדובר?

האם יתכן שבעבר מילאו רק מי ברז במערכת הקירור במקום נוזל קירור?

תבדוק אם יש איזשהו חומר סטייל "פלאש" למערכת הקירור כדי לנקות את שאריות החלודה מהמערכת.

במידה ואין חומר כזה בנמצא אכן מומלץ למלא סיבוב אחד של נוזל קירור ולתת למנוע לעבוד לאיזה דקה ואז להחליף אותו בנוזל חדש, כך תדע שהמערכת יחסית נקיה.

אני נוהג כך ברכב שלי בהחלפות נוזל קירור ושמן מנוע (מרוקן שמן מהמנוע ואז ממלא גלון חדש ונותן לו לשטוף החוצה את כל הג'יפה של השמן הישן, לאחר מכן ממלא שמן חדש).

לגבי הנוזל קירור אני מסכים רק שאפשר ורצוי לעשות את זה עם מים

לגבי השמן זה פשוט מיותר ועדיף כבר לעשות פלאשינג לפני החלפה

פורסם

לצערי, החלפה אחת של הנוזל או השמן לא תעשה עבודת ניקוי מספיק טובה. הפתרון הוא חומר ניקוי ייעודי (עדיף) או לחלופין סדרה של כשלושה החלפות כשביניהן מניעים וגם נוסעים קצת כדי לסחרר את הנוזל. במקרה של מערכת הקירור, למטרה זו מספיקים מים מזוקקים מעורבבים באבקת כביסה ואולי טיפה של נוזל כלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...