Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס במכונאות רכב ברופין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמיים נכתב פה בפורום שיש דרישה לקורס במכונאות רכב בסיסית/ מעשית /לחובבים .בזמנו נסיתי עם בעל מוסך פחחות לבנות תוכנית להדרכת פחחות אבל בגלל שאין לי ידע בתחום ובעל המוסך לא מספיק מנוסה זה נפל.

היום נפגשתי בפגישה יזומה שלי עם אחראי תחום מכונאות רכב במכללת רופין ,שזה מוסד אקדמאי שמכשיר מדרגה 2 במכונאות עד הדרגה הגבוהה ביותר בתחום וגלגלנו את הרעיון לקורס כזה לחובבי הזאנר,קודם כל איש מאוד נחמד שאוהב את התחום ומעוניין ורוצה ללמד ולהדריך בכול הרמות .

השבוע צריכה להיות לי פגישה נוספת איתו ויעביר לי חומר ותוכנית לימוד ,בבקשה מי שמעוניין שיכתוב מה לדעתו צריך להיות שם כדי שאני יתן דרישות שמנגד, באיזה רמה ,כמה שעות לימוד במפגש ,כמה מפגשים ,בעצם מה רוצים ללמוד ולקחת מהשתלמות כזו.

מדובר במרצים מקצועיים ולימוד בציוד ואמצעי המחשה המתקדמים ביותר.

פורסם
הרבה פעמיים נכתב פה בפורום שיש דרישה לקורס במכונאות רכב בסיסית/ מעשית /לחובבים .בזמנו נסיתי עם בעל מוסך פחחות לבנות תוכנית להדרכת פחחות אבל בגלל שאין לי ידע בתחום ובעל המוסך לא מספיק מנוסה זה נפל.

היום נפגשתי בפגישה יזומה שלי עם אחראי תחום מכונאות רכב במכללת רופין ,שזה מוסד אקדמאי שמכשיר מדרגה 2 במכונאות עד הדרגה הגבוהה ביותר בתחום וגלגלנו את הרעיון לקורס כזה לחובבי הזאנר,קודם כל איש מאוד נחמד שאוהב את התחום ומעוניין ורוצה ללמד ולהדריך בכול הרמות .

השבוע צריכה להיות לי פגישה נוספת איתו ויעביר לי חומר ותוכנית לימוד ,בבקשה מי שמעוניין שיכתוב מה לדעתו צריך להיות שם כדי שאני יתן דרישות שמנגד, באיזה רמה ,כמה שעות לימוד במפגש ,כמה מפגשים ,בעצם מה רוצים ללמוד ולקחת מהשתלמות כזו.

מדובר במרצים מקצועיים ולימוד בציוד ואמצעי המחשה המתקדמים ביותר.

אהלן יובל !

פנית למקום הנכון, גם אחרי שסיפרתי לך בפגישתנו על המקום בו אני לומד :-) .

אני מתאר לעצמי שדיברת עם מנהל המחלקה - יונס ? אם כן (ואני מתאר לעצמי שכך) אז רק הרווחת !

אכן מקום שמלמד עד לרמות הכי גבוהות במושג "מכונאות" (לא להתבלבל - לא מדובר במכונאות של לפני 30 שנה :lol: ).

נ.ב

לא עדכן מה קורה עם הניסן ! מה השתנה ומה לא השתנה !

בהצלחה לכולם !

פורסם

מעולה!

לדעתי חשוב שהקורס יחלוש על כלל מערכות הרכב עם דגש מירבי על מערכות רכב ישנות.

נושאים חשובים (באופן כללי, לא סילבוס):

1. מערכות הרכב טיאורטי. 2. מערכות מעשי. 3. אבחון תקלות. 4. פתרון תקלות "שטחיות" תוך שימוש והכרה של כלי עבודה ואמצעי מדידה.

5. טיפולים מקיפים שניתן לעשות בתנאים ביתיים. 6. פירוק והחלפת מכלולים, תוך השתלבותם עם מערכות אחרות ברכב. 7. שיפוץ מכלולים (בעזרת קיטים). 8. אם אפשרי - יסודות פחחות (ריתוך תלאים, הכנה לפחחות כללית, שיוף, גילוון מכלולים וחומרים).

9. הכנת תשתית עבודה נכונה בתנאים ביתיים - הרמת הרכב, תאורה, כלי עזר.... 10. קריאת שרטוטי חשמל ומכונה.

ניסיתי לחלוש על דברים שמעניינים אותי ופרקטיים בדרך לרמה של "שיפוץ רכב ביתי".

ככל שנקבל עוד כיוונים נוכל לגזור "סילבוס" רצוי.

פורסם

הי יובל , דיברנו בעבר בנושא הפחחות ואני בעצמי ניסיתי ( ועדיין מנסה ) להרים משהו דומה בעניין מכונאות ( וקצת פחחות ) . עדיין לא יצא לדרך עקב התחייבויות קודמות של בעל המוסך ל 4*4 ( הם הקימו קורס בנושא ג'יפים שהוא גם מאוד נחמד ) . לאחר שיסתיים עוד כחודש אנסה שוב .

בכל מקרה בלי שום קשר לקורס מינימלי כזה במוסך , הרעיון של לבנות קורס שלם ומקיף בכל נושאי הרכב ( מכונאות , פחחות , חשמלאות רכב וכו' ) הוא רעיון מבורך ורציני יותר . אני חושב שדבר לא מבטל את השני.

אם תהיה התקדמות אשמח להתעדכן , וכמובן אעדכן גם אני אם יהיה משהו יותר ענייני .

תודה

אסף

פורסם

אהלן יובל! שמח לשמוע על ההתקדמות. עם מי נפגשת - עם דורי?

אני מאוד אשמח אם הקורס יתמקד במערכות של כלי רכב ישנים. על כלי רכב חדשים יותר אני לומד בקורס של בוש שאורגן ע"י האתר, וקורס כמו שאתה מארגן יכול להשלים לי את התמונה.

כמובן מיותר לציין שאני בפנים ושאשמח אם תעדכן אותי כשיהיה משהו ממשי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ברי שלום !

בהתייחס לנושאים שהעלית כאן ולנושא שפתחת כאן ,גישתך היא לא נכונה לדעתי, כי אף אחד לא נולד עם "מפתח בוקסה בין השיניים" ולא לכולם יש "גראג' בבית" וכמו כן לא לכולם "האבא מכונאי" (אבא מכונאי אגב אומר שהוא בקיא ברכבים של כמה עשורים לפני כנראה :roll: ) כל אלה הם ציטוטים של דבריך, או במילים אחרות - אף אחד לא נולד עם ידע כזה או אחר, הידע הנ"ל נרכש כמו שאתה רואה חבר'ה שמשפצים, הם למדו זאת ולא כולם במוסדות ומקומות להסמכה והקניית תעודה (אבל אם כבר אז למה לא?), הרבה למדו להיות "מכונאי מדרכה" כפי שאתה רוצה בהתאם למובן ממך, וזה לא רע בכלל. מי שרוצה ללמוד את רזי המקצוע הולך למקום הנכון, מה שתלמד בקורס (שמנסים לגבש ולארגן) הוא יהיה כללי ביותר (בטח שלא ילמדו אותך לשפץ חלקים ע"י הזמנת קיטים.. אין פרק כזה, כל חלק וחלק אידיבידואלי - ולכל דבר כזה יש סדר פעולות ומדריך עשייה), ורק שתבין לכל הנושאים שציינת עכשיו, בידיעה שאתה רוצה ללמוד אותם עד רזי הדברים שבפרטים הכי קטנים - לא תסיים ללמוד בשנה הקרובה, זה לימודים אינטנסיביים. אני בדעה או שעושים משהו אז מההתחלה ועד הסוף או שלא עושים בכלל, כלומר כהמלצה אומר שתבחרו את הנושאים המקובלים על כולם שכולם "צריכים" ורוצים לדעת לעשות (ולא לשפץ מנוע) ובנושאים הללו תתמקדו עד הסוף ועל כל הפרטים הקטנים, הייתי אומר נושאים כמו טיפולי 5K 10K 100K וכו' החלפת נוזלים, החלפת רצועות, הבנה איך כל המערכת עובדת (מנוע, אלטרנטור, גנרטור, קוייל, רדיאטור ואיך כל זה הופך להרמוניה אחת) בדיקת מערכות הבלימה, נושא הבלמים, תורת החשמל והבנת הדברים בכליות, סוגי מנועים, פעולת המנוע אולי חוזק חומרים וכו' - מה שכולם צריכים לדעת.

לגבי נפלאות המשפצים שאתה רואה שמעלים תמונות לשרשורים שלהם, תבין אף אחד לא נולד "משפץ רכבי אספנות" (ההגדרה אספנות בעבורי שונה בקו המחשבה מהרבה אנשים, אספנות בשבילי זה לא רק רכב, וזה בטח לא רק רכב שמלאו לו 30 שנה - זה סה"כ חוקי המדינה) הרבה מהם פשוט קנו רכב (לא למטרת נסיעה) מפירוק\לא נוסע\לא מיועד לנסוע (בקיצור הבנת), הוסיפו לרכב ספרות ("היינס" למשל) ופשוט התחילו לפרק אותו מכאנית, את המנוע ועבדו ע"פ הספר או בלעדיו פשוט זכרו את הסדר וניסו לחבר הכל חזרה וככה כמה פעמים, ותוך כדי פירוק, חוסר הבנה ראשונית, ניסיון להבין איך הכל עובד ומתחבר אתה לומד את הדבר הזה והופך להיות "מכונאי\משפץ מדרכה מוסמך" :wink: - בלימודים או תוך כדי קריאה לא תדע ולא תלמד לעולם איך לעשות, לא תדע להחזיק כלי בידיים - הכל עניין של ניסיון (אגב בכל דבר בחיים), והרבה פעמים הוא עדיף, במקרה שלך עדיף הידע והנסיון על פני תעודה (אתה לא הולך להתקבל למוסך מורשה של כלמוביל או משהו אני מתאר לעצמי), לכן גם קורס כזה לא ילמד אותך להיות "משפץ מדופלם" בטח שבקורס אי אפשר ללמד\להעביר\להסביר "איך" משפצים רכב וגם לא תוכל ללמוד את זה באף מקום אלא רק להתחיל לעבוד עם הידיים (שזה דבר מאוד חשוב, אתה צריך ידיים ישרות ורצון, אחרת לא משנה מה תרצה לדעת - לא יצא כלום).

במכללת רופין, לימודי הנדסאי מכונות-רכב הם הלימודים הנחשקים, האמיתיים, הקשים(ביותר) והרציניים ביותר בתחום הנ"ל בארץ, שם זה לא רק על הדף או מספרים, שם זה גם מעשי (לרוב רק בשנה שנייה) - שם כל דבר חדש שיוצא בשוק נלמד ולא ע"פ תכנית לימודים קבוע מראש במשך השנים, בין היתר גם עמדת בוש חדשנית ביותר,דיאגנוסטיקה ועוד.

שנה ראשונה אתה לומד בעיקר ולרוב רק מתמטיקה 5 יח', פיזיקה 5 יח', חוזק חומרים ועוד ובעיקרון משנה שנייה רק את המעשי, הלימודים עצמם מתקימים כל יום כל היום (מיום א' ועד ה' בין השעות 8-16-17 והרבה פעמים מאוחר הרבה יותר) למשך שנתיים, וזה לא קל.

תוכל לראות כאן את יונס (מנהל המחלקה נכון להיום) מסביר על לימודי ההנדסאי רכב במכללת רופין בסקירה על המגמה עצמה:

SwiskPihjDE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מקווה שהבנת אותי נכון, אין כאן עניין של התנשאות,שחצנות או משהו בסגנון, מה שבטוח הכל נכתב ע"מ לנסות לעזור ולהסביר, ובטח מדעתי האישית.

פורסם
אהלן יובל! שמח לשמוע על ההתקדמות. עם מי נפגשת - עם דורי?

אני מאוד אשמח אם הקורס יתמקד במערכות של כלי רכב ישנים. על כלי רכב חדשים יותר אני לומד בקורס של בוש שאורגן ע"י האתר, וקורס כמו שאתה מארגן יכול להשלים לי את התמונה.

כמובן מיותר לציין שאני בפנים ושאשמח אם תעדכן אותי כשיהיה משהו ממשי.

היי אלעד - גם אני עשיתי את הקורס של בוש שהיה מאוד מעניין ונתן לי ידע ענק ,ברמה שלי אני הרגשתי כאילו זה היה הפרק השלישי בספר בלי שקראתי את הפרק הראשון והשני קודם .

בגדול זה המקום הטוב ביותר ללמוד ובטח לא ברמת מכונאי שמלמד ,מדרכים מקצועיים שיש להם את כל הידע ניסיון ויכולת הדרכה, עכשיו צריך למלא רק את התכנים וזה מה שאני רוצה שתכתבו פה, אתה יותר ממוזמן להצטרף אלי לפגישה הבאה, מצידם יש רצון ענק להדריך וללמד וזה חשוב לא פחות .

ארתור אתה יותר ממוזמן להצטרף ,והניסן כרגע נחה מחכה קצת לפני שמתחיל את השיפוץ ,צריך לחסוך קצת אין מה לעשות .

פורסם

ארתור,

שמע, ברור לי שלא אמצא עסקת חבילה של הכל כולל הכל וברור לי עד יותר שהידע מגיע על בסיס לימודי רציף.

על הגדרות ה״מפתח בין השיניים״ מדבר על אנשים שתנאי הסביבה היו לטובתם בנושא הרכב ובמכניקה, ויכול להיות שלא היו נכנסים לזה מבחירה מלאה אם לא היו מוקפים בזה.

על אחת כמה וכמה לאנשים כמוני שהרצון להתעסק ולדעת פרץ בגיל מאוחר יותר, בנוסף לכף אני גר בסביבה עירונית כל חיי ולא נמצאים סביבי בתים פרטיים שניתן לראות דרך הגדרות אנשים מתעסקים ולהצטרף אליהם.

בגלל הנתונים שציינתי ועם זאת שאת מקצוע הרכב לא אבחר כmajor בחיי אני מנסה ללקט את כל ההיבטים שעם הזמן ישפרו את הבנתי ואת התמונה הכוללת.

עם כל זה ישנה העובדה שאני עדיין מקיים את חובתי למדינה ואין לי זמן ללימודי ״משרה מלאה״, מיותר לציין שרוב האנשים עם נתוני פתיחה שליליים כמו שלי אולי היו מוותרים ומשתמשים בטענה של ״לא מתחילים ללמוד גיטרה בגיל 30״.

פורסם

חברים אני רוצה להחזיר את השרשור הזה למטרה הראשונית שלו ,העשרה וידע במכונאות .

קיבלתי רשימה של הנושאים הנלמדים, כמובן שכמה עמוק וכמה שעות כל תחום נתון לשיקול דעתנו ואפשרי לבנות קורס מלהיב לדעתי ,מזכיר שמדובר במוסד רציני שמלמד ומדריך כך שיכולים להיות בטוחים שהלימודים יעשו ברמה גבוה .

המנוע -תכונות ומאפיינים.

המנוע - מבנה.

מערכות המנוע.

אבחון תקלות .

מערכות חשמל ואלקטרוניקה.

מערכת הבלמים.

מערכת העברת כח.

מערכת הנע.

מתלה והיגוי.

מערכת ריסון ובטיחות .

ניהול וסינכרון מערכת רכב ממוחשבת

כמובן במידה ויש משהו נוסף נשמח להוסיף .

מלווה במעבדה ומעשי

פורסם

יובל אני מניח שדיברת עם אלי תמם ולא עם יונס.

סיימתי שנה שעברה את לימודי הנדסאי רכב ברופין, תחת יונס, השאלה היא עד כמה עמוק אתה רוצה ללמוד את הנושאים מול כמה זמן אתה מוכן להשקיע? באופן אישי לאחר שנתיים של לימודי בוקר 4 ימים מלאים בשבוע, עדיין אני מרגיש שעוד סמסטר או שניים היו מוסיפים לי מאוד.

בתור התחלה, אני יכול להמליץ לך על הספרים שבהם השתמשנו, מכיל בהם כמעט כל נושא בתחום, ולדעתי הם חובה לכל חובב רכב, שים לב הם לא ספרי לימוד מטעם המכללה, רכשנו אותם עצמאית.

מערכות ממוחשבות ואבחון ברכב - אלכסנדר בוגטיקוב

תורת הרכב - אלכסנדר בוגטיקוב

תורת המנוע - אלכסנדר בוגטיקוב

אוטוטרוניקה - שלמה שקד

אם יש לכם שאלות, אשמח לעזור.

זה נכון

פורסם

בלי לפגוע ביונס. אני הייתי מבקש לעשות את הלימודים עם עיסאם.

אלי תמם הוא לא רכז הקורסים. הוא מנהל הקמפוס.

בכל אופן, בתור בוגר רופין, לא הייתי אומר שקורס בנושא ייתרום הרבה יותר ממה שהוא ייקח לכם מהכיס.

לדעתי השקעה מיותרת. תנסו למצוא בעל מוסך שיפנה לכם ערב ויסביר לכם הכל בחינם. יש המון שיסכימו לכך. מספיק מועדונים עושים את זה, גם אתם יכולים. אפילו ארז מלדיקו יסכים לתת לכם שעתיים בחינם.

פורסם

מה תהיה התדירות ומשך כל מפגש?

האם נושא המערכות הממוחשבות חיוני לקהילת האספנים ? אולי ניתן להוסיף מבנה המרכב.

• תוכן חדש...