Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר שבועות החלפתי את רכבי , גולף 2000 בטויוטה קאמרי 2006

המערכת ברכב הקודם פורקה , חלק מהרכיבים נמכרו , חלקם נשארו והצתרפו אליהם כמה רכיבים חדשים .

כרגע אני עדיין בשלב התכנון וקניית הציוד לקראת ההתקנה שתתחיל בקרוב.

אז מה בתוכנית ?

CarPC

המחשב והמסך נשארו איתי מהרכב הקודם, המחשב הוא מחשב נייד ישן שעבר קסטומיזציה

כדי להתאים לרכב (ישב מתחת לתא הכפפות ברכב הקודם), המסך הוא lilput 701 .

הוזמן מתאם דאבלדין של metra לקאמרי ולאחר שיפצור קל הוא מתאים בדיוק למסך.

IMG_1171.JPG IMG_1174.JPG

כדי לשלוט על המחשב מכפתורי השליטה על ההגה הזמנתי Joycon שזהו מתאם USB לכל שלט שפועל בעקרון של התנגדות משתנה,בעזרתו אפשר לקבוע את הכפתור או צירוף הכפתורים שנלחצים במחשב כאשר נלחץ כפתור בשלט בהגה ,אני ירחיב על זה בהמשך.

למחשב מחובר ב USB כרטיס קול חיצוני AUDIOTRAK MAYA U5 כדי לאפשר יציאה דיגיטלית ללא המרות מיותרות.

המחשב הולך להיות מותקן בתא המטען על פלטת המגברים ומחובר למפצל USB מוגבר שמחובר בתוך הדשבורד.

IMG_1195.JPG

מערכת סאונד

המערכת הולכת להיות 4way בהגברה אקטיבית (3way וסאב) והיא כוללת :

מגבר Zapco Refrence 350.2 שיגביר וופרים Morel Elate 6.5

מגבר Zapco z-50 , מגבר אולדסקול אמיתי שיגביר טוויטרים Morel-mt23

מגבר Zapco Refrence 200.2 שיגביר מידים Morel CDM-880

היתלבטתי הרבה לפני בחירת המידים, שמעתי הרבה דעות לכאן ולכאן ולבסוף הלכתי עם הלב ובחרתי בCDM,

לקחתי פה סיכון מסויים כי בעצם לא שמעתי את ה880 ורק את אבותיו ה88 וה 54 (שלפי הנתונים שונים ממנו מעט) אבל יש לי הרגשה שאני לא יפול פה

:-).

סאב JL Audio W3 נשאר איתי מהרכב הקודם מוגבר ע"י Alpine MRP-M500 .

כל עיבוד הסאונד מבוצע ע"י Audison Bit 1 שמחובר אופטית לכרטיס הקול.

ההתקנה

ההתקנה תעשה עצמאית על ידי.

אחת המטרות בהתקנה הזאת היא שמירה על מראה מקורי של הרכב ולכן לא יהיו פה בניות מסובכות.

הוופרים הולכים לשבת בתוך הדלת מאחורי הדיפון והגריל המקורי ,הרמקולים המקוריים ברכב הזה בדלתות הם בגודל 6x9 לכן יבנה מתאם ל6.5 .

המידים יהיו במקום שכיום יושבים הטויטרים המקוריים ,על הדשבורד כמעט הנכית לנוסע (יש זווית קטנה).

הטוויטרים ישבו על הדשברד באון אקסיס כמעט מלא, הזוית תיקבע בניסוי וטעייה.

אני עדיין לא יודע בדיוק איך (יש לי כמה רעיונות) אבל הם ישוב על הדשבורד בצורה כמה שפחות בולטת לעין.

הדלתות יעברו בידוד מלא נגד ויברציות ורעשים ואטימה של פתחים טכנים.

תא המטען יעבור בידוד חלקי (כנראה שאני יצתרך עוד חומר ).

נקנה עד עכשיו באלק של dynamit extreme , גליל dynamat 1/8 , והוזמנן עוד חומר לבידוד רעשים סיני שאני יתן חוות דעת עליו כאשר הוא יגיע.

IMG_1185.JPG IMG_1201.JPG IMG_1202.JPG

אני יעדכן על ההתקדמות בהמשך,

שאלות הערות וכו יתקבלו בברכה.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש! בחרת וופרים מצויינים :wink:

אני בטוח שתגיע לתוצאות משביעות רצון. לא תיפול עם הרכיבים, זה הכל שאלה של התקנה נכונה וכיוונים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

וואו!

כמה תתחדש ומזל טוב יש להגיד בשרשיר הזה!

קודם כל הרכב.

איזה רכב נפלא בחרת לעצמך ולאודיו - באמת, חולה על הקאמרי ובכלל מת על טויוטות.

לגבי הבידוד - אתה בדרך הנכונה, לא צריך להגזים עם החומרים האלה כי גם לא צריך - זה רכב שגם ככה מטופל ה-י-ט-ב נגד רעש, בודד את הדלתות, דלת תא מטען ואת הרצפה שלו חלקית ויותר מזה לא צריך.

אני הייתי שוקל לחפש רמקולים 6*9 או אפילו 10*9 - להפוך אותם לONE WAY ולחבר אותם כוופרים בדלתות :twisted::twisted::twisted: הרכב הזה מאפשר את זה.

אבל האילייט יהיו יותר ממדהימים - מנסיון.

לגבי הסט הקדמי - מה לאמר, אוהב את הסט הזה - אפשר להגיד עליו הרבה דברים לשלילה אבל כשהוא מכוון ועובד נכון הוא ממיס את הלב.

הבחירה של הסאב ובכלל הבחירה של ההגברה היא פנטסטית.

אני בטוח שאתה תצליח להרים את המחשב שם בלי הרבה בעיות - לקאמרי אפרופו ראיתי פעם אחת באיביי מסתובב לו אלטרנטור של 250 אמפר ייעודי לרכב הזה אבל מאז, לא הצלחתי למצוא את הפוסט הזה שוב.

המון בהצלחה - אחלה פרוייקט על אחלה רכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה למגיבים ,

איתמר, אכן וופרים מצויינים , לרכיבים יש פוצטנציאל רב ואני מאמין שהוא ימומש.

אדי, הרכב באמת מדהים

:-D ,

המגברים של הוופרים והטויטרים עברו איתי מהרכב הקודם, הייתי צריך להוסיף עוד מגבר למידים והעדפתי מגבר מהסדרה של המגבר של הוופרים.

גם הסאב נשאר מהמערכת הקודמת, סוס מנצח ..

בקשר ל6x9 בדלתות , חשבתי על זה (לשנייה), אבל העדפתי להשאר עם המוכר , ובחרתי בוופרים שמזמן רציתי .

דבר נוסף זה עומק ההתקנה, 6x9 בדר"כ צריכים עומק התקנה עמוק יותר מ6.5 ובמקרה של הקאמרי הוא מוגבל מאד בגלל החלון שנמצא מאחורי הרמקול.

קצת על ה Joycon

הזמנתי אותו דרך אייבי ישירות מהמפתח של המוצר בקוראה, החבילה הגיע תוך מספר ימים כאשר בתוכה:

-המעגל עצמו של ה Joycon.

-2 מחברים מוכנים לכניסות.

-מעגל כפתורים למטרת בדיקות מחוץ לרכב.

-24 נגדים לחיבור לדים שונים שנדלקים בכל לחיצה או בכל צורה שמגדירים להם להידלק (לא בשימוש במקרה שלי).

-דיסק התקנה.

-כבל usb.

-2 שרוולים מתכווצים.

תכולת החבילה :

IMG_1197.JPG

המוצר מתאים לכל שלט שעובד בעיקרון של התנגדות משתנה , כלומר שלט שיש לו קו מתח אחד שכל כפתור משנה את המתח לערך שונה ע"י שינוי ההתנגדות.

כדי ללמוד איך זה עובד, וכדי לחסוך לעצמי עבודה בתוך הרכב לאחר ההתקנה, חיברתי את הכל למחשב הרכב בבית כאשר ה Joycon מחובר למעגל הכפתורים המצורף .

התוכנה (Joycon Explorer) שמקבלים עם המוצר ממש פשוטה לתפעול, ותוך מספר דקות קינפגתי את כל הפונקציונליות שאני צריך.

התוכנה יודעת לזהות לבד את ההתנגדות של כל כפתור שמגדירים לה ( automatic button detection),

וע"י drag and drop מקשרים בין הכפתור למקש או למספר מקשים במקלדת.

לכל כפתור אפשר לשייך מקש ללחיצה קצרה וללחיצה הרוכה (זמן הלחיצה ניתן לשינוי).

אפשר לשמור מספר קונפגרציות שונות כאשר כל קופגרציה יכולה לפתוח תוכנה שונה,

לדוגמה קונפגרציה מסויימת ל firefox ועוד אחת שונה ל winamp וכאשר עוברים בין הראשונה לשניה אז ה winamp מופעל אוטומטית.

אני כנראה פחות ישתמש באופציה הזאת של שינוי הקונפיגורציות כי כמעט הכל אצלי פועל תחת RR י (RoadRunner).

ב RR יש קובץ הגדרות keytbl.ini שבו אפשר להגדיר פעולות לכל מקש או צרוף מקשים בהתאם למסך שנמצאים בו ב RR.

דוגמא לכפתור שהגדרתי :

כפתור ה source בהגה, שבמקור מעביר בין fm1/fm2/am /disc /tape ובלחיצה ארוכה מכבה את המערכת,

כוון להעביר בRR בין music player / web browser / web radio, ובלחיצה הרוכה יעביר את המחשב למצב sleep.

Joycon Explorer

jcexp.jpg

swc.jpg

ישנם דברים נוספים שה Joycon יודע לעשות שאני לא ישתמש בהם כרגע כמו הפעלת מצלמת USB בתור מצלמת רוורס ועוד.

סה"כ נכון לעכשיו, בתנאים בייתים, המוצר עובד מעולה, ואני לא רואה סיבה שבעת ההתקנה ברכב יהיו בעיות מיוחדות.

פורסם

אני חסיד של הגברה אחידה לכל הרכיבים וכמובן שגם הרכיבים עצמם ועל אחת כמה וכמה מחברה מצויינת כמו זאפקו.

מעניינת תהיה תוצאת השידוך בין הזאפקו לטויטרים.

הבינותי מכתיבתך שהינך מעוניין להשאר ככל האפשר בקוי המתאר של רכבך ללא שינויים קיצוניים.הכל טוב ויפה אבל להבדיל מוופרים ב3 וואי, מיקום וזוויות לא נכונות למיד ולטויטר לא יסלחו לך על כך למרות שמועד יום כיפור מתקרב.

נסה למקם אותם בכל סיטואציה אפשרית מבחינתך תחת האילוצים שקבעת כי כאן בעצם המערכת תיפול או תעלה ולא יעזור שום דבר.

בהצלחה ,

ליאור

פורסם

אצלי האוונסיס היא מהדגם הבסיסי יותר אז ההגה בלי כפתורים - למרות שאפשר בקלות להביא לו את החלק הזה מחו"ל.

בכל מקרה - החלטתי במקום לשדרג את ההגה שלי בכפתורי השליטה שלו לעשות שני דברים -

1. POWERMATE של גריפין

זו גלגלת USB שנראית כמו הגלגלי שליטה של רכבי יוקרה כמו BMW או אאודי או אינפיניטי או מרצדס

אתה יכול לעשות איתה שש פעולות - סיבוב ימינה ושמאלה, לחיצה עם סיבוב ימינה או שמאלה, לחיצה קצרה או לחיצה ארוכה.

הגלגלת הזו שולטת לי בווליום, דפדוף בין שירים ומעבר בין רדיו למוזיקה.

כן - יש לה תוכנה שממפה פעולות ללחצנים או להפעלת אפליקציות בדיוק כמו לג'ויקון וכן אני משתמש בKEYTBL.INI

2. לקחתי שלט מולטימדיה לPC - התקנתי את המקלט שלו ברכב (העינית) וקניתי שלט הגה אוניברסלי -

למדתי מהשלט המקורי 11 ערכים של כפתורים (לשלט הגה יש 11 כפתורים)

העתקתי את הכפתורים האלה לשלט האוניברסלי.

עדכנתי את הערכים בKEYTBL

והופס - שלט הגה עובד ומוכן.

היתרון היחיד כאן של הגו'יקון הוא שזה לא אביזר נלווה שמפריע על גלגל ההגה - אבל אני עדיין שוקל את זה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ליאור, הטוויטרים ישבו מעל הדשבורד מכוונים on axis בערך לכיוון הנהג, הזווית המדוייקת תיקבע בהתקנה לאחר שמיעה.

בקשר למידים , נכון לעכשיו הם ישבו במקום הטוויטרים המקוריים בתוך הדשבורד (הם נכנסים שם כמעט בול) מכוונים כלפי מעלה עם זויית קטנטנה לכיוון פנים הרכב,יכול להיות שזה לא ישמע מספיק טוב בגלל בעיות של זוית והחזרים, אני מאמין שבכיוון נכון זה יכול להשמע מצויין, יש פה סיכון מסויים ויכול להיות שאני טועה.

אדי, נשמע מעניין כל מה שהולך אצלך ברכב בקשר לשליטה על המחשב, עם כמה ששימוש במסך טאץ זה מאוד אינטואיטיבי וקל, בזמן נהיגה דיפדוף בספריות, או אפילו פעולות בסיסיות כמו החלפת שיר זה פשוט פחות נוח (=מסוכן).

ראיתי בשרשור ההתקנה שלך את ה powermate, קודם כל הוא מותקן בצורה מדהימה, אני אשקול לחיוב אולי להוסיף משהו כזה בעתיד, בנתיים יש לי עוד כמה דברים להתקין לפני :-D.

פורסם

שוב,אני מבין את האילוצים והמגבלות תחתן אתה תמקם את הכל.

אבל,ממליץ לך מנסיון רב לבדוק את המיד למשל באון אקסיס מלא לעומת ההתקנה המקורית שהינך מיעד לו.נסה ותבחן את השוני.אם השוני מזערי-לך על מה שתיכננת מלכתחילה.

התעקשותי על הנושא הזה בא ממקום של רצון כנה לעזור ולכוון על מנת למנוע מפח נפש ועוגמת כיס.

יש כאן חבר פורום מכובד שפירק דשבורד שלם :shock: ובנה תיבות למידים עם זוית אפשרית ככל האפשר (אך קטנה)לכיוון הנהג אבל הם עדיין היו מול השמשה.שמעו נהדר.

אבל לפני שבועות מספר הוא שינה מיקום וזויות למידים שיהיו באון אקסיס מלא.הוא טוען שהשינוי כל כך קיצוני שזה משול להוצאת צמר גפן מהאוזניים.

יסלח לי חברי המלומד לאנוס חסיד הפודים אבל אם יש אפשרות ,שווה "למות" ולחפש כל אפשרות על מנת למקם מידים על הדש באון אקסיס.ערכתי אין ספור מבחנים למידים של סיז (סקאנדינביה),פוקאל(בריליום) ואלפיין (סטאטוס הנוכחי) וכולם פשוט נשמעו מדהים ואחרת כשכוונו באון אקסיס "ישר לגבות" בלשון העם.

רק למען השקט הנפשי שלך (ושלי 8)) נסה הכל לפני הקיבוע.

בזמנך,בסבלנות ובהצלחה.

ליאור

פורסם

המידים כאן הם CDM של מוראל - יש לי הרבה נסיון איתם.

יש להם היענות אוף אקסיס טובה מאוד והם לא זקוקים לנפח עקב היותם מיד-דום.

באון אקסיס הם נשמעים נהדר אבל דווקא הפיזור שלהם, בגלל שהם דום - יהיה טוב יתר בסטייה של 30 עד 45 מעלות ובגלל זה - זווית קטנה תהיה כל מה שהם צריכים.

אם אני מבין נכון - חבר הפורום שליאור דיבר עליו לא משתמש במיד שהוא דום.

בנוסף לכך לעשות בניה בקורות לCDM זה אחד הדברים היותר פשוטים בגלל שלא צריך להתחשב בנפח.

בקורולה שהיתה לי - אני עשיתי טעות שהתגלתה כדבר נהדר ופשוט בניתי את המידים והטוייטרים ישירות על הקורה עם הזווית שלה ועם הקו שלה - זה היה נשמע מעולה.

לא מזמן ראיתי מישהו עושה התקנה די דומה ברכב של בנטלי :twisted: (מיד ריינג' KRX של פוקל).

אם יש לך אפשרות לשחק קצת עם הזוויות והמיקומים - נהדר, אבל אל תתחרפן ואל תגרום לרכב לשרת את המערכת במקום שהמערכת פשוט תתפוס את הקווים של הרכב. בטח שלא ברכב יפה כמו קאמרי.

Pioneer TS-X150

פורסם

ליאור , לקחתי את עצתך ואני אבדוק ואבחן איך איך המידים נשמעים on ו off axis לפני הקיבוע שלהם, למרות שלדעתי המידים ישמעו טוב בצורת ההתקנה המתוכננת.

אני אשחק עם הזויית כמה שאפשר (מעט מאוד) , ואולי אפילו אצום ביום כיפור :shock:, אבל כל זה לאחר ביצוע שאר ההתקנה.

בנתיים אני מחכה לעוד כמה משלוחים שצריכים להגיע בדואר, ומתארגן על ציוד התקנה אחרון שנשאר לי לקנות.

ההתקנה עצמה כנראה תתחיל עוד בערך שבועיים , ורובה הולכת להיעשות בזמן הפנוי היחיד שיש לי ,בסופי שבוע .

אעדכן בהמשך

דביר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, מתחילים.

היום התחלתי פיזית את ההתקנה, פירקתי את הדיפון של הדלת הימנית , פירקתי את הרמקול המקורי ,

ובדקתי והתחלתי להכין את השטח.

הכנתי מתאם למידה 6.5 אינץ מהפתח שיש לי בדלת מאחרי הרמקול המקורי, המתאם יחובר באותן 4 נקודות שהיה מחובר הרמקול המקורי + חיזוק מסויים אם יהיה צורך .

מעל למתאם הוספתי עוד טבעת של 10 ממ כדי להרחיק את הוופר מהחלון, ולהקריב אותו לגריל שעל הדיפון, את הטבעת היה לי עוד מההתקנה הקודמת.

בשביל לאטום את הפתח הגדול בדלת, התארגנתי על פלח אלומיניום 3 מ"מ שיקובע אם ברגים כדי לאפשר פתיחה שלו ללא פירוק הבידוד במקרה הצורך .

זהו להיום, מחר.. מתחילים לבודד :-D , ועכשיו קצת תמונות :

IMG_1227 (Medium).jpg

IMG_1228 (Medium).jpg

IMG_1229 (Large).jpg

IMG_1230 (Medium).jpg

IMG_1232 (Large).jpg

IMG_1233 (Large).jpg

IMG_1234 (Large).jpg

פורסם

המון בהצלחה!

אשמח לשמוע אם הצלחת לגרום לYOCON לעבוד, גם אני הזמנתי מתאם כזה ואני לא מצליח (אם כי גם לא התעמקתי) לגרום לו לעבוד

פורסם

אתה כנראה תצטרך להוריד קצת מהספוגים על הכבלים של המנעולים והחלונות בכדי לסגור שם מחיצת אלומיניום אבל סה"כ נראה כמו דלת נוחה ביותר לעבודה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...