Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי הם הציגו עבר ביטוחי או לא ???

שוב, מה שקרה זה כך:

שמאי מטעם חברת הביטוח קבע ירידת ערך של 1%.

אין בפוליסה שלי השתתפות עצמית בגין ירידת ערך.

חברת הביטוח שלחה מכתב ובו פירוט הפיצויים שמגיעים לי, שם נכללו:

1. עלות התיקון במוסך - שולם ללא בעיה.

2. שכ"ט שמאי ההסדר - שולם ללא בעיה

3. ירידת ערך בשווי 560 ש"ח - מותנה בכך שאני, המבוטח, אציג להם עבר ביטוחי של הרכב עבור 3 שנים שקדמו ליום התאונה.

עכשיו, מכיוון שהרכב היה ברשותי רק כשנה, ואני הרי לא הבעלים הראשון של הרכב, המשמעות היא כי כדי להביא את מה שחברת הביטוח מבקשת, קרי עבר ביטוחי 3 שנים אחורה של הרכב - אני צריך לגשת למוכר הרכב (לך תמצא אותו) ולקוות שהוא יסכים וירצה לבקש מחברת הביטוח שלו שיוציאו לו פירוט עבר ביטוחי על רכב שהיה בשנים 2007-2009 בבעלותו.

וזו, כפי שכתבתי, נראית לי דרישה לא סבירה. מאיפה אני אביא להם אישור כזה.

ומכיוון שלא הבאתי, לא שולם הסכום עד היום.

מצד שני, הם מקזזים אותו באירוע אחר, כאילו שולם. למה?! אם היו משלמים, אני מבין בהחלט שאין הגיון לפצות פעמיים, אבל לא זה המקרה!

פורסם
שוב, מה שקרה זה כך:

שמאי מטעם חברת הביטוח קבע ירידת ערך של 1%.

אין בפוליסה שלי השתתפות עצמית בגין ירידת ערך.

חברת הביטוח שלחה מכתב ובו פירוט הפיצויים שמגיעים לי, שם נכללו:

1. עלות התיקון במוסך - שולם ללא בעיה.

2. שכ"ט שמאי ההסדר - שולם ללא בעיה

3. ירידת ערך בשווי 560 ש"ח - מותנה בכך שאני, המבוטח, אציג להם עבר ביטוחי של הרכב עבור 3 שנים שקדמו ליום התאונה.

עכשיו, מכיוון שהרכב היה ברשותי רק כשנה, ואני הרי לא הבעלים הראשון של הרכב, המשמעות היא כי כדי להביא את מה שחברת הביטוח מבקשת, קרי עבר ביטוחי 3 שנים אחורה של הרכב - אני צריך לגשת למוכר הרכב (לך תמצא אותו) ולקוות שהוא יסכים וירצה לבקש מחברת הביטוח שלו שיוציאו לו פירוט עבר ביטוחי על רכב שהיה בשנים 2007-2009 בבעלותו.

וזו, כפי שכתבתי, נראית לי דרישה לא סבירה. מאיפה אני אביא להם אישור כזה.

ומכיוון שלא הבאתי, לא שולם הסכום עד היום.

מצד שני, הם מקזזים אותו באירוע אחר, כאילו שולם. למה?! אם היו משלמים, אני מבין בהחלט שאין הגיון לפצות פעמיים, אבל לא זה המקרה!

עכשיו הנושא ברור יותר

א. האם אתה בטוח שבפוליסה לא מופיע השתתפות עצמית לירידת ערך ??

ב. במידה ותבעת את הפוליסה שלך חברת הביטוח שלך יכולה להוצאי עבר ביטוחי בעצמה, אני במקומך מרים צעקה דרך הסוכן הביטוח שלך .

פורסם
עכשיו הנושא ברור יותר

א. האם אתה בטוח שבפוליסה לא מופיע השתתפות עצמית לירידת ערך ??

ב. במידה ותבעת את הפוליסה שלך חברת הביטוח שלך יכולה להוצאי עבר ביטוחי בעצמה, אני במקומך מרים צעקה דרך הסוכן הביטוח שלך .

א. לא נתקלתי בסעיף שכזה. אם כן, איך זה שהם אמרו על זה כלום? פשוט כתבו מגיע לך כך וכך אבל רק אם תביא עבר ביטוחי.

ב. באותו אירוע של ירידת הערך 1% מדובר בתביעה צד ג'. אני הפעלתי את הפוליסה שלי רק במקרה השני בו נקבע אובדן להלכה, וזה היה במטרה לקבל את הכסף כמה שיותר מהר ולא להמתין לתביעת צד ג. לצערי אין פה סוכן ביטוח בסיפור. אני מתנהל ישירות מול מחלקת התביעות.

פורסם

אתה מסבך את עצמך סתם

בתאונה הראשונה לא קיבלת ירידת ערך , תבע אותם ,כי לחברות הביטוח יש מאגר מידע והם יודעים בדיוק מה העבר של כל רכב בארץ.

אבל יותר פשוט לשלוח אותך לחפש את בעל הרכב הקודם ואולי את זה שלפניו ולא לשלם.

בתאונה הזו שלא קשורה לחברת הביטוח הנוכחית היא מצאה כי נקבעה לך ירידת ערך ( ולא מעניין אותה אם קיבלת או לא ) ולכן היא מקזזת את זה מערך הרכב שלך ובצדק.

היא לא צודקת בנוגע לשמאי , רק לדעתי השמאי צריך לקבוע את שכ"ט באחוזים משווי הנזק ולא משווי הרכב.

מה אתה אומר אריק?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה מסבך את עצמך סתם

בתאונה הראשונה לא קיבלת ירידת ערך , תבע אותם ,כי לחברות הביטוח יש מאגר מידע והם יודעים בדיוק מה העבר של כל רכב בארץ.

אבל יותר פשוט לשלוח אותך לחפש את בעל הרכב הקודם ואולי את זה שלפניו ולא לשלם.

בתאונה הזו שלא קשורה לחברת הביטוח הנוכחית היא מצאה כי נקבעה לך ירידת ערך ( ולא מעניין אותה אם קיבלת או לא ) ולכן היא מקזזת את זה מערך הרכב שלך ובצדק.

היא לא צודקת בנוגע לשמאי , רק לדעתי השמאי צריך לקבוע את שכ"ט באחוזים משווי הנזק ולא משווי הרכב.

מה אתה אומר אריק?

הי, תודה על הסדר שעשית.

רק כדי להבהיר:

כל האירועים שהזכרתי בפוסט הזה, בדגש על האירוע הראשון עם ירידת הערך של 1% וכן האירוע שלאחריו עם אותו הרכב בו נקבע אובדן להלכה - הייתי מבוטח באותה חברת ביטוח (אגב, עד היום).

בפעם הראשונה, הייתה זו פגיעה צד ג', הוגשה תביעה צד ג במקרה גם אני וגם הפוגע מבוטחים באותה חברה!!

בפעם השניה, אומנם הפגיעה היתה צד ג', אך בחרתי להפעיל בכל זאת את הפוליסה של עצמי כדי לקבלת כמה שיותר מהר את הכסף. שמורה לי הזכות לתבוע בעתיד צד ג. עשיתי זאת גם כי אין לי התייקרות פרמייה על הפעלת הפוליסה.

לא ידעתי את עניין שיתוף המידע בין חברות הביטוח! זה בהחלט מקומם שהמידע קיים אך הם שולחים אותי לחפש בעצמי...

אני חושב שאפנה אליהם פעם אחרונה עם העתק למפקח על הביטוח, בצירוף המסמך שצורף ע"י אריק השמאי.

אם לא יעזור, אתבע אותם על עניין קיזוז ירידת ערך ועל עניין שכר הטרחה.

מה דעתכם?

• תוכן חדש...