Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשתי ואנוכי מחפשים רכב חדש. התקציב הוא באזור 70K, כמובן שמה שיותר זול יותר טוב. אנחנו זוג ללא ילדים, ולא צפויים כאלו בשנתיים הקרובות.

אני מתלבט בין מספרים דגמים בקטגוריות שונות, כולם ידניים, מטעמי צריכת דלק ומחיר רכישה.

השימוש ברכב הוא בעיקר עירוני (חיפה) ופעם בשבועיים בערך סיבוב של 400 ק"מ לשאר חלקי הארץ...

אין לנו ציפיה לקנות רכב מירוץ, אבל בהחלט משהו שלא צריך לכבות בו את המזגן בעקיפות (עדיף..) וכזה שלא נרגיש מחוללים בכל יציאה מהמוסך, אם זה בכלל אפשרי.

1) קיה פיקנטו: רוב הביקורות מהללות. כנראה הטוב בקטגוריות הסופרמיני העירונית. אני אישית חושש שמדובר ברכב צעצוע יותר מכל דבר אחר. מנוע ליטר בודד בעליות של חיפה לדעתי לא יחזיק כמו שצריך..אנא תקנו אותי אם אני טועה.

הדילמה ביחס לנפח המנוע מתייחסת לכל הקטגוריה (i10,panda,)

2)פורד פיאסטה: סופר מיני שגם נחשבת לטובה מאוד (לפחות לפי מגזין אוטו). קצת יותר אוטו מאשר הפיקנטו, אבל נראית די נדירה בנופי ארצנו ואני חושש שמא היא תהיה בלתי סחירה בעליל בעוד כמה שנים.

3)סקודה פביה: יקרה מהתקציב (לפי המחירונים שראיתי), למרות שנתקלתי בלא מעט שרשורים וכתבות שמציינים שהיא עולה כ70K, אז הכנסתי אותה לשיקולים שלי. ביקורות חצויות, שיקול קריטי נגד הוא מוסכי צ'מפיון שאינם חביבים במיוחד על חברי הפורום (כך נדמה לי).

4)סוזוקי ספלאש: נראית קצת יקרה יחסית לתמורה. אין לי ממש דיעה עליה לכאן או לכאן..

אשמח לשמוע גם על דגמים אחרים, אם למישהו יש המלצה.

תודה.

פורסם

דגמים שניתן למצוא בחברות השכרה, הייתי מציע לך לשכור ליום, לנסוע ולנסות.

עכשיו שמסתיים החופש ולפני החגים, יש ירידת מחירים בתעריפי השכרה.

לגבי החשש שלך מאיכות הפיקנטו - הם נותנים 3 שנים אחריות מלאה (ונדמה לי עד 150,000 ק"מ), ואח"כ השלמה ל-7 שנים על מנוע גיר ועוד משהו.

אתמול יצא לי לנסוע עם בעליה של פיקנטו ידנית בת כחצי שנה. 2 מבוגרים, שני ילדים וקצת מטען. המזגן עבד. בעליה קטנה בהרצליה, הבחנתי שהרכב מתקשה להתחיל לנסוע. איני יודע אם זה בגלל עומס גדול מידי או בגלל שהנהג לא תפקד נכון (לי היה נדמה שהוא שכח שהוא עצר בהילוך שני והחל כך בנסיעה ורק אח"כ נזכר להחליף).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הפיקנטו לא מדאיגה אותי באיכות הבניה שלה או משהו כזה..

פשוט לדעתי רכב קטן כזה עם מנוע קטן כזה יהיה סוג של עונש בנסיעות ארוכות, שאנחנו כן עושים מדי פעם.

קראתי בפורומים פה שאנשים אומרים שצריך לכבות מזגן כדי לצאת לעקיפה בפיקנטו. ממש הייתי שמח אם מישהו יאשר או יפריך את זה.

פורסם

אתה צודק. הפיקנטו הידנית עם המנוע החלש (1 ליטר, 3 צילנדרים) פחות מתאימה לנסיעות כמו שאתה מתאר. פחות מתאימה לא אומר שהיא לא מתאימה בכלל, זה אומר שהיא עושה את זה בצורה פחות טובה מכפי שעושה את זה, נניח, סוזוקי סוויפט עם מנוע חזק יותר.

אני באופן אישי לא נמנה על מהללי הפיקנטו הידנית. לדעתי היא טובה פחות מהאוטומטית בגלל המנוע. לאור הנסיעות שאתה מתאר, אני הייתי מציע לכם ללכת לכיוון הסופר מיני הידניות המוזלות שנמכרות בקצת יותר מ-70 אלף ש"ח - פאביה, סוויפט ופיאסטה. אז נכון שהן צורכות עוד חצי ליטר או ליטר ל-100 קילומטר ונכון שיש להן תא מטען שעלול לשמש בעתיד לאכסון עגלת ילדים, אבל הן מתאימות יותר למי שנוסע 400 קילומטרים מחוץ לעיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את האמת שביצעתי נסיעת מבחן על המיקרה, לא אהבתי בכלל, מכונית די מחרידה, עם נוחות נסיעה לא טובה במיוחד, צפופה, מכוערת, מנוע לא גמיש במיוחד בביצועיו, עם צליל מצחיק (פחות קריטי), גיר ידני מאוד לא נעים לתפעול ושימוש (קריטי מאוד), תנוחת ישיבה לא נוחה, תחושה לא נעימה בכללי בתוך הרכב.

לאחר נסיעת מבחן באחת כזאת, החלטתי שארכוש את הקליאו, שהייתה בעלת מחיר זהה לזה של המיקרה, אבל קיבלתי רכב יותר בטיחותי, הרבה יותר נוח, עם גיר נעים לתפעול, עם נוחות נסיעה עדיפה משמעותית, עם יותר אבזור שימושי עבורי כמו קרוז קונטרול, בקיצור רכב שהתאים הרבה יותר לדרישות שלי.

לכן אני די נוטה לפסול את המיקרה, את הפאביה אני לא פוסל, אבל האחריות שלה קצרה יותר משל המתחרות, הטיפולים יקרים יחסית והרכב לא בטיחותי ביחס לשאר הקטגורייה, זכה ל4 כוכבים במבחני הריסוק ומצויד רק ב4 כריות אוויר. (לצורך ההשוואה אפילו לפיקנטו יש 6 כריות אוויר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פיקנטו היא הקטנה ביותר כאן. בתקציב ובדרישות שלך הייתי הולך על משהו מעט גדול ונוח יותר.

פיאסטה מצוינת - הבחירה שלי לקטגוריית ה"סופר-מיני ידנית". בנוסף בדוק גם את הסוזוקי סוויפט הידנית (לא ספלאש).

פביה - מקום רביעי אצלי בקטגוריה, אחרי הסוויפט והקליאו.

מיקרה היא מהמכוניות הפחות טובות שנמכרות בארץ, בלשון המעטה.

לא הייתי מפחד מסחירות הפיאסטה - מכוניות פורד נמכרות מאוד בארץ לאחרונה והפיאסטה הידנית בוודאי תהיה מבוקשת בעוד כמה שנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא נהגתי במיקרה הידנית אבל כן יש לי לא מעט שעות מאחורי ההגה של מיקרה בגרסת האוטומטית. לדעתי העלאהום שעשו לה רוני ועיתונאי רכב בכירים נוספים מוגזמת. זה נכון שהיא פחות טובה מהסוויפט החדשה או מהפיאסטה. אבל צריך לזכור שהיא קטנה וזולה מהן, היא לא באמת מתחרה בהן אלא יותר במכוניות כמו סוזוקי ספלאש. וכן, אני מעדיף ניסאן מיקרה על פני סוזוקי ספלאש.

פורסם

העסק הזה אינסופי ממש..

עכשיו ראיתי שיש גם מבצע של סיאט איביזה ב70000, ידנית, מנוע 1.4.

אבל איך שאני לא מסתכל על זה עדיף לי ללכת על הפיאסטה הידנית. יותר אחריות, פחות צ'מפיונס.

הייתי שמח למצוא אחת כזו משומשת במצב טוב, אבל יש אחת בלבד באתר יד2. קדחת.

מה בנוגע למבצעי מכירות וכיוב'? הבנתי שלצ'מפיונס יש בתחילת ספטמבר 72 שעות של מכירות, יש סיכוי שגם דלק-מוטורס יעשו משהו כזה?

פורסם

לא שווה להתאמץ 5000₪ ולרכוש רכב חדש מהניילונים כשאתה היד הראשונה ואתה יודע מה עבר עליו?

ואם לא, אז עדיף לדעתי כבר לקחת את הקליאו או את הספלאש.

האיביזה יקרה לתחזוקה, רק שנתיים אחריות, לא בטיחותית ולא נוחה במיוחד. וגם הסחירות שלה תהיה בעייתית בעוד כמה שנים, כי יש הצפה שלה בשוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה בנוגע למבצעי מכירות וכיוב'? הבנתי שלצ'מפיונס יש בתחילת ספטמבר 72 שעות של מכירות, יש סיכוי שגם דלק-מוטורס יעשו משהו כזה?

עד היום דלק מוטורס לא נהגו לצאת במבצעים ללקוחות הפרטיים. לרוב הם מעדיפים למכור את המכוניות העודפות "על המשקל" לחברות ליסינג ולא ללקוחות פרטיים. יכול להיות שזה ישתנה בעתיד, לא סביר לדעתי.

פורסם

מבין האופציות הנ"ל הייתי הולך לכיוון הפיאסטה.

היחידה לטעמי שמזכירה רכב של ממש ולא ריצור של משהו אחר.

לסחירות לא הייתי דואג, לפורד יש מיצוב מצויין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

דור: קליאו 1.5 יותר חזקה מהמיקרה? האמת היא שלא נהגתי במיקרה, אבל שכרתי קליאו 1.2 ידנית לפני מספר שבועות, ואכזבה קשה זה understatement. נוחות מחרידה וחולשת מנוע די קיצונית, הקים קול מחאה בכל פעם שהמחוג הגיע ל-100 קמ"ש במישור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...