Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן. להזכירך שקבענו שעה ולחצנו יד וסיכמנו שבשעה 2 בדיוק אני אגיע על מנת שאספיק לאסוף את החברה שלי.

וכמובן בגלל שהיה לי גב תפוס ינסו לשחרר אותי בהקדם האפשרי.

אגב,אותם רפידות אצלי כבר 33 אלף ק"מ בלי ציוץ.

לא היה לו "לב" לקחת לי כסף אחרי פדיחה שכזאת - הרי שאם הוא רצה פקדון על מנת להזמין חלקים היה אומר לי לא?

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להגיד לבן אדם שלא מכירים "אני אקפוץ אחר כך" שקול ל"תקפוץ לי אתה", ובמקרה של מוסכניקים ש3/4 מהם שקרנים ועוברים על החוק בצורה כזאת או אחרת זה בסדר גמור להתנהג כישראלי, במיוחד כשמנסים לעקוץ אותך.

עם כל הכבוד, מאיפה בחור בן 17 יודע ש-3/4 מהמכונאים שקרנים?

פורסם
תגידו. אני צריך להסביר בבדידים את הסיבה ? בעוד כמה שפות? מה...

הלכתי למוסך פה , רק משום סקרנות לראות מה יגידו אחרים , הבנת הנקרא - כתוב במפורש - קבעתי תור למוסך הקבוע, אך הלכתי לראות מה יגידו אחרים ביום לפני , לא הייתה שום כוונה לתקן אצלהם מההתחלה.

אז תשלם על הבדיקה.

בחרת להטריד מקום שחי ממכירת שעות עבודה, השתמשת במוצר שהוא מוכר ובחרת להתחמק באיזה תירוץ מבלי לשלם. זה לא שונה מזה שאומר לנהג המונית שהוא קופץ הסיתה להביא לו כסף ולא חוזר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפי מיטב ידיעתי כאשר ישנה לחיצה על הדוושה, הרכב עוצר עם שני המערכות - אחורית וקדמית אבל עם דגש על הקדמית.

שים לב וקרא היטב!

כאשר אתה לוחץ על הדוושה אתה עובד עם המערכת ההידראולית בלבד!!!

אין קשר לכבל בלם היד, וסביר להניח שמה שעשו ברכב לא קשור להרגשתך הסובייקטיבית כי קיימת בעיה בבלמים (אם אכן כיוונו את כבל בלם היד)!!

כרגיל עוד דוגמא מצויינת שהישראלי אוהב שדופקים אותו, העיקר שיהיה זול, ויצא עם חיוך.

אנשים כאן מתעסקים בתפל ובשטויות בזמן שמבחינתי יש כאן מצב חמור ביותר בו מוסך אחד קובע על סמך חוות דעת של בחור צעיר (לא שאני מזלזל בצעירים, גם אני כשלעצמי צעיר מאוד) וחסר נסיון כי יש בעיה ברכב, איפה האחריות של בעל כתב ההסמכה? איפה הבדיקה שלו? הרי בסופו של דבר - אחריותו. ומשחרר אותך לדרכך לסכן אותי ועוד אחרים המשתמשים בדרך! (הרי אם הוא טוען כי יש בעיה בבלמים הוא מסכן אותך ואת משתמשי הדרך, אלא אם כן הוא משחרר אותך כי אין באמת בעיה בבלמים?)

כשל חמור שלך בעצמך כנהג ברכב שמרשה לעצמך לטייל ברחבי ישראל ממוסך למוסך עם בעיה בבלמים (אם אכן הייתה קיימת).

להבא, כנס למוסך מסודר ותעמוד על כך שהבדיקה תבוצע על ידי בעל הסמכה, בתשלום, עם תיעוד תוצאות הבדיקה בחשבונית.

תאמין לי שהבדיקה תהיה יסודית יותר, לא יירשמו שטויות שלא יוכלו לעמוד מאחוריהן, ולא יספרו לך סיפורים.

פורסם

בשלושה מוסכים שונים ניסו "שיטת מצליח" ואנשים מתרעמים על פותח השירשור?:shock: :shock:

כנראה שזה מה שמגיע לנו...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
אתה לא חייב לתת הסברים מה חשבת ולמה עשית. אבל תיארת מצב כי רצית לקבל התיחסות כלשהי לנושא. אז תיאלץ לקבל גם את דעתם של אחרים בנוגע למה שעשית ואיך זה ניראה בעיניהם. אתה כמובן לא חייב לקבל את נקודת מבטם של אחרים, אבל לפעמים מועיל ליראות את המעשה שלך מהצד ולהבין איך זה ניראה בעיני אחרים. הנקודה שלי היא שעדיף עם מוסכים לשמור על קשר טוב ולהשתדל להמנע כשאפשר ממהלכים שניראים רע בעיניהם כדי בעתיד לקבל שירות טוב יותר (מה יקרה אם בעתיד תחליף רכב ובמקרה המוסך הוא יהיה אחד מאלו שביקרת בהם וקבעת איתם שתבוא ולא באת).

הכוונה היתה להראות כמה רמאות יש בשוק הזה עד לרמה מעליבה. מתייחסים לבעלי הרכבים כחסרי אינטלגנציה בכל הקשור לרכבם.

מה שבטוח... שלמוסכים האלו , גם אם יהיו המוסכים האחרונים על פני האדמה - לא אכנס.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

קבלת הצעת מחיר הינה לגיטימית לחלוטין, והיא בבחינת "שלח לחמך" עבור המוסכים.

בניגוד למה שמקובל לחשוב, לא תמיד המוסכים מחפשים לרמות, לעיתים הבחנה שגוייה גורמת הוצאות מיותרות ללקוח, בלא שהמוסך התכוון לכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
במוסכים יש מושג שמגדיר ללקוחות שקופצים בין מוסך למוסך ומאוד לא אוהבים לקוחות כאלה (הם קוראים את זה בשם של מקצוע עתיק יומים). צריך להבין שכמו בכל מערכת יחסים צריך לבנות אימון וזה לוקח זמן. קבעת תור למוסך הקבוע שלך? לך אליו ובצע את התיקונים הדרושים.

לעשות סקר שוק על פניו יכול להשמע כמו להיות לקוח חכם, בפועל במוסכים כמו בכל מקום אחר עובדים בני אדם שברוב המקרים רוצים להיות נאמנים ללקוחות שלהם, אבל מצד השני הם גם רוצים שלקוחות יהיו נאמנים עליהם. יותר מזה, הרבה מוסכים מכירים אחד את השני ומשתפים פעולה, לכן סביר להניח שהמידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות "סקר שוק". לא פלא שבמקרים כאלה המוסך ירצה להשחיל כמה עבודות וחלפים מעבר למה שצריך צכדי לטפל בבעייה הספציפית. ובתור הוכחה ראית את אופן טיפול במוסך הקבוע שלך.

אולי אתה רוצה לנהל מערכת יחסים עם המוסך שלך. אני רוצה להגיע אליו פעם בשנה (או חו"ח כשיש לי תקלה ברכב) וללכת כמה שיותר מהר. לבנות אמון? תכף תגיד שצריך לבנות אמון עם הירקן שלך, עם האינסטלטור ועם המוכר בחנות החשמל. לפני שאתה קונה אצלו מקרר תקנה טוסטר משולשים, מיקרוגל ומכונת כביסה :-P

מידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות סקר שוק? טוב שלא הגזמת. ואפילו אם כן (שוב - מופרך בעליל), למה שהמוסך ירצה להשחיל עוד עבודות וחלפים? להפך - הוא רוצה לתפוס את הלקוח ולא להבריח אותו.

לפותח השרשור - נהנתי לקרוא את ההודעה המקורית שלך, תודה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לבנות אמון? תכף תגיד שצריך לבנות אמון עם הירקן שלך, עם האינסטלטור ועם המוכר בחנות החשמל. לפני שאתה קונה אצלו מקרר תקנה טוסטר משולשים, מיקרוגל ומכונת כביסה :-P

אתה אומנם כותב את זה בסרקזם, אבל מה שאתה כותב בעיקרון נכון במובן הישיר. לפעמים בית עסק, למשל מוסך כדי להתקיים בארץ נאלץ להשחיל ללקוח שלו, מכיוון שעבודה זולה והחלפים יקרים זה המקום שמשחילים עוד חלפים שלא בהכרח צריך (לפעמים זה יכול להיות פילטר אויר ולפעמים זה יכול להיות משהו רציני). ברוב המקרים הלקוח לא יבין אפילו שהשחילו לו. כניראה לא יעשו את זה ללקוח שמבין ונמצא הרבה זמן אצלם ומכיר את כולם, אבל יש כאלה שעושים בכל מקרה ובסוף מקבלים שם רע. היה אינסטלטור אחד שניסה להשחיל לנו החלפה של צינורות (אמר הם בצב קריטי והצינורות האלו מאז מחזיקים 10 שנה+) וכד', רימה אותנו עבודה שהוא עשה ורצה לקחת הרבה יותר כסף ממה שמגיע לו (אמר שהוא ביצע ריתוך באיזה צינור ושום ריתוך כמובן הוא לא עשה). לכן קודם עדיף לקנות טוסטר או להזמין אינסטלטור לעשות משהו קטן, לפני שקונים מקרר או עושים אמבטייה.

אני יכול לתת מלא דוגמאות כאלה. למשל באיזו חנות צילום קניתי מצלמה GO PRO, כבר חודשיים היא נמצאת בתיקון (האחריות רק 12 חודשים). בפעם הראשונה הוא החליף סוללה והחזיר לי אותה, היא עדיין הייתה תקולה ומסתבר שהוא אפילו לא שלח לתיקון. מיותר להגיד שעצמיות קניתי לא אצלו.

מידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות סקר שוק?

בהחלט! הרבה פעמים מוסכים נמצאים בקשר אחד עם השני - שולחים לקוחות מאחד לשני כאשר יש להם עומס, קונים אחד משני חלפים ועוד. על הדרך גם מדברים על לקוחות. למשל בא מוסכניק אחד לשני לקנות מנוע של חלונות חשמל ורואה את הלקוח שלו:

"רואה את זה עם היונדאי?"

"מה איתו?"

"הבחור מחליף מוסכים כמו גרביים."

"לקוח בעייתי."

אז אולי בלקוח בעיתי המוסכניק יחליט להשקיע פחות מאמץ כי זה גם ככה יברח למוסך אחר בפעם הבאה או אולי ירצה לעשות אליו קופה של חלקים שעוד היו יכולים להחזיק כמה מאות אלפי קילומטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מקשיב לעצמך?

מוסך כדי להתקיים בארץ נאלץ להשחיל ללקוח שלו? עוד סיבה מצוינת לעשות סקר שוק ולעבור מוסך מוסך עד שתמצא את זה שלא ישחיל לך כלום, גם אם זו פעם ראשונה שלך אצלו. יודע מה - במיוחד אם זו פעם ראשונה שלך אצלו! אני לא רוצה לעבוד עם רמאים.

"לקוח בעייתי"? מוסך בעייתי! תן שירות כמו שצריך ותשמור את הלקוח אצלך. אם הוא קופץ ממוסך למוסך, רוב הסיכויים שמשהו לא בסדר במוסך, לא בלקוח. (ונכון, יש לקוחות שזה באופי שלהם. אבל הם מעטים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, ברוב המקרים הלקוח לא ידע שהשחילו לו. הדוגמא הטובה ביותר של סקר שוק שלא עבד זה מקרה שתיאר פותח שרשור, הוא ביקר במספר מוסכים וקיבל שם הצעות הזויות. כאשר חזר למוסך העיקרי שלו שמכיר אותו, זה עשה לו רק מה שצריך ובזול. אילו לפותח שרשור לא היה את המוסך הקבוע שלו, הוא היה נופל על אחד ממוסכים האלו והם היו משחילים לו החלפה של מכלולים שלא צריך.

לפי מה שכתב פותח שרשור יוצא שהוא בזבז זמן ואנרגייה לחינם בסיבוב במוסכים האלו. לכן טוב כאשר יש מוסך אחד הגון שסומכים אליו במקום 10 מוסכים שרק מחפשים להשחיל, אז לא צריך לבזבז זמן על סקר שוק ושאר דברים שלא מבאים לשום דבר טוב.

יותר מזה, דוגמא נגדית: לפעמים בא לקוח חדש למוסך והמוסך רוצה למצוא חן בעיניו. הוא רואה תקלה ומחליף רק את המינימום שבמינימום ובזול כי חושב שמכלול יקר עוד יכול קצת להחזיק. אז לקוח יוצא מרוצה והוא לא מבין שבמוסך אחר שאמרו לו שצריך להחליף את המכלול היקר רצו לעשות לו טוב ולא להשחיל לו. לכן אימון הוא מילת מפתח, זה דבר הדדי שבונים עם הזמן. זה יכול להיות גם תוצאה של דיאגנוסטיקה לקוייה, נניח אם מוצאים נזילה מפסיקים לבדוק ומחליפים רק איזה צינור. כאשר בפועל יש עוד מקום שנוזל ואז בנסיעה ללקוח הולך ראש מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מעריך שהוא חשב שמדובר במשהו פשוט ולא רצה לנסוע עד למוסך "שלו" בשביל זה, אלא פשוט קפץ בין המוסכים בקרבת ביתו, בדיוק כמו שאתה או אני נקפוץ בין חנויות אלקטרוניקה באזורנו בשביל להתעניין בקניית טלוויזיה חדשה, נניח.

אתה מניח בדבריך שכל המוסכים שאליהם הוא קפץ פעם ראשונה ינסו להשחיל אותו, בעוד רק המוסך ש"מכיר אותו" יהיה הגון איתו. זו דרך מחשבה בעייתית מאוד שכדאי שלא תנחיל הלאה לבעלי מוסכים, כיוון שהיא שגויה בעליל בראייה מקצועית ושירותית. מוסך צריך להתאמץ אפילו יותר עם לקוח חדש מאשר עם לקוח ותיק, כי רק כך הוא יזכה ללקוחות חדשים.

סקר שוק הוא תמיד דבר טוב, כי יגיע היום בו גם במוסך המוכר והאהוב ינסו להשחיל אותך (אני מקוה שלא, אבל לך תדע) ואז אתה צריך מוסך אחר לפנות אליו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני וצבי - לי נראה שבטווח הארוך כדאי למוסך להיות הגון. העניין הוא שלא מעט בעלי מוסכים לא מבינים זאת ומחפשים את הרווח בטווח המידי, לא את נאמנות הלקוח על פני הרבה שנים.

צבי - לגבי חסכון - בעל מוסך ישר יציג ללקוח את האפשרויות: לבצע טיפול חלקי ולהזקק לטיפול נוסף כעבור מספר חודשים, או לבצע טיפול מלא באותו ביקור במוסך. או, אפילו, לפנות למוסך אחר. כבר שמעתי בעל מוסך מסביר ללקוח שלו שהוא זקוק להחלפת ממיר קטליטי ושהעבודה באותו מוסך תעלה סכום מסויים, אבל הפנה אותו לאגזוזן אשר מבצע את העבודה בשליש המחיר. אני בטוח שהוא הפסיד את החלפת הממיר והרויח לקוח מרוצה שיגיע לטיפולים אחרים.

ברכישת הרכב האחרונה שלי התלבטתי מאוד בין טויוטה לסוזוקי, כאשר היה ברור לי שאני מכיר מוסכים של שני היצרנים המשמשים גם כסוכנויות מכירה, שניהם לא זולים אבל שניהם הגונים. בסופו של דבר סוזוקי זכתה בכספי בגלל יחסי עלות\תמורה באותה נקודת זמן, אבל עדיין, אם מישהו ישאל אותי, אמליץ על אותם סוכנות ומוסך טויוטה. לעומת זאת, על סובארו, למשל, אני לא מוכן לשמוע - בגלל חוסר אמינות של רכב מתוצרת זו שהיה לי, ובעיקר בגלל תאוות בצע של מוסך שברור לי שרימה אותי בשורה לא קצרה של טיפולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...