Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין דבר כזה, אין קשר בין כבל בלם היד למערכת הבלימה ההידראולית ברכבך, אלא אם כן קיימת בעיה בקליפרים האחוריים ברכב.

מעבר לזה, אתה לא יכול לבוא בדרישה למוסך "אני מעוניין להחליף את הדיסקים הקדמיים" ואז להתלונן על מהות הטיפול בתקלה או האבחון מכיוון שאתה מגיע כבר עם אבחון התקלה ואתה היודע הטוב מכולם אז למה אתה צריך את האבחון של המוסך? :roll:

לפי מיטב ידיעתי כאשר ישנה לחיצה על הדוושה, הרכב עוצר עם שני המערכות - אחורית וקדמית אבל עם דגש על הקדמית,

האבחון שעשיתי למוסכים זה היה יותר כדי לקבל רקע , ומה שקבלתי אלו הלצות ושאיפות לתקוע לי מחיר והחלפות "לכאורה" של ציוד שלא היה אמור להיות מוחלף מראש.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המוסך שלי זה הילוך 6, לא יונדאי ראשון

יונדאי ראשון נקרא היום הילוך שישי, והוא ממוקם באזור התעשייה הישן, אם אנחנו מדברים על אותו מוסך.

בבעלותי יונדאי למעלה מ 12 שנה ותמיד קיבלתי שירות מצויין ואמין מהם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היות שהמוסך נמצא במרחק של 30 ק"מ מביתי, החלטתי לשמוע חוות דעת נוספות על האופציות שגרמו לרכב להאט בצורה לא תקינה לפני שאני שם פעמיי לעבר ראשלצ. :idea:

נכנסתי למוסך סמוך לעירי

נכנס למוסך שלישי:shock:

למחרת בבוקר הגיע התור במוסך הבית של יקירתי

אני ממליץ לפותח שרשור להפנים את מה שכתב maxizem, במיוחד בציטוט הבא:

למסוכניקים יש זכרון טוב לרכבים וללקוחות.

במוסכים יש מושג שמגדיר ללקוחות שקופצים בין מוסך למוסך ומאוד לא אוהבים לקוחות כאלה (הם קוראים את זה בשם של מקצוע עתיק יומים). צריך להבין שכמו בכל מערכת יחסים צריך לבנות אימון וזה לוקח זמן. קבעת תור למוסך הקבוע שלך? לך אליו ובצע את התיקונים הדרושים.

לעשות סקר שוק על פניו יכול להשמע כמו להיות לקוח חכם, בפועל במוסכים כמו בכל מקום אחר עובדים בני אדם שברוב המקרים רוצים להיות נאמנים ללקוחות שלהם, אבל מצד השני הם גם רוצים שלקוחות יהיו נאמנים עליהם. יותר מזה, הרבה מוסכים מכירים אחד את השני ומשתפים פעולה, לכן סביר להניח שהמידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות "סקר שוק". לא פלא שבמקרים כאלה המוסך ירצה להשחיל כמה עבודות וחלפים מעבר למה שצריך צכדי לטפל בבעייה הספציפית. ובתור הוכחה ראית את אופן טיפול במוסך הקבוע שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני ממליץ לפותח שרשור להפנים את מה שכתב maxizem, במיוחד בציטוט הבא:

במוסכים יש מושג שמגדיר ללקוחות שקופצים בין מוסך למוסך ומאוד לא אוהבים לקוחות כאלה (הם קוראים את זה בשם של מקצוע עתיק יומים). צריך להבין שכמו בכל מערכת יחסים צריך לבנות אימון וזה לוקח זמן. קבעת תור למוסך הקבוע שלך? לך אליו ובצע את התיקונים הדרושים.

לעשות סקר שוק על פניו יכול להשמע כמו להיות לקוח חכם, בפועל במוסכים כמו בכל מקום אחר עובדים בני אדם שברוב המקרים רוצים להיות נאמנים ללקוחות שלהם, אבל מצד השני הם גם רוצים שלקוחות יהיו נאמנים עליהם. יותר מזה, הרבה מוסכים מכירים אחד את השני ומשתפים פעולה, לכן סביר להניח שהמידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות "סקר שוק". לא פלא שבמקרים כאלה המוסך ירצה להשחיל כמה עבודות וחלפים מעבר למה שצריך צכדי לטפל בבעייה הספציפית. ובתור הוכחה ראית את אופן טיפול במוסך הקבוע שלך.

הרבה מפספסים פה את הנקודה ...

מעולם לא התכוונתי לתקן במוסכים שבדקתי בהם , הרכב שלי מטופל כבר זו השנה השמינית כבר בהילוך 6 עוד מתקופת הבעלים הקודמים באותו מוסך ספציפי. אני המשכתי את הדרך שם ואני מאוד מרוצה.

הסיבה שהלכתי למוסכים הללו , היא לדעת קצת רקע לבעיה על מנת לדעת את חומרתה.

מבחינת הילוך 6, אני איתם לאורך כל הדרך ואני מאוד אבל מאוד מרוצה מהשירותים של המוסך בראשון.

אני לא מכיר הרבה שיוצאים עם חיוך מהמוסך. גם אחרי התשלום.

פורסם

הסיבה שהלכתי למוסכים הללו , היא לדעת קצת רקע לבעיה על מנת לדעת את חומרתה.

אז המצב גרוע ממה שחשבתי. הלכת למוסכים אחרים כי אתה לא סומך על מוסך שאתה מטפל בו באופן קבוע במשך שנים רבות? כי אם לא זאת הסיבה, אני לא רואה למה ללכת למוסכים אחרים אם אתה סומך על האבחון במוסך הקבוע שלך. נתת תיקוות שווה למוסכים שבקרת, הם חשבו אולי יבוא עליהם עוד לקוח. אישית מעולם לא עשיתי כך וגם לא מתכוון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז המצב גרוע ממה שחשבתי. הלכת למוסכים אחרים כי אתה לא סומך על מוסך שאתה מטפל בו באופן קבוע במשך שנים רבות? כי אם לא זאת הסיבה, אני לא רואה למה ללכת למוסכים אחרים אם אתה סומך על האבחון במוסך הקבוע שלך. נתת תיקוות שווה למוסכים שבקרת, הם חשבו אולי יבוא עליהם עוד לקוח. אישית מעולם לא עשיתי כך וגם לא מתכוון.

תגידו. אני צריך להסביר בבדידים את הסיבה ? בעוד כמה שפות? מה...

הלכתי למוסך פה , רק משום סקרנות לראות מה יגידו אחרים , הבנת הנקרא - כתוב במפורש - קבעתי תור למוסך הקבוע, אך הלכתי לראות מה יגידו אחרים ביום לפני , לא הייתה שום כוונה לתקן אצלהם מההתחלה.

פורסם

תראו לאן מגיעה ההשפעה של חיים הכט.

מצד שני - נשמע כאילו המוסכים לא לומדים לקח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגידו. אני צריך להסביר בבדידים את הסיבה ? בעוד כמה שפות? מה...

הלכתי למוסך פה , רק משום סקרנות לראות מה יגידו אחרים , הבנת הנקרא - כתוב במפורש - קבעתי תור למוסך הקבוע, אך הלכתי לראות מה יגידו אחרים ביום לפני , לא הייתה שום כוונה לתקן אצלהם מההתחלה.

אתה לא חייב לתת הסברים מה חשבת ולמה עשית. אבל תיארת מצב כי רצית לקבל התיחסות כלשהי לנושא. אז תיאלץ לקבל גם את דעתם של אחרים בנוגע למה שעשית ואיך זה ניראה בעיניהם. אתה כמובן לא חייב לקבל את נקודת מבטם של אחרים, אבל לפעמים מועיל ליראות את המעשה שלך מהצד ולהבין איך זה ניראה בעיני אחרים. הנקודה שלי היא שעדיף עם מוסכים לשמור על קשר טוב ולהשתדל להמנע כשאפשר ממהלכים שניראים רע בעיניהם כדי בעתיד לקבל שירות טוב יותר (מה יקרה אם בעתיד תחליף רכב ובמקרה המוסך הוא יהיה אחד מאלו שביקרת בהם וקבעת איתם שתבוא ולא באת).

פורסם

אני דווקא מסכים עם פותח השרשור.

לעשות סקר שוק ולקבל חוות דעת שונות זה לגיטימי.

הביטוי ״אקפוץ במהלך השבוע״ נשמע לי אחלה של דרך פוליטיקלי קורקט להגיד למוסכניק שאתה לא מעוניין בשירותיו.

פורסם

נכון - עד אשר איז בוחן מכריז על הרכב כמסוכן ומאלץ אותך לרכוש את שירותיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזכיר לי סיפור שקרה לי פעם אחרת שהייתי צריך להעביר את הפונטיאק טסט.

בדרך כלל אני מטפל במוסך מורשה UMI בקביעות, אבל באותו יום במקרה החלטתי להיכנס למוסך רגיל באזור מגורי.

הלכתי למוסך ביקשתי שיבדוק את מערכת הבלמים בשביל הטסט, שצריך אישור בלמים. מעלה את האוטו על ליפט מוריד גלגלים וטוען שצריך להחליף את כול מערכת הבלמים. ניפח לי חשבון של סביבות ה2500 שקל.:shock: אמרתי לו שכרגע אין עלי את הסכום ולא תיקנתי באותה עת. לבסוף החלטתי לחזור למוסך הקבוע שלי בUMI, ולא היה שום דבר ממה שהמוסכניק במוסך הזה טען שיש.

אפילו ביקשתי שיבדקו בצורה מקיפה את מערכת הבלמים ובסך הכול היה צריך כיון בלם יד וניקוי מערכת הבלמים וזהו קיבלתי אישור בלמים לטסט.

מאז משתדל לא לטפל במוסך אחר חוץ מהמוסך הקבוע שהולך אליו.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
נכון - עד אשר איז בוחן מכריז על הרכב כמסוכן ומאלץ אותך לרכוש את שירותיו.

גם אז אתה לא חייב להתשמש בשירותיו אתה יכול להביא גרר ולגרור אותו למוסך שלך

ואני לא מבין פה מה הבעיה עם הבן אדם , זה לגטימי לבקש חוות דעת נוספת , אנחנו עושים את זה עם רופאים , ולמעשה אנחנו צריכים לעשות את זה בכל מצב ,

אפשר לחשוב שמוסך זה אישה .

לגביי מי שאמר פה שאם אתה בא למוסך קבוע אז הוא לא מנסה לתקוע לך .....

אני הלכתי עם פיאט פונטו עם בעיה ספציפית וכמה פעמים דפקו אותי בנושא , אני לא אציין איזה מוסך רק שהוא מתמחה באיטלקיות ונמצא בבני ברק . והרמאים שם ניסו לשכנע אותי שהמזגן הלך , הם ממלאים גז לידי ומראים לי שהלחץ יורד. נתנו לי חשבון של 2000 שקל לפני מעמ - אמרתי תודה ולא תודה , הלכתי כעבור חודש למוסך שמתמחה במזגנים מילאו לי גז ושעתיים טירטתי אותם לבדוק לי לחץ במערכת, אחרי 4 שעות שלא יורד הגז שילמתי בשמחה 270 שקל והלכתי לדרכי , מאז אני חוזר למוסך של המזגנים עם רכבים של חברים , כי מה לעשות הבן אדם אמין .

פורסם

אליאן,קודם כל מתנצל על השפה...

אני אספר לך דוגמא כדי שתבין.

לפני מספר חודשים רציתי לעשות בלמים לרכב אבל היה לי כאב גב נוראי,והייתי די רחוק מהבית לא באיזור שלי.

נכנסתי למוסך יושבים כולם על המדרכה - דיברתי עם המנהל עבודה. בחוץ בזמן שאני והוא מעשנים סיגריה על עלות של בלמים קדמיים חריטת צלחות ורפידות לרכב שלי.

קבעתי אתו למחרת בשעה 2 בדיוק. הגעתי למחרת ונחש מה? הוא לא הזמין חלקים,והוא לא האמין שאני אכנס בכלל !!!

הגעתי אפילו ברבע ל2 והוא היה אדום "אחי אני מצטער הרבה אומרים לי אני אקפוץ מחר ולא קופצים" נחש מה?

מרוב הבושה ומעצם העובדה שלא היו לו חלקים והתעכבתי הוא לא נתן לי לשלם,אבל מכיוון שאני לא אוכל חינם נתתי טיפ של 120 שקל לבחור שעבד לי על הרכב.

כי באמת עבד יפה והגיע לו,אני חושב אפילו השקיע יותר ממני כשאני מטפל בעצמי.

• תוכן חדש...