Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שגויה בעליל בראייה מקצועית ושירותית.

אני לחלוטין מסכים עם מה שרשמת, אבל זה הרצויי. לצערי הרב בארץ הרבה נותני שירות לא נותנים שירות ברמה נאותה ולכן לפי הניסיון שלי המצויי נמצא בקוטב השני של הרצויי. תודעת השירות בהרבה מקומות היא לא משהו במילים עדינות.

המוסך שאני מטפל בו נמצא כ50 קילומטר מהבית, בשביל כל דבר, גם הקטן ביותר אני נוסע לשם. אני עוד בא יחסית מקרוב, למוסך הזה באים לטפל ממרכז ודרום עם רכבים שעולים יותר מפי 5 מהרכב שלי (לפעמים אני רואה שם רכבים כאלה שבא לי להתעלף). אז במוסך הזה באמת רמת מקצועיות ושירות ברמה מדהימה. תיאורתית כך זה היה אמור להיות בכל מוסך, בפועל פגשתי רק בודדים שאפשר לספור על יד אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Tzvipper, הלכת ממש רחוק בתאור מערכת היחסים עם מוסכניקים.

מדובר בצרכנות, וכמו בצרכנות צריך לבדוק ונדרשת התנהגות מקצועית והוגנת מצד נותן השירות. כל השאר בבלט.

משיקולים מסחריים, כמו בכל מקום יתכן ויהיו מחוות ללקוחות חדשים או ותיקים. רק מחוות.

מי שמרמה לקוח, בגלל שהוא חדש או ותיק ופרייאר, אין לו זכות קיום.

פורום הוא מקום מצויין לדווח עליהם!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מסכים לחלוטין. אם ככה צריך לסגור לפחות 50% ממוסכים, כולל כמה גדולים. הבעייה שלקוח לא תמיד יודע שהשחילו לו. אפילו יכולים להראות לו חלק יקר כביכול פגום שצריך להחליף. או על הדרך יחליפו בנוסף למה שצריך עוד כמה חלפים מסביב שלאו דווקא יש להם בעיות. אני מכיר מישהו שהחליפו לו רדיאטור שלא היה ממש קשור לעינין וזה היה במורשה. לי במורשה אחד גם החליפו כמה חלפים שלא היה צריך בעקבות דיאגנוסטיקה לקוייה, רק לאומת זה עם הרדיאטור שילמתי 400ש"ח ולא 5000ש"ח. מצד השני אם היו עושים דיאגנוסטיקה נכונה מהתחלה הייתי מעיף את אותו רכב קודם לכן ולא הייתי משקיע קרוב ל10K לטיפול ויישור קו.

מקצועיות ושירות זה שני דברים שונים. אפשר להשחיל עם חיוך ומשחה להקלת כאבים, אז הלקוח מרגיש פחות.

שילוב של מקצועיות ושירות במקום אחד בארץ זה נדיר, אני מכיר מקומות בודדים כאלה ותמיד נשאר לקוח נאמן למקומות האלו ולא עושה שקר (סקר) שוק כדי לבדוק אבחנות נוספות או מחירים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
Tzvipper, הלכת ממש רחוק בתאור מערכת היחסים עם מוסכניקים.

מדובר בצרכנות, וכמו בצרכנות צריך לבדוק ונדרשת התנהגות מקצועית והוגנת מצד נותן השירות. כל השאר בבלט.

משיקולים מסחריים, כמו בכל מקום יתכן ויהיו מחוות ללקוחות חדשים או ותיקים. רק מחוות.

פורום הוא מקום מצויין לדווח עליהם!

מסכים לחלוטין. אם ככה צריך לסגור לפחות 50% ממוסכים, כולל כמה גדולים. הבעייה שלקוח לא תמיד יודע שהשחילו לו. אפילו יכולים להראות לו חלק יקר כביכול פגום שצריך להחליף. או על הדרך יחליפו בנוסף למה שצריך עוד כמה חלפים מסביב שלאו דווקא יש להם בעיות. אני מכיר מישהו שהחליפו לו רדיאטור שלא היה ממש קשור לעינין וזה היה במורשה. לי במורשה אחד גם החליפו כמה חלפים שלא היה צריך בעקבות דיאגנוסטיקה לקוייה, רק לאומת זה עם הרדיאטור שילמתי 400ש"ח ולא 5000ש"ח.

אני חייב להגיד שהתרשמתי שפתחת בביקורת כלפי פותח השירשור.

בסה"כ הוא עשה את מה שאמור למנוע מתחמנים להרוויח.

לא רק זה, הוא גם יצא צדיק וסיפר כאן.

כמו בכל תחום שאדם לא מבין בו, ראוי שיתייעץ עם חבר שכן מבין או אף עם בעל מקצוע.

דוגמא בלבד - לפניי שאנשים לוקחים משכנתא ומחליטים להתייעץ עם חברים שמבינים או התנסו - חוסכים הרבה כסף.

הפורום זה מקום מצויין לקבל כיוונים וגם ליצר כוח כנגד רמאים ונוכלים.

מי שהולך למוסך בגלל בעיה ולא בגלל טיפול שוטף - עושה בשכל אם משתף מי שכן מבין או התנסה. גם מבחינת מהות הבעיה וגם מבחינת עלות תיקונה. היום שיש סמארטפונים, ניתן אפילו להתייעץ סימולטנית.

אני בטוח שכאשר נוכלים יפגעו, הם או יחזרו לדרך הישר, או ינסו את מעלליהם פחות או פשוט יתקלו בכאלה שימררו להם את החיים.

ואתה כמובן מוזמן לפרט את רשימת הצדיקים שלך. כמו גם אלו שנכוות עמם.

פורסם
אני חייב להגיד שהתרשמתי שפתחת בביקורת כלפי פותח השירשור.

בסה"כ הוא עשה את מה שאמור למנוע מתחמנים להרוויח.

לא רק זה, הוא גם יצא צדיק וסיפר כאן.

לפותח שרשור היה את המוסך הקבוע שלו, מוסך אמין שהוא מטפל שם ברכבו שנים רבות. הוא הוכיח שמוסך קבוע ואמין יבצע את התיקון הטוב ביותר ולא ישחיל ללקוח מה שלא צריך.

אם לא היה לו מוסך כזה, הוא היה עלול לפול על אחד המוסכים האחרים שהוא ביקר בהם. אני מעריך את יוזמתו כמובן, זה יפה מאוד שהוא שיתף, אבל הוא היה יכול לחסוך לעצמו זמן, עצבים ואנרגייה אילו היה ישר הולך למוסך הקבוע שלו. זאת בדיוק הנקודה שלי: אין טעם לקפוץ בין מוסכים כאשר יש לך מוסך קבוע (מוסך קבוע זה מוסך אמין שנותן שירות טוב), במיוחד שסקר שוק כזה פוטנציאל לבעיות ובילבול עבור מישהו שלא מבין. כמובן שפותח השרשור יצא צדיק מצידו, אין על כך ויכוח. אבל מוסכים לא אוהבים צדיקים כאלה, כמו כל בעל מקצוע לא אוהב.

נניח אתה נותן שרות בתחום כלשהו. מישהו בא עליך לעשות דיאגנוסטיקה. אתה משקיע מזמנך ומוצא את הבעייה. הלקוח יוצא והולך לקולגה שלך. זה גם עשה דיאגנוסטיקה. וכך מספר פעמים. אחרי זה בשיחת מסדרון אתם מדברים ויוצא שאותו לקוח ביקר אצל כל נותני שירות בקרבת מקום. זה נעים? אני נותן שירות ולי לא נעים כאשר מאחורי הגב שלי הלקוח מנסה לעשות סקר, זה נותן הרגשה שהוא לא מאמין לי. למה שאני יאמין ללקוח כזה?

פורסם

לפי מה שכתב פותח שרשור יוצא שהוא בזבז זמן ואנרגייה לחינם בסיבוב במוסכים האלו. לכן טוב כאשר יש מוסך אחד הגון שסומכים אליו במקום 10 מוסכים שרק מחפשים להשחיל, אז לא צריך לבזבז זמן על סקר שוק ושאר דברים שלא מבאים לשום דבר טוב.

.

פותח השרשור לא בזבז זמנו לחינם, הוא למד לקח חשוב לחיים, ועל הדרך עשה שירות טוב לפורום.

לדעתי, היה טוב אילו היו מתאחדים חברה מביני עיניין בתחום הרכב, וחושפים את פרצופם האמיתי של מוסכים [בדיוק כמו שעשה חיים ביצאת צדיק].

לאחר מכן יש להעלות בפורומים הרלוונטיים את שמות המוסכים שנכשלו בבחינה, וגם את אלו שצלחו אותה.

רק כך נוכל לחנך את בעלי המוסכים ששווה להיות הגון.

אני מתפלא שעדיין שלא קמה קבוצה כזו.

לפותח השרשור, כול הכבוד.

לדעתי, אתה צריך לפרסם את שמות המוסכים.

פורסם

alonjp, בשביל זה יש לך את החלק של חוות דעת על נותני שירות קצת מתחת לרשימת הפורומים.

יש שם חוות דעת של משתמשים, לדעתי זו אינדיקציה טובה.

פורסם
alonjp, בשביל זה יש לך את החלק של חוות דעת על נותני שירות קצת מתחת לרשימת הפורומים.

יש שם חוות דעת של משתמשים, לדעתי זו אינדיקציה טובה.

100%.

אני מתרשם שהחלק הזה זוכה לפופולאריות נמוכה מדי.

מומלץ לקדם ולעודד תעוד רשמים על מוסכים שם.

פורסם
אולי אתה רוצה לנהל מערכת יחסים עם המוסך שלך. אני רוצה להגיע אליו פעם בשנה (או חו"ח כשיש לי תקלה ברכב) וללכת כמה שיותר מהר. לבנות אמון? תכף תגיד שצריך לבנות אמון עם הירקן שלך, עם האינסטלטור ועם המוכר בחנות החשמל. לפני שאתה קונה אצלו מקרר תקנה טוסטר משולשים, מיקרוגל ומכונת כביסה :-P

מידע יגיע ממוסך למוסך על לקוח שהחליט לעשות סקר שוק? טוב שלא הגזמת. ואפילו אם כן (שוב - מופרך בעליל), למה שהמוסך ירצה להשחיל עוד עבודות וחלפים? להפך - הוא רוצה לתפוס את הלקוח ולא להבריח אותו.

לפותח השרשור - נהנתי לקרוא את ההודעה המקורית שלך, תודה.

מסכים איתך , מאז שאני זוכר את עצמי כבעל חשבון בנק ומשכורת עימה אני אמור להתגלגל, אני בודק מחירים לפני שרוכש, מתקן וכו',

לאור נסיון רב של שנים, עניין בונה אמון לעיתים גם יוצא לרעתי, הסוחר שמולי שמכר לי את הטלווזיה והמערכת סטראו אמנם מכיר אותי , יודע מה יש לי בבית ואולי גם עזר לי למישוש אחריות בעת הצורך למוצר תקול - אך לעיתים קרובות המחירים שייתן לי עבור מוצרים אחרים - לא בהכרך נמוכים מאחרים. לאור כל העניינים הכלכלים שרובצים על תושבי המדינה בשנים האחרונות, לי לא חשוב האמון כל כך אלא קבלת המוצר עליו שילמתי ולצאת סגור מהעסקה. כבר עברו מבחינתי הימים להפקיד את הרכב אצל מוסכניק קבוע , זאת מבלי לבדוק את מחירים נוספים , במקרה שלי , המערכת יחסים עם הילוך שישי מעולה ומוצלחת (בלי עין הרע :lol: ) מהסיבה שאני נכנס אליהם עם תקלה ויוצא בלעדיה. לעומת מוסכים אחרים שפועלים בשיטה של "בוא ננסה להחליף" , ולא בהכרך הבעיה נפתרת - מה שכן - הסכומים מהויזה עוברים אליו בשרשרת.

מבחינת דברים אחרים , סלולארי , כבלים , ואפילו קניות בסופר, איפה שזול וטוב הולכים, מה שחשוב זה כמה נשאר לי בכיס, המערכת יחסים האוהבת עם הסוחרים לא בהכרך מעניינת את חשבון הבנק שלי.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

elians - עקרונית אתה צודק, אבל יש הבדל גדול בין רכישת מוצר לרכישת שירות. כאשר אתה רוכש מכונת כביסה אתה בחור את הדגם או מספר דגמים ואז יוצא לצוד את העסקה המתאימה ביותר (לא תמיד זו דווקא הזולה ביותר), בסופו של דבר תרכוש את אותה מכונה ואוו הסכם שירות בין אם אתה קונה מסוחר א' או חנות ב'. לעומת זאת כאשר אתה נודד בין מוסכים אתה לא יודע מה טיב השירות שתקבל ואם המחיר יהיה סביר. אני מעדיף לשלם קצת יותר אבל לדעת שהמוסך משרת אותי נאמנה, מטפל היטב במה שצריך ולא מבצע עבודות מיותרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית, לקוח מזדמן (כן ככה קוראים ללקוח שמגיע פעם ראשונה למוסך ולא מכירים אותו) הוא הזדמנות פז למוסך לרכוש לקוח קבוע.

זאת עושים על ידי שירות מקצועי, ענייני ומהיר שישאיר רושם, תחושת בטחון ואמון. חבל שיש עדיין מוסכים שמחפשים דרך קלה לעשות כסף קל ולא מסתכלים בראיה רחוקה יותר, כמה חשוב להרחיב את קהל הלקוחות הקבועים והנאמנים.

שנית, בכל תקלה על בלימה, חובה על המוסך, מעבר לנסיעת מבחן לפני ואחרי התיקון, לפרק 4 גלגלים לבדיקה ורק לאחר מכן לתת ללקוח דיאגנוזה והצעת מחיר. מוסך שלא פועל כך הוא פשוט לא מקצועי.

פורסם
ראשית, לקוח מזדמן (כן ככה קוראים ללקוח שמגיע פעם ראשונה למוסך ולא מכירים אותו) הוא הזדמנות פז למוסך לרכוש לקוח קבוע.

זאת עושים על ידי שירות מקצועי, ענייני ומהיר שישאיר רושם, תחושת בטחון ואמון. חבל שיש עדיין מוסכים שמחפשים דרך קלה לעשות כסף קל ולא מסתכלים בראיה רחוקה יותר, כמה חשוב להרחיב את קהל הלקוחות הקבועים והנאמנים.

שנית, בכל תקלה על בלימה, חובה על המוסך, מעבר לנסיעת מבחן לפני ואחרי התיקון, לפרק 4 גלגלים לבדיקה ורק לאחר מכן לתת ללקוח דיאגנוזה והצעת מחיר. מוסך שלא פועל כך הוא פשוט לא מקצועי.

רק מוסך אחד ביצע לי פירוק של הגלגלים ומשם קבע שיש לי תקלה כלל מערכתית ... "להחליף הכל" , :roll:

שציינתי את החשש הזה במוסך הקבוע שלי , פערו עלי עיניים בשאלה "מה אתה רוצה מהמערכת? היא תקינה לגמרי" , :?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אני עוד לא בטוח שמדובר בשיטת מצליח - זה החלק שהכי מפחיד אותי.

יכול להיות שבאמת יש תקלה בבלמים. גם אני קצת חושד בכך שכיפוף של פחית נגד אבק וכיוון של מנגנון בלם היד משפיע על בלימה בעזרת הדוושה. אבל קצת מוזר שמוסך א' אומר שהתקלה במשאבה הראשית ומוסך ב' אומר קליפרים - ושניהם אחרי בדיקה קצרה ושטחית.

בגלל הקטעים האלה של החלפת חומוס+חמוצים מסביב אני כנראה אשאר עם מוסך היבואן גם לאחר תום האחריות :lol:

למרבה הצער, גם זה לא מבטיח טיפול מקצועי.

"לקוח בעייתי"? מוסך בעייתי!

לקוח בעייתי זה דבר שקיים בהחלט. אדם שלעולם אינו מרוצה; שרואה בבעל המקצוע את האחראי לכל צרותיו מיום הוולדו; שרוצה שבעל המקצוע ישמע את כל מה שיש לו להגיד על כל הנושאים שבעולם; ושיספר לכל העולם עד כמה בעל המקצוע גרוע - בין אם הוא כזה ובין אם לא.

רק מוסך אחד ביצע לי פירוק של הגלגלים ומשם קבע שיש לי תקלה כלל מערכתית ... "להחליף הכל" , :roll:

אכן, חשוד למדי. למרות שכנראה שיש לך בעיה כלשהי, ושבאמת אפשר לתקן אותה ע"י החלפת כלל המערכת. או קניית רכב חדש... :evil:

בעל מקצוע אמיתי יודע לאבחן את התקלה במדויק ולהחליף רק את מה שצריך, ולא "נחליף את זה וזה ונראה אם יהיה שיפור".

דני

פורסם

הפחית זה שום דבר.

לגבי כוון בלם יד או כוון בלמים אחוריים (שזה מה שהיה צריך לבצע) מצמצם מהלך חופשי של דוושת הבלם ויש לקוחות שיפרשו זאת כשיפור בבלימה.

• תוכן חדש...