Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור קיטור - אבחונים שקריים ורמאות במוסכים

elians
שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לאור כל הביקורות על מבצעי השירותים לרכבנו (פנצריות , מוסכים וכו') :evil: , אין ספק שסף הרגישות לרמאות בתחום עלה אצל רובנו.

אני, כבעל רכב שלא אוהב להזניח תקלות בפוטנציה ומכניס את הרכב לבדיקה על כל התנהגות לא שגרתית על הכביש - הרגשתי אופן בלימה חלש ברכבי. לחיצה על הדוושה נתנה תחושה שהמשקל הרכב נופל על חלקו הקדמי בצורה לא נורמלית. :-P

החלטתי לקבוע תור למוסך הקבוע שלי (מורשה יונדאי) לבדוק את העניין. היות שהמוסך נמצא במרחק של 30 ק"מ מביתי, החלטתי לשמוע חוות דעת נוספות על האופציות שגרמו לרכב להאט בצורה לא תקינה לפני שאני שם פעמיי לעבר ראשלצ. :idea:

נכנסתי למוסך סמוך לעירי (טפלתי בו עם רכבי הקודם והיה סביר לכל היותר) , הכנסתי את הרכב אל המוסכניק וסיפרתי לו על הבעיה. הבחור לקח את הרכב ויצא מהמוסך לבדוק את התקלה האפשרית. לאחר כחמש דקות חוזר ובפיו הבשורה - הדיסק בלם שלך בשני הגלגלים גמורים לגמרי. אמרתי לו אוקי , וזה הכל? ואיך גילית זאת ללא פירוק הגלגלים - הנל אומר בלי לחשוב יותר מדי - הרגשתי את התנודות בדוושת הבלם. אוקי. סגרנו שאבוא אליו במהלך השבוע לשם הטיפול והמשכתי הלאה למוסך מאחוריו, מוסך שנחשב יותר רציני (מורשה של אחד מהרכבים הגרמניים) - נכנסתי, דברתי עם אדם "שמבין" בתחום והנ"ל עלה לרכבי ואני לצידו. יוצאים מהמוסך נוסעים בכבישי איזור התעשיה, לאחר כמה בלימות קשות לרכב. הנ"ל חוזר למוסך- יוצא מהרכב ובפיו הבשורה המרה - הלכה לך משאבת בלם, אמרתי לו - "וואלה , ומה עוד? (חצי בציניות) ובלי להתבלבל הבחור עונה - כנראה גם דרמים אחוריים ודיסק קדמי ימני, (אמרתי נו טוב לפחות השמאלי תקין לעומת חוות דעתו של המוסך הקודם:shock: ) , כמה כל הסיפור אני שואל את הבחור "המומחה" , הנ"ל אומר , בסה"כ זה במחיר הבסיסי של 1500 שקל כולל הכל והרכב יוצא היום, שאלתי אותו - כל כך מהר ? הנ"ל אומר - כן הרכב שלך נראה שמור , אין סיבה שיהיו לו בעיות. כמו עם הקודם סגרתי איתו שאכנס במהלך השבוע ועזבתי את המוסך במהירות. :roll:

נכנס למוסך שלישי:shock: , הפעם בתוך עיר מגוריי עצמה, נחשב מורשה לחצי מליון סוגי רכבים :lol: וחצי עיר מטפלת אצלו - 13000 מקומיים לא טועים (כנראה?)

הרכב נכנס, אני עוצר ליד מכונאי שם שישב סמוך לחנייה, עוד לא סגרתי את הדלת אחריי והבחור מציין - שמת לב שהרכב שלך מרעיש מהבלמים? אמרתי לו - האמת שלא אבל טוב לדעת. :idea:

נכנס למשרד , מבקש מישהו שיבוא יראה ומגיע בחור צעיר (נראה משוחרר טרי מצה"ל) וסיפרתי לו על החשד שלי , הבחור בא , הסתכל - דחף את הראש בין הגלגל לטמבון , מישש , דחף אצבעות , אמר שיכול לדעת רק אם נפרק הגלגלים הקדמיים.

אני שואל אותו - כמה תעלה הבדיקה ? הבחור אומר ללא תשלום מכיוון שאתה מטפל אצלנו קבוע (אני ???? ) ותוך דקות הרכב על הליפט (נקודת אור בפתח? כנראה שלא)

הגלגלים מפורקים , הנ"ל בוחן , מתעניין ממשש, נוגע ודוחף ידיים ליקירתי , ואז הבשורה - הבלמים שלך גמורים, צריך להחליף הכל!!! ,

אני שואל בתמיהה מעט משועשעת , מה זה הכל ? - והוא עונה במהירות: צלחות בלימה, קליפר , שמן , וכנראה גם משאבת בלם, משועשע ולא מעט ציני אני שואל אותו - וזה הכל ? והוא בתגובה ישראלית אופיינית: לא יודע עד שמסיים את העבודה.

אמרתי לו טוב ידידי, תרכיב לי הגלגלים אני כבר באיחור לעבודה , אקפוץ אליך מחר על הבוקר ונעשה זאת. לפני שהלכתי שאלתי אותו האם הרכב יצא באותו יום והוא - כן ברור , תוך שעה הוא בחוץ אחרי הכל. :wink:

ברחתי מהמקום , ונסעתי לעבודתי משועשע אך מאוכזב קשות מהנסיונות המטומטמים שלהם להאכיל אותי בלוקשים אודות תקלות שכלל לא קיימות.

למחרת בבוקר הגיע התור במוסך הבית של יקירתי , נכנסתי ליועץ שלי , סיפרתי לו על כך והרכב נכנס לבדיקה.

לאחר שעתיים לכל היותר הנ"ל קורא לי למשרדו ומספר לי מה מצא וכיצד מתקדמים.

הממצאים:

בלם יד לא היה מתוח ,

היה חוסר איזון בין הבלימה האחורית לקדמית (כנראה אותה סיבה)

מתחו לי את הכבל והרכב חזר לקדמותו.

שאלתי אותו ומה עם המשאבת בלם? צלחות קדמיות, דרמים אחוריים וזכיתי למבט בערך כזה :shock: ואז אמר - "מה אתה רוצה מהם? הם תקינים לגמרי"....

אנחנו ממשיכים , מספר לי שהיתה מעין פחית שיושבת על הבלם הקדמי שהוחלפה כי היתה מעט עקומה (עלות מינימלית) , נבדק שמן , מים וכל מה שצריך (כמו בכל כניסה למוסך) , גירזו לי את כל מה שדרש בגלגלים (שממילא פורקו) ו.. הרכב תקין.

הנזק הכלכלי? כ-200 שקלים ועוד כמה פרוטות מסביב.

המסקנה שלי מאותו רגע, שרגלי לא תדרוך באותם מוסכים פרטיים שמתיימרים להיות כל כך מבינים לכאורה ובתכלס , עובדים בשיטת מצליח (נבדוק , נחליף , נחייב את הלקוח > אם עובד מעולה > אם לא - יגיע שוב ונחייב שוב מחדש).

בכל פעם אמרו לי אתה הולך למוסך יקר, למה מורשה? למה מוסך חברה , והתשובה שעניתי להם - אני משלם קצת יותר יקר, אני משלם על היועץ, הבוחן , הטלווזיה והארטיקים חינם בחדר ההמתנה > אבל משלם על פתרון תקלה שנעלמת ביציאה מהמוסך.

מי שנשאר עד הסוף, יכול לומר את דעתו ותגובתו.

שיהיה אחלה סופ"ש ונטול תקלות :mm_cool:

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

א. אתה או שקרן או פחדן כי אתה בעצמך אמרת שסגרת שתקפוץ... לא סוגרים,אומרים אני אהיה אתך בקשר ואז מעדכנים שלא באים. או לפחות ככה חינכו אותי, אגב למסוכניקים יש זכרון טוב לרכבים וללקוחות.

ב.בוא נחיה ונראה,זה שפתרו לך את הבעיה זמנית הכל טוב ויפה,בוא נראה בטיפול בלמים הבא מה יגידו לך במורשה... אני כבר יש לי תחושה.

ג. כמה ק"מ האוטו שבלם היד יצא מכיוון? החליפו פחית על רפידות הבלמים? זאת שמרעישה? :lol:

יש מצב שאתה סורק חשבונית? ונותן קצת יותר מידע לגבי מתי החליפו בלמים פעם אחרונה וכן הלאה?

אם אכן הכל הסתדר אני שמח בשבילך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. אתה או שקרן או פחדן כי אתה בעצמך אמרת שסגרת שתקפוץ... לא סוגרים,אומרים אני אהיה אתך בקשר ואז מעדכנים שלא באים. או לפחות ככה חינכו אותי, אגב למסוכניקים יש זכרון טוב לרכבים וללקוחות.

להגיד לבן אדם שלא מכירים "אני אקפוץ אחר כך" שקול ל"תקפוץ לי אתה", ובמקרה של מוסכניקים ש3/4 מהם שקרנים ועוברים על החוק בצורה כזאת או אחרת זה בסדר גמור להתנהג כישראלי, במיוחד כשמנסים לעקוץ אותך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל מוסך מורשה הוא מוסך ישר והגון, כמו שלא כל מוסך רגיל הוא רמאי ובדאי.

הרבה משבחים כאן את מוסך רון, שהוא לא מורשה פולקסווגן אבל יודע לאבחן תקלות ברכבי VAG ולא מרמה את לקוחותיו.

במקרה שלך - יש לך מוסך יונדאי אמין, תשמור עליו. אל תלך בכלל לאחרים, חבל על הזמן.

לי יש מוסך כזה לפיאט\קיה, ובגללו אני נשאר רק עם שני המותגים הללו כשאני חושב על רכישה של רכב אחר או כשאני ממליץ לחברים מה לקנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף לפני שהולכים למוסך כל שהוא לחטט בםורומים ולחפש מה הגורמים לבעיות כאלו ואחרות

ואז אם אתה הולך למוסך אתה הולך כבר אם איזשהו כיוון מה צריך לתקן והכי חשוב שיראו לך את הבעיה האמיתית ולא יחליפו חצי רכב

מזל שלי שאף פעם לא היתי במוסך(חוץ מפעם אחת) ולא יודע איך הכל מתנהל במוסכים שונים, לא שמרכזי תמיד אמין פעם אחת היתי וזה הספיק לי יצאתי גם בנזק לכיס וגם אם אותה בעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל מוסך מורשה הוא מוסך ישר והגון, כמו שלא כל מוסך רגיל הוא רמאי ובדאי.

הרבה משבחים כאן את מוסך רון, שהוא לא מורשה פולקסווגן אבל יודע לאבחן תקלות ברכבי VAG ולא מרמה את לקוחותיו.

במקרה שלך - יש לך מוסך יונדאי אמין, תשמור עליו. אל תלך בכלל לאחרים, חבל על הזמן.

לי יש מוסך כזה לפיאט\קיה, ובגללו אני נשאר רק עם שני המותגים הללו כשאני חושב על רכישה של רכב אחר או כשאני ממליץ לחברים מה לקנות.

אפשר המלצה למוסך של קיה? אפשר במסר.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזיר אותי איז 12 שנה לאחור בסובארו אימפרזה שלי חסר נוזל הידראולי להגה. המוסך ביצע תיקון של כ-1500 ש"ח (להזכיר - במונחי 2001). לאחר מספר ימים הרמתי מכסה מנוע לבדיקת נוזלים שבועית - וחזכו עיני" כל המנוע מוצף בנוזל אדום. ניגשתילמוסך - התשובה היתה" לא נורא, בהזדמנות נחליף משאבת הגה, רק 700 ש"ח בתוספת מע"מ ועבודה.

השובה היתה חשודה בעיני, שכן לא חסר נוזל בניכל של משאבת ההגה.

פניתי למוסך אחר, הפעם מוסך של סוזוקי, שהשתייך גם לרשת רשת "ד"ר סובארו" - שבו אבי טיפל בבאלנו שלו. הבוחן שמע את הסיפור, ניגש למחסן, היבא סמרטוט ואיזה ספריי, ניגב, התיז , ניגב שוב ושלח אותי לדרכי, בלי לקחת אגורה. למותר לציין שמאז אני נאמן למוסך, והשירות שם (לא זול, אבל הגון) הוא אחת הסיבות שבגללה רכשתי את שני הסוזוקי בעשור האחרון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב.בוא נחיה ונראה,זה שפתרו לך את הבעיה זמנית הכל טוב ויפה,בוא נראה בטיפול בלמים הבא מה יגידו לך במורשה... אני כבר יש לי תחושה.

ג. כמה ק"מ האוטו שבלם היד יצא מכיוון? החליפו פחית על רפידות הבלמים? זאת שמרעישה? :lol:

יש מצב שאתה סורק חשבונית? ונותן קצת יותר מידע לגבי מתי החליפו בלמים פעם אחרונה וכן הלאה?

אם אכן הכל הסתדר אני שמח בשבילך.

הוחלפו בלמים לפני 10K קילומטר , בחודש פברואר האחרון,

הרכב עם 118K , יש ברשותי את כל ההיסטוריה של מה שטופל אצלו מאז שהיה בן חצי שנה. אין שם איזכור כלשהו לטיפול בבלם יד מעבר ל3 פעמים שעבר החלפת צלחות.

הרכב שנת 2004

שקרן ופחדן ? אתה אמיתי עם השפה הנמוכה הזאת? לא סגרתי כלום, אמרתי נקפוץ אליכם לטיפול הבעיה בהמשך השבוע , או למחרת וכו', ביג דיל.

הבעיה נפתרה. זה כל העניין, לגבי חשבונית אנסה לצלם אותה שאגיע לביתי, הבלמים היו מעולים עד לחודשיים האחרונים שבהם הרגשתי שינוי,

כרגע הכל בסדר ובהחלט שמתי לב שהאוטו בולם בצורה טובה יותר. אגב הפחית לא הרעישה מעולם, הוא אמר שהיא פשוט היתה עקומה קצת,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט ניתן לדעת אם דיסקים גמורים ללא פירוק של הגלגל!

רעידות בדוושת הבלם מעידות על דיסקים מעוותים.

לא היו רעידות או משהו שמעיד על כך , פשוט הייתי מרגיש שאני צריך ללחוץ על הדוושה חזק יותר על מנת לבלום והמשקל הבלימה היה בחלקו הקדמי של הרכב בלבד,

ולשם העניין , אני הגעתי למוסך שלי עם דרישה להחליף את הדיסקים, הם אמרו שאין צורך כי הם תקינים לחלוטין ויש להם עוד דרך ארוכה לעבור לפני שייגמרו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל בין אבחנה לקוייה לרמאות.

תמיד, אבל תמיד יש לדרוש הצעת מחיר, ואם זה נראה סביר בעיני הלקוח, מסכמים על המחיר בלי "אם" ו "נראה".

מוסך גדול ומכובד כמו יונדאי ראשל"צ לא יחפש לרמות לקוחות, עבודה ולקוחות לא ממש חסרים להם, מה גם שהמוסך נמצא תחת ביקורת היבואן ויש לו מה להפסיד.

החיסרון הוא לרוב במחירים גבוהים יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין דבר כזה, אין קשר בין כבל בלם היד למערכת הבלימה ההידראולית ברכבך, אלא אם כן קיימת בעיה בקליפרים האחוריים ברכב.

מעבר לזה, אתה לא יכול לבוא בדרישה למוסך "אני מעוניין להחליף את הדיסקים הקדמיים" ואז להתלונן על מהות הטיפול בתקלה או האבחון מכיוון שאתה מגיע כבר עם אבחון התקלה ואתה היודע הטוב מכולם אז למה אתה צריך את האבחון של המוסך? :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל בין אבחנה לקוייה לרמאות.

תמיד, אבל תמיד יש לדרוש הצעת מחיר, ואם זה נראה סביר בעיני הלקוח, מסכמים על המחיר בלי "אם" ו "נראה".

מוסך גדול ומכובד כמו יונדאי ראשל"צ לא יחפש לרמות לקוחות, עבודה ולקוחות לא ממש חסרים להם, מה גם שהמוסך נמצא תחת ביקורת היבואן ויש לו מה להפסיד.

החיסרון הוא לרוב במחירים גבוהים יותר.

המוסך שלי זה הילוך 6, לא יונדאי ראשון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...