Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ"מ לשברולט אימפלה 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיחותי. מבחינת ירידה בהספק כמעט ולא קימת.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
האם זה בטיחותי?

האם זה מוריד מביצועי הרכב?

האם זה הורס את הרכב או גורם לו נזק?

1.בטיחותי אין בעיה במידה ואתה מתקין במקום מוכר ורציני

2.יכול להוריד מעט מביצועי המנוע, בסביבות 5%-10% תלוי בהתקנה ויכול להיות שלא.

3. הורס זה תלוי בסוג הרכב, בעיקרון ברכב שלך לא אמורה להיות בעיה אבל אני הייתי שם משמנת אלקטרונית להגנה למרות שלא חובה.

פורסם

אין שום בעיה עם אימפלה על גז. אצלי מערכת מותקנת כבר כשנה וחודש בלי שום בעיות, גם לגבי הירידה בביצועים אני בספק, השוותי למשל פתיחה 0-100 על גז ועל בנזין ולא מצאתי הבדלים וגם בנסיעה לא מרגישים שום הבדל, אולי זה משפיע על מנועים קטנים בצורה יותר רצינית. המערכת אצלי היא של Lovato ללא משמנת. אחי קנה לא מזמן 2004 והתקינו לו מערכת של Zavoli עם משמנת. כעיקרון המשמנת היא לא חובה למנועים האלו ולפי מה שהסבירו לו במקום ההתקנה, הבנזין שהרכב שורף עדיין מידי פעם (למשל בהנעה ועד שהמערכת חמה מספיק כדי להעביר גז) יותר חשוב מבחינת שימון מאשר השימון של המשמנת. אצלי למשל זה יוצא בסביבות ה 100 ש"ח בחודש בנזין שנשרף ברכב, כמו כן המתקין אמר לי שאצלי זה מכויל ככה שבסל"ד\הספק גבוה המחשב זורק גם קצת בנזין בדיוק לצורך שימון ככה שזה שומר יותר טוב. בקיצור לא חובה משמנת אבל אם אתה רוצה תתקין. יש כאן מישהו בפורום עם קוואליר שאאל"ט עשתה משהו כמו 200K (אולי אפילו יותר) על גז בלי משמנת. באימפלה (שזה מנוע דומה מבחינת השסתומים רק גדול יותר) המנוע רוב הזמן בסל"ד אפילו נמוך יותר ככה שלא חושב שתהיה בעיה גם ללא משמנת.

בקיצור המלצה שלי - תמצא מתקין טוב ומורשה שאתה יכול לסמוך עליו (לפי המלצות אני מניח) ותתקין, עם משמנת או בלי זה כבר שיקול שלך. קח בחשבון שהחיסכון הוא לא בדיוק 50% כמו שאוהבים להצהיר כי:

1. גז לא תמיד עולה חצי מבנזין - היום למשל כן אבל תלוי איפה מי כמה ולמה, זה לא תמיד מדוייק (לפעמים גם לצד השני)

2. הרכב צורך בערך 15% יותר גז מאשר בנזין, לפחות אצלי ואצל אחי זה ככה.

3. הרכב עדיין שורף קצת דלק כמו שציינתי למעלה - בחורף יותר בקיץ פחות, כמובן שזה תלוי במספר ההנעות (אצלי יחסית הרבה לק"מ), רכב שמניע ונוסע נסיעה ארוכה יבזבז פחות בנזין ממי שכמוני מניע נוסע 5-7 ק"מ ואז שוב מניע.

החיסכון בכללי הוא באזור ה 35%, לפחות אצלי. אם מדובר ביותר נסיעות בינעירוניות אז החיסכון יעלה משמעותית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...