Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Digital Time Correction

ebari
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מבין את כל נושא ההשהיות וסיבות היווצרותן ואת "הטריק"

הזה שנקרא Digital Time Correction.

שאלתי - לאותם אלו שמכשיריהם תומכים או מספקים את האופציה הזו - עד כמה היא אכן שימושית והאם יש הבדל משמעותי בשימושה.

האם הייתם מגדירים אופציה זו כדבר שאינכם יודעים איך הסתדרתם לפניה?

תודה.

פורסם

מכשירי אלפיין ידועים בתמיכתם בטכנולוגיה הזו באופן נרחב ואני חושב שלפיין זאת החברה הראשונה שאימצה אותה ישירות על HU במקום על פרוססור חיצוני.

לאחרונה האופציה קיימת גם במכשירי הפיוניר מסדרה 8 ומעלה ונקראת שם בשם:Listening Position Selector

פורסם
מכשירי אלפיין ידועים בתמיכתם בטכנולוגיה הזו באופן נרחב ואני חושב שלפיין זאת החברה הראשונה שאימצה אותה ישירות על HU במקום על פרוססור חיצוני.

לאחרונה האופציה קיימת גם במכשירי הפיוניר מסדרה 8 ומעלה ונקראת שם בשם:Listening Position Selector

או.קיי מאה אחוז, אם אני לא טועה בבעלותך cda-9830 או דגם יותר טוב מה שאומר שיש לך את ה-Digital Time Correction.

האם אתה באמת עושה בה שימוש, מה רשמיך, האם ההשפעה מוחשית או סתם פיטצ'ר שלא יקרה כלום אם לא יהיה קיים?

פורסם

אני חושב שלרפאל אין רדיו דיסק.

בכל מקרה זו אופציה שיכולה לעזור במיוחד כשאתה לא עושה בניות מיוחדות. בתחרויות לא משתמשים בה כל כך כי כשאתה משנה דברים אתה תצטרך לכוון את זה למושב הנהג. הנוסע ישמע גרוע יותר. הסיבה היא בגלל שאם למשל אתה תרצה לעכב את הצד השמאלי לעומת הימני על מנת ששני הצדדים יגיעו לאוזנייך בערך באותו הזמן הרי שבשביל הנוסע הרחקת עוד יותר את הצד השמאלי.

בתחרויות כפי שידוע יש שופטים בשני המושבים.

לא יצא לא הרבה יותר מרק לשחק בזה אבל בחור שאני מכיר שהיה בתחרות באירופה אמר לי שהיו שם מכוניות עם סט שני חלקים בדלתות שהשתמשו בטיים דילאי וממושב הנהג שמעו מעולה.

פורסם

יש לי 9815 שבו קיימת האופציה הזאת, לא יצא לי לשחק איתה אצלי מכיוון שאין לזה משמעות על רמקולים קואקסלים זיבליים מקוריים שבאים עם הרכב שגם ככה כל הבמה שנוצרת שם היא בין הדוושא של הגז לעקב של הרגל שלי.

משמיעה אתמול אצל BLACKB בעל ה9835 בעל אותה הפונקציה בדיוק עם קומפוננט DLS ULTIMATE גם לא הורגש שינוי מיוחד, אולי בגלל שהסאב שלו קצת לא מותאם לשאר רכיבי המערכת וגם כי המטרה היתה לשמוע את הסט ולא את משחקי הדיליים עם הצדדים שלו והסאב.

בקיצור - צריך להתעסק עם זה הרבה כדי לשמוע את היתרונות/שיפור, ואני לא התנסתי בזה עוד.

אני מאמין שברגע שאייל יכנס ל"שבוע כיוונים" (או אולי חודש כמו שאנחנו מקבלים פה את הרושם ממנו) עם הרכב שלו הוא יספר לנו על מידת ההשפעה.

חשוב לזכור שכמו בכל אופציה באלפיין הכל בנוי על פריסטים, וניתן לשמור 6 מצבים שונים שזה יתרון גדול מאד.

פונקציה נוספת שיש באלפיין זה BASS FOCUS שאם אני לא טועה משנה את הפאזה של המיד באס קלות וכך נוצר מצב שיש הדגשה בבאס לכיוון זוג הרמקולים הנבחר. גם פה כמובן 6 פריסטים..

פורסם

וואלה איך שכחתי שיש לך 9815 :)

אני לא מי יודע מה מתכנן להתעסק עם זה, אולי רק קצת. כל הדרייברים אצלי קרובים אחד אל השני ככה שבינהם לא צריך להשתמש בטיים דילאי, אולי לעכב קצת את צד שמאל. נראה כבר.

פורסם

לדעתי, היתרון הכי גדול של הפונקציה הזאת היא בהתקנות רגילות של רמקולים בלי קיק-פאנלים. ברגע שהם נמצאים בדלת יצירת ההשהייה תיתן איכות שמע יותר טובה.

ההתקנה אצלי רגילה (לצערי) וההבדל בין רמקול ימין לשמאל די ברור, ההשהייה הייתה יכולה ליצור אצלי נפלאות. ואפילו שנתתי עוצמה טיפה יותר חזקה לצד ימין, אי-אפשר עדיין לקבל תחושה של שיוויון בין הצדדים.

פורסם
וואלה איך שכחתי שיש לך 9815 :)

אני לא מי יודע מה מתכנן להתעסק עם זה, אולי רק קצת. כל הדרייברים אצלי קרובים אחד אל השני ככה שבינהם לא צריך להשתמש בטיים דילאי, אולי לעכב קצת את צד שמאל. נראה כבר.

הפונקציה לא באה רק כדי לעכב צד אחד לעומת האחר, אלא גם כדי לעכב את כל הקדימה לעומת הסאב שנמצא הכי רחוק מאחור, כי עניין ההשהייה מתבצע אל מול הרמקול הכי רחוק.

איציק.

פורסם
אתה בטוח שיש לך טיים דילאי לסאב?

בכל מקרה הסאב הוא פחות בעייתי עקב כך שהוא מפיק רק תדרים נמוכים שלא משפיעים על הבמה. היפוך פאזה יספק אותנו.

היפוך פאזה זה מדע מדויק? ז"א שבכל מצב שהסאב לא יהיה עם המוזיקה אז היפוך פאזה יעשה את העבודה?

וכן, אצלי במכשיר(וכנראה שגם אצלך) יש אפשרות לתת דיליי לסאב, אבל אנחנו לא נותנים לו דיליי משום שהוא הכי רחוק.

איציק.

פורסם

אין דבר כזה מדע מדוייק ברכב.

אני לא יודע מה יש ב9835, אני לא משתמש בפרוססור שלו אלא בחיצוני. ממה שראיתי בפרוססור שלי (שהוא יותר משוכלל במ9835) אין דילאי לסאב ואני גם לא בטוח שיש ב9835, כשתהיה לי הזדמנות אני אבדוק.

בכל מקרה זה לא נחוץ מהסיבות שאמרתי, וכמו כן באמת כמו שאמרת לא הגיוני לתת לסאב דילאי ברוב המקרים גם כי הוא ממוקם הכי רחוק (למרות שיש מקרים שאנשים שמו סאב מקדימה בבניה מיוחדת).

פורסם

אז כנראה שבדיוק בשביל הסיבה הזאת זה קיים, מכיוון שבכיווני הטיים-דיליי יש אפשרות לקבוע דיליי לסאב ימין ולסאב שמאל בנפרד.

איציק.

• תוכן חדש...