Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיג'ו 306 XT שנת 2001.

בחצי שנה האחרונה נדלקות נורות השלג והילוך ראשון של התיבת הילוכים כל תחילת נסיעה, לרוב רסטרט לאוטו פותר את הבעיה.

ממה שהבנתי בפורומים זאת יכולה להיות בעיית שמן גיר.

במוסך אמרו לי שהם צריכים לחבר מחשב ולבדוק מה זה.

ואז להחליט.

יש לי כמה שאלות:

1. אם זה בעיה בשמן גיר, כדאי לגעת בזה או להשאיר ככה ולקוות שזה לא יחמיר (קראתי אפשהו שעדיף לא לפתוח אותו)?

2. יש ברשותי מכשיר OBD שאיתו ביצעתי בדיקה ל-Fault Codes אבל הוא מראה שהכל תקין.

יש איזה מדד שעל פיו אני יכול לראות שזה באמת בעיה בשמן גיר (זה לא מראה לי נתוני transmission temp)?

3. איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של השמן בתיבת הילוכים ?

תודה.

פורסם

היכולות של סורק תקלות שברשותך מוגבלות,

על מנת לשלוף את קודי התקלה של תיבת ההילוכים צריך לחבר סורק מקורי או סורק אוניברסאלי מתקדם יותר.

אם נורות ספורט+שלג מהבהבות - נרשם קוד תקלה כלשהו.

פורסם

בטרז, הבהובי הנורות שתיארת מעידים על תקלה כלשהי בגיר האוטומטי שברשותך. הסורק בו אתה משתמש הוא גנרי ולא ספציפי לפיג'ו, ולכן לא מראה לך מדדים וקריאות תקלה ספציפיות.

הקשר בין טמפ' גיר לתקלה\ות הוא עקיף - כאשר טמפ' השמן גבוהה יש יותר סיכוי להופעת לחצי שמן לא מתאימים, קריאת ערכים שגויים על ידי חיישני הגיר והקפצת הודעת שגיאה.

לגבי השמן, ובכן, כמו שתוכל למצוא בעזרת חיפוש בפורום, יש כדאיות בהחלפת שמן גיר יזומה מדי זמן למרות שהגיר אמור להיות סגור למשך חייו, קל וחומר כאשר יש בלאי מכני לגיר שגורם לשבבים ולכלוך לשחות בשמן ולהפריע לפעולת הגיר.

אני מציע לך לגשת למומחה לאבחון ולתיקון גירים כאלה (אין צורך דווקא במורשה יבואן לאבחון) כגון ספי, חבר הפורום.

הנסיון שלי ושל הרבה מדי אחרים הוא שברגע שמתחילות בעיות עם הגיר הזה המדרון חלקלק.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין קשר לטמפ' שמן אם הבעיה קורית בהתחלת נסיעה.

סביר שיש לך בעיה בווסת לחץ או בבלוק שסתומים.

כדאי מאוד להחליף שמן בגלל שהיצרן כותב שהשמן הוא לכל החיים.

למה?

כי שמן שלא מוחלף לעולם טוב לכל החיים הקצרים של התיבה, בעוד ששמן שמוחלף יעזור לתיבה לשרוד זמן רב יותר (ואני כותב את זה על סמך יסיון של גיר-שניים שראיתי בעשור האחרון :shock:)

פורסם

כמה מאות שקלים. מציע בחום להתייעץ עם מומחה כדי לוודא שזה באמת יפתור את הבעיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הנסיון שלי ושל הרבה מדי אחרים הוא שברגע שמתחילות בעיות עם הגיר הזה המדרון חלקלק.

בהצלחה.

אתה מגזים יתר על המידה. זה נכון שזה לא גיר של קורולה 95' - אבל רוב התקלות הן סביב השסתומים. אם היתה שגרת טיפולים סדירה להחלפת השמן בגיר, סביר להניח שגם 95% מהחלפות השסתומים היו נמנעות.

מי שטורח להחליף שמן גיר אחת ל 30~ אלף ק"מ, יקבל גיר טוב ואמין לאורך שנים רבות.

אומנם היבואן והיצרן (וגם במוסכים) לא ממליצים להחליף את השמן לגיר - אבל העובדות מדברות בעד עצמן: כל מכונה הידראולית חייבת בהחלפת השמן אחת לכמה זמן, גם אם יש לה פילטרים טובים. מי שמחליף שמן גיר (אני יודע, מדובר במיעוט זניח) ירוויח גיר ליותר מ 200 אלף ק"מ.

ההחלפות שמנים שחלק מהאנשים מבצעים הן החלפות בכפיה: כאשר מחליפים שסתומים או בלוק אז מחליפים גם חלק מהשמן בגיר (כ 50-60%) וכך יוצא שאנשים מבצעים החלפות אבל לא בתדירות שצריך אלא בתדירות של התקלות (כאשר השסתומים כבר סתומים בליכלוך ו/או שחוקים מליכלוך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אנחנו ממליצים לכל הלקוחות שלנו להחליף שמנים כל 30K, ויש לנו לקוחות עם טורבו-דיזלים שעברו 200K על גיר משופץ, שזה יותר מכפול ממה שהגיר המקורי עשה.

פורסם
אם היתה שגרת טיפולים סדירה להחלפת השמן בגיר, סביר להניח שגם 95% מהחלפות השסתומים היו נמנעות.

זה אם מספיק גדול בשבילך ידידי?

אאאאאאאם היבואן היה לוקח אחריות על המוצר שלו, במקרה הזה גיר AL4 (ואותו כנל קרסו עם ה DPO) אולי הסטטיסטיקה היתה משתנה. אני מזכיר לך שהבעיה בתחילת הדרך היתה השסתומים המקוריים, והחלפת שמן לא היתה תורמת לכאן או לכאן. רק השסתומים שמופצים מאז 2008 אאל"ט, ויתקן אותי ספי, הם תקינים. היבואן החליף שסתומים רק לרכבים בתקופת האחריות שלהם, פעם אחת לשסתומים פגומים נוספים ורק מ08' לתקינים (אאל"ט רק למי שהתלונן ולא בריקול אבל לא הייתי שם בעצמי).

גיר AL4 שנסע בסביבות 100K ק"מ עם שסתומים לא אופטימליים כאמור סוחב נזק שהחלפת שמן יכולה לצמצם אבל לא למנוע. זו הסיבה שאתה רואה קריסות גיר על ימין ועל שמאל בגירים בהם הותקנו השסתומים הפגומים (לא זוכר כבר לבנים, ורודים או שחורים)

אאאאאאאאם היתה יוצאת גם הנחיה להחליף שמן גיר אולי זה גם היה עוזר, אבל בפועל התוצאה היא זו - למעט אם הגיר מותקן ברכב של עובד לובינסקי או מי שחי בקארספורום מיומו הראשון של הרכב, הגיר הזה הוא הימור בטוח לתקלה משמעותית ככל שהרכב מזדקן.

תאמין לי שחפרתי מספיק בנושא לפני שהשלשתי סכום של 8000 זהובין למורשה יבואן על שיפוץ גיר אצלי, אחרי שעבר כבר 2 החלפות שסתומים ושמן גיר לפני כן...

Winston S. Churchill -

פורסם

אאאאאאאם היבואן היה לוקח אחריות על המוצר שלו, במקרה הזה גיר AL4 (ואותו כנל קרסו עם ה DPO) אולי הסטטיסטיקה היתה משתנה.

אתה יודע, שאם יבואן היה מחמיר וקובע שיש להחליף שמן גיר כל כך וכך קילומטרים, מיד היו קופצים לא מעט אנשים בטענות כמו:

"איזה יבואן גנב, מחליט על דעת עצמו לדחוף לנו טיפולים והחלפות מיותרות"

"הנה תראה בספר יצרן באנגלית אין שום הנחיה להחליף שמן גיר"

"רק בארץ עושקים אותנו, למה צריך להחליף את השמן הזה ב 500 ש"ח?"

ולכן היבואנים פשוט נצמדים להוראות יצרן.

פורסם

צודק לגמרי, לא נכנסתי למאמץ השיווקי שהיה נדרש. אולי זו הסיבה שמהלך כזה מעולם לא התבצע.

אני חושב שהמינימום היה יכול להיות ריקול שקט ללא קשר לתקופת האחריות והחלפת השסתומים לדור האחרון. לגבי החלפת שמן אני מסכים שזה יכול למנוע נזק משמעותי יותר, אבל במציאות ברוב הרכבים הנזק כבר נעשה ולכן רק להחליף שמן לא תסייע לטווח הארוך.

יש כל כך הרבה דיונים ברשת על הבעיות המבניות בגיר הזה, החל מהדברים שכולם מכירים ועד לחיישנים מתפרקים, מרווח לא מתאים בין רכיבים, פיזור חום לא יעיל ועוד ועוד.

פשוט מוצר לא אפוי כמו שצריך.

Winston S. Churchill -

פורסם

אאאאאאאם היבואן היה לוקח אחריות על המוצר שלו, במקרה הזה גיר AL4 (ואותו כנל קרסו עם ה DPO) אולי הסטטיסטיקה היתה משתנה. אני מזכיר לך שהבעיה בתחילת הדרך היתה השסתומים המקוריים, והחלפת שמן לא היתה תורמת לכאן או לכאן. רק השסתומים שמופצים מאז 2008 אאל"ט, ויתקן אותי ספי, הם תקינים. היבואן החליף שסתומים רק לרכבים בתקופת האחריות שלהם, פעם אחת לשסתומים פגומים נוספים ורק מ08' לתקינים (אאל"ט רק למי שהתלונן ולא בריקול אבל לא הייתי שם בעצמי).

גיר AL4 שנסע בסביבות 100K ק"מ עם שסתומים לא אופטימליים כאמור סוחב נזק שהחלפת שמן יכולה לצמצם אבל לא למנוע. זו הסיבה שאתה רואה קריסות גיר על ימין ועל שמאל בגירים בהם הותקנו השסתומים הפגומים (לא זוכר כבר לבנים, ורודים או שחורים)

אאאאאאאאם היתה יוצאת גם הנחיה להחליף שמן גיר אולי זה גם היה עוזר, אבל בפועל התוצאה היא זו - למעט אם הגיר מותקן ברכב של עובד לובינסקי או מי שחי בקארספורום מיומו הראשון של הרכב, הגיר הזה הוא הימור בטוח לתקלה משמעותית ככל שהרכב מזדקן.

תאמין לי שחפרתי מספיק בנושא לפני שהשלשתי סכום של 8000 זהובין למורשה יבואן על שיפוץ גיר אצלי, אחרי שעבר כבר 2 החלפות שסתומים ושמן גיר לפני כן...

כל גיר AL4 אשר נוצר אחרי נובמבר 2003 מכיל בתוכו שסתומי וויסות משופרים.

פורסם

להבנתי יש שני דורות של משופרים; הדור המשופר הראשון לא היה משופר כל כך מסתבר.

Winston S. Churchill -

פורסם

סלח לי על הבוטות - אבל מה שאתה מדבר זה שטויות במיץ עגבניות.

דבר ראשון, היבואן לא צריך לקחת שום אחריות על שום דבר. היצרן הוא זה שלוקח את האחריות.

דבר שני:

השסתומים הלבנים (דור ראשון) היו מצויינים - תאמין לי, עבדתי מעל 5 שנים במורשה לובינסקי וראיתי AL4 יותר ממה שתראה בכל החיים שלך. את הקסארה שלי קיבלתי עם שסתומים לבנים כאשר הם עברו 130,000 ק"מ (כך קניתי אותה לפני מעל 4 שנים) והגיר עבד מצויין. אין היסטוריה של תקלות שסתומים עד לק"מ הזה בו הרכב טופל אצל הבעלים הקודם.

הדור השני (שחורים) הם יותר נבלות מהלבנים. אין "דור שלישי" בשסתומים האלו.

לובינסקי מחליפה עד עצם היום הזה שסתומים שחורים בשחורים (דור שני בדור שני) גם ב 308 (עוד משנת 2008) וגם ב C4 (מ 2006 עד 2011).

הסיבה להחלפות היא שהשחק בתוך הגיר נתפס בתוך השסתומים וגורם לבעיות של ויסות לחצים. כמו כן, שמן הגיר משנה את צמיגותו ככל שהוא סופח אליו יותר שחיקה מהברקסים\קלאצ'ים של הגיר - וכך שוב מתחילות בעיות של ויסות לחצים.

דבר אחרון: זה שאתה אומר "שסתומים פגומים" שקול להוצאת דיבה - כי הם לא היו פגומים, עובדה שאותן התקלות חוזרות גם עם השחורים. זה שחפרת באינטרנט ושאלת מיליון שאלות ובנית לעצמך איזושהי תאוריה מורכבת ומוצקה לא אומר שזה נכון.

היצרן וגם היבואן לא הוציאו שגרות טיפולים לגיר כי אז הם חושפים עצמם לתביעות במיליוני שקלים, לכן הם חייבים להמשיך עם הקו הזה.

גיר כזה שעובר טיפולים סדירים מחזיק מעל 200K ק"מ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק צודק ב-100%. אני מכיר 406 עם 260,000 ק"מ שנוסעת על גיר מקורי. פעמיים הוחלפו שסתומים (עד 125,000) ומאז שהתחלנו להחליף שמן כל 60,000 הכל כמו .

אגב, כמה עולה היום להחליף שמן גיר במוסכים מורשים?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...