Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך עושים העברת בעלות בצורה נכונה?

1. העברת הכסף או העברת הבעלות - מה קודם למה?

2. העברת הכסף - איך עושים את זה דרך כלל? העברת בנקאית? צ'ק בנקאי?

3. העברת בעלות - בדואר נכון? כמה זה עולה?

תודה!

פורסם

1. צריך כמובן רמת אמינות , לדעתי אפשר גם וגם. עדיפות להעביר את הכסף לאחר העברת בעלות.

2. אפשר גם וגם (מה שאתה סוגר מול הקונה/מוכר), עדיף שיק בנקאי.

3. בדואר , סביב ה200 שח. (אולי האגרה עלתה בשנים האחרונות)

יש מוכרים שיחתימו אותך על טופס תשלום מקדמה על סכום שתסגרו ביניכם, כדי שהלקוח לא יברח ואתה ביינתים תפסיד קונים.

הבנתי שנהוג גם לקחת כסף על שאר החודשים שנשארו ברישיון רכב. כלומר אם יש טסט לעוד חצי שנה והרישיון עלה 1000 , לוקחים מהקונה 500 שח.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

הדרך הטובה ביותר, לאחר שסוגרים על המחיר אתה הולך לבנק ומוציא צ'יק בנקאי (אפשר גם מזומן), את הכסף אתה שומר אצלך והולכים יחד עם המוכר לדואר לבצע העברת בעלות, ברגע שהעברת הבעלות הסתיימה אתה נותן למוכר את הצ'ק או הכסף.

העבר בעלות בדואר עולה כ 200 ש"ח ועוד 81 ש"ח לבדיקת מישכונים על הרכב.

פורסם

הבנתי שנהוג גם לקחת כסף על שאר החודשים שנשארו ברישיון רכב. כלומר אם יש טסט לעוד חצי שנה והרישיון עלה 1000 , לוקחים מהקונה 500 שח.

מעולם לא נתקלתי בדבר כזה...

אם לרכב יש טסט ארוך, זה רק קלף מיקוח לקביעת מחיר המכירה. לא לוקחים כסף על אגרת רישוי, כמו שלא תדרוש מהקונה להשתתף בתשלום הצמיגים, המגבים, הטיימינג, או הדלק שנשאר לו במיכל.

לגבי העברת הבעלות: בד"כ נהוג לשלם בצ'ק בנקאי. עד היום, אם קניתי רכב- הראיתי למוכר את הצ'ק לפני הכניסה לדואר (שייראה שהשם כתוב נכון, שהמחיר הוא מה שנקבע וכדומה), והעברתי לו את הצ'ק סופית רק כשכבר היינו בתהליך העברת הבעלות או אחריו. אם מכרתי רכב- ביצעתי את אותו התהליך מהצד ההפוך.

עלות העברת בעלות היתה 212 ש"ח לפני כ-3 חודשים. בדיקת שיעבודים, אם רוצים לעשות, עדיף לעשות דרך אתר רשם המשכונות, שם זה עולה 10 ש"ח בלבד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
הדרך הטובה ביותר, לאחר שסוגרים על המחיר אתה הולך לבנק ומוציא צ'יק בנקאי (אפשר גם מזומן), את הכסף אתה שומר אצלך והולכים יחד עם המוכר לדואר לבצע העברת בעלות, ברגע שהעברת הבעלות הסתיימה אתה נותן למוכר את הצ'ק או הכסף.

העבר בעלות בדואר עולה כ 200 ש"ח ועוד 81 ש"ח לבדיקת מישכונים על הרכב.

בדיוק!

צ'ק בנקאי הוא צ'ק שהמוכר יכול לסמוך עליו ב100%. מצד שני אם צצה בעיה כלשהי במהלך הבדיקה או בדואר, אפשר תמיד פשוט לקרוע את הצ'ק.

אני ממליץ:

1. במידה וראית את הרכב, אהבת והסכמתם על מחיר לקבוע בוקר שבו נוח לשניכם להגיע לבדיקת קנייה ולדואר - ולמוכר נוח להיפרד מהאוטו (שלא יגיד לך אחרי הבדיקה שהוא צריך אותו לעוד כמה שעות כי אין לו איך להגיע לדודה בבאר שבע)

2. אתה מגיע לבדיקת הקנייה עם צ'ק בנקאי.

3. במידה והבדיקה יצאה תקינה והחלטת לרכוש את הרכב, הולכים ביחד לסניף הדואר הקרוב.

4. בזמן העברת הבעלות אתה נותן את הצ'ק הבנקאי ולוקח מפתחות (ויתר הדברים שחשוב לא לשכוח כמו ספר רכב, חשבוניות אם יש ומפתח שני)

כדאי לבקש תעודת זהות מהמוכר כדי לוודא שהבנאדם מולך הוא שרשום ברישיון הרכב וגם אני ממליץ לבדוק האם הרכב משועבד באינטרנט, 10 ש"ח ולא 81 שלוקחים בדואר (אני אגב שמעתי שזה 90).

מעולם לא שמעתי על הפרשים עבור אגרת הרישוי. פשוט מסכימים על מחיר שכבר כולל את כל הפרמטרים, אחד מהם זה נושא הטסט.

פורסם
מעולם לא נתקלתי בדבר כזה...

אם לרכב יש טסט ארוך, זה רק קלף מיקוח לקביעת מחיר המכירה. לא לוקחים כסף על אגרת רישוי, כמו שלא תדרוש מהקונה להשתתף בתשלום הצמיגים, המגבים, הטיימינג, או הדלק שנשאר לו במיכל.

לגבי העברת הבעלות: בד"כ נהוג לשלם בצ'ק בנקאי. עד היום, אם קניתי רכב- הראיתי למוכר את הצ'ק לפני הכניסה לדואר (שייראה שהשם כתוב נכון, שהמחיר הוא מה שנקבע וכדומה), והעברתי לו את הצ'ק סופית רק כשכבר היינו בתהליך העברת הבעלות או אחריו. אם מכרתי רכב- ביצעתי את אותו התהליך מהצד ההפוך.

עלות העברת בעלות היתה 212 ש"ח לפני כ-3 חודשים. בדיקת שיעבודים, אם רוצים לעשות, עדיף לעשות דרך זה עולה 10 ש"ח בלבד.

שתי המכוניות האחרונות שקניתי שילמתי בצ'ק רגיל! בפעם הראשונה קבענו בדואר, אמרתי לו שאני צריך לעבור בבנק קודם להוציא צ'ק בנקאי. אמר לי: "צ'ק רגיל לא טוב?" בשניה היה מאוד דומה. אגב אני לא ממליץ על השיטה מסיבות ברורות אבל נחמד כשדברים עובדים על אמון.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בדיוק!

צ'ק בנקאי הוא צ'ק שהמוכר יכול לסמוך עליו ב100%. מצד שני אם צצה בעיה כלשהי במהלך הבדיקה או בדואר, אפשר תמיד פשוט לקרוע את הצ'ק.

אני ממליץ:

1. במידה וראית את הרכב, אהבת והסכמתם על מחיר לקבוע בוקר שבו נוח לשניכם להגיע לבדיקת קנייה ולדואר - ולמוכר נוח להיפרד מהאוטו (שלא יגיד לך אחרי הבדיקה שהוא צריך אותו לעוד כמה שעות כי אין לו איך להגיע לדודה בבאר שבע)

2. אתה מגיע לבדיקת הקנייה עם צ'ק בנקאי.

3. במידה והבדיקה יצאה תקינה והחלטת לרכוש את הרכב, הולכים ביחד לסניף הדואר הקרוב.

4. בזמן העברת הבעלות אתה נותן את הצ'ק הבנקאי ולוקח מפתחות (ויתר הדברים שחשוב לא לשכוח כמו ספר רכב, חשבוניות אם יש ומפתח שני)

כדאי לבקש תעודת זהות מהמוכר כדי לוודא שהבנאדם מולך הוא שרשום ברישיון הרכב וגם אני ממליץ לבדוק האם הרכב משועבד באינטרנט, 10 ש"ח ולא 81 שלוקחים בדואר (אני אגב שמעתי שזה 90).

מעולם לא שמעתי על הפרשים עבור אגרת הרישוי. פשוט מסכימים על מחיר שכבר כולל את כל הפרמטרים, אחד מהם זה נושא הטסט.

בכל אופן חובה לבדוק באינטרנט או בדואר אצל רשם המשכונות! יצא שקניתי רכב שהמוכר בכלל לא ידע שהיה משועבד לבנק (חלק מהמימון שלו והוא סידר את זה בשיחת טלפון אבל היו כמה שעות מזיעות).

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

צ'ק רגיל לטוב. לא אמון ולא אמונה. צ'ק כזה יכול לחזור ואז לך תחפש את החברים שלך.

צ'ק בנקאי אסוק לקרוע! חובה להחזיר לבנק!!!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בדיוק!

אני בכוונה מגדיל את הרשום למען כולם יראו:

לא, לא , לא!!! לא קורעים שיק בנקאי! מחזירים אותו בשלמותו לבנק והבנק מזכה אתכם בכסף. קרעתם את השיק (וזרקתם אותו) - הבנק לא בטוח שיחזיר לכם את הכסף!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בחיים שלי לא שמעתי דבר כזה, את מי בדיוק הבנק הולך לזכות בכסף אם אף אחד לא מפקיד אותו?

אבל בסדר, להחזיר לבנק מקובל עליי.

מה שחשוב זה להגיע מוכן עם הכסף לרגע שמעבירים בעלות ואת המפתחות כי כבר נתקלתי בעצמי לא פעם במצב שהאוטו כבר אחרי הבדיקת קנייה והקונה צריך לקחת את הרכב ואז או הקונה או המוכר נזכרים שהכסף לא מוכן, או שהמוכר עוד צריך את הרכב לעוד יום או יומיים וכו'.

כלל ברזל מבחינתי זה שאחרי הבדיקת קנייה הרכב נוסע עם הקונה, בין אם אני הקונה או המוכר :)

פורסם

צ'ק בנקאי הוא לא צ'ק רגיל, הוא צ'ק שהבנק נותן לך לאחר שהבנק עצמו משך לך מהחשבון את הסכום הרצוי וסגר אותו בצד לטובת מקבל הצ'ק. בגלל זה מעדיפים צ'ק בנקאי בדברים האלה, מכיוון שאין מצב שאין לו כיסוי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לאחר שתחליט אם לשלם במזומן או בשיק בנקאי, קרוע או קרוע למחצה, לפני או אחרי, עדיף לזכור גם לקחת את מפתחות הרכב....

• תוכן חדש...