Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה סובארו B4 ו 33,000 ק"מ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מחר זהו , מוסרים את המכונית ,אני באמת אתגעגע אליה כמה שזה ישמע מוזר.

ממש אהבתי את המכונית הזו,למרות שהיו לי שלש זהות בשלש שנים האחרונות .(כבר כתבתי סיכום לגבי 2006 165 כ"ס).

מדובר על B4 משנת יצור 2008, יד ראשונה שרכשתי עם 33,000 ק"מ על מד האוץ (מישהו מבוגר שנסע מנהלתית בלבד).

אהבתי את תנוחת הישיבה, (אם כי נמוכה לטעמם של אחדים), כסא הנהג שעוטף אותך ונותן תמיכה בסיבובים.

ההגה (הידראולי מתוגבר חשמלית) כייפי לנהיגה ,מתקשר ולא אנמי בסיבובים כמו במכוניות עם הגה כוח חשמלי,נותן את כל הביטחון בסיבוב.

מערכת ה AWD ,לאוהבי הנהיגה לא רק בישורת גורמת רק לחייך (למרות תצרוכת הדלק הגבוה) בסיבובים ופניות והחיוך גדל ביציאה מהם ההבדל מורגש בין רכב קונבנציונלי לבין ה B4.

יתרון נוסף מורגש ביום גשום בנהיגה ברכב AWD , נותן יציבות גבוה יותר וביטחון בנהיגה .

מיכלול ה B4 ,מכונית נמוכה ,מונע בוקסר בעל מרכז כובד נמוך ,גלגלי 17" חתך נמוך 45, מתלים קשים יחסית לרכב בסיגמנט זהה, לדעתי יגרמו לחובבי הזא'נר רק להנות מנהיגה , מי שמחפש נהיגה מנקודה A ל B לא מנצל את הפוטנציאל הגלום במכונית .

שילוב של גיר אוטו קונבנציונלי (לא רובוטי ולא רציף) בשילוב עם מנוע נמרץ נותן את המקסימום שאפשר לקבל ממכונית 2 ליטר.

ישנם מכוניות שמאיצות מהר יותר מעמידה ,אבל מבחינתי זה לא הכי חשוב, חדוות הנהיגה הנה בהמשך הדרך ,עליות, פניות ,סיבובים וכו', מי שמכור לזה יודע על מה אני מדבר .

לאחר הרכישה החלפתי פילטר אויר ופילטר מזגן וטיפול קריסטלי לצבע .

הוספתי מתגי שליטה לרדיו מההגה (תמוה שאין ), מתאם לסגירה של המראות החשמליות ע"י המפתח (שיגעון שלי :lol:).

4 צמיגים חדשים ,היו POTANZA מקוריים יבשים לגמרי, הוחלפו לTOYO T1R עשו את עבודתם נאמנה, עלות מול תועלת, שווים את המחיר ,אם הייתי אמור להשאר זמן רב יותר עם המכונית הייתי רוכש רבעייה של POTANZA.

במהלך 33,000 ק"מ , המכונית בצעה טיפול 45,000 ק"מ , עלות לאחר הנחה במוסך המרכזי 550 ש"ח (טיפול קטן).

טיפול 60,000 ק"מ טיפול גדול הכולל החלפת שמן גיר אוטו',דיפרנציאלים ובלמים (דיסקים ורפידות חלופי) 2600 ש"ח.

מעבר לזאת כלום לא התקלקל במכונית ,לא שבק חיים (גם המצבר עדיין מקורי :roll:) המזגן מקרר מצויין כמו כל יפנית אחרת .

היתה בעיה קטנה של הצתה מאוחרת ,כנראה רעשים מהמנוע שגרמו לחיישן נקישות להשתגע (מישהו אחר לא היה שם לב רק אני משוגע לגמרי כנראה),פה אני מודה לחבר הפורום איציק שעזר לי, וייעץ מניסיון לשנות את מיקום החיישן ,מאז הכל היסטוריה.

תצרוכת דלק למעוניינים (אותי לא ממש זה לא עניין) כ 8 ק"מ לליטר ,אם הייתי עדין אולי 9 עד 10 ק"מ לליטר (אצל זוגתי לפחות היה כך 8)).

זהו , 3 שנים ונסעתי על לא פחות מארבעה B4, משנתונים 2006, 2007 ושניים 2008 , אחת המכוניות שהיו לי וגרמו לי לחייך שנכנסתי אליהן בבוקר (מערכת השמע אגב ממש לא משהו), את האחרונה ממש אהבתי אולי בגלל הצבע.

חשבתי להחליף לB4 החדשה ,אבל ,נהיגה בגיר הרציף שלה במשך כמה ימים הטיל ווטו חד משמעי בנושא .

אז לקחתי מאזדה 6 לקצו'רי 2009 .

subaru4.jpg

subaru7.jpg

subaru12.jpg

subaru5.jpg

פורסם

אני עושה וואקס בעצמי, אבל בטח לא מקצועי כמו פלסטלינה.

זה שומר על הצבע? לא מדביק אבק?

אני עכשיו מוכר את הלאון שלי, ורוצה איזה רכב חדש מהחברה, נראה לי נעשה גם טיפול כזה,

מה עלות של דבר כזה?

• תוכן חדש...