Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בראש ובראשונה בפיז'ו יש 3 כסאות נפרדים בשורת המושבים השניה, כאשר כל אחד מהם נע על מסילה ובשלושתם יש עוגוני איזופיקס. תצורה זו מאפשרת ישיבה נוחה של 3 ילדים ואפילו מבוגרים או שילוב של הנ"ל בנוחות ששום רכב אחר לא מסוגל לתת. זה היתרון הגדול של מיניואן על רכב אחר לרבות על ג'יפונים.

.

ממש לא היחיד:

* ה-C4 פיקאסו שהיא האחות התאומה של ה-5008 ולמרות שהיא פחות "יוקרתית" באיבזור הנהג היא שימושית ומרווחת יותר מלפנים.

* הסניק (5 מושבים) והגרנד-סניק (7 מושבים) גם כן נותנות 3 מושבים מלאים בספסל האחורי. גיר מצויין ומאוד נוחה ומרווחת.

* ההונדה FRV עוד מרווחת יותר מאחור ונותנת גם 3 מושבים בספסל הקדמי (סה"כ 6 מושבים מלאים). מאוד מעניינת.

אני אישית פחות התחברתי.

* בפורד S-MAX כפי שציינו יש גם 3 מושבים מלאים אבל לדעתי היא כבר גדולה מדי ותכנון הגישה למושבים והקיפול פחות טוב בהרבה מהפיקאסו וה-5008 (בעייתי מעט גם בסניק).

האורלנדו והמאזדה5 צפופים יותר והם לטעמי עם 6 מושבים בפועל בתצורה של 2+2+2 כששני האחוריים ממש לא מעשיים לשימוש יומיומי.

לזוג+3 אני חושב שהסניק 5 מושבים היא הנוחה והמשתלמת ביותר.

אם צריך יותר מושבים - אני בחרתי בפיקאסו.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראיתי היום באולם תצוגה את הפיג'ו 5008

מה אגיד לכם? קצת התאכזבתי מרמת האבזור

גם בדגם פלטיניום היותר יקר אין מערכת מולטימדיה ואין בלוטוס, ואין חיבור usb רק AUX במקום ממש לא נוח (עמוק בתוך תא האיחסון)

והשליטה מההגה היא בכלל מאחורי ההגה, ולדעתי ממש לא נוח.

בפיקאסו וה-5008 השליטה מאוד נוחה - על גלגל הגה קבוע.

את כל שאר הגאדג'טים והחיבורים אתה יכול לקבל ברבע מחיר ובאיכות גבוהה יותר אצל עשרות מתקיני אודיו לרכב.

אני בטוח שתקבל הרבה המלצות מחברי הפורום בעניין.

לא לפי זה הייתי בוחר רכב...

פורסם

מבין המיניוואניים הקומפקטיים (עם 2 מושבים לילדים בלבד) הפיקאסו הוא הכי מרווח, חסכוני (עם מנוע 1.6 טורבו) וגם הכי יפה...

אבל מי שמפונק צריך קודם כל לבדוק אם הוא יכול להסתדר עם התיבה הרובוטית.

פורסם
ההונדה FRV עוד מרווחת יותר מאחור ונותנת גם 3 מושבים בספסל הקדמי (סה"כ 6 מושבים מלאים). מאוד מעניינת.

אני אישית פחות התחברתי.

כבר לא מיוצרת.

פורסם
תקרא שוב מה שכתבתי,

דיברתי על המנוע עצמו...

גיא משברולט

אתה בטוח שאתה יודע מה יושב מתחת למכסה המנוע באורלנדו גיא...?

פורסם
האם מנוע 2 טורבו דיזל הוא יותר יקר בטיפולים/אחזקה?

הרכב נוסע בערך 15000 ק"מ בשנה

האם מנוע הדיזל לא מיותר בק"מ נמוך?

היי,

לשאלתך-

בעבר היתה תוספת לאגרה השנתית של רכבים המונעים במנוע דיזל.

נכון להיום אין הבדל באגרה השנתית שנקבעת לפי מחיר הרכב בלבד.

באופן כללי, מנוע דיזל אמור להיות חסכוני יותר בתחזוקה השותפת.

גיא משברולט

פורסם
היי,

לשאלתך-

בעבר היתה תוספת לאגרה השנתית של רכבים המונעים במנוע דיזל.

נכון להיום אין הבדל באגרה השנתית שנקבעת לפי מחיר הרכב בלבד.

באופן כללי, מנוע דיזל אמור להיות חסכוני יותר בתחזוקה השותפת.

גיא משברולט

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה ...

פעם עשית בדיקה לראות כמה עולה משאבת דלק למנוע דיזל ?

למה אתה לא מדבר על איכות הרכבה בינונית ?

הפורום הזה הוא לאנשים נטרליים שאין להם אינטרס !

לך יש אינטרס (למכור שברולט) תעשה טובה ותפסיק לתת עצות !

פורסם

bxgti יקר!

"גיא משברולט" הוא ספוסנר פורום" ויש לו צבע מיוחד בשביל שכולם יידעו שהם "מטעם" וגם השם שלו משגים את מוצאו.

מעסיקיו של גיא משלמים לבעלי על מנת לאפשר לגיא להסתובב פה ובין השאר גם להעביר מסרים פרסומיים.

יש כל מיני דרכים להעביר מסרים פירסומיים (סמויות וגלויות) גיא אוהב את הדרך הגלויה והישירה, מותר לך כגולש לא להסכים עם הדרך הזאת (ואז אתה פשוט יכול להתעלם אם תרצה). בכל מקרה יש להתנהג בדרך מכובדת ומכבדת (ובמיוחד כשחלק ניכר מהכסף ששילמו מעסיקיו של גיא משמש לתחזוקת הפורום, שימור ושדרוג חווית הגלישה לכלל המשתמשים בפורום ובתוכם אתה)

בידידות,

צביקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ולענייננו

האם תחזוקת מנוע דיזל יותר יקר או לא?

יש לציין שנסעתי היום נסיעת מבחן על האורלנדו והאוטו הותיר בי רושם טוב

פורסם
bxgti יקר!

"גיא משברולט" הוא ספוסנר פורום" ויש לו צבע מיוחד בשביל שכולם יידעו שהם "מטעם" וגם השם שלו משגים את מוצאו.

מעסיקיו של גיא משלמים לבעלי על מנת לאפשר לגיא להסתובב פה ובין השאר גם להעביר מסרים פרסומיים.

יש כל מיני דרכים להעביר מסרים פירסומיים (סמויות וגלויות) גיא אוהב את הדרך הגלויה והישירה, מותר לך כגולש לא להסכים עם הדרך הזאת (ואז אתה פשוט יכול להתעלם אם תרצה). בכל מקרה יש להתנהג בדרך מכובדת ומכבדת (ובמיוחד כשחלק ניכר מהכסף ששילמו מעסיקיו של גיא משמש לתחזוקת הפורום, שימור ושדרוג חווית הגלישה לכלל המשתמשים בפורום ובתוכם אתה)

בידידות,

צביקה.

צודק ב 100%. העולם מלא באינטרסים וכמובן בניגודי עניינים. הדרך הראויה ביותר היא שקיפות מלאה. אין ספק שספונסרים שצבועים ומודגשים בהתאם, שקופים לכל אדם סביר. כך צריך להיות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ולענייננו

האם תחזוקת מנוע דיזל יותר יקר או לא?

יש לציין שנסעתי היום נסיעת מבחן על האורלנדו והאוטו הותיר בי רושם טוב

האורלנדו לא נמכר עם מנוע בנזין אלא רק עם מנוע דיזל. ולכן השאלה צריכה להיות האם התחזוקה שלו כמכלול תהיה יקרה יותר מהתחזוקה של האלטרנטיבה שתבחר.

כדי לענות על השאלה יש לבדוק מחירי טיפולים וביטוח של שני הדגמים וכן את צריכת הסולר/בנזין של המועמדות האחרות.

בכל אופן לא נראה שמדובר בהפרש (אם בכלל קיים כזה) שאמור להוריד את האורלנדו מרשימת האופציות.

בד"כ דגם המוצע גם עם מנוע דיזל וגם עם מנוע בנזין בנפח דומה - הטיפולים בדיזל יהיו יקרים יותר, ולכן למרות שמנוע הדיזל חסכוני יותר - בנסועה מעטה יחסית הרכב עם מנוע הדיזל יהיה יקר יותר לאחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
bxgti יקר!

עם זה יש לי בעיה , שאנשים שלא מבינים ומבקשים יעוץ ברכישה פונים לפורום הזה כדי לקבל הכוונה מאנשים שיש להם רכבים מסוג מסויים ובמקום זה הם מקבלים יעוץ מאנשי מחירות שמן הסתם מייעצים על הסחורה שלהם .

את זה שגיא משברולט מסומן בצבע שונה לא ראיתי וכמוני יש עוד הרבה אנשים ,אני ממליץ לכם לפחות לסמן את התגובות התגובות של כל האנשי "מטעם" בצבע אחר כך אנשים יחליטו האם לקרוא את זה או לא .

פורסם

עם זה יש לי בעיה , שאנשים שלא מבינים ומבקשים יעוץ ברכישה פונים לפורום הזה כדי לקבל הכוונה מאנשים שיש להם רכבים מסוג מסויים ובמקום זה הם מקבלים יעוץ מאנשי מחירות שמן הסתם מייעצים על הסחורה שלהם .

את זה שגיא משברולט מסומן בצבע שונה לא ראיתי וכמוני יש עוד הרבה אנשים ,אני ממליץ לכם לפחות לסמן את התגובות התגובות של כל האנשי "מטעם" בצבע אחר כך אנשים יחליטו האם לקרוא את זה או לא .

הבעיה עם מה שאתה אומר היא שמי שבא לקנות רכב ולא מבין ש"גיא משברולט" מנסה לקדם את הסחורה שהוא מוכר כאן בפורום עדיף לו שלא יקנה רכב בכלל אלא קודם כל שיתחספס קצת, אם יש משהו כזה. מי שלא מבין את זה פשוט מסתכן בכך שבקניית רכב יבוא סוחר אמיתי פנים מול פנים (בניגוד לגיא הוירטואלי שמייצג רשת ואני בטוח לפחות יהיה הוגן יותר מהסוחר הממוצע) וידחוף לו באמת את הסחורה שלו ואז הנזק הוא לא בהטעייה בנתונים אלא נזק אמיתי.

ההתנפלות שלך לא במקום ולא קשורה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
bxgti יקר!

"

זה פשוט לא סביר - כתוב גיא משברולט,ומתחת לשמו ספונסר פורום, וגם יש צבע שונה. ואתה טוען שלא ראית את זה. אתה יודע מה? אני מאמין לך, אבל מתקשה להאמין שמעתה והלאה לא תראה את זה. אתה טוען שיש עוד הרבה אנשים כמוך. לא משער, לא מעריך, יודע שיש עוד הרבה אנשים! מה אני אגיד? מפתיע ומאכזב...

אני עדיין חושב שצורת ההדגשה הזאת היא שקיפות ראויה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה ...

פעם עשית בדיקה לראות כמה עולה משאבת דלק למנוע דיזל ?

למה אתה לא מדבר על איכות הרכבה בינונית ?

הפורום הזה הוא לאנשים נטרליים שאין להם אינטרס !

לך יש אינטרס (למכור שברולט) תעשה טובה ותפסיק לתת עצות !

ואחרי הכול, אתה קשקשן שאוהב להיטפל לשטויות.

השאלה היתה האם מנוע דיזל יותר יקר בטיפולים ואחזקה. לא אם הולך משאבה ולא על איכות הרכבה בינונית (שאין לי מושג מה זה קשור). התשובה היתה שלא אמור להיות הפרש משמעותי בתחזוקה שוטפת וזו התשובה הנכונה.

אולי מחירי הטיפולים טיפה יותר יקרים, זה מתקזז עם העובדה שדיזל הוא מנוע חסכוני יותר.

• תוכן חדש...