Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי 1.2 TSI - שאלת תם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני שוקל לקנות רכב עם המנוע הנ"ל (105 כ"ס) כנראה פאביה.

השאלה שלי היא האם המזגן עובד ביעילות במכוניות אלו או שמע האוטו לא זז יותר כשהמזגן עובד? :)

תודה!

פורסם

האוטו נוסע מצוין עם מזגן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

השאלה היא של ביצועים - משהו שיכול להיות סובייקטיבי. אני נוסע על לאון TSI 1.8 עם 160 כ"ס, וסיבוב קצר על מנוע 1.2 לא הותיר עלי רושם אדיר... מאידך, אם נשווה את שלי לקופרה עם 240 כ"ס הוא גם לא יראה מי-יודע-מה...

בקיצור - השאלה הבסיסית היא מה רמת הביצועים המספקת אותך. ה-1.2 יחד עם DSG קוצר שבחים, בטוח לא יהיה עגלה טוטאלית (בסגנון של "או מזגן, או עליה"), והדרך הנכונה עבורך לענות על השאלה היא פשוט לעשות סיבוב בסוכנות!! לא לסמוך על אנשים בפורום לעשות במקומך את העבודה! תתחדש.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

באופן כללי, אפשר להתרשם משאלתך שאתה מתכוון לרכוש חתול בשק.

רכישת רכב בלי נסיעת מבחן היא מעשה של אדם לא רציני.

היית רוכש מערכת שמע מבלי להקשיב לה?

אין שום בעיה ל 1.2TSI עם מזגן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
באופן כללי, אפשר להתרשם משאלתך שאתה מתכוון לרכוש חתול בשק.

רכישת רכב בלי נסיעת מבחן היא מעשה של אדם לא רציני.

היית רוכש מערכת שמע מבלי להקשיב לה?

אין שום בעיה ל 1.2TSI עם מזגן.

לא להגזים... עשיתי עליה נסיעת מבחן ודווקא התרשמתי לטובה.

את עניין המזגן ובמיוחד בעליות פשוט שכחתי לבדוק. קורה.

אין צורך להכנס להכפשות.

פורסם

אל תעלב.

מבדיקה שלי המזגן טוב.

אבל אין לי מושג, אם יש לך בעיות הזעה או סבל מחום. אם כך הדבר, אתה חייב לבדוק בעצמך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ה-1.2TSI לא ירגש בשום צורה שהיא לאחר נהיגה קבועה ב-1.8TSI, זה ברור ומובן לחלוטין - זאת השוואה חסרת כל טעם.

ברשותי יטי 1.2TSI (ידנית) והמזגן כמעט ולא מורגש לשלילה. קח בחשבון שהפאביה קלה יותר ב-200 ק"ג (מהיטי), מה שרק יתרון לאקסטרה תחושת הקלילות והזריזות בכל נהיגה שהיא :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה לכולם.

ההחלטה כמעט סופית ללכת על הפאביה. יחד עם החשש הקל לאמינות ה- DSG7 לאורך זמן... אבל בכל רכב ישנן נקודות תורפה פוטנציאליות. :)

פורסם
ה-1.2TSI לא ירגש בשום צורה שהיא לאחר נהיגה קבועה ב-1.8TSI, זה ברור ומובן לחלוטין - זאת השוואה חסרת כל טעם.

ברשותי יטי 1.2TSI (ידנית) והמזגן כמעט ולא מורגש לשלילה. קח בחשבון שהפאביה קלה יותר ב-200 ק"ג (מהיטי), מה שרק יתרון לאקסטרה תחושת הקלילות והזריזות בכל נהיגה שהיא :-)

תודה.

כמובן שישנה גם השפעה על צריכת הדלק כאשר המזגן עובד. האם מנסיונך זוהי השפעה קיצונית?

פורסם

95% מהזמן אני עם מיזוג (סובל מהחום...) - כך שיתכן וקיימת השפעה קלה על צריכת הדלק, אני לא שם לב אליה מפאת העובדה שהמיזוג אצלי עובד באופן קבוע בדרך קבע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
95% מהזמן אני עם מיזוג (סובל מהחום...) - כך שיתכן וקיימת השפעה קלה על צריכת הדלק, אני לא שם לב אליה מפאת העובדה שהמיזוג אצלי עובד באופן קבוע בדרך קבע.

אם אתה לא שם לב אליה ועדיין מגדיר את צריכת הדלק של הרכב כטובה, כנראה שזה מספיק זניח. :)

פורסם

אני בדרך כלל לא סובל מהחום במידה רבה, רוב הזמן אני בלי מיזוג.

אבל שמדליקים מזגן בפאביה 1.2 הוא מקרר מצויין,בקרת האקלים מכוונת ל-21 מעלות והמאוורר עובר לרמה הכי נמוכה די מהר. ודי קר באוטו.

ההשפעה היחידה שמרגישים עם מזגן זה בהילוך ראשון, שההילוך מתחלף לשני בטורים טיפה יותר גבוהים ושומעים יותר רעש מהמנוע (אולי זה הרעש של המאוורר של המזגן), לפחות אצלי באוטו. מבחינת תאוצה זה כמעט לא מורגש.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לקחתי את הפאביה עם מנוע טי.אס.איי.לנסיעה בהרי ירושלים, נסעתי עם מזגן, רכב מהנה מאוד.

ברור שזה חלש יותר מגרסת 1.8, אבל אתה בוחר לקנות רכב זול יותר, מובן שבמנוע קטן יותר הביצועים יהיו חלשים יותר. עדיין היא מהנה לנהיגה.

• תוכן חדש...