Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמי שמתגוררים בשכונה שמכונה "הצפון הישן" / סניף יהודה המכבי, שכונת בבלי מאוד קרובה אלינו, אבל בעצם היא עולם אחר. שם, מעבר לדרך נמיר ;-)

שם יש בתים רבי קומות (איכס, אבל לא כולם, יש גם בתים של 3-4 קומות שאנו אוהבים יותר), שם יש חניה (WOOHOO!), שם יש מחירים סבירים יותר (מדהים מה ש- 100מ' עושים), אבל שם יש גם כדרוגלנים ונשותיהם (שעכשיו התחילו לעבור למתחם צמרת/YOO, מה שאומר שהשכונה משתפרת ;-) ).

מעניין אותי אם מישהו כאן גידל/מגדל את ילדיו בשכונה, ויכול להעיד על איכות הגנים/בית הספר. ממה שאני רואה שמגיע אחרי היסודי לתיכון שליד הבית שלנו, אני לא משוכנע עדיין שהשפעת ה"כדורגלנים" עברה, אבל מצד שני יש די הרבה אנשים "כמונו" שעוברים לשם כיום (כמונו = הורים עובדים, לא משנה אם שכירים או עצמאיים, ויש להם ערכים נוספים מעבר לסוג הג'יפ בו נוסעת האישה לחמצון מחודש במספרה).

[ואם זה נשמ לכם גזעני, אתם מוזמנים לקפה-קפה השכונתי ביום שישי, ולהחליט בעצמכם אם אלה החברים שאתם רוצים, ואם כן - מתחם צמרת מחכה לכם במלוא הפאר; אני לא אשפוט אתכם על טעמכם ואתם לא תשפטו אותי על טעמי :-)]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכדורגלנים\ספרי צמרת וכדומה כבר מזמן עברו לכוכב הצפון וח"ן, אתה לא צריך לדאוג.

בעיני אחלה שכונה למשפחות צעירות ומבוססות. ההבדל העיקרי בין יודה מכבי לבבלי זה שבבלי זו שכונה לכל דבר ולא רחוב עירוני שגרים בו.

לגבי אוכלוסיה, סה"כ טובה, בעיקר הותיקה, למרות שבהמות יש בכל מקום - גם אשכנזים משועממים יכולים להיות ח*א של שכנים :roll: .

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שאל את עידן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לגבי אוכלוסיה, סה"כ טובה, בעיקר הותיקה, למרות שבהמות יש בכל מקום - גם אשכנזים משועממים יכולים להיות ח*א של שכנים :roll: .

אין ספק, בכלל לא כיוונתי לארץ מוצא. השכנה שהרעילה עץ בחצר הבניין שלנו כי הוא הפיל לה "גולגלך" לחצר שהיא השתלטה עליה בלי אישור, היא אשכנזייה לבנבנה, עובדת במשרד פרסום. נראה לי שאלה הכי נוראים/ות :-)

שאל את עידן

עידן עוד לא שלח ילדים לבי"ס, אם אני לא טועה.

פורסם

אם תשאל שאלות יותר ספציפיות ותסתפק בפחות דעות קדומות והערות שמצוצות מהאצבע, אני אשמח לענות לך.

מתגורר שם רק 20 שנה.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

איך בי"ס היסודי? למדת בו (אז אולי זה פחות רלבנטי) או שלחת את ילדיך?

האם יש שם צופים בנפרד מהשבט של וויצמן/בני דן?

אלו פעילויות יש שם לגיל הרך/בי"ס?

לאיזה גן שלחת את הילדים?

האם יש שכנים בעייתיים?

האם יש רחובות שהיית נמנע מהם?

האם יש עדיין בלאגן בפארק בשישי בערב מול השכונה? (לפני מס' שנים היה, לא יודע מה המצב היום)

וכו'...

פורסם

לא למדתי שם אבל יש לי ילד בבית הספר היסודי. המצב שם הוא סביר, לא יותר. הייתה תחלופה של מנהלות בתקופה האחרונה ובאופן כללי לא נחשב לבית ספר ברמה גבוהה. יש ניסיונות להעלות את הרמה אבל זה ייקח זמן. אם יסודי בשם אהבת ציון באזור שלך, הוא נחשב יותר טוב.

פעילות של הצופים הן בשבט של הפארק, בני דן. אין משהו אחר.

לי יש ניסיון עם נעמת לאורך כמה שנים ואז טרום וחובה עירוני. ממליץ בחום על נעמ"ת והחובה גם היה טוב מאוד. גני החובה בשכונה ויש כמה נחשבים מעולים. יש ביקוש אדיר לגנים בשכונה ואין מקום לכולם.

יש מתנס שכונתי ומתקיימים בו חוגים לגיל הרך. יותר מזה אני לא זוכר, אבל יש כמה וכמה חוגים.

לגבי הפארק, אני לא יודע מה הכוונה בלאגן. הפארק הוא מוקד משיכה רציני לכל האזור ובסופי שבוע לרבים וטובים, כך שיש שעות שהן הרבה אנשים משתמשים בפארק. שאלה מוזרה שאלת.

שכנים בעייתים ? כל בניין לגופו. יש ויש. אי אפשר לענות על זה.

וקצת באופן כללי יותר, השכונה היא שכונה סגורה רק שיש לזה יתרונות רבים במיוחד עם ילדים , אבל היא בתל אביב ומאוד קרובה לכל מקום בעיר כך שזה יתרון משמעותי. כיום השכונה די צעירה ומלאה בילדים. אני זוכר בה תקופות אחרות לגמרי.

אני מאוד אוהב את השכונה ואת היתרונות שלה, אם זאת יש לה גם חסרונות:

תמחור גבוה הן בשכירות והן בקניה.

מרבית המבנים ישנים.

יש מצוקת חניה, למעט בניינים שבהם יש חניה בטאבו.

סופר אחד רציני שעד לאחרונה היה יקר מאוד.

מקווה שעזרתי.

פורסם

תודה, עזרת, אם כי באמת שזה לא עוזר להחליט :-)

באהבת ציון כבר אין מקום לכל מי שנמצא צפונית לפנקס, ואת הילדים שולחים לבי"ס בהקמה, שיימצא עכשיו לפחות שנתיים-שלוש בשיפוצים (כן, בזמן הלימודים - אין כמו עיריית ת"א...), באנטיגונוס או משהו אחר שם באזור. עכשיו גם מקימים שם גנים באותו מבנה, ושניים חדשים בפנקס (עדיף כבר לחבר לילדים אגזוז לכיתה...).

את הפארק אנו כמובן מכירים, על כל רבדיו, העניין הוא שלפני כמה שנים היו שם מעגלי תופים וכל מיני "מסיבות" כאלה בחלק מול בבלי, בשישי בערב, ותהיתי האם העירייה שמה לזה סוף.

לגבי הקרבה לת"א, זה מצחיק אבל היא מחד באמת קצת יותר "ירוקה" ומנותקת, ומצד שני היא באמת מנותקת - מבחינת תחבורה ציבורית נוחה, מבחינת פיצוציות (שאני מבין שאין, אבל פתחו לכם שופרסל אקספרס שפתוח במוצ"ש?), ובעצם הרבה דברים הם כבר לא "ברגל", מה גם שלחצות את נמיר עם אי התנועה המזערי שם זו סכנת נפשות...

לגבי חניה - חשבתי שאצלכם יותר טוב. נו שוין... לגבי מחירים - עדיין יותר זול מאשר אצלנו ;-) נדמה כאילו כל מי שאנו מכירים וגר בבבלי - גר ברחוב הזוהר ;-)

תודה, אולי נתראה :-)

פורסם

בבלי זו אולי השכונה היחידה מדרום לירקון שהייתי מוכן לגור בה בת"א.

שכונה סגורה שלא עוברים בה\דרכה מי שלא גר בשכונה (או מגיע לפארק\קאנטרי דקל).

ממה שהתרשמתי היכן שיש בניינים ותיקים (מעל 30 שנה) גם המכוניות די "רגילות" (חדשות, אבל לא רכבי יוקרה) אבל יש גם בניינים חדשים עם מכוניות של "סוחרים" (X5 וכו'). פעם היא היתה רמת אביב מבחינת המשיכה של טיפוסים מפוקפקים אבל היום זה נראה שונה לגמרי.

הסמיכות לפארק המדהים הזה היא לדעתי אחת הסיבות העיקריות לגור שם. בשישי האחרון לקחתי את הקטנה מפ"ת לפארק הירקון סמוך לבבלי והיה פשוט תענוג. לא שחסרים פארקים בפ"ת ורובם מודרנים יותר מפארק הירקון, אבל משהו באווירה שם נותן תחושה של מיני "סנטרל פארק".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא יכול לעזור לך להחליט אבל אני יכול להגיד שאם אני אחפש דירה חדשה אז זה יהיה בבבלי.

רחוב הזוהר הוא הארוך ביותר ולכן הרבה גרים שם. יש בעית חניה בשכונה והיום זה קשה מתמיד.

פיצוציה בשעות הלילה זה רק יהודה מכבי.

לא זכור לי אם השופרסל אקספרס פתוח במוצאי שבת, לדעתי לא.

לאחרונה לא ראיתי מעגלי תופים. אולי זו אופנה שנגמרה או אולי עוד לא התחילה העונה....

אם יש לך עוד שאלות אז אני פה.

פורסם

תכל'ס השכונה די קרובה לאופטימלית - שני מטר מ"תל אביב" (יהודה מכבי), על הפארק, יציאה לאיילון, יציאה לנמיר, קאנטרי דקל, וכו'. מבחינת תחבורה ציבורית, השכונה דווקא מרושתת על ידי מוניות שרות שעוצרות כמעט בכל פינה, כמעט בכל שעה.

החסרון העיקרי שקצב הוספת גני ילדים באזור לא עומד בקצב גידול האוכלוסיה הצעירה, שהחליפה בשנים האחרונות הרבה מהוותיקים (אצלי בבניין מתו, בשיבה טובה, 3-4 פולניות זקנות וחביבות בשנים האחרונות). את הקטן (בן 3, זה גיל שהעיריה כביכול עדיין לא מחוייבת לתת פתרון) רשמתי לשנה הבאה לגן החדש בצמרת, כי היחיד שנשאר פנוי בשכונה זה המתנ"ס - שזה הגן שבנוי הכי גרוע.

בית הספר היסודי לא נחשב למשהו ויצא לו מוניטין של בעיות משמעת ואף אלימות (אמנם לא קשה, זה עדיין יסודי, אבל בכל זאת). מקווים לשיפור, הגדולה הולכת לשם בשנה הבאה. מה שכן, אנחנו מספיק קרובים שאם היא תבכה אשתי תשמע מהבית ותרוץ לשם להחזיר למי שהתחיל. מצד שני הילדה ג'דה וסביר שהיא לא תצא פראיירית. הקטן יותר עדין באופי ואני מקווה שישתפר שם תוך שנתיים שלוש.

פינת החי בפארק, מול השכונה, היא בדיוק אותה הפינה שאני שיחקתי בה כילד לפני כמעט 40 שנה, הברווזים הם בטח ניני-הנינים של הברווזים מאז. במדינה שכמעט שום דבר לא משתמר בה לאורך זמן, חוץ מסטריאוטיפים, זה אומר משהו על המקום.

ואגב הבניינים, ישנים ישנים אבל בנויים כמו שצריך. בדירה הצמודה אלינו גר תמיד זוג עם תינוק. איכשהו, כל דייר שנכנס, תמיד זוג עם תינוק. לפעמים גם כלב. ואנחנו בחיים לא שומעים משם כלום. בכל הבניינים החדשים שאני מבקר בהם, תמיד מרגיש כאילו הקירות מדיקט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

זה שאתה לא שומע זה אומר שהקיר בנוי מבלוק 20 שעדיין לא התפורר...

הבניינים נבנו טוב אבל הם מאוד ישנים ולא יציבים וגם נטועים באדמה מאוד לא יציבה.

יש כאלו שזה מטריד אותם ויש כאלו שלא...

בית הספר סביר, יש לי ניסיון של שנתיים איתו עד כה.

יש בעיות אלימות אבל זה לא תקף רק שם. זו בעיה ברמה הארצית שלא מצליחים להתמודד איתה.

שנה הבאה, מנהלת חדשה. אולי יהיה שינוי. אי אפשר לדעת.

פורסם

לא יציבים זה עניין יחסי אני מניח. ברוב רצועת החוף האדמה רכה יחסית. אי אפשר להגיד שזה לא שיקול, הרבה בתים בשכונה עוברים חיזוקים, תמ"א 38, וגם אנחנו בכיוון (אשתי לקחה את זה כפרויקט). אני רק חושב שלאור תרבות החפיף הישראלית, אני לא בטוח שבניינים חדשים יותר יהיו עמידים יותר (גם אם הקבלן מבטיח עמידה בכל התקנים...)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לך על האזבסטון של ברק . קטן עליך!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...