Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"קובייה" הכי מוצלחת (על המפה) בסביבה היא דווקא זאת שהפינה הצפון מזרחית שלה בצומת פנקס/נמיר. כוללת בתוכה את מגדלי אקירוב אבל גם רחובות שקטים עם בתים מתוחזקים ואוכלוסיה מתורבתת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקרבה לפארק היא יתרון וחסרון.

אומנם השכונה לא משמשת כציר מעבר לנהגים שמנסים להתחמק מפקקים, אבל הרחובות שקרובים לפארק מרגישים תנועה (וחניה) ערה בסופי השבוע ובשעות אחה"צ.

אבל העיריה מקפידה לשלוח פקחים "לסגור" כל בחורה שמפעילה מוזיקה וגנרטור (זה מותר רק בחלקים המזרחיים של הפארק שלא גובלים בשכונות מגורים), כך שמי שלא רגיש מאוד, מדובר על "רעש" פארק/גינת שעושים סטנדרטי.

פורסם

אתה צודק, אבל הבתים הפרטיים שם "קצת" יקרים, בעוד שרוב יתר הבניה שם הוא לגובה (שמונה קומות ומעלה), וזה גם קצת מרחיק אותנו מהפארק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ה"קובייה" הכי מוצלחת (על המפה) בסביבה היא דווקא זאת שהפינה הצפון מזרחית שלה בצומת פנקס/נמיר. כוללת בתוכה את מגדלי אקירוב אבל גם רחובות שקטים עם בתים מתוחזקים ואוכלוסיה מתורבתת.

הבתים המשותפים בקוביה הזאת גבוהים יחסית וישנים ולא ממש אטרקטיבים והבתים הפרטיים שם יקרים להחריד!

לשכונה הזאת חוץ מהימצאותה בת"א על איילון אין יתרון נוסף לדעתי (אלא אם כן סמיכות לכיכר המדינה זה יתרון)

הקרבה לפארק היא יתרון וחסרון.

אומנם השכונה לא משמשת כציר מעבר לנהגים שמנסים להתחמק מפקקים, אבל הרחובות שקרובים לפארק מרגישים תנועה (וחניה) ערה בסופי השבוע ובשעות אחה"צ.

אבל העיריה מקפידה לשלוח פקחים "לסגור" כל בחורה שמפעילה מוזיקה וגנרטור (זה מותר רק בחלקים המזרחיים של הפארק שלא גובלים בשכונות מגורים), כך שמי שלא רגיש מאוד, מדובר על "רעש" פארק/גינת שעושים סטנדרטי.

אני חושב שרק הבתים שממש צופים על הפארק נפגעים מהרעש והתנועה בסופ"ש ולמיטב הבנתי הבתים האלו גם יקרים יותר משאר הבתים בשכונה בגלל הנוף. אני חושב שהרחובות הפנימיים יותר לא שומעים רעש או סובלים מבעיות חניה מיוחדות בסופ"ש (מעבר לבעית החניה הכרונית שקיימת בכל מקרה).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כן, אני קצת במסע בין שכונות...

לאור בעיות שונות ומשונות שיש עם שכונות מרכז העיר (דרומה לפארק הירקון, צפונה לקריה), שכוללות בין היתר חניה וחינוך לא מספקים, ושלל מפגעים אחרים, התחלנו לבדוק מה יש קצת צפונה.

צהלה מאוד יקרה לנו (כל בית 10מ' ש"ח), אבל רמות צהלה, בה ביקרתי היום, נראית אופציה שפויה יחסית. אמנם רחוק מהמרכז - ולכן עדיין בעייתי מכמה בחינות אחרות, אבל סה"כ קרוב לעבודה של אשתי, ולא רחוק מידי משלי.

אז מישהו מכיר את השכונה ואופיה? גני ילדים? בתי ספר?

(אגב, קצת הכעיס אותי לשמוע על התנגדות התושבים להקמת בי"ס און שם, שלא חו"ח "יטמעו" להם את השכונה, אבל זה כבר ממילא done deal, ביה"ס קיים, ואולי גם שכונות אחרות היו מתנגדות)

תודה :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חשבת אולי על מעוז-אביב ונאות-אפקה?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
חשבת אולי על מעוז-אביב ונאות-אפקה?

דורוזן - אשמח לשמוע עליהן.

האמת שאני די מתבלבל בין כל השכונות הצמודות האלה.

ממה שראיתי, מעוז אביב אולי חביבה כי היא סוג של קיבוץ, אבל הבתים נראים נורא, וחלק מהדירות בקומה הראשונה השתלטו על חלקים לא שלהם. בתור השקעה זה נראה אטרקטיבי כי מתישהו זה יעבור שיפוץ / פינוי ובינוי, אבל כרגע אני לא רואה את היתרון הגדול. ספר לי עוד, אשמח לשמוע.

לגבי נאות אפקה- לא מכיר בכלל, רק יודע שיש א/ב - אשמח לשמוע.

פורסם

בזמנו כמעט קניתי שם דירה. זו שכונה מאוד נחמדה, שיחסית נטולת מגדלים וכד',

ומה שהכי אהבתי בה שהיא מעורבת ולא צפונבונית מידי כמו תב"צ, או נובורישית

כמו הגוש הגדול/כוכב הצפון וכד'.

לגבי בתי ספר וגני ילדים אני לא יודע, אבל לפי כל האוכלוסיה הסובבת שם, לא נראה

לי שזה יכול להיות רע.

מה שכן, זו לא צהלה, אבל אוהבים להדביק לה את הסמיכות לשכונה, ובגלל זה המחירים

שם רחוקים מאוד ממה שהולך בצהלה.

פורסם

בתור מישהו שגר כל החיים שלי ברמות צהלה (אז אני קצת משוחד), אני יכול להגיד לך שזו שכונה נהדרת.

יש המון גני ילדים, פארקים, רוב האנשים נחמדים מאוד (כמו בכל מקום יש כאלו שלא), לא צפוף, שקט ויש גם אירועים חברתיים מידי פעם. רמות צהלה גם די קרובה לכל מקום, היא לא רחוקה מידי ככה שזה זמן נסיעה קצר והיא לא קרובה מידי ולא סובלת מעומסי תנועה שונים.

ממליץ לך בחום לגור שם.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

אני גם רוצה הסבר-

כל פעם שאני שואל מישהו שגר בתל אביב - למה הוא גר בתל אביב - אז הוא מסביר לי שהוא מוכן לסבול את כל החרא של העיר בגלל שהכל קרוב לו - הוא לא צריך - תמיד יש חיים ובלה בלה. כל זה כמובן תקף לאנשים שגרים במרכז העיר.

אבל אני לא מבין אנשים שמשלמים הון בשביל לגור בשכונות מרוחקות יותר.

נגיד צפון תל-אביב - המון כסף, דירות לא משהו יחסית למחיר (הייתי בהרבה) ואוכלוסיה די מגעילה.

עוד 5 דק' בנמיר ואתה בהרצליה.

פורסם

זה לא מדוייק. בבוקר ובערב, שאתה צריך בד"כ להגיע לעבודה, זה לא עוד 5

דקות, אלא 15-35 דקות, תלוי אם נפלת על פקק רציני, או סתם פקק.

אז לכל מי שעובד בת"א/ר"ג(בעיקר בבורסה) זה מאוד נוח. חוץ מזה שאתה

יוצא לבלות, שאתה צריך סידורים, שאתה רוצה משהו מהעיר הגדולה, אז זה

עדיין קרוב.

פורסם

אבל אני לא מבין אנשים שמשלמים הון בשביל לגור בשכונות מרוחקות יותר.

נגיד צפון תל-אביב - המון כסף, דירות לא משהו יחסית למחיר (הייתי בהרבה) ואוכלוסיה די מגעילה.

עוד 5 דק' בנמיר ואתה בהרצליה.

5 דק'?!

אולי ב-4 בבוקר...

האוכלוסיה אותה אוכלוסיה. כסף לא הופך אנשים לטובים יותר או רעים יותר.

וכנראה שלמי שגר שם זה לא ה-מון כסף...

אני ממליץ לבדוק את נווה אביבים/רמת אביב. כיום היא הכי פחות נובורישית, יותר פלורליסטית מבחינת אוכלוסיה, ועדיין יש את כל הנוחות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי תל אביב צפון, חבר שלי גר בנאות אפקה ותקשיב - מקום מאוד מומלץ.

מצוקת חנייה אין בכלל, הרבה מכוניות יקרות מסתובבות ברחובות (ובחניונים זה כבר סיפור אחר) ככה שגם אם אתה מחנה רכב שעולה יקר אתה תוכל להיות רגוע.

ביה"ס יסודי ותיכון (ליידי דיוויס) בשכונה מעולים אבל יש איתו כמה בעיות (הבן סיים השנה תיכון, יש לי חוויות ממקור ראשון) - מנהלת מעולה, זוכה להרבה עיטורים ומחמאות מראש העיר. אחוז זכאות בגרויות אדיר. כל ההתגרויות (כמה זובור שעושים י"ב לפני העזיבה) נעשים ברוח טובה בלי כוונה לפגוע (אטמו את הביה"ס ושיחררו תרנגולות ויונים, נשמע לי דווקא אווירה נחמדה). הבעיה היכן ? הדר יוסף. הבררה משם עושים הרבה בלאגן (היה מקרה של אונס -גם אחד מפורסם-, ניפוץ חזיזים וכיוצ"ב). מלבד זאת למדו עם הבחור בשכבה הנכדה של טכרנברג (מהדו"ח), הנכדה של טבע, בנים של יהלומנים, עו"ד, רו"ח, רופאים - כולם שם דבר בתחומם (אני התפלאתי לשמוע את השמות). לגבי גנים אין לי שמץ של מושג.

יש שם שבט צופים, דווקא נחמד מאוד הוא סיפר לי נשמע כיף. רק שמה דווקא הזובור קצת מרחיק לכת לפעמים ומגילאי תיכון זה כבר עובר לסמים קלים. אבל ככה זה גם בצופים בערים אחרות.

השכנים האמתי נחמדים, לא מזמן שכן של החבר היה מפיל מספר בדלים מהמרפסת כאשר היה מטאטא שם וחבר שלי שמעולם לא דיבר איתו עלה אליו והוא התנצל ישירות והפסיק מיד. מצד שני עוד חבר שלו (הם שכנים באותו רחוב) גר בגג. הילד של השכנים היה מעשן נרגילה ומסריח את הגג וזה היה קצת מתנדף אליהם והוא לא הסכים להפסיק למרות הריח.. שוב, לא חטא ולא פשע אבל קצת מציק (למי שלא אוהב).

מומלץ לגור בקרבת תל ברוך צפון, ממוקם בשכונה המיקדו סנטר יש פיצוציה שפעולת כל יום בשבוע ופתוחה עד 23-חצות מהבוקר, אפשר שם למצוא הרבה דברים במחיר של קיוסק קצת יותר יקר מהממוצע (קוקה קולה חצי ליטר קר ב8 שקלים, סתם לצורך השוואה).

מה שכן, זה OVER PRICED. בהצלחה!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ביה"ס יסודי ותיכון (ליידי דיוויס) בשכונה מעולים אבל יש איתו כמה בעיות (הבן סיים השנה תיכון, יש לי חוויות ממקור ראשון) - מנהלת מעולה, זוכה להרבה עיטורים ומחמאות מראש העיר. אחוז זכאות בגרויות אדיר.

כתלמיד ליידי דייויס אני חייב להגיד לך, הבית ספר הזה הוא על הפנים, יחס נוראי של המורים לתלמידים (יחס גורר יחס, לכן גם ההפך), ארגון שגובל באידיוטיות, מבנה שמתכונן להכיל כמויות גדולות של מים כשיורד גשם. חלק מהמורים לא כשירים ללמד כיתה, לדעתי לפחות.

המנהלת טועה במתמטיקה בסיסית וזה ההערה היחידה שלי כלפיה.

אחוז הבגרויות אכן גבוה, אך הדרך שגויה, העיפו ילדים שלא היו זכאים לבגרות מהבית ספר לא פעם ולא פעמיים (אני מניח שדברים כאלו קורים בבתי ספר אחרים גם כן).

לגבי הצופים, גם בצהלה יש שבט צופים וגם בשיכון דן, בכל שכונה בתל אביב יש שבט צופים.

(אני בשבט צהלה)

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם
כתלמיד ליידי דייויס אני חייב להגיד לך, הבית ספר הזה הוא על הפנים, יחס נוראי של המורים לתלמידים (יחס גורר יחס, לכן גם ההפך), ארגון שגובל באידיוטיות, מבנה שמתכונן להכיל כמויות גדולות של מים כשיורד גשם. חלק מהמורים לא כשירים ללמד כיתה, לדעתי לפחות.

המנהלת טועה במתמטיקה בסיסית וזה ההערה היחידה שלי כלפיה.

אחוז הבגרויות אכן גבוה, אך הדרך שגויה, העיפו ילדים שלא היו זכאים לבגרות מהבית ספר לא פעם ולא פעמיים (אני מניח שדברים כאלו קורים בבתי ספר אחרים גם כן).

לגבי הצופים, גם בצהלה יש שבט צופים וגם בשיכון דן, בכל שכונה בתל אביב יש שבט צופים.

(אני בשבט צהלה)

רק הטובים מגיעים לישורת האחרונה כנראה 8)

אני לא יודע מתי למדת אבל הילד שלו ילד נורמטיבי לחלוטין שלא מעשן ולא שותה והם חבר'ה ממש נחמדים ואנשים טובים. גם הטיול לפולין היה ממש יפה, אני זוכר שהוא נסע היה חבל על הזמן ויש עוד הרבה דברים טובים.

אולי אתה סובל מהבעיה שלי, גם אני שנאתי את התיכון שלי עד מעמקי נשמתי למרות שלחלק מהתלמידים שלמדו איתי היו דברים טובים להגיד עליו. סה לה ויי

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...