Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ויום אחד או יותר נכון לילה אחד ויש לך התגלות אלוהית ובו הוא מספר לך איזה שמן אחר שמיוצר בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות הוא טוב מאוד אנא שתף זאת עם כולם. אני מפתיח לא לפקפק בהתגלות. יש לי שם חברים שישמחו לשלוח לי בדואר שמן כזה או אחר.

עד אז אני שם את השמן הכי טוב למכונית שלי שאפשר להשיג בארץ ושם שום ואורז בכל מיני מקומות באוטו. השילוב הזה בטוח יעניק בריאות והגנה על המנוע ושאר המכלולים. :wink:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמריקאים ידועים בפטריוטותם הבלתי נלאית ולא מין הנמנע שהביקורות הכה חיוביות על רוייאל "מוטות" עקב העבודה הפשוטה הזו.

עוד שני שמנים מוערכים הם Amsoil ו Red Line וכמובן שגם קסטרול EDGE ומובייל 1 מככבים בכל פורום שמכבד עצמו. למען האמת ברגעים אלו ממש עושה דרכו לארץ משלוח של Red line 0W30 לרכב של חבר שלי (כן, 0, זו לא טעות). אני אעדכן אם יהיו רשמים חיוביים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן, ישנם שמני 0. קאסטרול מחזיקים כאלה. מה דעתך? עדיף על סידרת ה 5W-XX? תודה לחברים שהשארתי מאחור אני מעודכן בהיצע, במחירים ובצמיגויות. ווידוי קטן, לא ממש שמעתי על red line הזה. השאלה הנשאלת היא מי מהם הוא השמן הטוב ביותר. בסוף אני חושש שאני אמצא שמן כל כך טוב וכל כך איכותי שלבסוף אני אגלה שאין לי אוטו מספיק ראוי לשמן. דרך אגב, האם ידעת שהגז למזגן נמכר שם בבקבוקונים קטנים בגודל של מיכלי קצף גילוח ואנשים פשוט מוסיפים לבד גז למזגן? האמריקאים ידועים רבות בזכות הפרוייקטים של העשה זאת בעצמך. אני זוכר איך בסוף השבוע היה בטלוויזיה תכוניות ששם המנחים מסבירים לך איך לשפר את הגיפים, המשאיות וכל הפרטיות שראויות לשיפור. כל מה שעלייך לארגן זה זוג ידיים חרוצות וזמן פנוי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון נוסף - בפרק הזמן שעבר, יצא לי במקרה לעבור בסמוך ל 3 גרנדות שיצא להן להתניע ובכולן(!) נשמעו רעשי הנקישות המטרידים האלה בשניה-שתיים הראשונות. במקרה יצא לי לתשאל את הבחורה האחרונה בדבר הרעש הזה והיא, באופן לא ממש מפתיע, לא ממש התייחסה לזה.

הייתכן ששלושת הרכבים הוזנחו במהלך חייהם? אני כבר יותר נוטה לכיוון של פאק תכנוני במנועים שנמצאים ברכבים האלה, שעליו פיאט כמובן לא תכריז RECALL.

פורסם

האם תוכל להקליט את הרעש המדובר וגם אני אשווה איתך?

גם אצלי יש ל2 שניות רעש מכני-מתכתי בהתנעה לאחר כ24 שעות מנוחה- תיבדוק שבאותו הזמן גם נורת לחץ השמן דולקת- ואיך שהיא ניכבת גם הרעש נעלם.

ממה שאני חושד זה שצריך לעבור לשמן 0W40, כי ה5W40 של LM ששמתי לראשונה העלים את הרעשים למס' חודשים וכעת לאחר שהשמן כניראה ניספג בהרבה גיפה הצמיגות ההתחלתית שלו עלתה, וכעת לוקח לו שניה שתיים יותר להגיעה לכל המקומות בהתנעה הראשונית ולכן נוצר הרעש,

אני חושב שאנסה שמן 0W40 בטיפול הקרוב ואעדכן.

והרכב שלו לא הוזנח - קניתי כמו חדש עם 22K ק"מ וכעת אנ על 47K ק"מ.

אני חושד בשמן , וגם האם קיים שסתום אל-חוזר לשמן שימנע ירידת השמן מראש המנוע לאגן לאחר ליל מנוחה - כי הרעש נוצר מאי הימצאות השמן באותו המקום.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני אעשה זאת, אך לבינתיים אני מבטיח לך שמדובר באותו הרעש והנורה אכן נשארת דולקת באותו פרק זמן, כבר עברנו על זה (אני קיבלתי את הרושם שמאז שעברת ל LM התופעה נעלמה לחלוטין, אך כעת אני מבין שזה לא המצב). הרעש לא יופיע אם לא עברו יותר מ 24~ שעות. מה שאני כן יכול לומר, בחורף הוא קיים אך פחות "עוצמתי". פילטרי השמן שבהם עושים שימוש המורשים הם אכן הפילטרים התקניים והם אמורים לכלול את השסתום המדובר. סוג השמן, Meh... הייתי אומר שתמשיך לדבוק בפירמות איכותיות ותקווה לטוב. השאלה העיקרית היא אם הרעש מעיד על בלאי שצריך להטריד, מאחר ואת התופעה הזו אני חווה מהיום שהרכב אצלי, ולבינתיים עשינו 30k יחדיו. את זה אף אחד לא ממש יודע (או רוצה) לומר בוודאות.

הקטע היותר משעשע הוא שככל הנראה שיש התייחסות לנושא הזה בספר הרכב ושם אומרים שזה תקין.

פורסם

אז כניראה שאנו באמת על אותו הרעש מדברים,

אבל אני שם לב שזה יותר קשור לצמיגות השמן בהנעה, משום מה הוא ניהיה צמיגי, אצלי לקח כמה חודשים עד שהרעש חזר, ואני כן שם לב שהשמן צמיגי יותר בפתח המילוי.

אני בטיפול הקרוב אשים 0W40 ואעדכן.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...