Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני חשבתי ללכת גם ליקנות, מזל.....

אז כרגע האופציה המומלצת היא RP (למרות המחיר המופרע) או לנסות AGIP (גם עליו קראתי תגובות שרעש המנוע עלה ) או למצוא LM סגול סינטטי מלא שוב...

בעיה...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא קולט את הסגידה הזאת לרויאל פרפל כמו לאלוהים. ניחא היינו בהודו הייתי מבין. בעצם, גם בהודו במקומות שכוחי אל ראיתי שמני קסטרול. יש כל כך הרבה סוגים טובים, מדוע לסגוד רק ליצרן שמן אחד. מי יודע, אולי בגלל זה הם העלו מחירים. הם פשוט תפסו תחת מכך שאנשים מחזיקים מהם יתר על המידה. מי זה רויאל פרפל לעומת קסטרול, יורול ואחרים? יורל זה חברת TOTAL העולמית, קסטרול זה כמובן קסטרול העולמית, MOBIL שהיא של חברת EXXON האמריקאית ויש עוד אחרים. לשלם קרוב ל 300 שקל עבור שמן מנוע כאשר רובם נעים באזור ה 150 פלוס מינוס, לא תודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה צודק, אבל זו לא RP שהפציצה מחירים אלא היבואן החמדן בארץ, וזו הבעיה!

וכמו שאתה רואה פותח השרשור שם את הקסטרול והבעיה רק החריפה.(כל רכב והשמן שהוא אוהב לאכול חחח)

אצלי המנוע ממש אהב את הLM הסגול סינטטי מלא, וחשבתי על RP לפעם הבאה אך היבואן הפציץ במחיר דווקא ל5W40 הנפוץ!

חבל...

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני לא נכנס לכיס של היבואן. קטונתי מלעשות את החישובים של העלויות מול הרווחים שלו. זכותו להעלות לאיזה מחיר שבא לו. זה לא לחם ולא חלב שהם בפיקוח. בסופו של דבר אם הוא העלה ליותר מדיי אז אנשים לא יקנו. לומר שזה חמדנות זה לא ממש מדויק. לא בטוח אם לכל רכב יש פירמה של שמן שהוא "אוהב" במיוחד אבל לא שולל זאת. על זאת יענו נכבדי הפורום. כמובן שיש תקנים. אבל אם שמים שמן סינטטי מלא מחברה מוכרת וידועה אז לא צריכה להיות בעיה. פשוט תמוהה בעיניי הסגידה לסוג שמן אחד כאילו הוא היחידי בשוק כאשר יש מבחר די גדול היום ובמחיר כמעט שווה לכל כיס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אף אחד לא "סוגד" לרויאל פרפל חס וחלילה, היא פשוט נכון לעכשיו החברה היחידה בשוק השמנים אשר כל מוצריה על בסיס סינתטי בלבד. זאת אומרת לא משנה איזו צמיגות שמן אתה צריך או לאיזה סוג מנוע (אופנוע, רכב, סירה, משאית וכן הלאה) אצל רויאל פרפל תקבל מוצר על בסיס סינתטי נקודה. לכן הרבה אנשים שלא רוצים לשנות צמיגות אלא רק לשדרג לשמן סינתטי יקבלו את המוצר אך ורק מהחברה הזאת. בהיעדר תחרות תמיד הצרכן יפסיד, מוצרי רויאל פרפל גם ברחבי הגלובוס עולים יותר משאר השמנים על אותה הקטגוריה, עד שלא תהיה חברה שתרים מולה "ליין" מוצרים מתחרים הם יכולים להמשיך ולדרוש מחירים גבוהים ביחס לשאר. פה בארץ זה כבר מקרה קלאסי של יבואן חמדן אשר -שוב- בגלל היעדר התחרות מרשה לעצמו להגדיל רווחים על חשבון הצרכנים.

בנוגע לאיכות השמנים של רויאל זו כבר שאלה למעבדה. אבל, אם תחפש מספיק תמצא בפורומים בחו"ל "קאמשפט" שהורד ממוסטנג GT שנת 2005 שהייתה בעצם רכב עירוני+מסלול ועברה 70 אלף קילומטר עם החלפת שמן כל 5-6 אלף קילומטר בשימוש רויאל פרפל, לעומת "קאמשפט" שהורד ממוסטנג GT 2007 שהייתה רכב "שואו" בלבד ועברה בסה"כ 40 אלף קילומטר עם החלפת שמן כל 4-5 אלף קילומטר בשימוש עם מובייל1. בקצרה, התמונות מדברות בעד עצמן ומובייל לא מנצחת שם.

פורסם

אני השתמשתי בעבר בLM הסגול סינטתטי מלא ולאחר מכן עברתי למוביל 1 והמנוע שקט יותר. לפני יומיים הייתי באוטו דיפו ונאמר לי שאין יותר מוביל 1 ושהפסיקו לעבוד עם הספק. אז המוביל אצלי לפחות מתפקד יותר טוב על מנוע 1.8T. למישהו יש מושג איפה אפשר למצוא אותו בירושלים?

פורסם

זוהי אם ככה ההזדמנות שלך לנסות שמן אחר. כל עוד אתה עובר לשמן סינטטי מלא מפירמה ידועה ואיכותית אין לך ממה לחשוש. אם אתה לחוץ באמת והדבר ידיר שינה מעינייך אז אפשר פשוט להזמין מחו"ל. כפי שידוע לי שמן מוביל נמכר בתחנות "דלק".

פורסם

זה לא הקטע של "סגידה" למוצרי RP. השאלה היא מהו הרכב השמן. RP מצהירים (וגם נבדקו מול API) שהשמנים שלהם משתמשים בשמני בסיס סינטטיים בלבד (מקבוצה 4 או קבוצה 5 למיטב זכרוני). בארה"ב היתה תביעה משפטית של מיליוני דולרים בין 2 חברות שמנים לפני כמה שנים-האם ניתן לשווק שמן בסיס מינרלי שפוצח (hydrocracked) ברמה גבוהה כשמן סינטטי מלא. התביעה בארה"ב קבעה שכן-ולכן יש אנשים שמעדיפים ללכת "על בטוח".

עוד דבר שאנשים לא כל כך שמים לב אליו הוא ששמן RP מאושר ע"י API.

למיטב ידיעתי שמני eurol וגם שמני LM לא (!!) מאושרים ע"י API, ונוצר מצב (כמו בארץ עם החברות הישראליות) שמייצרות שמנים שמוצהר שהם עומדים בתקני API אך הן לא רשומות בארגון API בכלל.

לגבי איכות השמנים של RP (ושל עוד חברות)-אתם מוזמנים להכנס לאתר http://www.bobistheoilguy.com ולקרוא שם כמה מבחני שמנים שתרצו. האמריקאים פשוט חולים על UOA :twisted:

פורסם

מתן תיזהר, השמועה אומרת ש danniel נדלק כל פעם שמזכירים את בוב.

לרוייאל יש שמנים מאוד איכותיים. כמו ש iDaNm ציין, שמן הבסיס של רוייאל איכותי מאוד (משתמשים בבסיס מ Group V או Group IV, אני לא זוכר איזה בדיוק אבל בשני המקרים מדובר בבסיס מהרמה הגבוהה ביותר) והמוניטין של החברה הזו מצויין. גם עצם עמידתם המוכחת בתקני API הרלוונטיים לרכבים אסייתיים ואמריקאים תורמת לחיזוק הבחירה בהם.

עד לפני כמה חודשים המחיר שהם נתנו היה תחרותי (45 שקלים לליטר, תחרותי במונחי ארץ הקודש) וכך יצא ששמן לטיפול היה עולה לי 180 ש"ח.

יום בהיר אחד כנראה ראה היבואן כי טוב (ולא ברור לי איך הוא ראה את זה, המכירות נעשו רק דרך הזמנה טלפונית למעט חנות או שתיים שהחזיקו את מוצרי החברה ומכרו באותו המחיר של היבואן) והחליט להעלות את המחיר ב 40% לרוב השמנים ואילו שמן ה 5W40 - האהוב כל כך על הנהג הישראלי - מחירו זינק ל 89 שקלים לקווארט, או במילים אחרות עלייה של 100%!!!

סתם אם זה מעניין מישהו, קווארט (0.945 ליטר) של RP 5W40 עולה בארה"ב פחות מ 10$ :roll:

לאור הנדסה היקרים, לא יקרה כלום אם תרדו מהעץ שטיפסתם עליו. בינתיים ידוע לי על שני לקוחות נאמנים שלכם שכבר לא שלכם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מתן תיזהר, השמועה אומרת ש danniel נדלק כל פעם שמזכירים את בוב.

עדיין לא ראיתי סימן לייזר על המצח :wink:

לרוייאל יש שמנים מאוד איכותיים. כמו ש iDaNm ציין, שמן הבסיס של רוייאל איכותי מאוד (משתמשים בבסיס מ Group V או Group IV, אני לא זוכר איזה בדיוק אבל בשני המקרים מדובר בבסיס מהרמה הגבוהה ביותר) והמוניטין של החברה הזו מצויין. גם עצם עמידתם המוכחת בתקני API הרלוונטיים לרכבים אסייתיים ואמריקאים תורמת לחיזוק הבחירה בהם.

עד לפני כמה חודשים המחיר שהם נתנו היה תחרותי (45 שקלים לליטר, תחרותי במונחי ארץ הקודש) וכך יצא ששמן לטיפול היה עולה לי 180 ש"ח.

היה עובד שם בחור בשם סאמר שבהחלט היה נותן מחירים הוגנים וגם תחרותיים, לצערי הוא כבר לא נמצא.

יום בהיר אחד כנראה ראה היבואן כי טוב (ולא ברור לי איך הוא ראה את זה, המכירות נעשו רק דרך הזמנה טלפונית למעט חנות או שתיים שהחזיקו את מוצרי החברה ומכרו באותו המחיר של היבואן) והחליט להעלות את המחיר ב 40% לרוב השמנים ואילו שמן ה 5W40 - האהוב כל כך על הנהג הישראלי - מחירו זינק ל 89 שקלים לקווארט, או במילים אחרות עלייה של 100%!!!

ה 10W30 שהתייקר בלמעלה מ15 ש"ח לליטר+מחיר משלוח שגדל בעוד כמה עשרות שקלים :evil:

סתם אם זה מעניין מישהו, קווארט (0.945 ליטר) של RP 5W40 עולה בארה"ב פחות מ 10$ :roll:

לאור הנדסה היקרים, לא יקרה כלום אם תרדו מהעץ שטיפסתם עליו. בינתיים ידוע לי על שני לקוחות נאמנים שלכם שכבר לא שלכם.

3.

איתמר.

בבדיקה שלי ב ebay, המחיר של משלוח מארה"ב לכאן עובר את ה400 :shock:

פורסם

חברות השילוח הישראליות גובות מחירים די טובים על שילוח ימי. ככל שהכמות גבוהה יותר כך המשלוח יותר משתלם. להזמין 5 ליטר יהיה יותר יקר מהארץ, להזמין 8-10 ליטר שיספיקו לשני טיפולים כבר יוצא משתלם יותר, משמעותית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם 45 שקל לליטר שמן סינטטי נחשב למחיר "פיצוץ" אז מדוע לי ללכת על RP כאשר אני קונה EUROL סינטטי מלא 5-30 או אפילו יש לי אופציה ל 5-40 ב 120 שקל לכמות של 5 ליטר? במוסך שאני מטפל בו היורול נמכר ב 140 שקל לסינטטי מלא, עדיין מחיר פיצוץ (לפי ההגדרה כאן). האם חברה כמו RP באמת "נותנת בראש" לחברת TOTAL העולמית שמן הסתם משווקת את יורול ואת ELF שהוא השמן המקורי של כל הצרפתיות?

והנה שלוש שאלות למלך השמנים הלא הוא איתמר.

שאלה ראשונה: ידוע שטיוטה ממליצה בחום ובאהבה על שמן 5W-30. האם נראה לך עדיף ללכת על 5W-40?

שאלה שנייה: מדוע בכלל קיימת דרגה של 5W-20 ? האם זה לא מסוכן להשתמש בכזו דרגה שהרי טווח הטמפרטורות בארץ עובר את הטווח שמה שהשמן הזה נותן? אחרת מדוע קיימת 15W-50 או 10-50

שאלה שלישית : מה עדיף יותר, החלפת שמן מינראלי כל 5 אלף או החלפת סינטטי כל 15? בסופו של דבר המינראלי זול עד כדי כך שאפשר להחליף אותו לעיתים תכופות מאוד וכך יוצא שהמנוע מקבל שמן טרי כל הזמן.

לטיפולך המהיר בברכה אודה.

פורסם

אמנם אני שמן אבל לא מלך השמנים, לא צריך להגזים. יוקוזונה קצת יותר גדול ממני. בכל זאת תודה על המחמאה :king:

לא טענתי שיש כל דבר רע בשמנים של יורול, קסטרול, מובייל, או כל חברה אחרת, אפילו להפך. אני תמיד טוען שחשוב לרכוש שמן מחברה מוכרת העומד בתקן הרלוונטי לרכב.

באופן אישי אני מאמין במוצר של רוייאל פרפל וחושב שהוא שמן מצויין שהיה נמכר במחיר טוב. כעת ולאחר הזנקת המחירים אני בהחלט אעבור לשמן אחר, השאלה איזה.

לגבי שלוש השאלות ששאלת, תוכל לקבל עליהן 1000 חוות דעת שונות, אני בכל זאת אתרום את שלי.

1. טויוטה אכן ממליצה על שמן 5W30 למרבית רכבי הבנזין שלה (ואולי גם דיזל - מעולם לא התעמקתי בזה). אני לא רואה שום בעייה עם שימוש בשמן הזה גם בארץ ה"חמה" שלנו. אני מאמין שטויוטה בדקה את הנושא ומאחר שלא ראיתי כל סייג לעניין בספרות הטכנית המקצועית אני לא רואה כל סיבה לעבור לשמן 40 שלא יתן שום אקסטרה בהגנה על המנוע ורק יפגע בצריכת הדלק והביצועים.

2. טמפ' השמן נשארת קבועה (בערך, סטייה של כמה אחוזים לכאן או לכאן) לאורך כל ימי השנה. בשימוש נורמטיבי ברכב אני לא רואה בעייה עם שימוש בשמן המומלץ ע"י היצרן. בנוסף, מאחר ושמני 20 הם שמנים חדשים בשוק ורובם ככולם סינטטיים לחלוטין גם איכותם הכללית גבוהה יותר ובעיקר התנגדותם לגזירה, החולייה החלשה בשמנים חצי סינטטיים או מינרליים. בנוסף אני גם מאמין שיצרן הרכב תיכנן את מערכת הקירור של השמן בצורה יעילה יותר.

שמני 50 ו 60 הם שמנים סמיכים מאוד שיקשו על המנוע ויגרמו לבלאי מוגבר בשימוש רגיל. הם כן מעניקים הגנה טובה יותר בתנאים בהם המנוע נמצא במאמץ ממושך לאורך זמן - מירוץ למשל. או אז מערכת הקירור מתקשה להילחם בעודף החום הנוצר והטמפ' הכללית עולה, גם של השמן במנוע.

3. לכאורה התשובה ברורה: שמן מינרלי כל 5,000 ק"מ. בפועל לשמן מינרלי אין את אותן יכולות הגנה וניקוי שיש לשמן סינטטי. אין שום בעייה בהחלפת שמן סינטטי כל 15,000 או שנה. בד"כ שמנים סינטטיים שעומדים בתקנים האחרונים בנויים להחזיק מעמד הרבה מעבר לפרק הזמן הנ"ל.

איתמר.

פורסם

* לא אמרתי שאמרת שסוג שמנים כזה או אחר לא טוב. חלילה אם השתמע שרמזתי זאת. אני מתקשה להאמין שRP שמוכרת כמות זעירה מאוד נותנת בראש לפירמות המכובדות ביותר בארה"ב. אני חייתי שם ולא זכור לי ש RP היה ממש נפוץ. אני מכיר את הפירמה אבל לא זכור לי שבקרב החברה עם האופנועים שהייתי איתם שתפסו מהשמן הזה יותר מדי מי יודע מה. לא חסר חברות מכובדות שמוכרות שמני אופנועים ומכוניות.

* כנראה באמת שהסגידה של אנשים בעצם גרמה לכך שהיבואן העלה את המחיר. במיוחד שההזמנות הולכות דרך הטלפון ניתן לעקוב בדיוק כמה בקבוקים נמכרים. אני אישית מעולם לא הערצתי אותם כאמור.

לגבי סעיף 3 האם ניתן להסיק אם ככה שיבוא יום והשמנים המינראליים יעלמו מן המדף ואולי לחלוטין ואת מקומם יתפסו השמנים הסינטטים?

תודה על כל הזמן שאתה מקדיש לכתיבת התשובות.

פורסם

לגבי המוצרים של רוייאל פרפל ושאר מותגי השמנים - רב הנסתר על הגלוי. בניגוד למוצרים אחרים, בכל הנוגע לשמן אנחנו די שבויים של היצרנים. רק בדיקת מעבדה יכולה להוכיח איזה שמן עושה עבודה טובה יותר (ואני לא מדבר על תחושת ביצועים או רעש מנוע, אני מדבר על תפקידיו האמיתיים של השמן).

אני משער שיבוא יום בו שמנים מינרליים וחצי סינטטיים יעלמו מהמדפים אבל אני לא רואה את זה קורה בעשורים הקרובים.

אני כן חושב שאפשר לשים לב למגמה של הופעת יותר ויותר שמנים סינטטיים ובעיקר שמנים בעלי צמיגויות נמוכות מ 20W50, 15W40 ו 10W40 שהיו בערך השמנים היחידים שיכלת להשיג בארץ. מוכרים בחנויות חלפים פתאום מכירים עוד צמיגויות וממליצים ללקוחות שמנים אחרים מ"אמריקן איגל".

השמנים של היום (אני מתכוון לשמנים שמגיעים מחברות גדולות שעומדים בתקנים עדכניים) איכותיים לאין שיעור מהשמנים של לפני עשור. התקנים המחמירים של גופי הבחינה השונים מחד ודרישות היצרנים מאידך חייבו את תעשיית השמנים להתקדם ולהשתכלל.

איתמר.

• תוכן חדש...