Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואף אחד מכל אלו שממליצים על יוסי לא ציין שמדובר בחומר נגד קרינת שמש.

דייב, אשמח אם תשלח גם לי בפרטי את פרטי בעל המקצוע או המקום שבו הוא עובד. תודה!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין אישור כזה ואני אתפלא מאוד אם יעלו לפה תמונה של אישור. אמנם בלייזר זה בטיחותי יותר מלשים מדבקה בחלונות הקדמיים אבל זה עדיין לא סותר את זה שזה חלון שחור, שזה מסתיר ואי אפשר לדעת מה הולך ברכב ומי נוהג וכו'.

שוב, אני הייתי עושה, אבל הייתי גם מוכן לדוחות ולהכשלות בטסט, חוץ מזה שקצת שכל, אפשר להשחיר עדין, שייראה שחור אבל עדיין יראו אותך ובנוסף לא תהיה לך בעיה במראות בלילה בכלל.

פורסם

רק כדי לסבר את האוזן, הרגע ראיתי רכב של שוטר, רכב אישי, עם לוחית אדומה ושלוש ספרות, מסוג פורד פוקוס הצורה הישנה שבו כל החלונות והשמשות מקדימה ומאחורה מושחרים בדרגה כזאת שאי אפשר בכלל לראות מה קורה בפנים.

אז מה שלנו אסור להשחיר שמשות וחלונות מקדימה?

פורסם

מרבית הרכבים של הקצינים במשטרה, שרים בממשלה מושחרים עם חלונות קדמיים.

מה שמותר להם, לאזרח הפשוט אסור.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
איש איש באמונתו יחיה. אחריות של 10 שנים, עבודה עם החומר הכי טוב, ועשיה רק בשביל למנוע כניסת קרינת UV לרכב. אגב, אמרתי שהמחיר דומה, לא זהה למה שפותח השירשור כתב, וזה לכל הרכב (פרט לחלון הקדמי).

אגב, בטח שתהיו מרוצים, ככה זה, גם מי שקיבל חרא של מוצר טוען שהוא קנה הכי טוב (זה משפט כללי, לא לגבי המוצרים כאן ספציפת). למה? כי ככה אנחנו בני האדם, לא רוצים להרגיש פראיירים (ע"ע בעלי VW בפורום שהלכו להם גירים ומנועים ועדיין נאמנים למותג בחירוף נפש). אני לא מזלזל ביוסי הזה שלכם, אבל 700 ש"ח לכל הרכב נשמע לי מעט מידי לעבודה לכאורה כה מעולה.

שומאכר עיין בתשובתו של

(ובקשר לנושא המדובר - מעדיף לשלם 100 שקל לחלון פעם בכמה שנים מאשר לשלם סכום מטורף של 3K בשביל פעם אחת, אני עדיין לא מחזיק את הרכב ל10 שנים)

עיקר ההבדל בעלויות נובע מסוג החומר השונה שמשתמשים בו.

החומר האיכותי, שמפחית באופן משמעותי את החום הנכנס לתוך הרכב עולה בערך פי 4 (לעומת המדבקה השחורה הרגילה שהיא בעיקר לצרכי רושם).

בכל אחד ואחד מהמקומות הזולים (של 150 שקל לחלון), מדובר במדבקה הזולה. החומר האיכותי בעצמו עולה הרבה יותר, עוד לפני העבודה.

אתה רוצה פילוח באחוזים לגבי סיבות הדבקת ח.שחורים?! זולה או לא, חלון שחור המודבק באפון פרטי ולא מגיע מהחברה מיועד ליופי נטו. אם בעל הרכב הרוויח קצת הצללה זה רק צ'ופר. איכות המדבקה עצמה ספציפית של יוסי מעולה. כמו שאתה יכול לעיין בתגובות אחרות מחזיקה שנים ללא קילופים או דהייה .

אף אחד לא עושה את זה כי סיבתו האמיתית היא הצללה.

הכי עדין שיש זה 50 אחוז ולפי התמונה, אתה ממש לא קרוב לכך :).

ברכב שלי 4 חלונות 35% שמשה אחורית 50%.

קיים פתרון נטול ויכוחים לאלו שמחפשים הגנה מפני קרינה/חום.

מדבקות נאנו ללא הבדל בגוון (כמעט) ובשקיפות, מגינות בפני 70% מהשמש הקופחת ושומרת על פנים הרכב.

הכי מעניין זה להווכח כאשר יש זיות שמש ישירה על חלון הנהג היד כמעט ולא מרגישה את החום, אך ברגע שמורידים חלון מרגישים את הסיוט האמיתי.

מניסיון אישי שווה את המחיר, לא עובר על שום תקנה או חוק ומהווה פתרון לבעיות האמיתיות והם השמש ולא העיניים של אחרים על המושב האחורי 8)

אם אני לא טועה, מדקה על חלונות היא לא חוקית מסיבה אחרת לגמרי מאשר צבע המדבקה.

במקרה של אסון חלילה יש צורך לנפץ את החלונות, ובמקרה של רכב מודבק, החלונות יקשו על העבודה.

כך שגם אם יש שקיפות למדבקה שאתה מציע, היא עדיין מדבקה ועושה את אותה אפקט של מדבקה שחורה בזמן תאונה.

כמובן זה על סמך מה ששמעתי משוטר .

פורסם

יש הוכחה לכך שהמבדקות של יוסי נגד קרינת שמש? הוא במקום עצמו מראה לכם הבדלים בין מדבקות? רשום עליהן משהו?

אני לא חלילה בא כנגד יוסי הזה, אבל אם אין הוכחה לכך שהמדבקות אכן נגד קרינה ואתם כולכם מרוצים ורק יודעים להגיד "הן נגד קרינה" למרות שלא קיבלתם הוכחה, אז המילים האלו שוות חול.

אגב, אני מעדיף לשלם 2K ש"ח ויותר פעם אחת ולתמיד + אחריות לכמה שנים טובות + הוכחות ותוצאות במציאות שהמדבקות נגד קרינה, ולא 100 ש"ח למדבקה ולהחליף כל שנה שנתיים. אבל זה רק אני.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא יודע למה קשה לך להבין. באמת שאני מנסה לפשט את הדברים ככל האפשר.

1.כמו שכתבתי כבר.לרוב, סיבתו האמיתית של בעל הרכב להתקנת המדבקה היא חלון שחור ליופי והצללה אך לא הורדת אחוזי קרינה.

2.גם כשאתה קונה מדבקה ומוציא 2K ש"ח אתה לא מקבל הוכחה מדעית פיזית ומוחשית מהמוכר. אין הדגמה הממחישה החלשת קרינת שמש בחשיפה ממושכת. אלא אם אתה קונה אצל ד"ר למדעי השקר.

3.אם אתה מעדיף לשלם סכום כזה, שיבושם לך. אל תשכנע אחרים שזה צעד נבון.

4.כבר ציינו בפניך מספר משתמשים שהתקינו כבר על כמה רכבים כשכל אחד כבר הספיק למכור ולקנות רכב חדש ושוב לבצע הדבקה.

ומדברים איתך על 5 שנים של נסיון עם המדבקה וממספר לא מבוטל של משתמשים ועדיין אתה מתכחש לעמידות המדבקה?!

אין לי מה לומר. הצלחת להתיש אותי.

- הכל נכתב כמובן ברוח טובה.. 8)

פורסם

קשה לי להאמין שמקום יכול לתת מדבקה איכותית במחיר כזה.

וכן, במדבקות האיכותיות אתה יכול לקבל הדגמה שממחישה את החלשת החום והקרינה.

אתה יכול לקפוץ לאיזור הבורסה בר"ג, שם יושב אותו בחור שלוקח 2000+ על עבודה כזו,

והוא ידגים לך בחצי דקה מה ההבדל בין איכותי ללא איכותי.

לדעתי זה מחיר מוגזם מאוד. עם כל הכבוד לאיכות המדבקה שהם שמים, המחיר מופרז.

בקיצור, לא צריך לרוץ לשלם 2000 שקל, אבל גם לא לצפות שב 500 שקל תקבל משהו

עם איכות גבוהה.

ואולי זה יהיה לך מוזר, אבל הרבה מאוד אנשים, בעיקר כאלה עם ילדים קטנים, שמים מדבקה

בעיקר בגלל החום והקרינה, שמפריעים לילדים מאוד בקיץ הישראלי.

פורסם

ברכב שלי 4 חלונות 35% שמשה אחורית 50%.

אני לא יודע למה כיוונת אלי את התגובה, אבל הבנתי שהשחרה של 35% היא ה"סטדנרט" לחלונות מקדימה. אני לא הרגשתי עם זה שלם ולכן לא בחרתי בה.

אני עדיין טוען שכזו השחרה, בנסיעה בשעות הקטנות של הלילה, די מסוכנת, אבל זו רק דעתי האישית :).

פורסם
אלון, מפאת שמירה על תקנון הפורום, לא אפרסם פה את בעל המקצוע, אני אשלח לך את המידע בפרטי.

אגב, בגדול, אני הייתי ממליץ לכל יצרני הרכב אשר משווקים את דגמיהם בלבנט (המזרח התיכון וסביבותיו) לצייד את הרכבים בציפוי זה גם על חשבון עלית מחיר המוצר.

לשאלתך, מדובר על ציפוי (מדבקה) בטכנולוגית "נאנו" שקוף ללא גוון שחור (כשהוא על החלון ניתן לראותו במשקפי פולרואיד) להבנתי ישנם סיבי פחמן ומתכת שמרכיבים את הציפוי.

עוד בטרם ההתקנה הציג לי בעל המקצוע את יכולת ההגנה ביציאה לשמש וההרגשה ללא הציפוי ולאחר הסתרת היד עם הציפוי ובמקרה נוסף ב"תנאי מעבדה" כאשר מניחים את כף היד תחת נורת חימום UV עם הציפוי ובלעדיו-לא ניתן להסביר במילים את ההבדל.

לטעמי כאמור, מחייב כל בעל רכב ששומר גם על בריאותו :wink:

נראה לי שאני יודע על מי אתה מדבר.

גם אני עשיתי ממש היום את הרכב שלי אצלו.

הוא הדגים לי הבדלים בין המדבקה הזולה לאיכותית מבחינת מעבר חום וזה פשוט מדהים,

אין ספק שזה לא זול אבל זה מסנן כמעט ב-30% את החום שנכנס לרכב דרך הזכוכית.

אני בחרתי להשחיר את האחורי והשניים הצדדיים האחוריים במדבקה היקרה יותר והתוצאה פשוט מדהימה.

עכשיו אני חוסך לעשות גם את הקדמיים עם הציפוי השקוף לא בשביל ההכהייה אלא בשביל ההגנה מהחום.

פורסם
קשה לי להאמין שמקום יכול לתת מדבקה איכותית במחיר כזה.

וכן, במדבקות האיכותיות אתה יכול לקבל הדגמה שממחישה את החלשת החום והקרינה.

אתה יכול לקפוץ לאיזור הבורסה בר"ג, שם יושב אותו בחור שלוקח 2000+ על עבודה כזו,

והוא ידגים לך בחצי דקה מה ההבדל בין איכותי ללא איכותי.

לדעתי זה מחיר מוגזם מאוד. עם כל הכבוד לאיכות המדבקה שהם שמים, המחיר מופרז.

בקיצור, לא צריך לרוץ לשלם 2000 שקל, אבל גם לא לצפות שב 500 שקל תקבל משהו

עם איכות גבוהה.

ואולי זה יהיה לך מוזר, אבל הרבה מאוד אנשים, בעיקר כאלה עם ילדים קטנים, שמים מדבקה

בעיקר בגלל החום והקרינה, שמפריעים לילדים מאוד בקיץ הישראלי.

יש הבדל בין נושא הקרינה לבין נושא הצללה.

לגבי הפחתת הקרינה,אף אחד לא מצפה לקבל איכות גבוהה שתחליש את הקרינה ברכישת מדבקה "זולה", בודדים האנשים שזה מעניין אותם. אתה מוזמן לעשות סקר. מספיק לנו לקבל את היופי של החלון השחור. סה-טו.

לגבי הצללה. המדבקה חד-משמעית עושה את העבודה. המדבקה מצלילה את הרכב נקודה. אני מרגיש את זה המון כאשר בנסיעה אנו פותח חלון ומרגיש פתאום את חום השמש על היד. כך שאין כאן וויכוח על אם המדבקה מצלילה. חד משמעית כן.

לגבי האנשים עם הילדים הקטנים בקיץ,

כמה פעמים אתה מחנה את רכבך בצל למספר שעות, ועדיין מקבל גל של חום לפנים כשאתה פותח את הדלת? ועדיין מאוורר את הרכב ומכין את המזגן מראש לפני כניסת יקירינו לרכב הרותח? גם מדבקה ב 5K ש"ח לא מה שיציל אותך מזה.

פורסם

לגבי חניה בשמש, אני יכול להגיד לך בוודאות, שאם אני מכסה את השמשה הקדמית

שהיא היחידה שללא מדבקה, החום שיש ברכב אחרי חניה ממושכת, הוא נסבל, ומספיק

דקה של מזגן וכבר קריר מאוד ברכב.

לגבי הילדים, אני מניח לפי התשובה שלך שאין לך עדיין ילדים. הכוונה היתה שבמשך

הנסיעה, השמש מציקה להם מאוד, וגם "שורפת", ועם מדבקה איכותית שמסננת גם קרינת

UV, וגם מצלילה את הרכב, אין תלונות של הילדים.

אצלי ברכב יש תריסונים מקוריים לחלונות האחוריים, שאתה יכול לסגור אותם, אבל בקיץ שלנו

זה לא עזר מספיק, ועדיין הבנות שלי היו מתלוננות.

היום שיש את המדבקה, והתריסונים כמובן לא בשימוש, אין תלונות, כי פשוט השמש לא שורפת אותן.

פורסם
לגבי חניה בשמש, אני יכול להגיד לך בוודאות, שאם אני מכסה את השמשה הקדמית

שהיא היחידה שללא מדבקה, החום שיש ברכב אחרי חניה ממושכת, הוא נסבל, ומספיק

דקה של מזגן וכבר קריר מאוד ברכב.

לגבי הילדים, אני מניח לפי התשובה שלך שאין לך עדיין ילדים. הכוונה היתה שבמשך

הנסיעה, השמש מציקה להם מאוד, וגם "שורפת", ועם מדבקה איכותית שמסננת גם קרינת

UV, וגם מצלילה את הרכב, אין תלונות של הילדים.

אצלי ברכב יש תריסונים מקוריים לחלונות האחוריים, שאתה יכול לסגור אותם, אבל בקיץ שלנו

זה לא עזר מספיק, ועדיין הבנות שלי היו מתלוננות.

היום שיש את המדבקה, והתריסונים כמובן לא בשימוש, אין תלונות, כי פשוט השמש לא שורפת אותן.

טוב,כניראה שעד שלא יהיו לי מדבקות כאלה לא אבין על מה אתה מדבר.

ומצד שני, כניראה שלעולם לא אבין כי אני בחיים לא ישים סכום כזה על מדבקות לרכב.

ולגבי המודגש- יש.. :shock:

• תוכן חדש...