Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לשמוע שיש, לפי תשובתך היה לי הרושם שלא,

זה לא שבאתי להעביר ביקורת או משהו בסגנון.

לגבי המדבקות, אתה לא חייב לשלם 2000+ על כזה דבר,

כמו שכתבתי, לדעתי זה מחיר מופרז. יש מקומות שעושים עבודה

טובה ויפה, ושמים גם מדבקה איכותית, ותשלם בערך חצי.

לדעתי זה שווה, אבל לכל אחד השיקולים שלו, וזה מובן.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא רוצה להעליב ולרשום שרצות כאן המון שטויות, אז אני לא ארשום.. :lol:

לגבי מדבקות איכותיות יותר ופחות, זה נכון, יש הבדל באיכויות אך הוא בשום אופן לא צריך להתבטא בעלות של 2K ש"ח!

לצורך העיניין, מה שמוריד את רמת הקרינה במעבר דרך היריעה (מדבקה, אם יש דבק) הוא תוספי UV Absorbers אשר מוכנסים ליריעות הפוליאסטר בתהליך הייצור (לא ננו ולא נעליים, אבל ננו נשמע טוב יותר).

דוגמא טובה לתוסף מסוג זה הוא Tinuvin של חברת Ciba.

התוספים הנ"ל הינם מולקולות אשר מגיבות לקרינת UV בצורה של רטט (מנגנון הנקרא keto-enol tautomerism) וע"י כך הופכים את האנרגיה של קרינת ה-UV לחום אשר מתפזר בתוך היריעה.

מנגנון זה יעיל לתקופה מסויימת עד אשר המולקולות מאבדות את יכולת התנועה שלהן, זמן זה תלוי בכמות התוסף ובעובי היריעה.

באופן כללי, אני לא מכיר יריעות אשר מנגנון זה פעיל בהן יותר מאשר חצי שנה עד שנה.

ניתן לבדוק מאוד בקלות את פעילות ה-UV של כל יריעה בבדיקה מאוד פשוטה ומהירה ולא הרסנית ליריעה, ישנן מספר מעבדות בארץ לבדיקות מסוג זה.

לגבי המחיר, תוספים אלו אומנם לא זולים במיוחד, אך בטח שלא מביאים את היריעה למחירים של 2000 ש"ח לקילו :shock:

לצורך העינייין אני ממש אהיה מופתע אם זה מעלה ביותר מ-100 דולר לטון חומר גלם (תחלקו למספר הגרמים ששוקלת היריעה שעל רכביכם ותעשו את החשבון...)

ישנו מנגנון נוסף המחליף את ה UV absorbers והוא עובד על מינרלים בעלי גודל חלקיקים הקטן מ-400 מיקרון אשר מפוזר בתוך היריעה.

חלקיקים אלו מעבירים את רוב האור הנראה אך חוסמים אורכי גל קצרים (כגון UV).

חלקיקים אלו גם משמשים כמגוון ליריעות (לדעתי לא קיים מנגנון כזה ללא השפעה על גוון היריעה, כך שהיריעות השקופות "ננו" הן בגדר ספק).

דוגמא ליצרן יריעות אשר משתמש (גם) בשיטה זו היא "יריעות חניתה" הישראלית.

להלן ציטוט מתוך כתבה באתר הידען:

"בשיר הפטנטים של אורי זוהר (מילים:חיים חפר) מסופר על תריס: "הוא נפתח עם סבוב הידית ימינה; הוא נוסע על גלגל ונוסע על שינה; לתריס הזה שלושה סוגים של צלליות; התריס הזה שובר קרנים אולטרה סגוליות; תפסיק לשבור את הקרנים".

בחברת חניתה ציפויים מוכרים כיום את הגרסה המודרנית של התריס הזה – ציפוי לזכוכיות מחומר מתכתי ננומטרי, המעביר את אור השמש אך דוחה חלק מהחום והאור. החומר עצמו משווק בצורת יריעות וסרטים המודבקים על החלונות של מכוניות ובתים.

יואש כרמי, מדען בכיר בחברת חניתה ציפויי, ופיסיקאי במקצועו אומר לתעשיות: "בגלל הגודל הקטן שלהם אחת התכונות המעניינות של חלקיקי הננוטכנולוגיה היא שהם לא מפזרים אור, האור עוקף אותם, אנחנו משתמשים בתכונה הזו כדי לצבוע את היריעות ששמים על חלונות בכל מיני צבעים. הצבעים באים מחלקיקי הננו אבל המיוחד בזה בניגוד לחלקיקים יותר גדולים. אם היינו שמים חלקיקים גדולים יותר האור היה הופך לחלבי בגלל פיזור פיגמנטים. כשזה ננו מקבלים את הצבע אבל היריעה או הציפוי לא הופכים לחלביים אלא נשארים שקופים."

החלופה הלא ננומטרית, כלומר המצב כיום בשוק היא שצובעים את היריעות בצבעים על בסיס אורגני. חומרים אלה דוהים בשמש מאוד מהר ומאבדים את הצבע או משנים אותו. חלקיקי הננו הם חלקיקים מתרכובות מאוד יציבות ולכן לא נוצרת דהיה של הצבע. כל מה שצריך הוא לצבוע את הסרטים של החלונות בצבעים הננומטריים שאינם דוהים."

יריעות אלו איכותיות ביותר ונמצאות בשימוש בארץ.

לגבי זה שטוען שהמדבקות הן רק ליופי, לדעתי זה בעיקר בענייך.

אני אישית שמתי את המדבקות לאחר שמאסתי בכל מיני צילונים בחלונות האחוריים ותלונות בלתי פוסקות של הילדה על סינוור.

פורסם

סליחה בלבלתי בתשובתי.

אני התייחסתי ל"הצללה" בתור מה ששומכר התייחס כיריעה מסננת UV.

אין ספק שחלונות שחורים מצלילים. כך גם ציינתי בתגובתיי הקודמות+ דוגמא אישית :

יש הבדל בין נושא הקרינה לבין נושא הצללה.

לגבי הצללה. המדבקה חד-משמעית עושה את העבודה. המדבקה מצלילה את הרכב נקודה. אני מרגיש את זה המון כאשר בנסיעה אנו פותח חלון ומרגיש פתאום את חום השמש על היד. כך שאין כאן וויכוח על אם המדבקה מצלילה. חד משמעית כן.

.

פורסם

כנראה שהמוצר שנותן את הכי הרבה תמורה לכסף, הוא וילונות לחלונות האחוריים. אני מאמין שוילונות יהיו יותר יעילים מכל מדבקה שתציעו.

פעם וילונות היו יותר פופולרים, היום כמעט ואי אפשר למצוא אותן עם מחיר סביר, מניסיון אישי, שלא צלח.

וילונות אחוריים אומנם מכערים את המכונית, אבל מצד שני, גם השחרת החלונות האחוריים בלבד, לא מוסיפה יופי במיוחד.

פורסם

סתם כדי לסבר את האוזן על הקשקוש הזה של הקרינה

בניסיון לפשט את ההסבר:

הקרינה של השמש (שפולטת את כל סוגי הקרינה) מגיעה לכדור הארץ אחרי מסע ארוך ורק הקרנים החזקות "שורדות" את המסע.

הקרנים המוכרת לרוב האנשים הם הUV אולטרא סגול והIR אינפרא אדום

מה ששורף אותכם בים זה הUV

מה שעושה לכם חם זה הIR

מה זה אומר ? שהחום לא שורף (מי שגולש יודע שנשרפים גם בשלג)

קרינה הUV לא מצליחה לחדור דרך זכוכיות הרכב אבל קרינת הIR כן. לכן גם אם אתם נוסעים באוגוסט בלי מזגן אם חלונות סגורים אתם עלולים לסבול מהתייבשות מכת חום או סתם למות מחום אבל אתם לא תישרפו/תשתזפו

אז כל עניין המדבקות החוסמות הוא שטות, מה שהמדבקה יכולה לעשות זה לחסום את קרינת הIR מכיוון שהצבע השחור קולט קרינה ולא מעביר אותה אל תוך הרכב כמו זכוכית שקופה ובכך להקטין את החום של הרכב ביום חם.

עד כאן 60 שניות של פיזיקה פשוטה להבנת המחיר הלא ברור שאנשים מוכנים לשלם בשבל חתיכת זכוכית שחורה.

(אגב ההסבר הגיוני שהיה בכיוון ההגיוני היה על ניפוץ השמשות בשעת חרום, למרות שאם אני לא טועה רכבים אמורים לבוא אם איזשהו ציפוי בשביל למנוע שברים ורסיסים בזמן תאונה ככה או ככה)

פורסם
סתם כדי לסבר את האוזן על הקשקוש הזה של הקרינה

קרינה הUV לא מצליחה לחדור דרך זכוכיות הרכב אבל קרינת הIR כן. לכן גם אם אתם נוסעים באוגוסט בלי מזגן אם חלונות סגורים אתם עלולים לסבול מהתייבשות מכת חום או סתם למות מחום אבל אתם לא תישרפו/תשתזפו

שוב, כמויות של דיסאינפורמציה! :x

ועוד בכזה ביטחון מתנשא..

אז ככה, זכוכית אכן חוסמת קרינת UV, אך רק מסוג UVB ולא UVA.

שני סוגי הקרינה מסוכנים לגוף האדם.

כמות קרינת ה-UVA גדולה באופן משמעותי מכמות קרינת UVB.

זכוכית רגילה מסננת עד 30-40% קרינת UVA, כל השאר עובר (70-60%), וזה לא מעט.

בשנים האחרונות נעשה ברכבים שימוש בזכוכית למינציה (מורכבת משכבות) אשר מכילה שיכבה פנימית של פולימר בעל תכונות חסימה של UVA.

זכוכית זו חוסמת כמעט 99% קרינת UV.

לצערנו, הזכוכית יקרה ולכן השימוש בה הוא רק לחלון הקידמי, אך חלונות הצד (קדימה ואחורה) ושימשה האחורית עשויים זכוכית רגילה.

השחרה (בלבד) של חלונות מורידה את חדירת ה-UVA לרמה של 15-30%, טוב בהרבה מזכוכית נטראלית.

שימוש בהשחרה + ציפויים פולימריים (המכילים UVAs) מגיעים לתוצאות של זכוכית למינציה כמו זו אשר מותקנת בשימשה הקידמית.

עד כאן 60 שניות על תגובה מטומטמת.

אם מישהו מתעניין קצת יותר, ולא קונה את דעתו של כל ידען בשקל שמגיב בפורום (יכול להיות שגם אני כזה :oops:) יש לא מעט מידע ברשת

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9C-%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C

http://www.smartskincare.com/skinprotection/uv-indoors.html

אגב, אם אפשר ללמוד משהו מועיל מכל הסיפור הזה, הוא שגם ציפויים ללא סופגי/חוסמי UV עדיין חוסמים עד 85% מקרינת UVA (בשילוב עם זכוכית כמובן), לא רע בכלל.

האפקט הנ"ל הוא נטו מפיגמנט הצבע של הציפוי.

כך שכל ציפוי (זול יותר או זול פחות) עדיין עושה עבודה טובה בהרבה מזכוכית ללא ציפוי כלל.

לרמת ההשחרה ישנו גם כן אפקט, ככל שהרבה גבוהה יותר כך עושים שימוש ברמה גבוהה יותר של פיגמנט ויעילות החסימה של UVA גבוהה יותר.

פורסם

ואני ידען מתנשא?... כמויות של ד-י-ס-אינפורמציה.... וואללה...

אמרת אז אתה בטח יודע, מה שמאפשר לי להמשיך, אז ככה:

דבר ראשון אם אתה מצוטט מקור אחר תדאג לרשום אותו ולתת לו קרדיט שלא יחשבו שהקרדיט בא ממך

דבר שני באותו מקור שציטטת (צר לי אבל עדין איני יכול להוסיף קישורים אחרת הייתי מצרף אותו)

אם קראת הכל ובחרת להשמיט זה דבר אחד אבל בשביל שיפוט נכון אני אסביר את מה שלא אמרת

קרינת הUVA אחראית לייצור ויטמין D ומאיצה תהליכים סרטניים

הUVB חודרת לתוך העור וגורמת לשיזוף ובמידה רבה להופעת קמטים והזדקנות העור בגיל מבוגר

כשאתה רושם בציטוט ישיר מהמהקור הזכוכית חוסמת את רוב קרינת הUVB איך בדיוק אתה סותר אותי?

תעשה שיעורי בית לפני שאתה עף ב300 ובכיוון הלא נכון

אני עשיתי, ויצא שאמרת בדיוק את מה שאני אמרתי....

בפעם הבאה שאתה מגיב על תגובה "מטומטמת" תבדוק שלא יצאת תירס

פורסם

קראתי את כל בלבולי המוח של הת'רד הזה על קרינה קוסמית ומטאורים וסיכמתי כך:

עשיתי השחרה ב500 ש"ח שמשה אחורית + 2 חלונות אחוריים וזה נראה כאילו יצא ככה מהמפעל,

כבר שנתיים זה יושב בלי שום באגים למיניהם. עובד מצוין ויש הבדל משמעותי בחום השמש הנספג באוטו.

ברמה שאפשר להכנס למושב האחורי מיד אחרי שהאוטו יושב כמה שעות בשמש שורפת ולשרוד גם כמה שעות טובות.

תעשו ב500 ש"ח חבל להוציא על זה 3K.

יש לי המלצה מצוינת לבחור מרעננה מקצוען על בתחום.

אלון 0544565728

פורסם
הקיצר עדיף לעשות ב-600 ש"ח כל הרכב? :roll:

זה מה שמנסים להסביר לך כבר כמעט 7 עמודים :shock: !

ואפרופו חוקיות..

אתמול בערב נסעתי לתדלק לפני נסיעה לאירוע.. אני עוצר מול המשאבה, לוחץ על כפתור האינטרקום שלהם וממתין. בנתיים אני מביט סביב ורואה שוטר מדבר עם מישהו בעל רכב יונדאי ערסים (הספורט קופה הישנות) . בנתיים העובדת עונה לי ומסבירה לי שאני במסלול שירות מלא ולא עצמי. אוקיי הסתובבתי ונכנסתי למסלול השירות העצמי (השלט בלבל ) איך שאני יוצא מהאוטו אני שומע רעש של קילופים של מדבקה מזכוכית (יש לזה רעש מוכר) . לא התייחסתי ובנתיים צלצלתי באינטרקום קיבלתי אישור לתדלק הכנסתי פייה ואז בום! נפל לי האסימון.. הסתכלתי יותר טוב (כי הזווית הייתה בעייתית) ואז אני רואה את השוטר פשוט עומד ליד האוטו ובעל הרכב פשוט מקלף את כ-ל המדבקות מהרכב.. והוא (השוטר) משגיח עליו שהוא עושה עבודה נכונה ולא מפספס.

סיימתי מהר לתדלק, פתחתי את כל החלונות , והתפללתי שהאירוע הזה לא יביא עימו עוד קנס!

פורסם

דרך אגב מי שמחליט להשחים בלייזר או בתנור שישים לב טביעות אצבע נשארות לצמיתות במידה ולא מנקים על המקום

שמתי לב לזה, מה זה הדבר הזה? אין פתרון לבעיה?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תוכן חדש...