Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה נמכרים ב15 אלף שקל בממוצע רכבים מסוג סיטרואן c5 שנת 2004-5 ? יש סיבה מיוחדת למחיר הנמוך? מה היתרונות\חסרונות בגדול של הרכב? תודה

פורסם

עלויות אחזקה ברכב מנהלים מזדקן גבוהות מאוד. צריכת הדלק גבוהה.

אנשים שיש להם כסף לרכוש רכבים משנת 2004-2005 הם לא בקצה הגבוה של העשירון, והם כבר לא האנשים שיכולים להחזיק רכב כזה ולצאת מהעניין בלי שריטה. אז הביקוש מתחיל להיות אפסי, והמחירון נמוך בהתאם.

קח בחשבון שתיקון בלאי במערכת הידראולית של רכב כזה יכול להגיע ל-10K, שזה כמעט עלות הרכב עצמו. זה בלי להכניס חישוב של דלק וכו'.

פורסם

בתור בעלים של C5 2003, אני חושב שהסיבות הן הרבה פחות מקצועיות ונכונות ממה שהעלה פה drsubaru. לפני כשנתיים, כשחשבתי על רכישת רכב (אחרי שנים עם רכב חברה), הייתי ממש בחרדה כשלאט לאט התחוור לי שהכיוון הוא C5. היא ענתה לכל הדרישות ועל פניו נתנה לי את התמורה הגדולה ביותר ביחס לכסף המשולם. אז למה חרדה? כי כל מי שמסביבי דאג להלעיט אותי ב"לא קונים צרפתיות" או "ה-C5 מפנקת, אבל כשמתחילות הבעיות - אלוהים ישמור" וכל מיני כאלה. ניגשתי לדבר עם מכר מוסכניק וגם הוא - "מה צרפתיות ולמה צרפתיות וקנה יונדאי ויהיה לך ראש שקט". אבל בתקציב שלי זה היה או C5 מודל 2003 (דגם Pack, המאובזר) או איזו הונדה סיוויק מודל 1999-2000. אז לקחתי אוויר וקניתי את ה-C5, במחיר מופקע מלובינסקי (עשיתי זאת במודע, כי האחריות היתה שווה לי את השקט הנפשי. זה הרכב הראשון שאני קונה אחרי שנים עם רכבי חברה).

הסיבה, לדעתי המאוד לא מקצועית, למחיר הנמוך הוא השם הגרוע שיש לסיטרואן בארץ. פה רק מחפשים מכוניות "אמינות" (כי טויוטה ומאזדה לא מתקלקלות לעולם) ו"סחירות", אז המחירים של המכוניות האלה בשמים ואלה של ה-C5 ברצפה. לי זה דווקא טוב, כי אחרי שנתיים עם ה-C5 שלי - יש לי תחושה קלה שקצת התמכרתי וגם הרכב הבא יהיה C5 כזה, בטח מודל 2005-6 ויש להניח שאצליח להשיג אחד במחיר טוב, בגלל השוק הלא קיים.

אני כן אגיד את הדברים הבאים, על רגל אחת:

1. התמורה שמתקבלת ב-C5 היא יוצאת מן הכלל. רכב באמת יוצא מן הכלל ברמת האיבזור ואיכות הנסיעה. המושב מחבק אותך בכיף וכל הכבישים מרגישים חלקים לפתע.

2. אני מומחה נהיגה קטן, אבל תיבת ההילוכים האוטומטית של הדבר הזה היא נוראית. החלפות הילוכים חלקות הן עניין נדיר וצריך להיות מאוד מדויק בשלב בו מרפים מדוושת הגז בכדי לחוות אחת כזו.

3. האוטו מלא גאדג'טים והפתעות. מצד אחד זה כיף, מצד שני זה עוד דברים שיתקלקלו וברכב יש בלאי טבעי, בנוסף לקשקושים כמו הבעיה בתריס המזגן שהטיפול בו לא זול. צריך לקחת את זה בחשבון - לטעמי ולדעתי, זה בהחלט מגולם במחיר הנמוך של הרכב. כלומר, אתה יכול לקנות מאזדה 6 שלא תתקלקל בכלל (עאלק) אבל תוציא עליה 10 אלפים שקלים יותר, ואפילו מעבר לזה. אני לא חושב שהתיקונים של ה-C5, למעט מקרים יוצאי דופן, יגיעו לסכומים האלה. כמובן - יכול להיות שתיפול על רכב דרעק עם מערכת הידראולית מרוסקת ותיבת הילוכים שעל סף מוות. לכן צריך לבדוק טוב לפני שקונים, עדיף בלובינסקי ולא במכון בדיקה רגיל. מעבר לזה - מי מבטיח לך שהמאזדה שתקנה לא מגיעה עם מנוע על סף מוות ועם קרבורטור שנפל לתוך הרדיאטור?

4. מאוד חשוב למצוא רכב שטופל כמו שצריך כי ה-C5 לא ממש סבלנית להזנחה. לחילופין, אפשר לרכוש ממקום כמו לובינסקי טרייד, שמציעים אחריות (אני לא סגור על מה היא מכסה היום והאם היא חלקית או מוחלטת. שווה לבדוק).

נראה לי שזהו :)

פורסם

אני נהגתי על C5 שנת 2006. הגיר באקזמפלר שנהגתי בו מעביר הילוכים מושלם (רואים שטורים נופלים במד סל"ד ושומעים טון שונה של המנוע שמתאים לסל"ד שירד) ולא צריך להרפות משום דוושה.

הכבישים לא הופכים להיות חלקים יחסית לרכבים שנהגתי עליהם ומרגישים כל בור, בנוסף הרכב מתנדנד בתמרונים. נהגתי באותו זמן על פסאט 2006 ויש הבדל תהומי באיכות נסיעה לטובת הפסאט, בפרט בכל מה שקשור בחלקות נסיעה ובידוד ואני אומר את זה בתור אחד שלא ממש אהב את הפסאט כולל בגלל נסיעה.

C5 רכב מרווח והמושבים טובים. הדש בורד מרגיש פלסטיקי, במיוחד הגה וידית ההילוכים. אבל איכות החומרים לטעמי לא רעה.

C5 בהחלט הרבה אוטו יחסית לכסף. יש גם בגאז' ענק.

באותו זמן גם נהגתי על דייהולט אפיקה והיא הרגישה כמו קרש גיהוץ מתחילת שנות ה90 לאומת הC5 או הפסאט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הי

גלארמורגן נתן כאן סקירה די מקיפה וממצה.

אני בעבר קניתי צרפתיות חדשות מהחברה. לצערי, אתה מקבל רכב חדש, דנדש, יפה, איכותי, ולאחר מספר שנים רואה איך החלקים מתבלים מהר וכאשר באים למכור- הרבה אנשים טוענים שיש למכוניות האלה מחלות.

למעשה זה מה שגורם לכך שהרכב כמשומש, ועוד בשנתונים שאתה מציין, לא יהיה מבוקש.

חבל שכך. לי היתה פיג'ו 407 ומאוד נהניתי לנהוג בה. נכון, היא היתה מנוע 2 ליטר והרגישה קצת כבדה, גם הגיר תורם לתחושה הזו.

אבל לומר את האמת? גם אני נהניתי בזמנו מאחריות מורחבת של היבואן בארץ, קניתי את זה בסכום של כ- 2,500 ש"ח, ולמעשה זה מה שהציל אותי כלכלית.

החזקתי את הפיג'ו 90,000 ק"מ במהלכן החליפו חלקים רבים, הכל על חשבון היבואן.

איך אומר כאן אחד המכונאים בפורום אספנות? פשוט חרא של אוטו.

כוחות השוק מודעים לזה, על כן הרכבים האלה מתומחרים באופן הזה.

בהצלחה

פורסם

ב15 א"ש תשכח מלקנות אחת שמורה,בטח שלא מבציר 2004-03.

מי שמתחזק את הרכב ברמה גבוהה לא ישחרר אותה בעבור סכום כזה,אלא אם מדובר באדם שכסף לא חסר לו.

אני בעלים של אחת מבציר 2004 [PACK המאובזרת],נקנתה אחרי 3 חודשים של חיפושים ועד היום פשוט מוכיחה את עצמה כקניה הטובה ביותר שיכולתי לעשות.

לפני קניית C5 תלמד את כל נקודות החולשה שלה בכדי שתוכל לבדוק אותה כראוי ואל תתפשר!

עם ישראל הוא לא כזה ששומר על ארבעת הגלגלים המובילים אותו ולכן רוב הרכבים שתראה לא יהיו במצב מזהיר,אני לא הייתי מוכן להתקרב לרכב שלא טופל בצורה מושלמת.

החיפושים הניבו פירות ועד היום,שנתיים ו22K הרכב לא עשה ולא בעיה אחת.

TZVIPPER

אני חייב לחלוק על דברייך,להשוות את נוחות הנסיעה בפסאט לC5 זה פשוט עוול,אני מנחש שנהגת על אחת עם מערכת הידראולית במצב סופני.

יצא לי לנהוג עשרות רבות של קילומטרים עם פסאט,היא טובה בהרבה סעיפים,נוחות הוא לא אחד מהם.

בכל הנוגע לנוחות פינוק וכ'ו אני לא חושב שיש מתחרה בסגמנט.

אני מקווה להעלות עד שבת סיכום דו שנתי שיכלול את הרשמים המדוייקים + עלויות עד לרמת האגורה כך שתוכל לשפוט בעצמך.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

TZVIPPER

אני חייב לחלוק על דברייך,להשוות את נוחות הנסיעה בפסאט לC5 זה פשוט עוול,אני מנחש שנהגת על אחת עם מערכת הידראולית במצב סופני.

יצא לי לנהוג עשרות רבות של קילומטרים עם פסאט,היא טובה בהרבה סעיפים,נוחות הוא לא אחד מהם.

בכל הנוגע לנוחות פינוק וכ'ו אני לא חושב שיש מתחרה בסגמנט.

הסיטרואן הייתה שמורה להפליא עם 90000 קמ ומרגישה כמו חדשה. לפסאט מתלים קשים יותר אבל נוסעת הרבה יותר חלק. מבחינת נוחות לסיטרואן מרווח הרבה יותר גדול, אבל לא ראיתי שום פינוק מבחינת אבזור (זה היה הדגם הפשוט). בידוד לוקה בחסר מבחינת רעשי כביש ומנוע.

עדיין בהנחה שאקזמפלר תקין זאת מציאה יחסית למחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי אחיזת כביש ותקיפת פניות ישנו יתרון בולט לפסאט,לגבי גיהוץ מהמורות אין להשוות, הסיטרואן גורמת להרגשה של "ציפה" ובכלל כבר שנתיים שאני לא מבין על מה מדברים כשאומרים שהכבישים בארץ באיכות ירודה :lol:

פינוקים,בדגם הלא מאובזר כשמו כן הוא-לא מאובזר.

בדגם המאובר הרשימה לא נגמרת ומציעה איבזור שייביש משפחתיות גדולות מהבציר האחרון.

בכל הקשור לאמינות,בכל רכב בגיל 8+ אני לא הייתי מכליל אלא בודק כל מקרה לגופו,רכב שטופל ברמה גבוהה סביר שיראה אמינות טובה מאוד וההפך, וזה לא משנה אם זו סיטרואן לצורך העניין.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

צבי, אתה עדיין מוזמן לסיבוב אצלי.

לעניין ה c5 , בעיני התמורה לכסף הטובה בשוק.

תתרחק מרכבים במחיר הנמוך בטווח ותיקח רק רכב שמור ומתועד.

קרא עוד בפורום ותשכיל את עצמך ךקראת הרכישה.

אני כנראה אמכור את שלי בטווח הבינוני ארוך, תעקוב אם מתאים לך לחכות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
צבי, אתה עדיין מוזמן לסיבוב אצלי.

תודה רבה על ההצעה. בכל מקרה בזמן הקרוב אני לא מתכוון להחליף את המרצדס שלי לשום רכב אחר.

בכל אופן הייתי רוצה להבין משהו בקשר למתלים האלו. כאשר נהגתי בC5 שנת 2006 הפריע לי שאחרי כל בור הרכב מתנדנד קצת ובתמרון חריף הבודי נוטה לצדדים באופן מפחיד. הרגשתי שהגלגלים נוסעים לכיוון אחד נכון והבודי לא כל כך קשור עליהם: מתנדנד וכד'. בעיניין נפלאות הכביש, שומעים ממש את הצמיגים וכל בור שהרכב נכנס מרגישים (אולי טיפה פחות מהפסאט על חשבון הרכות) - C5 גרמה לי לתחושה מוזרה בכיבה בזמן הנהיגה.

מישהו באותו רכב ספציפי בחר מצב מתלים לא נכון? אולי זאת תקלה (שום נורות תקלה לא דלקו)? או אולי ככה צריך להיות? כי כאשר נהגתי ברכב הספציפי לא הזדהיתי עם תיאורים על רחיפה יוצאת דופן של הרכב מעל הכביש. אולי פשוט צריך להתרגל למתלים האלו אחרי מתלים קונבנציאונליים?

לעניין ה c5 , בעיני התמורה לכסף הטובה בשוק.

מסכים לחלוטין. ביחס בין תמורה למחיר אין לC5 מתחרות והכל תודות לתדמית הסיטרואן בארץ, לכן מי שקונה סיטרואן משומש נהנה ממחיר טוב (זה בלי קשר למתלים המיוחדים שאני מניח יש אנשים שאוהבים ויש אנשים שאוהבים פחות).

פורסם

צבי, מהנסיון האישי שלי קשה לי לומר שאני מכיר את מה שאתה מתאר. המערכת בולמים אצלי זהה לדגמים המאוחרים יותר, כולל החדשים ביותר, כך שההבדלים יכולים לנבוע ממצב המערכת (אולי לא היה מספיק שמן הידר'?) או מתנאי הדרך.

פעם הבאה כשתהיה בירושלים תגיד לי, נעשה לך חוויה מתקנת 8)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נהג מתחיל, שוב תודה לך על ההצעה. 8)

באותם תנאי הדרך נהגתי כ10 דקות לפני על הפסאט שהיה אז בבעלותי. על פי הפידבק של בעלים, נישאר לי רק לחשוב שבאקזמפלר הספציפי היה משהו לא בסדר עם מערכת המתלים, אולי באמת חסר נוזל או משהו (אבל לא דלקו שום תקלות ולא ראיתי נזילות). אני בהזמנות ישקול לעשות חוויה מתקנת.

אפילו חוות דעת שנוצרה אצלי על מערכת המתלים אני המשכתי להמליץ על הC5 לאנשים כי סך הכל אהבתי את הרכב.

פורסם

נורת התראה בעניין זה תדלק רק במקרה קיצון. הפגיעה בנוחות תהיה משמעותית הרבה לפני כן.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...