Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני חייל ומחפש לקנות רכב קטן, אמין וחסכוני בדלק. דלק הוא השיקול העיקרי כרגע.

תקנו אותי אם אני טועה, אך אני מסיק מכך שאני מחפש רכב ידני, מנוע קטן מ1600, אך חשוב ביותר שיהיה אמין.

עד כה הייתה לי סיאט קורדובה אוטומטית, ואני לא רוצה לחזור לרכב בסגנון. עשתה צריכת דלק של 1:8 והייתי צריך לבקר במוסכים על שטויות. לכן אני חושב שאתרחק כרגע מקונצרן פולקסווגן ושאר הגרמניות בגלל הטיפולים הרצחניים והתקלות המעצבנות.

מה שמשאיר אותי לחפש יפנית עם חלפים זולים (תקנו אותי אם אני טועה).

אבל בואו נתחיל מ0. אם כל כך חשוב לי צריכת דלק למה בעצם לא לקנות רכב דיזל? על חשבון מה זה מגיע?

רכב מליסינג? עד כה הייתי נגד כי "ככה אומרים". אבל אשמח לקבל הסבר.

מהצצה קלה ביד 2 ראיתי ששוק המשומשות במצב רע וזה טוב לקונה, ונדהמתי לגלות שאפשר להשיג רכבים מ2006-2007 בפחות מ40000 ש"ח! האם כדאי ללכת על רכב בסגנון שנחשב יחסית חדש? או שירידת הערך תהיה רצחנית בעתיד? פשוט הבנתי שישן = פתח לתקלות. בנוסף ראיתי רכבים רבים עם ק"מ נמוך מכיוון שהוחלף המנוע. להתרחק?

תקציב כמה שפחות לתמורה הגדולה ביותר.

והאמת שהתחלתי אפילו לפזול לפיאט ולצרפתיות בגלל המחיר הזול. אך אם סבלתי מהאמינות של הגרמניות, אני חושב שזה לא כל כך חכם (?)

בקיצור, בלבלתי אתכם ואת עצמי.

אשמח שתכוונו אותי.

תודה רבה:-)

פורסם

רכב דיזל זה רעיון מצוין באופן כללי למי שמחפש חיסכון בדלק. רק שאני לא בטוח לגבי התקציב שתצטרך כדי למצוא רכב כזה במצב טוב. רוב רכבי הדיזל שנמכרים כיום ב-40 אלף ש"ח פחות או יותר הם רכבים בלויים, עם קילומטראז' גבוה. הם מתאימים למי שרוצה ואוהב להתעסק עם תחזוקת הרכב ופחות מתאימים למי שרוצה לשים דלק ולנסוע. בסכומים גבוהים יותר, בערך פי 2, אפשר כבר למצוא רכבי דיזל חדישים יותר כמו פלואנס דיזל או ג'טה דיזל בני שנה-שנתיים ואז גם עלויות האחזקה סבירות יותר.

באופן כללי אתה צודק, יש היום בשוק מציאות מאוד גדולות מהשנים 2006-7. לא כדאי לשלול רכבים שהיו בליסינג ולמעשה רוב המציאות הגדולות הם רכבים שהיו ביד ראשונה שלהם בליסינג ואחר כך נמכרות שוב.

אם דלק זה השיקול הכי חשוב עבורך כרגע אז בדוק למשל את הפיאט פונטו גרנדה. דגם ה-1200 ידני מאוד חסכוני בדלק, לא יקר לאחזקה ולטיפולים. כיוון אחר הוא מכוניות המיני הקטנות יותר, כמו סוזוקי אלטו או יונדאי i10. גם הן חסכוניות מאוד בדלק, אבל הן כבר קטנות הרבה יותר.

פורסם

המחירון של רכבי דיזל (עם קילומטראז' סביר) לרוב גבוה יותר בגלל מס גבוה יותר שהיה על הרכב כחדש (דיזל יותר מזהם לפי הקריטריונים בארץ). בנוסף אגרת הרישוי גבוהה יותר (גם קשור לזיהום). ייתכן שגם הביטוח גבוה יותר כתוצאה ממחירון גבוה יותר.

כל השיקולים האלו גורמים לכך שדיזל משתלם רק מקילומטראז' שנתי מסויים ומעלה.

לגבי רכב מליסינג - היתרון הגדול הוא מחיר רכישה נמוך יחסית + אחריות שהיום חברות רבות מציעות על הרכב. החסרון הוא שסביר להניח שיהיה קשה למכור את הרכב בעתיד בגלל העבר שלו + קילומטראג' גבוה. קונה בזול = מוכר בזול, מאוד בזול עם מצב השוק כיום. אני הייתי הולך על רכב מליסינג רק אם הרכב במצב טוב יחסית, במחיר טוב והכוונה היא להחזיק אותו לתקופה ארוכה כך שההפסד במעמד המכירה העתידי יהיה קטן.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

חוץ מזה אם אתה לא נוסע המון,סופר מיני ידנית תיתן לך צריכת דלק מצוינת באזור ה 1\15,רק שהיא תהיה חדשה יותר,ק"מ נמוך יותר ויותר זולה לתחזוקה,ברוב הדיזלים יש גם טורבו ואם הוא מתקלקל זאת הוצאה של אלפי שקלים.

במחיר שלך אתה יכול לבדוק פיאט גרנדה פונטו,בטיחותית,חסכונית,יש 2 מנועים 1.2 ו1.4,אני מציע לך למצוא 1.4 ידנית למרות שזה לא פשוט,הרוב זה 1.2 ידני או 1.4 רובוטי הוא חסכוני כמו ידני,אבל פחות חלק בהעברת הילוכים מאשר גיר אוטומט רגיל.

יודנאי גטס פחות חסכונית אך זריזה למדי עם 97 כ"ס בשילוב גיר ידני,תמנע מרמת איבזור GLF בגלל מחסור ב ABS ועם כרית אוויר אחת. תתמקד ב GLI\GLS,הרכב נחשב לזול לתחזוקה ודי אמין.

אם אין לך בעיה עם רכב קטן כמו הפנדה תקבל את אחד הרכבים החסכונים שיש,הוא לא חזק בעומסים,אבל לתנועה יומיומית בסדר גמור,כמו כן תוכל לקנות אותו בשנתון די גבוהה.

לא ציינת אם אתה מעדיף גיר ידני או אוטומט אבל אם צריכת דלק זה מרכיב עיקרי אז ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

קודם כל, ירדתי מדיזל.

ידני VS אוטומט. לא משנה, אבל שוב, לכיוון צריכת דלק פחותה לכן אעדיף ידני/רובוטי?

בכל מקרה, התקציב הוא 30 לגרד את ה40... לכן אני משאר שהסופר מיני החדשות כמו אלטו וחברותיה לא נכללות.

נשארנו עם פיאט / ליסינג.

כמו שציינתי אני חייל ולכן לא אשתמש הרבה ברכב. ולא אחזיק אותו לתקופה ממושכת מידי. לכן כדאי לוותר על ליסינג?

מה לגבי רכב לא קטן 1600 אך ידני? בכמה הצריכה תופחת?

פורסם

בכזה מחיר אין כמעט משפחתית 1600 ידנית אולי רכבים ממשפחת סיאט כמו טולדו. הרוב זה אוטומט.

יש לך גם את הגטס.

ליסינג לתקופה קצרה לדעתי לא כדאי,היום לא פשוט למכור רכב ליסינג עקב תחרות של החברות,אולי בעתיד משהו ישתנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...