Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצאתי לכמה חברים עם ה406 הנסיכה, מנוע טפו טפו טפו עם 227KKM רגועים, כמו חדש, לא אוכל מים ולא שמן.

איך שהנעתי ראיתי שיש הרבה אדים על השמשה, הפעלתי את המזגן על מפשיר, וכיוונתי לחום.

התחלתי נסיעה, האדים נעלמו, החזרתי את המזגן לתעלת הנוסעים ושמתי על קור (אני משאיר אותו פועל תמיד, על קצת עוצמה).

אחרי 2.5KM ככה ראיתי שהרכב על 90 מעלות?! (מוזר מאוד, זה הנעה לאחר שהרכב עמד יותר מ5 שעות בחניה, ועוד היה קריר בשעה שיצאתי).

הגעתי ליעד (אחרי 5KM מאז שהנעתי), עם 100 מעלות!

כיביתי מנוע, המאווררים נשארו ופעלו עד שהמנוע הגיע ל80 מעלות (הם פועלים גם אחרי שאני יוצא מהרכב, זה ככה ברכב הזה).

הנעתי עוד פעם לראות שהכל תקין, עוד פעם קפץ מהר ל100 (תוך דקות ספורות).

כאן הבנתי שיש בעיה טכנית ומשהו עובד לא כשורה.

פתחתי מכסה מנוע, מבט קצר הראה שעל הגיר וכל הסביבה יש מים.

מיד הגעתי למסקנה שהצינור שמביא מים למנוע (הצינור יוצא מהרדיאטור), נזל בכניסה למנוע (העברתי יד מתחת והיה מים).

הוא היה קצת בחוץ, הכנסתי אותו בכל הכוח של היד שלי, נתתי לרכב להתקרר, הוספתי קצת מים (חיכיתי שהמנוע יתקרר בערך חצי שעה, היה לי בערך חצי גלון של VALEO ירוקים, הוספתי חצי מהחצי שהיה, בעברית פשוטה רבע גלון).

זה לא מספיק, אבל רק מילאתי כדי לראות שלא נוזל שוב. ואכן לא נזל עוד.

הנעתי שהמנוע היה על 80 מעלות בערך הנעתי שוב, עוד פעם קפצה הטמפ' ל100 מעלות.

התחלתי נסיעה איטית חזרה לבית, מה שמוזר שהמחוג טמפ' שיחק, בעצירה ברמזור עלה ל110, בנסיעה ירד ל100.

בינתיים הרכב חונה, אני חושב שהוא לא נוזל (לא בדקתי).

השאלה שלי היא מה לעשות? (יש לי עוד גאלון מים של VALEO בקוואליר).

איך יצא ואיך קרה שהצינור יצא קצת? (היום אבא שלי נהג הרבה ברכב, הרכב כרגיל כמו שעון שווצרי).

האוטו נסע רגוע בזמן האחרון.

מעצבן אותי הדברים האלה, אבל אין מה לעשות, ככה זה רכב יד2 ישן. (פעם אחרונה שעלה קצת החום היה שהצינור של המשאבת מים קפץ, זה היה מיד אחרי החלפה שלה, במוסך החליפו איזה גומיה או חלק בה, והרכב נסע כמה אלפי ק"מ כמו שעון).

פורסם

הי,

1. האם אין בנד מתכת על צינור המים?
  2. האם ניקזת אויר לאחר שמילאת נוזל קירור? (חשוב מאוד - אחרת יתכן ויש לך כיס אויר וזו הסיבה לקפיצות הטמפ')

אלעד.

פורסם

אלעד צודק :

אתה חייב לנקז אוויר בשלב ראשון.

לא מכיר את הרכב הספציפי אבל ב-306 בחלק הימני של הרדיאטור ,ישנו מעין פקק מפלסטיק שלא יוצא ומסתובב (הברגה אלכסונית) ומשמש לניקוז אוויר.

שים לב : אל תפעיל כוח רב ,כי לפי מה ששמעתי הוא עדין .

את הניקוז יש לבצע בזהירות כשהמנוע עובד ובטמפרטורת עבודה. שמור על מרחק ביטחון ועבוד עם כפפות או סמרטוט למניעת כוויות.

בברכה

מוטי

פורסם

הי שוב,

לא חובה לנקז כשהרכב חם:

מלא את מיכל העודפים בנוזל קירור,

הרם את מיכל העודפים כך שיהיה יותר גבוה מהמכסה העליון של ראש המנוע

פתח את נקודות הניקוז אחת אחרי השניה, בכל פעם שיוצאים מים ללא אויר סגור חזרה את נקודת הניקוז.

צריכים להיות מספר מקומות לניקוז האויר:

1. על בית התרמוסטט - בורג LN כלשהו
  2. מעיין מכסה ונטיל בצינור כניסת המים לתא הנוסעים (על קיר האש - מאחורי המנוע)
  3. לפעמים כמו שציין מוטי בקצה השמאלי של הרדיאטור למעלה (במבט מתוך הרכב)

הכי חשוב לנקז את האויר מראש המנוע.

בהצלחה,

אלעד.

פורסם

תודה לכולם על התגובות המקצועיות והמהירות!

הרכב עמד כל הלילה, עכשיו יש לי אורחים, עוד מעט אני יתחיל לטפל בו.

קניתי בינתיים נוזל ירוק של פרסטון (לא היה וולאו), צריך שיהיה זמני, עד שנגיע למוסך, אם בכלל נגיע למוסך.

לגבי נקודות הניקוז אני יבדוק אחרי זה איפה נמצאות, יש לי גם דיסק של הרכב אולי כתוב בו.

תענו לי בבקשה במדוייק על השאלות הללו:

-מתי (שהמנוע חם\קר\טמפ' עבודה) לפתוח את נק' הניקוז.

-איך לפתוח אותם? (באיזה סדר וכמה זמן כל אחת).

-לחכות שהמאווררים יכנסו לפעולה, או שאחרי הניקוז לכבות מנוע וזהו?

תודה לכל מי שעוזר!

כמה תמונות מהדיסק-רכב:

http://imageshack.us/g/855/26227783.png/

אלבום.

26227783.png

פורסם

עוד הודעה כי הפורום הזה מתוכנן על הפנים! (למה לעזאזל אי אפשר לערוך אחרי 30 דקות?:evil:)

כמה תמונות מהדיסק-רכב:

http://imageshack.us/g/855/26227783.png/

אלבום.

דגם המנוע שלי הוא XU7JP4 (זה ה1.8L 112HP 16V DOHC).

26227783.png

56061552.png

50522344.png

85323247.png

85144227.png

29105489.png

26227783.png

על פניו נראה שאני יצליח! הסבר טוב יש פה, מחכה לחיזוקי הסבר מצדכם.

פורסם
יצאתי לכמה חברים עם ה406 הנסיכה, מנוע טפו טפו טפו עם 227KKM רגועים, כמו חדש, לא אוכל מים ולא שמן.

איך שהנעתי ראיתי שיש הרבה אדים על השמשה, הפעלתי את המזגן על מפשיר, וכיוונתי לחום.

התחלתי נסיעה, האדים נעלמו, החזרתי את המזגן לתעלת הנוסעים ושמתי על קור (אני משאיר אותו פועל תמיד, על קצת עוצמה).

אחרי 2.5KM ככה ראיתי שהרכב על 90 מעלות?! (מוזר מאוד, זה הנעה לאחר שהרכב עמד יותר מ5 שעות בחניה, ועוד היה קריר בשעה שיצאתי).

הגעתי ליעד (אחרי 5KM מאז שהנעתי), עם 100 מעלות!

כיביתי מנוע, המאווררים נשארו ופעלו עד שהמנוע הגיע ל80 מעלות (הם פועלים גם אחרי שאני יוצא מהרכב, זה ככה ברכב הזה).

הנעתי עוד פעם לראות שהכל תקין, עוד פעם קפץ מהר ל100 (תוך דקות ספורות).

כאן הבנתי שיש בעיה טכנית ומשהו עובד לא כשורה.

פתחתי מכסה מנוע, מבט קצר הראה שעל הגיר וכל הסביבה יש מים.

מיד הגעתי למסקנה שהצינור שמביא מים למנוע (הצינור יוצא מהרדיאטור), נזל בכניסה למנוע (העברתי יד מתחת והיה מים).

הוא היה קצת בחוץ, הכנסתי אותו בכל הכוח של היד שלי, נתתי לרכב להתקרר, הוספתי קצת מים (חיכיתי שהמנוע יתקרר בערך חצי שעה, היה לי בערך חצי גלון של VALEO ירוקים, הוספתי חצי מהחצי שהיה, בעברית פשוטה רבע גלון).

זה לא מספיק, אבל רק מילאתי כדי לראות שלא נוזל שוב. ואכן לא נזל עוד.

הנעתי שהמנוע היה על 80 מעלות בערך הנעתי שוב, עוד פעם קפצה הטמפ' ל100 מעלות.

התחלתי נסיעה איטית חזרה לבית, מה שמוזר שהמחוג טמפ' שיחק, בעצירה ברמזור עלה ל110, בנסיעה ירד ל100.

בינתיים הרכב חונה, אני חושב שהוא לא נוזל (לא בדקתי).

השאלה שלי היא מה לעשות? (יש לי עוד גאלון מים של VALEO בקוואליר).

איך יצא ואיך קרה שהצינור יצא קצת? (היום אבא שלי נהג הרבה ברכב, הרכב כרגיל כמו שעון שווצרי).

האוטו נסע רגוע בזמן האחרון.

מעצבן אותי הדברים האלה, אבל אין מה לעשות, ככה זה רכב יד2 ישן. (פעם אחרונה שעלה קצת החום היה שהצינור של המשאבת מים קפץ, זה היה מיד אחרי החלפה שלה, במוסך החליפו איזה גומיה או חלק בה, והרכב נסע כמה אלפי ק"מ כמו שעון).

כנראה שיש נזילת נוזל קירור מבית תרמוסטט או מהצינור המחובר לבית התרמוסטט.

פורסם

את האמת שאני עדיין לא הבנתי איפה בידיוק יושב הטרמוסטט.

הנזילה עצמה אני יודע מאיפה היא, היא מהצינור שבא מהרדיאטור ומתחבר למנוע, זה שמכניס מים.

הוא אתמול היה קצת בחוץ.

אלעד, זה לא בנד רגיל, זה פטנט צרפתי כלשהו, זה נכנס בלחץ. (יש כמו פחית ברזל על הקצה של הצינור, ומסביב יש מעין כמו חוט מתכת קשיח, והוא סוגר בלחץ, זה לא בנד).

פורסם

טוב חברה נראה לי שעוד פרוייקט קטן (אחרי הכבל גיר בקוואליר) הסתיים בהצלחה, חסכתי כמה מאות בללכת למוסך, הנזק הוא 50 שקל נוזל פרסטון. (טוב קצת יותר, צרפתיה מפונקת).

מילאתי מים עד שיצא מהטרמוסטט, נעלתי אותו, הנעתי, התחיל לצאת מים מהחומת אש, נעלתי תוונטיל, לוקח מלא זמן עד שהרכב הגיע ל80 (החזקתי סלד על 2K סלד ככה, ככה כתוב בספר מכונאים של הרכב הזה).

ב90 נכנסו המאוורים לעבודה, שתי דקות הם כבר נכבו, כיביתי מנוע, והרכב מוכן לנסיעה.

במחשבה שניה, לא הייתי צריך לטפל בזה, זה טוב רק להיום ומחר שהאוטו ישרת אותנו, כבר מחר שאני יגיע למוסך\יחליף לבד את הנעילה של הצינור הנכנס מהמנוע (זה שבא מהרדיאטור). (לא הייתי צריך לטפל כי עוד פעם יפתחו תצינור הזה).

אבל חפיף, בשביל 50 שקל מים למדתי עוד משהו חשוב ברכב!

קצת תמונות:

צריך קצת טכנולוגיה8)

dsc0605an.jpg

איך אני אוהב את המרווח עבודה שיש פה, אפשר להחביא שם איזה סיני קטן שיחזיק את הצינור שלא יקפוץ:)

dsc0604w.jpg

הנעילה הארורה של הצרפתים.

למה לא בנד רגיל?:evil:

כמו וונטיל פרסטה לאופניים. חייבים להתחכם!

פורסם

הי,

צודק, אח"כ נזכרתי שזה צינור עם פתיחה מהירה...

אג"ב אחלה פטנט אם זוכרים בכל פתיחה של הצינור להחליף גומיה (נראה לי שאצלך היא או ישנה או חסרה),

מחיר הגומיה (מקורי בסוכנות) משהו כמו 8 ש"ח.

לפתיחת הצינור שולפים את חוט המתכת הטבעתי החוצה ואז הצינור נשלף,

אלעד.

פורסם

חכה כמה שנים יהיה לי ניסיון כמו שלך!

אני כל יום מברך את זה שיש לי מכוניות יד 2 ישנות, ולא איזה פאסאט 2010 בחניה םמרות שיש אפשרות וגם יותר מפאסאט.

אין על ה406 האגדית.

לגבי הגומייה בצינור, אני יצטרך לעשות עוד הפעם את כל התהליך של הניקוז?

(אם אני מפרק הצינור, יצאו כל המים לא?) למרות שעכשיו יקח לי 15 דקות לכל התהליך, אבל גם 50 שקל על נוזל קירור.

למרות שזה לא ביג דיל הכסף, מוסך בלי לדבר זה 150 שקל עבודה...

פה אני קצת מזיע וקצת נכבה ביד (אוהב לוק של מוסכניק) אבל נהנה ויודע שהרכב מטופל אולי בקצת פחות מקצועיות, אבל מכל הלב.

תודה לכולם, מבזוט על עצמי. (באיזה מקום אני אוהב שבאים מקרים כאלה, ככה אני לומד וצובר ניסיון).

עוד הפעם רק תענו לי על השאלה:

אם אני צריך לנקז שוב אוויר כשאני פותח את הצינור הבעייתי בתמונה?

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט. פתיחה של הצינור הנ"ל תגרום לחלק מהנוזל קירור לצאת החוצה (ומקביל יכנס אוויר למערכת).

לאחר מכן תצטרך להשלים את הנוזל שנשפך ולנקז אוויר.

פורסם

עזרה תודה.

גם ככה אני צריך לקנות מים ספייר לשים בבגאז, אז ניקח מהם קצת.

ביג מק, עד כמה שידוע לי, לסינים יש כינור קטן:)

ככה זה גיר ידני, בלי כל המשקל הגודל והצרות של אוטומט.

פורסם

חדשות חרא.

הלכתי למורשה פיג'ו, לא מוכרים רק את הגומיה, אלה את כל הצינור יחד איתה.

הלכתי למוסך שלי, הוא אומר שצריך להחליף את כל הפלאנץ' ואת הצינור.

אבא שלי אומר שהוא בטוח ב90% שהוא החליף לפני שנה\שנה וחצי את הצינור. (נראלי לחלופי).

מחיר הצינור 280 שקל, מחיר הפלאנץ' לא ידוע עוד (אבא שלי אומר שבסביבות ה90 שקל).

לדעתכם, אני יוכל לפרק את הפלאץ' לבד? (יש לי את כל הכלים כמעט בבית.)

יש איזה משהו מיוחד שצריך לעשות כשמפרקים אותו?

תודה.

• תוכן חדש...