Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לחברה SPL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תדרי באס מפעילים לחץ על עור התוף

תדרים אחרים מרעידים את עור הטוף בצורה מסוכנת

ותדרים מסויימים מסוגלים פשוט לחורר אותו.

בסופו של דבר לחץ יתר מסוכן מאוד לאזניים כמו גם עודף בטרבל.

יש תדרים מסויימים שמסוגלים ממש להכאיב - תדר 2.5 קילו למשל - וואו!

תדר 8 קילוהרץ עד 14 קילוהרץ כואב רצח.

יש תדרים שמשפיעים לטווח קצר על הראייה ויש כאלה שמשפיעים על הבטן ויש גם כאלה שמשפיעים על הלב.

הכינוי של אליקו היה פעם ד"ר באס - הוא עשה על זה מחקר לא קטן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תסלחו לי על ההקפצה אבל הנה המידע שחיפשתם - decibel exposure chart

http://www.gcaudio.com/resources/howtos/loudness.html

כפי שאתם רואים 115DB - 25 דקות מקסימום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא, אבל אתה גם לא עשית משהו חכם במיוחד.

מה שאתה לא קולט זה שאתה עלול להיות חירש ביום מן הימים והדגרדציה בשמיעה שלך תהיה מהירה יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם
לשמוע מוזיקה כמו שאני אוהב זה דבר לא חכם במיוחד? OK... :roll:

לעשן סיגריות כמו שאנשים אוהבים - זה דבר חכם? זה בטוח לא בריא...

אני מקווה שאני מצליח להסביר את עצמי.

Pioneer TS-X150

פורסם

גיא אני נוהג עם 145DB כל יום במשך 40 דקות (הלוך וחזור מהעבודה) וגם אני עדיין שומע מצויין.

אבל מה זה משנה כל אחד ומה שהוא אוהב.

ואדי הטבלה שהצגת רק מוכיחה יותר שתדרים גבוהים גורמים לחירשות ולא תדרים נמוכים, כל הכלים שבוצעה אליהם הבדיקה כולם בעלי צליל גבוה (הרבה מעל 80 הרץ שסאבים בדרך כלל מנגנים) סתם דוגמא:

Snowmobile, Motorcycle 100dB

הכלים האלה ידועים ככלים בעלי מנועים "צועקים".

אני מסכים איתך שיש סכנה לפגיעה בגוף כתוצאה מעוצמה של סאבים אבל זה מתחיל מעוצמות של 160DB ויותר דברים שעדיין אין לנו בארץ...

אודי

תשתמש אתה במכשירי שמיעה! אני פשוט יגביר עוד קצת את המערכת (אחרי הכל המונו על אפס גיין) :)

שבת שלום

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

אורן, הכוונה שלי זה אם תידפק השמיעה, היום יש פתרונות לזה :D

אין כמו לשמוע ב HD :)

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

חברים.

אני הולך לעשות לכם לא נעים.....

אני עובד בתחום ההגברות כבר מספר שנים. כ 15 לפחות

וחובב מערכות לרכב כ13 שנה. מתוכן כ 5-6 שנים עם ווליום סביר עד גבוה מעוד. (לא ברמות של אלי / ג'ניור)

ואני יכול לספר (או להוכיח בבדיקה) ירידה ודעית באיכות ובתדרים מסויימים בשמיעה.~!~

ואני בן 29!!! אז תעשו לבד את ההחלטות שלכם!

ואני היום שומר על האוזניים שלי.

נכון אני אוהב בס. ואני נותן בראש. אבל וזה אבל גדול. זה למשך זמן קצר.

בעבודה. אני עם אטמי אוזניים. ומשתדל לא להיות בווליום גבוה לזמן רב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אורן

תרשה לי לתקן אותך לגבי משהו - אתה גם צודק בהרבה דברים ממה שרשמת אבל בדבר אחד אתה טועה שם.

קודם כל - נכון, זה התדרים הגבוהים שהם הרבה יותר מסוכנים עד עוצמה מסויימת.

הטעות שלך שם היא לגבי רעש של מנוע של אופנוע -

אני לא יודע אם אתה מכיר את דיסק הבדיקה של פוקל שנקרא focal tools

הטרק הראשון בדיסק הזה הוא מנוע חד בוכנה של אופנוע - המטרה היחידה של הטרק הזה היא לבדוק היפרדות של הסאב מהמידבאסים הודות לחוסר יכולת שלו לשחזר את קצב העבודה של הבוכנה. הסאב מפיק שם רעידות וצליל כי הוא מנגן היטב עד אזור ה20 הרץ בזמן שהטרק הזה מתנגן.

מה שאתם עושים כאן זה פשוט לאמר "לי זה לא יקרה" וגם "הכל שטויות".

לחץ של למעלה מ130 דציבל כבר מכניס אותך לאזור שבו לעור התוף שלך יכול להגרם נזק בלתי הפיך - זה תמידי אורן.

כדי להסביר מה המשמעות של המילה "לחץ" - המשמעות היא כמה "כוח" (ביחידות של ניוטון) אתה מפעיל על איזה "שטח מפגע". ככל ששטח המפגע קטן והכוח שמופעל עליו גדל - הלחץ עולה.

בגיל צעיר מאוד אני הייתי שחיין תחרותי, אחד מענפי הספורט שהתאמנתי בהם היה צלילה חופשית - אני צללתי לעומק של קצת יותר מארבעה מטרים...

יום אחד שכחתי לשים אטמי אזניים - הלחץ שנוצר בצלילה לעומקים שכאלו הוא מאוד גדול - בייחוד אם אתה ילד בן 10.

יצאתי מהמים והתחילו לי כאבים אדירים בראש ובאזניים, זאת היתה הפעם הראשונה בחיים שלי שהבנתי מה "לחץ" גורם.

----------------------- למה יצאתי מנסיון לבנות מערכת SPL?

כשאני הגעתי לפורום אני הייתי סה"כ בן 23 (אני מתקרב ל35) - שנתיים לפני זה כבר התחיל אצלי התחביב דרך אגב.

היה לי דייהו-לאנוס (שמכאן נגזר שמי לאנוספורס שהוא בדיחה על דייהו בעצם, לא לאנוס וגם לא פורס) וסאב וופר 15 אינטש מהמפעל הסיני של מוראל בתיבה 90 ליטר עם פורט עצום מגושר על מגבר שנתן לו יותר ממה שהוא צריך.

כן כן - גם אני חטאתי אז בחטא של להרים סאב במטרה להוציא ממנו לחץ על תשתית של ווספה.

אבל תאמין או לא - מהסאב המסכן הזה אני הצלחתי להוציא למעלה מ130 דציבל.

טרק מאוד מסויים של אמינם (שכנראה גם היה בו עיוות שמיע) שנקרא GO TO SLEEP אם אני זוכר נכון - כמעט שלח לי את האוזן הימנית לעזעזל. יצאתי מהרכב והתחלתי להרגיש שוב כאבי לחץ, רק שהפעם הם נמשכו כמה ימים.

מעולם לא חזרתי לשמוע בעוצמות האלה מאותו יום.

הסאב נמכר.

הכל אצלי נרגע ולא רציתי יותר לשמוע על סאבים מוכווני SPL

אני לא מדבר איתך על SPL אלא אפילו על סאב וופרים מוכווני SPL.

זה רק לאחרונה שהיה ממש חסר לי פאנץ' בסאונד שבגללו גם הלכתי על סאב מוכוון SPL - אבל אני משתמש בו בצורה הרבה יותר עדינה, כי אני מודע לנזק שיכול וכמעט נגרם לי.

אתה לא סופרמן ואתה לא גיבור בזה שאתה שומע ב145 דציבל.

אתה נהנה זה בטוח, אבל אתה גם מסכן את השמיעה שלך בצורה שאם, חס וחלילה, משהו יקרה - אין דרך חזרה אורן, אין!

כל מה שאני מבקש זה שתהיה מודע לזה שזה עלול לקרות, אם מישהו מבקש ממך להנמיך - תנמיך ישר על המקום.

תוודא טוב טוב שאתה לא מכניס דיסק עם אות קטומה למערכת שלך - עצה ממישהו שכבר הספיק לטעום את התוצאה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה, שחברה שמתעסקים בזה באוטפן ציקצועי (תחרויות) לא נוסעים עם עוצמה כזאת יום יום. אחרת כבר אחרי שנה הם כבר לא יהו צריכים מוסיקה בכלל ברכב, ומורה של שפת סימנים יעשה עליהם בוכטה.

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

רכבי התחרויות שאתה מדבר עליהם בכלל מכוונים כלפי תדר בודד.

הם ממש לא מכוונים לעבוד למוזיקה יומיומית.

אלה שיש להם קצת שכל בין האזניים ופשוט אוהבים את התחום ואת התחרות בו - אני בטוח שביומיום משתמשים בסט-אפ אחר לגמרי שנותן להם מספיק באס אבל לא משחיט להם את עור התוף.

Pioneer TS-X150

פורסם

שוב, יש המון קטגוריות בתחרויות SPL.

1. מערכות Burp - בנויות ומכוונות לתדר בודד

2.מערכות יומיומיות

3.סייקלון - מערכות שמוציאות מספרים גבוהים בתדרים מתחת ל30 הרץ על מוזיקה.

זה העיקר, אך יש עוד הרבה הפרדות וקטגוריות בתחום הזה.

פורסם

כמו שכבר אמרתי כל אחד ומה שהוא אוהב זה לא נתון לויכוח!

אלי

אתה צריך לשבת אצלי ברכב...

אדי

מצטער אני לא מכיר את הדיסק של פוקל... אבל אני מכיר טוב מאוד מנועים של אופנועי שטח (במקרה אני רוכב 6 שנים) :)

Shakim

יש אנשים שבונים את הרכבים שלהם בשביל לעבוד בצורה יום יומית

וזה רק רכב אחד יש עוד הרבה מאוד כאלה בארה"ב שעושים דברים כאלה

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

• תוכן חדש...