Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים, אני מתעניין בקניה של מיאטה משנתון 2006 ומעלה. בעיקרון זהו רכב חלומותיי ואני מתעניין בו מסיבות רגשיות בלבד, אני לא הולך לשאול אותכם לגבי נוחות נסיעה וכיו"ב. מה שהכי מעניין אותי אלו הדגשים במעמד הקנייה. איך ניתן לדעת אם הרכב עבר התעללות מכל סוג שהי שלא ניתן לגלות אותה בבדיקה?

לפי מה שהבנתי הרכב די זול להחזקה,בהנחה שהגג במצב תקין( הלוואי ואוכל למצוא אחת עם גג קשיח). רק מה שמדאיג אותי הוא עניין הביטוח, אני בן 24 וחצי ללא עבר עם תאונות.

מה ההבדל בין שתי הגרסאות :s והרגילה?

תודה מראש :-D

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם

אני ממליץ לך להתקשר לברר לפני שאתה קונה את הרכב. אתה כבר לא מוגדר נהג צעיר אז זה לא אמור להיות בעיה, אבל עדיין מדובר על ~4000 ש"ח מקיף + 1800 ש"ח חובה לא כולל הגג מינימום.

רוב החברות לא מוכנות להתקרב אפילו לרכב ויתנו לך מספרים 5 ספרתיים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני מתאר לעצמי שהביטוח יקר אבל 5 ספרתי:shock:

אני בטוח שגם יש הבדל בין גג קשיח לרך בעלות הביטוח.

פורסם

המחירים הללו זה רק בשביל שתעזוב אותם בשקט, חברות ביטוח לא כל כך מעוניינות לבטח כל דבר שהוא לא משפחתומאטית.

לגבי ההבדלים בין הגגות.

הגג הקשיח מן הסתם כבדה יותר ולכן גם איטית יותר ובנוסף יקרה יותר, אבל מצד שני שקטה יותר במהירויות גבוהות (לא בהרבה) ונותנת שקט נפשי לגבי האפשרות של ונדליזם לגג.

מבחינת ביטוח אני לא יודע בדיוק, אבל אני מתאר לעצמי שמה שנחסך בשל הגג הקשיח מתקזז עם עלות ביטוח של רכב יקר יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הבנתי שיש הבדל של שמים וארץ בין הדגם של עכשיו לדור הקודם? הדור הקודם יותר נוקשה וספורטיבי ומכויל יותר טוב, מרגיש כמו בנהיגה בקארטינג.

פורסם

יש לי NB, אבל לא נהגתי על NC, ככה שהשוואה אני לא יכול לתת לך, אבל זה אכן הקונצנזוס.

מצד שני קח בחשבון שלאף אחד לא אכפת ואף אחד גם לא יבדוק את המתלים שלך, אבל את המנוע בודקים כל טסט שנתי. מה שאני מנסה להגיד זה שאם אתה מתכוון לשפר את הרכב, אומנם שניהם לא חוקיים באותה מידה, אבל אף אחד לא יטריד אותך על שינוי למתילים בניגוד להוספת טורבו. על עלויות אין מה לדבר זה בסדרי גודל שונים.

ולדעתי ה-NB רחוק מנוקשה, הוא די נוח אפילו. היה לי קולט קודם זה רכב עם מתלים נוקשים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני מתכוון להשאיר את הרכב ללא שום "שיפורים". מבחינת ההחזקה לפי מה שידוע לי הוא די זול לא?

עוד משהו, פוינטר מוריד משמעותית את עלות הביטוח?

פורסם

טיפולים סטנדרטים (שמן + פילטרים) יעלו כמו כל מזדה, כל דבר שהוא יחודי לרכב יעלה הון קטן (ידית הילוכים מקורית - מעל 900 שקל, מנוע לחלון חשמלי - 1500 שקל [בודד לא זוג], פילטר דלק מעל 400 שקל).

לגבי פויינטר \ איתורן, אני לא חושב שבכלל יהיו מוכנים לבטח אותך בלי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני יודע שזה לא צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות אל עדיין: מהי צריכת דלק? בנסיעה רגוע\מתונה, בנסיעה רגילה-רגל טיפה כבדה.

האם יש הבדל משמעותי בין nc 2.0L לבין 1.8 NB?

פורסם

הייתה לי מיאטה 2008 גג קשיח. מדובר ברכב מהנה מאוד לנהיגה, הגג הקשיח מוזיל את עלות הביטוח המקיף בכמה עשרות שקלים, לא משהו רציני. אני נהג ותיק, מנסיון לנהג צעיר ביטוח לרכב כזה בהחלט יהיה יקר. חסרונות נוספים, מדובר ברכב נמוך שכל מעמורה תרגיש בחוסר נעימות, בכניסה לקניונים תרגיש איך הלמטה של הרכב נשרט (אני אישית הייתי חונה רחוק רק כדי לחסוך ללב שלי את זה), הרכב חלש יחסית. אם כל זאת מדובר ברכב שהוא אחד המהנים לנהיגה שיש, בעיקר בפניות :) הגג הפתוח פשוט תענוג בימים יפים. בקיצור לא תתאכזב מהרכב הנ"ל. עלות טיפולים סבירה בהחלט יחסית לרכב ספורט.

פורסם

מניסיון אישי עם המיאטה שלי (2004 ידנית)

צריכת דלק משולבת 1/10.9 בנסיעה רגועה על קו רמה"ש ת"א בשעות הבוקר והערב.

חשוב לציין,הנתון הנ"ל נמדד בתדלוק 98,ואני ממליץ גם לך לעשות זאת,ההבדל מוחשי,מנסיון.

מחירי ביטוח: מקיף-4,900 ש"ח (תביעה אחת לפני שלוש שנים,גיל מעל 27)

חובה-1,800 ש"ח

דבר נוסף,מחיר הביטוח לא כולל כיסוי של הגג במקרה נזק,אלא רק במקרה תאונה.(לא יודע איך זה אצל השאר,כך זה אצלי)

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

אני משלם 3900 (חידשתי לפני חודשים) כנ"ל לגבי הגג, גם על 2004. מעל 27 ללא תביעות.

לא הרגשתי שום הבדל בין 98 ל-95, אם כבר על הנייר כל עוד אין צילצולים (ואין סיבה שתהייה), ה-95 אמור לספק יותר כוח.

בנסיעה יום יומית נמרצת 10 נמוך ק"מ לליטר. בנסיעה סופר חסכונית אפשר להגיע ל-11.5 משולב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

b.d.b המחיר שקיבלת למקיף מצויין.גם הסוכן שלי ציין שאילו לא היתה לי את התביעה מלפני 3 שנים

יכלתי להגיע לאיזור ה 4000 ש"ח למקיף גם כן.

לגבי סוג הדלק,הבעלים שקניתי ממנו היה חבר במועדון הרודסטרים ותדלק 95.

אבל בקריאה של טיפים מפורומים בח"ול (בעיקר מיאטה נט) ובהתייעצות עם בעלי מיאטות נוספים

ההמלצה שקיבלתי היתה חד משמעית.

בנוסף,הרגשתי האישית היא שדווקא בחלק העליון של רצועת הכח (הצרה ממילא) האוטו יותר "נושם" בתדלוק 98

שני המיכלים הראשונים שמילאתי היו 95 ואז מדדתי צריכת דלק של 1/10 בלבד.

כך שיש שיפור קל גם בצריכת הדלק וגם בביצועים.

מה גם שליטר 98 עולה בדור אלון לחברי מועדון יו רק שקל יותר מ 95 מקביל,אז הפער לא כזה דרמטי במיכל דלק כזה קטן.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

בשורה התחתונה: מי שכמוון יודע, האם הפער מאד דרמטי בין שני הדגמים? האם האקסטרה תוספות שבדור החדש (חוץ מהשנתון היותר גבוה) שוות את ההשקעה?

• תוכן חדש...