Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BAD ESN - יש מה לעשות עם מכשיר כזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מומחי האייפון (מישהו אמר אסף? :wink:): האם ניתן לעשות משהו עם מכשיר שמוגדר בסטטוס של BAD ESN?

המכשיר נממצא בחו"ל כך שהשאלה היא בעצם האם ניתן להשמיש אותו בארץ או שחבל בכלל להשקיע בזה?

תודה.

פורסם

ESN שייך לטכנולוגיית CDMA - אין מה לעשות אתו בארץ. השאלה היא האם הוא חסום גם מבחינת רשתות GSM/UMTS.

והשאלה הראשונה היא: מה מקור המכשיר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע למה אתה מתכוון sperial, אבל אני מניח שפותח השרשור התכוון לטלפון שנחסם ע"י המפעילה הסלולרית לאחר שדווח שנגנב.

פורסם

הנה הסבר קטן:

ברשתות CDMA - כגון הרשת ה"ישנה" של פלאפון - המכשיר מזוהה על ידי מספר סידורי אלקטרוני, הקרוי ESN. כנראה שהמכשיר שבידי פותח השרשור בעל ESN שנפסל מסיבה כלשהי (הסביר ביותר אבדן\גניבה, אבל יכול להיות גם עניין הנובע ממדיניות כלשהי של המפעיל, למשל פסילת מכשיר לאחר שדרוג).

ברשתות GSM/UMTS/HSPA הקו מזוהה על ידי כרטיס ה-SIM. עם זאת גם המכשיר מזוהה על ידי מספר סידורי, הקרוי IMEI. הוא מאפשר, למשל, לחסום פעילות ממכשיר המוכרז כגנוב\אבוד.

יש כיום מכשירים אשר יכולים לפעול בשני סוגי הרשתות. כיון שפלאפון אינה מחברת עוד מכשירים לרשת ה-CDMA הרי שבעצם אין משמעות ל-ESN, אלא רק ל-IMEI ברשתות המתאימות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי הכלל - יש ספק: אין ספק. לדעתי כדאי להתרחק מהמכשיר.

אם אתה מגלה בו עניין למרות הכל כדאי לבדוק:ו

1. בכלל - אם מדובר ב-ESN האם יש למכשיר גם יחידת רדי GSM/UMTS שתאפשר חיבורו לרשת ישראלית?

2. האם מדובר במכשיר שנפסל בחו"ל או במכשיר שנפסל על ידי "פלאפון"? מכשיר שנפסל בחו"ל לא בהכרח יחסם בישראל, אבל יש זסיכון ביציאה אתו לחו"ל.

פורסם

השאלה היא כללית על מכשירים מחו"ל ולא מכשיר ספציפי. העניין הוא שכולם מכשירים שפועלים ברשת GSM ולכן ההסבר שלך נשמע לי מוזר.

מצד שני, כפי שאמרת, במידה ו-CDMA נחסם עדיין אפשר להשתמש ב-GSM, לא?

בקיצור: במידה והמכשיר אכן דווח כגנוב בארה"ב למשל. האם תהיה לי בעיה להשתמש בו בארץ או שהעניין אבוד מראש?

פורסם

באיזה דגם מכשיר מדובר? יש מכשירים ייעודיים לרשת ה-CDMA של Verizon אשר מאפשרים נדידה על ידי יחידת רדיו GSM.UMTS.

אם אתה רוכש מכשיר כזה עליך לודא כי הוא תומך בתדרי הרשת הרצויה לך בארץ.

לגבי חסימה בין לאומית - אני לא מכיר כזו, אבל הכל אפשרי.

כמוכן - בארה"ב מרבית המכשירים מגיעים SIM locked ועליך לודא כי המכשיר פתוח ל-SIM ישראלי.

כמובן שלא הייתי מעיז לנסוע לארה"ב עם מכשיר חשוד כגנוב שם.

פורסם

עופר, אתה בטוח שמדובר במכשירים שפועלים ברשת GSM? איביי באמת מלא במכשירים חסומים, אבל כמו שכבר נאמר למעלה, ESN זה רק CDMA.

אייפון 4 מגיע או GSM או CDMA לעומת אייפון 4S שיכול לעבוד עם 2 הרשתות.

אכפת לך לצרף לינק לאחד המכשירים שנתקלת בהם?

Stay Dirty

פורסם

אסף יש עוד איזה 2-3 HTC שיכולים לעבוד בשני התקנים.

m_c_ofer

נניח ומצאתה מכשיר שהוא BAD ESN אבל יש לו אפשרות לGSM אז אין לך בעייה כול עוד הGSM שלו מוגדר כסים פריי או שיש לו פריצה קיימת לסים פריי.

בקצרה הESN לא מעניין אותך כול עוד אתה בגבולות ישראל, תסתכל רק על תדר GSM ושהמכשיר יהיה סים פריי.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...